Şimdi Ara

Kombi sıcak su geliyor ve kesiliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba kombiyi açtıgımda çalışıyor derece yükseliyor sıcak su geliyor ama sonra kesiliyor kombi bi dereceye ulaşınca kesiyor alevi soğuk su akıyor. tekrar derecesini arttırdıgımda ateşliyor ısınıyor yine kesiliyor soğuk akıyor sebebi ne olabilir genel olarak servis çağırmadan önce

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dönüş suyu filtresinde sıkıntı olabilme ihtimali yüksek.
    Dönüş suyunu ölçemediği için su sıcak olarak algılayıp kombi çalışmasını durduruyor olabilir.
    Yada dönüş suyunu ölçen ntc de sıkıntı olabilir.
  • Kalorifer lerde sıkıntı yok ama ısınıyor?



    Bi tamirci sensörde sıkıntı olabilir 150 tl dedi sizin dediğiniz kaç paradır parça değişimi olursa?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 31 Ocak 2018; 19:16:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BèRuTTì kullanıcısına yanıt
    Hocam hafta sonu annemdeki baymak kombide benzer sorun yaşadık. Petekler çalışıyor fakat sıcak suyu açınca çok az ısıtıp ekranda 70C yazıyor ve derece yüksek göründüğü için alev sönüyor. Kısacası bu durumdan ntc sensörün arızalı olduğunu düşündüm. Evin yakınlarında parçacı vardı ondan 12tl ye aldığım sensörü değiştirdim. Söktüğüm sensör sudan resmen çatlamış;


    Kombi sıcak su geliyor ve kesiliyor

    Size önerim kombi marka modelinize göre klavuzun içerisinde şemaya bakın, kullanım suyu ntc sensör diye görünür şemada oradan kombinizdeki sensörün yerini bulursunuz. Resimdeki sensörün arkasına soket giriyor. Kullanım suyu borusunun bağlandığı kısımdadır muhtemelen.

    Tamirciler 150tl neye göre istiyor bilmiyorum. 12tl ye satan kar ediyor getirdi taktı dese ki abi 50tl ver bereket versin. Hem tanışlığınız olur ilerde yine sıkıntıda çağırırsınız hemde siz uğraşmazsınız. İnşallah bu tamirat işleri bir düzene girer de herkes fırsatçılığı bırakır.




  • Sizin sorun düzeldimi peki değiştirince parçayı valla beretta diye eski bi kombi sanırım kiracıyım bide fazla masraf yapmak istemiyorum..



    yan sokaktan dükkandan gelen adam evine kadar geldim diyip 150 tl istiyor esnaf maalesef kısa yoldan fırsatçılık yaratıp kısa zamanda çok para kazanmak istiyor. özellikle son zamanlarda.. bu adamlar için emek 20 dakikasını harcamak. millet o paraya gece 3 ten öğlen 3e kadar çalışıyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 1 Şubat 2018; 17:48:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BèRuTTì kullanıcısına yanıt
    http://www.ekilavuz.com/kilavuz/4a485e6da04b3c98/4/beretta/mynute-24-csi-dgt/kombi kombi modelide buysa muhtemelen ntc sensör arızası. Şemadaki 22 nolu yerde göstermiş. Açıp bakın oranın resmini çekip parçacıdan yada internetten aynı ntc den sipariş edip değişin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.