Şimdi Ara

Kombi yanarken ve yanmazken oluşan sıcaklık farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Baymak baxi luna avant 3 20.000 lik yoğuşmalı kombi kullanıyorum. (Tam yoğuşmalı mı veya yoğuşma derecesini bilmiyorum)


    on-off tabir edilen oda termotatı mevcut. (General marka 0.5 derece çalışma aralığı olanlardan)


    7 adet petek ve 1 havlupan var evde. Ev 135 metrekare net. 2 petek 70'lik geri kalanları 1.20 ve 1.40 cm. Yani radyatörler büyük sayılır.


    Kombi ateşleme yaptığında +5 derece kadar çıkıyor ki normal bir durum. Fakat bana göre normla olmayan, ateşleme olmadığı zaman aradaki sıcaklık farkı 20-25 derece kadar oynuyor.


    Örnek olarak, ben kombiyi 70 derece kazansıcaklığına ayarladığımda 75'e kadar geliyor bir müddet çalışıyor ve rolantiye geçiyor buraya kadar herşey normal. Ama rölanti sırasında 70 derece olan kazan sıcaklığı 46-47 dereceye düşüyor ve bu durumda doğal olarak radyatörlere yansıyor ve evi soğutuyor. 65'e ayarladığımda 35'e düşüyor, 60'ayarladığımda 29'a geliyor böyle gidiyor.

    Özetle; aradaki fark ayarlanan dereceye göre 25 dereceye kadar çıkıyor ve bu durum neden kaynaklanabilir?


    OT'yi iptal edersem bir faydası olur mu?( Bu arada termostat genelde 21.5-22.5 ayarlı) yoksa sirkülasyon pompası mı yetmiyor?


    Not: Pompanın kademesi yok yada ben bulamadım. Ayrıca gidiş ve dönüş filtrelerini düzenli olarak temizlerim, havasını alırım.

    Dış mantolama var fakat tavanda ki yalıtımı bilemiyorum. Olsa da iyi bir yalıtım olduğunu sanmam. Klasik mütahhit evi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plazma_08 -- 27 Ocak 2021; 16:11:2 >







  • Oda termostadınızın hassasiyeti düşük olduğundan olabilir, bir de oda termostadını 30 derece gibi yüksek bir sıcaklığa getirip (bu sayede termostadı iptal etmiş gibi oluyorsunuz) kazan sıcaklığını değiştirerek deneyin. Menü de var ise brülör kitleme süresi (ateşleme kestikten sonra tekrar ateşlemesi için geçen süre) kontrol edin çok uzun ayarlanmış olabilir.

  • Sorununuzu tam olarak anlayamadım.Fakat anladıgım kadarıyla siz kombinizi ayarladıgınızda yanarken ekranda görmüş oldugunuz derece kombıden cıkan sıcak suyu gösderiyor.Aslında peteklerınıze giren sıcak su derecesi yani.Bu sıcak su peteklerınıze girip cıktıkdan sonra kombiye dönerken soguyarak dönüyor.Soguyan su kombıye girip esanjörden gecerken ısıya maruz kalarak cok hızlı bır sekılde ısınıp tekrar petege gidiyor.Kombiniz durdugunda ise peteklerden dönen soguk su esanjörde bu sefer ısıya maruz kalmadıgı için kombinizin ekranında bu sefer yaklasık 20 derece daha dusuk görüyorsunuz ki bu butun kombılerde aynıdır.yazılımda ve test sartlarına göre su sıcaklıgı istenilen sıcaklıga düştügünde tekrar atesleme yaparak suyu yıne sizin ayarladıgınız dereceye getirip peteklere gönderiyor ve bu olay bu sekılde devam ediyor.Çalısma mantıgı bu sekılde butun kombılerde

  • Kombıler dönüş suyu sıcaklıgına göre devreye girer.Yani devreden cıkacagı zaman cıkıs suyu devreye girecegi zman dönüş suyu sıcaklıgına bakar.Kombilerinparametre ayarlarında bunu degiştirebilmenizi saglayacak ayarlar mevcuttur.Mesela fabrika ayarında 70C ayarlanan kombi 75C devreden cıksın dönüş suyu sıcaklıgı delta t 25C olugunda devreye girsin seklindedir.Parametre degıstırılerek bu farkı 20 yada 15C düşüreb,ilirsiniz.Bu sekilde eskiden 70 ayarladıgınız kombi 45 dereceye düsştügünde çalışırken yeni ayarlamayla dönüş suyu sıcaklıgı 50 yada 55 dereceye düştügünde devreye girebilir.Kombiniz daha sık devreye girer fakat daha cabuk devreden cıkar.

  • aliance21 A kullanıcısına yanıt

    parametre ayarlarından brülör yanma süresini biraz azalttım bir nebze de olsa fayda etti. Normalde yoğuşmalı kombiler için 55 derece üzerine çıkmayın deniyor. Suyun bu şekilde hızlı ısınıp ardından hızlı soğuması normal bir olay mı?

  • plazma_08 kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin kombi yanarken ekranda gördügünüz sıcaklıkla söndükden sonraki gördügünüz sıcaklık farklı seyler.Oyuzden normal bu sekilde bir hızlı soguma.Cok hızlı ısınmadan kastınız nedir peki.

  • aliance21 A kullanıcısına yanıt
    Musluk suyunu suyun çıkış sıcaklığına göre mi ayarlar hocam ? Şöyle tahmin ediyorum , biz musluğu açınca ilk Saniyeler son gaz yanıyor , sonra ntcden oluşan bilgiye göre gazı kısıyor taa ki istenilen sıcaklığa ulaşana kadar. İstenilen sıcaklığa gelince gaz sabit hızda yanmaya devam ediyor .

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dfk24

    Musluk suyunu suyun çıkış sıcaklığına göre mi ayarlar hocam ? Şöyle tahmin ediyorum , biz musluğu açınca ilk Saniyeler son gaz yanıyor , sonra ntcden oluşan bilgiye göre gazı kısıyor taa ki istenilen sıcaklığa ulaşana kadar. İstenilen sıcaklığa gelince gaz sabit hızda yanmaya devam ediyor .

    evet aynen öyle.Tesisat konumunda minumumla başlayarak artarak devam eder.Kullanım suyu kısmında maksimumla baslayıp minumuma dogru gider

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.