Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (473. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
30.213
Cevap
527
Favori
1.266.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
85 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 471472473474475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bursa'da 160 m2 net kullanım alanı olan doğu ve batı cepheli, sıfır, yalıtımı tam yapılmış, üst kat dubleks bir daireye hangi kombiyi önerirsiniz ? Alt katta mutfak, salon, banyo ve bir oda var. Üst katta 3 oda 1 banyo var. Kombi balkonda olacak. Bir kaç yerden fiyat aldım. Şöyle ki;

    Baymak 28kw Idee : 3000 TL Montaj+ Dolap Dahil
    DemirDöküm Nitromix 28 kw : 3400 TL Montaj + Dolap Dahil
    Buderus GB062 24kw : 3000 TL Montaj Dahil
    Warmhaus 28kw Priwa Plus : 2850 TL Montaj + Dolap Dahil
    Viesmann Vitondes 24 KW : 3500 Tl Montaj + Dolap Dahil

    Tavsiyelerinizi bekliyorum. Farklı marka veya modelde olabilir.
  • Merhaba,

    Tesisattaki suyu devr-i daim yaptırarak tesisatı yıkayıp temiz su ile dolduran firmalar var.

    Bugün havlupan değiştirdim, havlupan içindeki su bayağı siyahlaşmış az da olsa kurum barındırıyordu.

    Tesisat yıkama ve her sene suyunu değiştirme konusunda fikirlerinizi almak istiyorum. Gerek var mı yoksa kombi girişndeki filtreyi temizlemek yeterli mi?
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    buderus te dış hava sensörünü modülasyonlu oda termostatı ile ancak buderus rc 20 rf kablosuz+modülasyonlu oda termostatı ile yaparsın oda termostatının ekranından en uygun ısıtma eğrisini seçip ona göre iç/dış sıcaklık farkına göre çalıştırırsın.buderus gb62 konusunda gerekli bilgiler var orada yazmıştım bakabilirsin,oda termostatı ile eşleştirmeden dış hava sensörünü de takabilirsin,o zaman kazan sıcaklığı tamamen dış hava sıcaklığına göre değişecek bu değişim günlük hatta saatlik bile olabiliyor
    modülasyonlu oda termostatı taktığında basit bir şekilde anlatmak gerekirse:kombiyi 60c kazan sıcaklığına ayarlıyorsun kombi çalıştıkça ve ev ısındıkça oda termostatında set edilen dereceye yaklaştıkça kazan sıcaklığı yavaş yavaş düşecek 60c sonra 55c sonra 50 derken evde ısı kayıpları uygunsa 40c civarına kadar düşer,kombinin dur kalk sayısı azalır set edilen dereceye ulaştığında kombi kapanır tekrar açıldığında bu defa 60c değil mesela 40-45c civarında hatta evi ısıtmaya başlar bütün bunlar olurken sirkülasyon pompası da doğal olarak dur kalk yapmaz
    bu çalışma şekline oda sıcaklığına göre modülasyon denir
    kombinin kendi modülasyonuna ise tesisat suyuna göre modülasyon denir yani oda sıcaklığına göre değil tesisattaki su miktarı ve suyun sıcaklığına göre oransal çalışır.mevsim geçişleri haricinde hiçbir kombi 1-2saat durmaz hele sivas gibi yerde bunu ancak ilkbahar-sonbaharda yakarsın sivas ta kış sezonu uzun geçer




  • Proxy1 kullanıcısına yanıt
    tesisat içindeki siyah su,radyatörlerin orijinal koruyucu yağlı suyudur.yeni bir tesisat bence en az 4-5 sene temizlik yapılmamalı,bu kombiler için de geçerli servisler para kazanmak için 1 yıllık kombiye bakım uygulamak isterler bakımdan kasıt bez ile kombinin bazı parçalarını silip sizden bir kova ve porçöz isterler bu basit işleme bile 80-100lira isterler
  • fiyatlar abartı değil kombi dolabı 80-100lira,montaj 250-300 tutar
    sizin eve 28-30kW kapasitede kombi gerekli
    baymak idee 28 aslında 24kW bir kombidir bu kombiyi size nasıl önermişler anlamadım,cihazın teknik özelliklerini bilmiyorlar mı
    nitromixin pompası ise güçsüzdür önermem aynı şejilde gb62 de 24kW kapasitededir
    önereceğim cihazlar

    baymak duo tec 28kW
    eca proteus premix 28kW
    airfel digifel premix 29kW
    warmhaus enerwaplus veya priwaplus 28kW hatta priwa 28kW modeli de olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 24 Ekim 2017; 18:24:39 >
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam, kullanma kılavuzunda "Sıcak kullanım suyu sıcaklığı, 35 °C ile 60 °C arasında ayarlanabilir." yazıyor. Haliyle bir ayar değişikliği yapmadık.
  • Hayırlı günler.

    Merkezi kömürden, bireysel kombiye geçiş işlemleri tamamlandı.

    Kombi ECA Scout

    Radyatörler ECA

    Gezdirmeli Termostat

    Borular dizayn oksi plus

    Her ne kadar çok çabalasam da bazı şeyler benim tam da istediğim gibi olmadı ama bir problem olmayacağının garantisi verildiği ve konuya ilişkin teknik bilgilere vakıf olmadığım için de süreci çok kurcalamadım.

    istediğim gibi olmadı derken:
    32'lik başladı, 25'lik devam etti ve petek bağlantıları 20 ile sonlandı.
    Kombi bağlantı bölümü metal değil plastik takıldı

    Neyse asıl soruma geleyim. Özellikle disintegration konuya ilişkin vereceğiniz cevap çok önemli.

    Yoğuşmalı kombide 55 derece altında çalışmamalı şeklinde bir durum mu söz konusu. Yani şu şekilde aktarayım. Kombi üzerindeki sıcaklık ayarı 55 derecenin altında olmamalı mı?

    Yoğuşmalı kombi kullanımı ile alakalı kısa bir bilgi verebilir misiniz acaba?

    Teşekkür ederim yardımlarınız için.




  • ForeksTrade F kullanıcısına yanıt
    tam tersi 55c nin üstünde olmamalı maximum 55c olmalı
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Tamamdır üstad, teşekkür ederim.

    Kombinin çalışma aksamında 55 dereceyi geçmemeye özen göstereceğim.

    Peki, 55 derece üzerinde çalışırsa bu kombiye bir zarar verir mi yoksa yoğuşmalı kombi yoğuşma özelliğini kullanamadığı için sadece ısınma problemi olarak mı karşımıza çıkar.
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Rc20 ye baktım fiyatı bana göre aşırı pahalı bu yüzden onu listemden çıkardım iç dış farka göre çalışmasa da direkt kendisi çalışsa o zaman kazan sıcaklığında sınırlama yapabiliyor muyuz ? Mesela dış hava sensörünü bağladım, oda termostatı olarak da rc150 kullandım, zaten modülasyonlu termostta kombi kazan sıcaklığını kendisi düşürüyormuş. Bu durumda dış hava sensörüne gerek var mı ya da dış hava sensörünü taktığımda kombi üzerinden dış hava sensörüne göre çalış ama benim belirlediğim sıcaklığı da asla geçme diyebiliyor muyuz ? Yani ben 45 derecenin üzerine çıkmasını istemediğim için kombiden sıcaklığı 45 e ayarlasam dış hava sensörü soğuk havalarda bu kazan sıcaklığını 45 derecenin üzerine çıkarabilir mi ? 1-2 saat durma örneğini şuan evde kullandığım dijital termometreye göre verdim. Kalorifer şuan akşamları 7-12 arası yanıyor o saatlerde ev 23 derece oluyor sönünce de bir sonraki gün tekrar yanma zamanına kadar 22 dereceye düşmüş oluyor. Termometrem küsüratlı ölçüm bilgisi vermese de 19 saat boyunca kalorifer yanmıyorken ev sıcaklığı yaklaşık 1 derece fark ediyor. Bundan dolayı kafamda oda termostatının uzun süre kombiyi beklemeye alabileceği düşüncesi yer etmişti. Ama havalar çok soğuk değil gündüz 17-18 derece, gece de 4-5 derece civarlarında bunun da etkisi olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nofearkartal

    Yok hocam, kullanma kılavuzunda "Sıcak kullanım suyu sıcaklığı, 35 °C ile 60 °C arasında ayarlanabilir." yazıyor. Haliyle bir ayar değişikliği yapmadık.

    Kombinizin modelinde yanlışlık yoksa U072 modelinin internet sitesindeki kullanma kılavuzunda şu şekilde bilgi verilmiş. Ben de gb062 almak istiyorum ama bu en düşük kullanım suyu sıcaklığı 40 derece meselesini araştırıyorum.



    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • batu25 kullanıcısına yanıt
    dış hava sensörü taktığın zaman kombinin kalorifer artı eksi tuşlarına müdahele edemiyorsun otomatik dış hava sensörü hallediyor ayrıca dış hava sensörünü dışarda kuzey cephe veya doğrudan güneş görmeyen bir yere koyman gerekli
  • Merhaba 100m2 3 oda 1 salon Dış cephe ısı yalıtım mevcut. Kombi balkonda olacak. 1500-2000 TL arası çok acil hangi kombi tavsiye edersiniz ?

    (Kombi bozuldu ve kombi hakkında hiç bir bilgim yok marka model takıntısı yapmam. Yarı yolda bırakmayacak güvenilir ve tasarruflu bir kombi önerirseniz sevinirim.)
  • asi_ruhx kullanıcısına yanıt
    bu konunun ilk sayfasına bakabilirsiniz marka modeller yazıyor bütçenize göre yoğuşmasız konvansiyonel kombi alınabilir
  • batu25 kullanıcısına yanıt
    Sizin baktığınız katalog, orda yanlış yazmışlar. Kullanma kılavuzunda 35 diyor. Kataloğu güncellememişler anladığım kadarıyla.

    http://www.buderus-tr.com/upload/CmsPage/PageContentFile/U72_OM_b48b9f.pdf
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam yalnız peder bey baymak luna avant model kombi almış haber vermeden cuma getirecekler daha parası verilmedi. Montaj dahil 2700 TL fiyat çekmişler. (eskisi de sökülecek). Hem fiyat olarak hemde kombinin genek durumu hakkında bilgi almak mümkün müdür ? :)
  • onur1971 kullanıcısına yanıt
    Forum telefon onay olayı çıkarmış Onaylatmak istiyorum ama telefon kullanımda diyor. Dolayısı ile pm gönderemiyorum. Mecburen buradan cevap veriyorum.

    Merhaba,

    Evet GB062 ve RC150 kullanıyorum. Fakat program kullanmıyorum. Manuel kullanıyorum. RC150 çocukların odasında. 23 dereceye ayarlıyorum. Fakat bildiğim kadarıyla diğer programlanabilir termostatlar gibi haftanın istenilen gün ve saatlerine program atmak mümkün. Daha tecrübeli arkadaşlar daha net bilgi verebilir. Ben çok memnunum. Faturada öyle aman aman fark yaratmadı hatta neredeyse değişmedi diyebilirim ama inanılmaz bir konfor sağladı. Kombi ile işim kalmadı. Kombi yılın 365 günü açık ve 60 dereceye ayarlı. Çocukların odası 23 derecenin altına düştüğünde çalışmaya başlıyor. Çok büyük rahatlık. Faturada neden değişiklik olmadı derseniz bizim bina yalıtımsız ve ben son kattayım. Yoksa faturada illaki fark yaratır. Kesinlikle tavsiye ederim. Her ikisini de.




  • asi_ruhx kullanıcısına yanıt
    3eşanjörlü yarım yoğuşmalı bir kombidir bu kombiler pek yoğuşma yapmaz ama sağlam sorunsuz bir cihazdır
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    iş işten geçti ama tek sorum olacak bu fiyatta onun yerine şunu alsaydınız dediğiniz olur muydu kişisel bir soru :) Çok büyük fark yaratacak bir ürün olmaz sanırım ama yinede sormak istedim teşekkürler.
  • asi_ruhx kullanıcısına yanıt
    bu konunun ilk sayfasındaki premix yoğ kombilerden birini alın derdim sonuçta kombi alınmış bize de hayırlı olsun demek düşer
  • 
Sayfa: önceki 471472473474475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.