Şimdi Ara

kombi ısınamıyorum pek boyu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba ben ilk defa kombili evde oturuyorum.150m2.Durum şu 1.kattayım altım dükkan üstüm boş daire kuzey doğu cephesinde. yatak odası tam kuzeyde diğer odalar saat 10 yada 11 kadar güneş alıyor. Salonu kullanmıyorum kışın.odaların ölçüleri
    yatak odası 15 m2 balkon kapısı ve pencere var pvc kuzey cephe petek boyu 90cm 60 lık demirdöküm.
    oturma odası 16m2 balkon kapısı ve pencere var pvc kuzey doğu cephe petek boyu 100cm 60 lık dd
    çocuk odası 12m2 tek pencere pvc kuzey doğu cephe petek boyu 80 cm 60 ddöküm.
    not:salon yanmıyor kapalı.çocuk odası oturma odası ile mutfak arasında kalıyor.
    oturma odası ise yanmayan salon ve çocuk odası arasında kalıyor.
    yatak odası ise hiç bi taraftan yanmıyor.
    koridorda petek yok.

    ısınmam için petek boyu ne kadar önemli kombim demirdöküm atron 20.000 cal.lik.hermetik.







  • Merhabalar,
    Alttaki dükkandan ve üst kattan size fayda yokken bir de kendi salonunuzun peteğini hiç açmıyorsanız, petekleriniz zaten yetersiz görünüyor, nasıl ısınacaksınız? Sistem ısınma için değil de ısınmama üzerine kurulmuş gibi...
    Gibi diyorum, eğer yaşadığınız il/ilçe ve evinizde dış cephe yalıtımı olup olmadığı hakkında bilgi verirseniz kesinleştiririz mevcut durumu...
  • yalıtım yok salon tam kuzeye bakıyor o yuzden ısıtamıyorum bu arada salondaki camlar boydan ve duvarın biri komple diğeri yarım cam niğdedeyim. salonu kapısını kapattıım zaman o odaya hiç girmiyorum kapısı hep kapalı.
  • Kombinin ürettiği ısıyı petekler eve dağıtır. PKKP (10-11cm genişlikte) 100x60cm petek, içinden geçen suyun sıcaklığı 80C olursa 2200 kcal/h, 70C iken 1500 kcal/h, 60C iken 1200 kcal/h ısı verir. Eğer ortamın ısınması için 2000 kcal/h ısıya ihtiyaç varsa 100x60cm peteğin içinden 80C sıcaklıkta su dolaşması, yani kombinin 80-85C'de (kombiler için maksimum ayar=maksimum sarfiyat) yanması gerekir. Ama 150x60cm petek olsaydı, kombinin ısıtması için 60-65C'de yanması yeterli olurdu. Bu örnekten de anlaşılacağı gibi bir mekanda petek miktarı arttıkça ısınmak için kombinin yanma sıcaklığı da düşer ve gaz sarfiyatı azalır.
    Yaşadığınız ilde kışın dış sıcaklık -15'leri görür. Isınma tesisat projeleri bu sıcaklığa göre yapılır.
    Size tüm odalarınızı, yaklaşık her 10 m2 net alan başına 100x60cm petek olacak şekilde yeniden dizayn etmenizi ve koridora da petek koymanızı öneririm.
    Tüm petekleri yeniden almak yerine; örneğin çocuk odasındakini koridora, oturma odasındakini çocuk odasına, yatak odasındakini salona vb ısıl kapasitelerini dikkate alarak kaydırma yapmanız, boş veya yetersiz kalan alanlara yeni petek almanız uygun olur.
    Salondaki dahil tüm peteklerinizi sonuna kadar açın, önce ısının fazla ısınma olursa peteğini kısarsınız. Asla tam kapatma yapmayın.




  • selamlar;
    salondaki 130x60 lık peteği oturma odasına takıyorum.diğerlerinin komplesini değiştirmem gerekecek. kiracı olduğum için ev sahibi soğuk bakıyor.küçük odada sorun yok dediğiniz gibi koridora lazım ama ordada petek takacak boru koymamışlar ( nasıl bi mantıksa).
    oturma odasının net ölçüsü 15m2 şu an 100x60 tı değişince 130x60 olacak bakalım hayırlsı.
  • Ev sahibinin soğuk bakması masrafları kiradan düşmemeniz için malum. İyi de yeni konacak petek ve boruları taşınırken söküp götüremeyeceğinize göre kabul etmesinden başka şansı yok. Gerekirse yasal yollara başvuracağınızı söyleyin. Hem belediyeye hem de mahkemeye gidebilirsiniz...
    Öncelikle bu işleri iyi yapan bir firmadan ücretsiz keşif isteyin. Size, mevcut peteklerin de olanaklar ölçüsünde değerlendirileceği, ek tesisat borusu, vana vb detayları içeren yazılı bir teklif hazırlasınlar. Fiyatları da kalem kalem yazsınlar. Panel radyatörleri birleştirmek olanaklı diye biliyorum, ustalara sorun.
    Salondaki 130x60 peteği 16 m2 alanı olan oturma odasına değil 12 m2 lik çocuk odasına almak daha uygun ama çocuk yoksa dediğiniz gibi olabilir. Ama salona daha büyük bir petek (her 10 m2 için minimum 100x60) olsun. Bu durumda oturma odasındakini çocuk odasına alın. Mevcutları mümkün mertebe değerlendirme yoluna gitmeniz makuldür.
    Koridora bitişik alandan T bağlantı ile koridora tesisat çekilebilir. Buraya da yatak odasındaki peteği alabilirsiniz.
    Kolay gelsin...




  • TEŞEKKUR EDERİM USTAM SEN BU İŞİN BİLİYON ALLAH RAZI OLSUN EV SAHİBİNE SÖYLİYCEM KABUL EDERSE NE ALA...
  • selamlar ev sahibiyle görüştüm istersen evden çık diyor. kısacası ben karışmam diyor mecburen ben yaptıracağım kiradan düşmem için net olarak neler yapmam gerekli? cevabını bekliyorum.
  • Merhaba,
    Hak arama konusundaki hassasiyetiniz ve kararlılığınız nedir bilmiyorum ama yasaların sizden yana olması, maalesef ülkemizde hakkın hak sahibine teslimi için yeterli olmuyor. Hakkınızın arkasından koşturmak gerekiyor.
    Önce önceki mesajımda belirttiğim gibi bir firmadan keşif yaparak gerekli petek, boru ve diğer malzemeleri belirlemelerini isteyin Size yazılı olarak tüm fiyatları ayrı ayrı versinler. Bu yazılı teklifle ev sahibinizle tekrar görüşün, yine kabul etmezse valiliğe ve belediyeye evinizde ısıtma tesisatının yetersiz olmasından dolayı ısınamadığınızı belirten bir yazıyla başvurun. Alternatif olarak tesisatı yaptırın, parasını ödeyin ve kiraya ay ay belli bir oranda yansıtın. Bunun için avukat görüşünü de alın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.