Şimdi Ara

Kombi tesisat konusunda tüccar mantığı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Görüyorum ki forumda ben de dahil bir çok tüccar arkadaş var. Özellikle yönlendirmeler yaparak kendi beğendikleri ürünlere bir şekilde vatandaşı yönlendiriyorlar.

    Bir çoğu sizi bilmez. Evinizin durumunu, konumunu, sizin isteklerinizi, ısı ihtiyacınızı, bilgi veya kültür seviyenizi, aklınızın erip ermediğini, evinize döşenecek olan tesisatın ne kadar sağlıklı yapılabildiğini, yapılmış olan tesisatınızdaki hata kusur durumunuzu, ekonominizi, sistemin sağlıklı çalışıp çalışmadığını VS.VS.

    Burada marka tavsiyesinde bulunuluyor Görüyorum ki arkadaşımız sevdiği a markanın 24 KW değeri ile değerleriyle satmayı sevmediği b markanın 35 kw değerini sizlere gösterip bakın bu a marka daha üstün imajı oluşturuyor.

    A ve B markanın kataloğ verilerinde üstün gözüktüğü bir özelliğinden yola çıkarak c d markalarının tüm dünyada almış olduğu ödülleri kalite standartlarını belgeleri cihaz ömürlerini es geçip aklında olan a ve b markaya yönlendirme yapıyor. Sormuyormusunuz acaba elin oğlu neye istinaden dünya lideri olmuş diye...

    A ve b markalarının içeriğinde kullanılan malzemelerle bu malzemelerin yapılış tarzı ile C ve ya D markalarınınkini hiç kıyasladınız mı acaba? Brülörünün özellikleri Eşanjör özellikleri bunların metallerinde kullanılan alaşımlar bunların 5 yıl sonra ne hale geldiği Biri bakır borunun serpantin haline getirilmesiyle biri çelik borunun serpantin haline gelmesiyle bir diğeri aliminyum bir diğeri alaşım bir diğeri bir hayli paslanmaz çelik titanyum alaşımı üstelik işlem görüp yoğuşma yüzeyi artırılmış. hangisinin 5 yıl sonraki halini gördünüz.

    Adamın evi mum yaksan ısınacak o kadar izolasyonlu 100 mt yanlızca siz radyatör hesabı bilmiyorsunuz hesap yapıyoruz mühendislik hesabına göre 6 mt radyatör evi deli edecek zaten korkarız evim ısınmıyor diyecek olan müşteriden 20-30 cm yüksek yazarız oda başına çünkü yaptığımız tesisatı forumdan bulmuyoruz. Sözleşme yapıp imza atıyoruz.2 yıl da garantili akar kokar ısınmazsa diye.. ancak arkadaş forumdan akıl vermiş en az 10 mt radyatör demiş. Mecbur yazıyorsun eee hesap beyfendinin parası yok. 480 tl fark far 10 mt radyatörden vazgeçmiyor ama kombinin kalitesinden ödün veriyoruz. Daha kaliteli daha uzun ömürlü olacak bir kombi yerine radyatör metrajından dolayı daha kalitesiz bir kombi tercih ediyor.

    Adamın evi en üst kat olabildiğince soğuk bir yer zaten izolasyon yok birde pxb dediğimiz mobil sistem tesisat önceden döşenmiş. ev ısınmayacak ama arkadaşlar buradan bilmemne marka termostatik vana tavsiye etmişler. Kombilerde sirkülasyon pompaları eski kazanlı tesisatlara oranla daha zayıf basar bu yüzden 1800 cm radyatörün dönüşü bile bizi sıkıntıya sokabilir.Biz Mümkün olduğunca büyük radyatör metrajlarıyla evi ısıtacağız diye hesap yaparken. İnternetteki arkadaşımızın tavsiyesiyle tasarrufa geçme hesabı yapıyor ev sahipleri. Isınmakta güçlük çekecek evin tasarrufu mu olur sorarım size..

    Arkadaş zayıf çalışan radyatöre internetten pxb boruya ters bağlantı önermiş iki uç altlı üstlü radyatörün aynı hizasından çıkan borunun dönüşünü radyatörün ters tarafına alacakmışız. Nasıl olacak dediğimizde kaynatılıyormuş cevabı. PXB borulara kaynak yapılmaz. özel dirsekleri vardır ama 3 dirsek kullanılacak zaten su basıncı zayıf 3 dirsek kullandığımızda hiç çalışmaz cevabımız kabul görmüyor. Kısmen doğruda söyleseler Kombinin altındaki 2 dirseğe tahammül edemeyenler tesisatı zayıflattığını söyleyenler, çalışmayan radyatörün mobil borusunu sıva üstü ters tarafa alarak çalıştıracağını iddia ediyor. O iş ilk tesisatın yapılması aşamasında olur beyfendiler..

    Teyzemle amcam yaşlı kıt kanaat okuma yazma var. Torunu tutturmuş dijital zaman saat ayarlı oda termostadı. eee Hadi taktık sora ayda bir ziyaret eyle teyzemleri felança ellediydi oğlum bu ısıtmıyor gel bi bakıve... İnternetten akıl verenler baksın teyze

    Memleketimde üreticinin malının arkasında durmaması yüzünden 2 toptancı batmış beyefendiler ha bire reklamını yapıyor forumlarımızda bu memlekette bulamazsınız bu markayı dediğimizde o en iyisiymiş kalde kötüymüş falanmış filanmış. Ulan adam radyatöre 10 yıl garanti veriyor her tür ürününün binalara açmış olduğu zarara karşı 1 trilyona kadar sigorta etmiş. sen gelip ürününün yarılmasından dolayı bütün evi su bastığında açılan 2 bin liralık zararı ödemeyen adamın malının reklamını yapıyorsun. peteği yarıldığında değiştirmek için 3 ay bekleyen adamın malını ben kullanmam arkadaşım. yarılıp suyu salan borunun oksijen geçirgenliğinden şüphe ederim.

    Tüm bunlar yetmezmiş gibi burada duyduklarını yarım yamalak anlayıp oturduğu evine sıva üstü PXB (mobil sistem) tesisat döşetmeye kalkanlar mı ararsınız. Yıllarını bu işe adamış mühendis olmuş usta olmuş elinden en az 10 bin daire iş geçmiş bizlere iş tarif edenlerimi ararsınız.

    Tüm bunlar vardır da emniyetinizden bahsedenle karşılaşmazsınız.

    Bir kişide gaz alarm cihazı ve selonoid bağlantısı anlatmaz mesela, Veya internetten aldığınız çin malı oda termostadının ayarlamasını bilemeyebileceğinizden onu kullanırken sık sık arıza yapabileceğinden bu ürünlerin sıkıntılarını bulunduğunuz ilde gideremeyeceğinizden bahsetmez. Kombinizin servisinin sizin kendi tercihiniz olan oda termostadının muhatabı olmadığından ve termostaddan kaynaklanan servis çağırmalarınızda servisin haklı olarak servis bedelini sizden almak durumunda olduğundan bahsetmez. %1-2 de olsa İnternetten satın aldığınız kombinin daha evvel yada kargoda meydana gelmiş darbeleri farketmeden sağlam teslim aldığınıza dair kargoya imza atıp o an itibariyle sorumluluğun sizde olduğundan kimse bahsetmez. Oysa doğru bir bayii ile muhatab olmanız durumunda en küçük çizik bile ürünü geri göndermenize yerine yenisini istemenize yeter.

    Katalog verilerinin bir ürünün kalitesini garanti etmeyeceğinden bahsetmez kimse.

    Öyle olsa aynı model çok daha üstün katalog verilerine sahip renault concorde yerlerde sürünürken ismini kanıtlamış golf havalarda uçmazdı.

    Bundan birilerinin markasını kötülediğim anlamını çıkartmayın lütfen. Anlatmak istediğim herkesin bir ekonomisi vardır ve herkes kendi ekonomisince sizlere danıştığı gibi bizlere de danışıyor bizlerde (en azından bu konularda dürüst davranmak niyetinde olanlarımız) tıpkı sizler gibi inandığımız belirli markalara yönlendiriyoruz. Ama sizden tek farkımız şu ki ismini kanıtlamış markalara da çamur atıp o da bu da aynı demiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isa1975 -- 15 Ağustos 2015; 17:10:32 >







  • isa1975 İ kullanıcısına yanıt
    Burada yorum yazan yönlendirme yapan arkadaşlar kaçınız müşterimizin eşinin kan kanseri olduğunu çok üşüdüğünü o yüzden yüksek radyatör metrajı takıldığını biliyorsunuz.

    Kaçınız ev sahibinin sizin yönlendirmelerinizle termostatik vana taktırıp hepsini en yüksek ayarda kullandığını biliyorsunuz.

    Kaçınız taktırdığınız 14 mt radyatörün yanlızca 4 mt sinin kullanıldığını biliyorsunuz. Ve buna bağlı yönlendirdiğiniz 30-35 kw cihazın 24 KW ile olan yerine göre 1000-1500 tl yi boşuna ödettiğinizi biliyorsunuz.

    Kaçınız müşterinin 200 tl faturada bile isyan edip tek radyatörü kullandığını biliyorsunuz.

    Yada kaçınız hassas müşterinize takmak zorunda kaldığınız ve yatak odasındaki şırıltıdan uyuyamadığını söylediği için 15 km yolu forumdaki bir ukalanın bilmişliğinden dolayı sökmeye gitmek sorunda kaldınız. Ve bütün masrafı kendiniz karşılamak zorunda kaldınız.

    Forumda öve öve bitirilemeyen kombinin servisi gelmediği için kombi tamirine gittiniz ve servis abi yan taraftan vur düzelir cevabını verdi size. (gariptir düzeldi) :D

    Hanginiz meydana gelen su kaçağından dolayı komple evin laminantını değiştirecek kadar işinin arkasında durdu.

    İnternetten bir kombi al bir ustaya 100-150 ver bağlat geç diyenlerinizi gördüm. İşin mühendisliğini es geçenlerinizi gördüm.




  • takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.