Şimdi Ara

kombi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar sizlere donelerimi vereyim:

    denizli 1200 evlerde oturuyorum
    ev in ısıtma alanı 150 m2
    ev 3 cepheli
    radyatör uzunluğu toplamda 8 metre 80 cm.
    7 adet radyatör var.
    ev 4 oda 1 salon
    son kattayız, üstümüz çatı
    cephe çok rüzgar alıyor ve yalıtım tatminkar seviye de değil.
    öncesinde kalorifer vardı 50-60 C yanıyrdu ama hiç ısınmadık
    4 ton kömür yaktık geçen kış. ( kalorisi düşük ) ve her gün elektrikli ısıtıcı



  • airfelden rakam aldım, DİGİFEL PREMİX CP1-25SP....1750 TL
    viessman: vitodens 100w ....2400 TL
    ariston class premium ....1900 TL
  • 1. Konforlu ve tasarruflu ısınma için önce ısı yalıtımı (dış cephe mantolama + çatı arasına camyünü) yaptırın veya varsa iyileştirin. Toplamda en az %30-40 tasarruf sağlar.
    2. Mevcut peteklerin hepsi açıkken 50-60C kazan sıcaklığında ısınamadıysanız, kombiyle de aynı derecelerde ısınamayacaksınız demektir. Isınabilmek için ya ısı yalıtımı iyi olacak ya da mevcut peteklere ilave yaptıracaksınız. Petek olmayan alan varsa (koridor vb) mutlaka petek koydurun. Kombinin 50-60C'de ürettiği ısıyı alabilmek için petekleriniz yeterli gelmemiş. Malum ısının geçiş yüzeyi artınca ısı transferi de artar...
    3. Hiçbir iyileştirme yaptırma durumu yoksa konvansiyonel kombi almanızı öneririm.
  • ilk olarak teşekkürler.

    ev 3 yıllık bir ev, şehir dışında olduğu için biraz rüzgar alıyor.
    mantolama mevcut, çatıda strofer-xps ( tam olarak doğru değil ise özür dilerim ) var ama ince olduğu için bu yaz tekrardan yaptıracağız. konvaksiyonel kombi sanırım yoğuşmalı olmayan hermatik kombi oluyor, bende yoğuşmalı kombilerin 60-65 li C ler de devre dışı kalmasından kaynaklı hermatik düşünüyorum. ariston veya viessman olabilir :s
  • Bir şey değil...

    Dış cephe mantolaması yapılmış, çatı arasında yetersiz de olsa ısı izolasyonu olan evinizde, 150m2 net alanı 8,80m radyatörle 50-60C kazan sıcaklığında hiç ısıtamamanız enteresan. Şu halde ısı yalıtım uygulamaları, hem dış cephe hem de çatı arası, gerçekten yetersiz...Ek olarak radyatörlerinizin 22/600 tipte mi? (10,5cm derinlik ve 60cm yükseklikte olup piyasada en çok kullanılan petek tipidir.) Daha düşük profilde kullanıldıysa radyatörlerin ısıl kapasiteleri de düşük olur...
    Eğer ısı yalıtımında iyileştirmeler yapılacaksa ve petek olmayan alanlara petek koyacaksanız yoğuşmalı kombi öneririm. Değilse konvansiyonel (klasik) ürünler arasından tercih yapabilirsiniz:
    Buderus U062
    Vaillant turbotec plus 242/3-5,
    Bosch Exclusive,
    Ferroli Domitech
    ECA Confeo Plus...

    Ariston olabilir ama Viessmann'ın tek klasik kombisi var Vitopend 100 ve önermem. Fazla yakma başta olmak üzere çeşitli sorunları olan bir üründür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: intibak

    ilk olarak teşekkürler.

    ev 3 yıllık bir ev, şehir dışında olduğu için biraz rüzgar alıyor.
    mantolama mevcut, çatıda strofer-xps ( tam olarak doğru değil ise özür dilerim ) var ama ince olduğu için bu yaz tekrardan yaptıracağız. konvaksiyonel kombi sanırım yoğuşmalı olmayan hermatik kombi oluyor, bende yoğuşmalı kombilerin 60-65 li C ler de devre dışı kalmasından kaynaklı hermatik düşünüyorum. ariston veya viessman olabilir :s

    Merkezi sistemle ısınamadığınız evi kombiyle hiç ısıtamazsınız. Öncelikle petekleri en az %50 artırın 7 mt petek varsa 10-12 mt.çıkarın o zaman 50 derecede ısınırsınız, kombiyi ise yoğuşmalı almanızı tavsiye ederim.

    Ayrıca kombiyi 60 derecenin üzerinde çalıştırmak doğru değil tesisat borularını eritip kombiye zarar verir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 13 Haziran 2012; 9:54:16 >




  • çok teşekkürler, bugün eski yöneticiye sorduğumda kışın genelde 40-45 en kötü günde 50 C yaktık dedi ve beni bitirdi. hal buki yukarıda da dediğim gibi 4 ton kömür yakmıştık, şimdi gerçektende kafam karıştı. yoğuşmalıdan vazgeçmiştim, sıcağı sevdiğimiz için ama arkadaş 60 C de kombiyi çalıştırmak zararlı deyince kaldım yine.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: intibak

    çok teşekkürler, bugün eski yöneticiye sorduğumda kışın genelde 40-45 en kötü günde 50 C yaktık dedi ve beni bitirdi. hal buki yukarıda da dediğim gibi 4 ton kömür yakmıştık, şimdi gerçektende kafam karıştı. yoğuşmalıdan vazgeçmiştim, sıcağı sevdiğimiz için ama arkadaş 60 C de kombiyi çalıştırmak zararlı deyince kaldım yine.


    Yöneticiniz kazanı 50-60C'de yaksaydı ısınırdınız/ısınmazdınız detayına girmeden, F/P yoğuşmalı kombi alırsanız 1-2 ay hariç yoğuşmadan tam verim almanızın mümkün olacağını söyleyebilirim. Kabaca, dış sıcaklığın - değerlere düştüğü günlerde ısınabilmek için kombiyi 60C civarı yakmanız gerekecek, dolayısıyla yoğuşmalı kombiniz klasik kombi gibi yoğuşma yapmadan çalışacaktır. Diğer + sıcaklıklarda ise en fazla 50-55C kombi sıcaklığı yeterli olacaktır diyebilirim.
    Kombiyi oda termostatı (tercihen modülasyonlu) ile kullanırsanız kombiyi 60C'ye ayarlasanız bile gidiş suyu genellikle 50-55C civarında kalır. Tabi ki oda termostatında 21-22C gibi oda sıcaklığı tercihini geçmemenizi öneririm. Yoksa kombi gidiş sıcaklığı olarak daha yüksek sıcaklıklar gerekebilir. Bu ise doğal olarak hem sarfiyatı arttırır hem de yoğuşma verimini düşürür.
    Kombiyi yüksek sıcaklıklarda kullanmak plastik tesisat borusuna zarar verebilir, ama @intererdem arkadaşımız 60C'nin üstü diye yazmış + sürekli yüksek sıcaklıklarda yakarsanız geçerli olur bu risk...
    Eğer evin içi en az 23-24C olmalı diyorsanız ve fatura da önemli değilse yoğuşmalı kombi almanıza gerek yok...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.