Şimdi Ara

Kombi Seçimi Hakkında Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kuzey cephe net yaklaşık 100m^2 catı ve duvar izolasyonu yapılmış en üst kat ev için kombi tavsiyesi istiyorum. Tam yoğuşmalı olmasının bana bir faydası olur mu, en yüksek verimi alabileceğim kombi modeli ne olur? Bir de hangi aksesuarları kullanmalıyım?



  • Kıymetli fikirlerinizi esirgemeyin, ben işin içinden çıkamadım. Bütçe çok ta sıkıntı değil, yardımcı olursanız çok makbule geçecek
  • Konvansiyonel kombi için 10 m² ye en az 80-100 cm, 100 m² ye 8-10 metre (60cm yüksekliğinde 22 tipi panel) radyatör konulmalıdır.
    Yoğuşmalı kombi için 10 m² ye en az 100-120 cm, 100 m² ye 10-12 metre radyatör konulmalıdır. (Kombiyi yoğuşmalı alıp az radyatör koymanın pek bir faydası olmayacaktır.)
    Radyatör uzunluğunun değişken olması; evin bulunduğu iklim bölgesi, yalıtım olup olmaması, kuzey-güney cephe olması, ara kat olup olmaması gibi faktörlerden kaynaklanmaktadır. Ayrıca seçilen radyatör markasına ve hatve mesafesine (25/33 mm) göre de değişmektedir.


    Bütçe durumunuza göre;

    01 - (bütçe dar ise;)
    Radyatör + Konvansiyonel kombi + Plastik boru

    02 - Yoğuşmalı kombi ile radyatör uzunluğu fiyat farklarını dikkate alarak, (bütçe yeterli ise;)
    (Fazla) Radyatör + Yoğuşmalı kombi + Plastik boru

    03 - Plastik boru ile arasındaki ~ 3 misli (bakır boru) fiyat farkını da dikkate alarak (Bütçe sıkıntısı yok ise);
    (Fazla) Radyatör + Yoğuşmalı kombi + Bakır boru


    Yoğuşmalı kombilerin yoğuşma yapması için su sıcaklığının ~ 50 °C üzerine çıkmaması gerekir. Bir evi örneğin 70 °C kalorifer suyu sıcaklığı üreten konvensiyonel bir kombi ile ısıtmak için gereken radyatör miktarı ile, 50 °C kalorifer suyu sıcaklığında ısıtmak için gereken miktar farklı olacağından radyatör seçiminde bu dikkate alınarak yoğuşmalı kombi kullanımında sürekli yoğuşma yani sürekli en yüksek verim, en az tüketim için daha uzun radyatör kullanılmalıdır.

    Doğal gazla verimli ısınmak demek, ısı yalıtımından sonra yeterli uzunlukta radyatör kullanmak demektir.

    25 mm hatveli radyatör, 33 mm hatveli radyatörden ~ % 10 daha verimlidir.

    Kombi ve/veya bakır boru ön plana çıkarılarak yetersiz uzunlukta ve hatve aralığı 25 mm olmayan radyatör tesisatı yaptırmayın.


    https://forum.donanimhaber.com/m_111640544//tm.htm#111640544




  • Buderus GB062 uygunmudur bu şartlarda. Oda termostatı ve termostatik vana kesinlikle olmalı sanırım, peki dış cephe sensörü de taktırmalımıyım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.