Şimdi Ara

Kombi Tamir Arıza

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba kıymetli elektronik bölümü sakinleri , kullandığım kombide muhtemelen arıza var.

    Arıza şu şekilde : Dereceyi 45'e ayarlıyorum mesela. Su sıcaklığı ekranda 50 olana kadar kombi ateşlemeye devam ediyor. 50 olunca gazı kesiyor. Sıcaklık 35'e düşünce ateşleme tekrar aktif oluyor . Bu normal bir durum mudur? Klasik bir daire kombisinde bu değerler ne olmalı. Yani ayarladığım derecenin 10 birim altında devreye giriyor 5 birim üstünde gaz kesiliyor. İlk sorum bu .

    İkinci problem , 45e ayarladım aynı şekilde. Gaz aktifleşti , 15,20 saniye içerisinde ekranda 50 derece yazıyor. 50 yazınca kombi gaz kesiyor. 15-20 saniyede 5 derece artması normal mi ? 50 derece olunca gaz kestikten sonra da yine 1-2 dakika içersinde 35 dereceye düşüyor tekrar gaz aktif hale geliyor.

    Bu durum normal mi ? Kombi petek için suyun sıcaklığı nereden ölçülüyor kombi tarafından ? Suyun peteğe gidiş kısmından mı, yoksa suyun kombiye dönüş kısmından mı.

    Kombi Demirdöküm nitron marka.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • bence bir sorun yok bizimkisi de öyle çalışıyor demirdoküm atron çok soğuklarda özellikle düşük sıcaklık seçilmişse odalar ısınana kadar kombi çok sık devreye girip çıkıyor ,ayrıca su basıncına bak düşük olmasın peteklerin havasını al özellikle banyodaki havlupandan

  • Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Valla hocam bugün petek temizliği yaptırdım , 2.5 saat sürdü 5 peteğin temizliği. 2.5 saat boyunca kirli su aktı makineden. Çift yönlü temizlik yapıldı darbeli şekilde. Gel gör ki peteklerin alt kısmı üst kısma göre hala soğuk kalıyor. Bide bizim petekler çapraz bağlantı. Giriş de çıkış da altta olması gerekiyormuş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fatihbanka göre bizim tesisatta yanlış :) peteğin altıyla üstü eşit olmaz ısı farkı olur çok olmaz tabi en sondaki odaki petek diğer odalardakinden biraz daha soğuk olur , inşallah ilaçlı temizlik yapmamışlardı kombiye ve peteklere tesisata zararları var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baristatales -- 22 Aralık 2023; 1:53:9 >
  • Baristatales B kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ilaç yok. Düz şebeke suyuyla ,, hatta suyu ısıtmadan :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Çapraz bağlantı daha iyi ısınmasının sağlanması için diye bilinir. Temizlik yapılamadı belki yani baş edemedi belki. Ama petekte sıcak ve soğuk kısımlar oluşması hava sorunudur. Üst üste hava sorunu olabilir ve her hava alımında basınç düşer. Boru hattı da sorunlu olabilir ayrıca.


    Cihazların ekranlarındaki tuşların farklı kullanımı ile ince ayarlara giriliyor. Başlama ve durma sıcaklığı değiştirilebilir ama tam istenen değerde başlamasını ve durmasını istemek sayısız dur-kalk demektir.

  • her peteğin havası alınacak alt taraf ısıtmıyor ise.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt
    aldım hocam musluktan su geliyor artık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Petek temizlemek boş o pislik değil akan su.

  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Nedir peki çözümü peteklerin altı soğuk üstü ateş gibi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Kombi yetersizdir hangi petekler o şekil uzaklaştıkca oluyorsa yakından başlayarak alt vanalardan kapatıp 2-3 tur açın.

  • AMC A kullanıcısına yanıt
    12 senedir kullandığımız kombi. Alt taraflarda soğuk olma sıkıntısı yeni yeni başladı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt

    Hava üst tarafta olur, boru hattının diğer tarafı yani hava alma tarafına yakın. Ezilme felan yoksa acaba içi nasıldır diye düşündürmekte.


    Petek çapraz bağlantıydı herhalde, alt kısım çıkış vanasının diğer taraftaki karşılığı kör tıpalıysa, vanaları kapatıp bu tıpadan içi akıtılablir uygun usulde. Eğer tıkanma sebebi varsa, sisteme su basıp basıp bu tıpa kısmından dışa alınıp temizlemeye çalışılır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.