Şimdi Ara

Kombinelerde Yolsuzluk İddiaları Aydınlatılmalı, Suçlular Cezalandırılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kombinelerde Yolsuzluk İddiaları Aydınlatılmalı, Suçlular Cezalandırılmalı

    Bugün Vatan ve Fanatik gazetelerinde Kombine Kart satışlarında usülsüzlük yapıldığı yolunda iki yazı çıktı. Bu çok ciddi iddiaların bir an önce aydınlığa kavuşması ve varsa suçluların cezalandırılması için ne gerekiyorsa yapacağız. Olayın üstünün örtülmesine izin vermeyeceğiz. Öncelikle gazetelerde çıkan haberleri hatırlayalım. Vatan gazetesinde "Bu para nereye gidiyor?" ara başlığıyla verilen haberde şöyle denildi:

    ‘BU PARA NEREYE GİDİYOR?’
    KANARYA’DA yaşanan bir başka gelişme ise kombine biletlerde vurgun yaşanıp yaşanmadığı yönünde. Bunun cevabını arayan taraftarlar bugün F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a çıkmayı planlıyor. İşte olayın perde arkası... Her sezon başında Sarı-Lacivert Derneği kulüpten 10 bin kombine alıyor. FEDER Derneği ise bu biletlerden 550 tane satın alıyor. Buraya kadar herşey normal... Ancak asıl sorun 500 YTL’lik kombinelerin 700 YTL’ye alınmasında ve aradaki farkın nereye gittiğinde yatıyor. Yani 550 kombinenin satışında büyük bir yolsuzluk yaşandığı konuşuluyor. 500 YTL’lik kombinelere 700 YTL ödeyen F.Bahçeli taraftarların bugün kulüp binasına gelerek bu durumu başkan Aziz Yıldırım’a şikâyet etmeleri bekleniyor. 200 YTL’lik farklı ödemenin 50 YTL’sinin FEDER Derneği’ne verilmesine ses çıkarılmıyor ama 150 YTL’lik bölümün şu anda Sarı-Lacivert Derneği’ne üye olan Soner Yeğiner’in hesabına aktarılması akıllarda soru işaretleri uyandırıyor.

    Fanatik Gazetesi`nde ise Yalçın Türk imzalı bir yazıyla yolsuzluk gündeme getirildi. Yalçın Türk "Büyük vurgun" başlıklı yazısı ile konuyu ele aldı.

    Her şey iki dernek yöneticisinin arasındaki espriyle başladı, gerisi çorap söküğü gibi geldi Dernek vasıtasıyla maç bileti satanların 3 yılda yaklaşık 540 bin YTL rant sağladığı ileri sürüldü.

    Fenerbahçe’de bir espri, büyük bir bilet vurgununun ortaya çıkmasını sağladı. Sarı-Lacivert Derneği’nin çiçeği burnunda başkanı Rahmi Eyüboğlu, ilişkileri sıcak tutmak için Fenerbahçeliler Derneği’ni ziyaret ediyor. Yönetici Metin Sekreter, “Hayrola, komisyonu almaya mı geldin?” diyerek takılıyor... Eyüboğlu şaşkın, “O da nereden çıktı?” diyor. Bu kısa diyaloğun üzerine Metin Sekreter de başlıyor anlatmaya:

    ‘Komisyonları dağıttık’
    “Sizden üst maraton bileti aldık. Tanesi 500 YTL. Biletlerin tanesini daha sonra 700 YTL’den sattık. Derneğe bağış olarak makbuz karşılığı 50 YTL’yi biz aldık. 150 YTL’yi de, ayrı ayrı 50’şer YTL olarak üç ayrı kişiye banka havalesi yaptık. Bu şahıslardan biri de eski ikinci başkanınız Soner Özyeğin...”


    Ortadaki rant 540 bin YTL
    Rahmi Eyüboğlu bu konuşmalardan sonra işi araştırıyor, doğruluğunu saptıyor. Üç sezondur bu yöntemle yılda tam tamına 1200 kombinenin satıldığı iddiaları var... Fenerbahçe Kulübü’nün sırtından 3 kişi 180’er bin YTL kazanç sağlıyor yani. Toplamda ise rakam üç yılda 540 bin YTL. Bunu yapanlar Sarı-Lacivert Derneği’nden ihraç edildi. Vurgunun duyulmaması için dernek yönetimi büyük çaba sarfetmesine rağmen başarılı olamadı. Çünkü bir grup taraftar konuyla ilgili belgelere ulaştı.

    Başkan’a bildirilecek
    Bugünlerde Başkan Aziz Yıldırım’ın kapısını çalıp, Fenerbahçe’nin sırtından haksız kazanç sağlayanlardan gerekenin yapılmasını isteyecekler. Bu büyük bilet ve para vurgunu Fenerbahçe camiasında kulaktan kulağa dolaşıyor. Kimileri iddiaların asılsız olduğunu savunurken, ortada belgelerin dolaştığı da konuşuluyor. Bakalım bu işin sonu nereye varacak.


    Yalçın TÜRK

    Bu çok ciddi iddialara yönetimimiz anında cevap verdi ve olayın iki taraftar derneği arasındaki çekişmeden ibaret olduğunu. Kulübümüzün kombine kart ücretlerini tam olarak tahsil ettiğini, Fenerbahçe`nin zarar etmesinin mümkün olmadığını bir açıklamayla taraftarlarımıza ve kamuoyuna duyurdu. "Dernekler Arası Çekişmenin Kulübümüz İle Bağlantısı Yoktur" başlağıyla ve FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ imzasıyla yayınlanan açıklama aynen şöyle:

    Bugün tarihli Vatan ve Fanatik gazetelerinde "Bu para nereye gidiyor" ve "Feneri soydular" şeklinde başlıklarla verilen haberlerde bahsedilen konular iki taraftar derneğinin arasındaki çekişmeden kaynaklanan sorunları ifade etmektedir.

    Fenerbahçe sadece şimdi değil 10 yıldır derneklere toplu kombine satışı yapmakta ve bu herkesçe bilinmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübü`nün derneklere kombine kartları verdiği rakam bellidir ve derneklere fatura edilen bu tutar kulübümüz tarafından eksiksiz ve sorunsuz biçimde tahsil edilmektedir.

    Fenerbahçe Spor Kulübü`nün burada soyulması veya zarara uğratılması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir. Dernekler satış organizasyonu masrafları karşılığı bir tutarı kombine kartları üzerine ekleyip taraftarlarımıza satmaktadırlar. Buradaki satış rakamları ve uygulama kulübümüz dışındaki bir olaydır.

    Fenerbahçe Spor Kulübü kombine satışlarından kendi payını almakta ve satış organizasyonunun bir kısmını bu dernekler yürütmektedirler. Dolayısıyla dernekler arasındaki çekişmeyi "Kulüp soyuluyor" şeklinde lanse etmek yakışık almamaktadır. Gazetelerimizi derneklerin arasındaki bu kavgaya alet olmamaya ve kulübümüzü suçlayıcı ifadeler kullanmamaya davet ediyoruz.

    FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

    Biz de Antu olarak bu gelişmeler üzerine hemen konunun diğer muhattaplarını aradık. Sarı Lacivert`in dernek yöneticilerinden gelen yapılan açıklama şöyle:

    Sarı Lacivert Derneği tüzüğünde de açıkça ifade edildiği gibi Fenerbahçe`ye karşılıksız hizmet etmek amacı ile kurulmuş bir dernektir. Bir önceki dönem Sarı Lacivert Derneği 2.Başkanı olarak bu olaya adı karışan kişi, aynı yönetim döneminde kombine kart satışlarını denetlemek isteyen Derneğimizin Muhasip üyesine fiziki saldırı da bulunduğundan dolayı Derneğimizin Disiplin Kurulu tarafından 18 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırılmış olup, sözü geçen olay Derneğimiz tarafından FEDER`in basın açıklamasında belirtildiği gibi şans eseri öğrenildiğinde de Yönetim Kurulu kararı ile ihraç edilmek üzere disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Bununla beraber olaya adı karışan kişi olayın öğrenildiği günün ertesi günü noter kanalıyla Derneğimize istifasını göndermiştir.

    Geçmiş yönetimde Dernek 2.Başkanı olan bu kişinin Sarı Lacivert Derneği tarafından ona verilen görevi kötüye, Derneğimizin adını kullanılarak da zimmetine para geçirdiği konusundaki iddialara karşı, Derneğimiz her türlü hukuki hakkını saklı tutmaktadır.

    Bu tip durumların bir daha yaşanmaması için Derneğimiz yetkilileri tarafından gerçek veya tüzel kişilerden talep edilen ödemelerin mutlaka ve mutlaka Dernek hesabına yatırılması ve şahıslar adına para yatırılmamasının önemini bir kez daha vurgulamak isteriz.

    Unutulmaması gereken, bu tatsız olayın, Sarı Lacivert Derneği ve FEDER tarafından ortaya çıkartılmasıdır. Fenerbahçe adını kullanarak kendilerine imtiyaz ve haksız kazanç sağlamak isteyen insanların her zaman karşısında bir kale gibi duracağımız konusunu tüm Fenerbahçelilerin bilgisine arz ederiz…


    Not: Konu ile ilgili detaylı açıklama, Sarı Lacivert Derneğimizin Yönetim Kurulu tarafından Cumartesi günü yapılacaktır…

    Feder başkanı İlyas Burçay ise bir basın açıklaması hazırladıklarını en kısa zamanda yayınlayacaklarını söyledi.

    Haberlerin baş aktörü ve Sarı Lacivert Derneği`nin bir önceki yönetiminde başkan yardımcısı olarak görev yapan Soner Yeğiner ise şu anda bir açıklama yapmak istemediğini ve gelişmeleri gördükten sonra bir açıklama yapacağını söyledi. Gazetelerde çıkan haberlerde adı geçen bir diğer isim olan Metin Sekreter ise Antu forumlarında bir açıklama yaptı. Kule ismiyle antu forum üyesi olan Metin Sekreter`in yaptığı açıklama ise şöyle:

    Degerli Arkadaslar‚

    Sevgili Merih´in sizlerle paylasmis oldugu‚ uyelerimize yaptigimiz duyuruyu hepiniz okudunuz.

    Konunun direkt muhatabi olarak ben de sizlerle bildiklerimi paylasmak istiyorum ki hem sahsim hem de Asbaskani oldugum dernegim FeDeR hakkinda herhangi bir soru isaretinin kafalarinizda olusmamasi amacindayim.

    Her ne kadar bizi bilen bilse de birinci agizdan bu aciklamalarin yapilmasi daha faydali olacaktir.

    Bildiginiz uzere Maraton Ust A Blok kombineleri bizim araciligimiz ile sadece FeDeR uyelerine ve yer kalirsa talep eden diger Fenerbahceli renkdaslarimiza verilmektedir.

    Bu konunun FeDeR ayagindaki muhatabi benim‚ Sari Lacivert ayagindaki muhatabi da Soner YEGINER´dir. Kendisinin Sari Lacivert Dernegi YK uyesi ve Baskan Yardimcisi olmasi sebebiyle bugune kadar yaptigimiz tum gorusmeler resmi kabul edilmis‚ muhatabimizin Sari Lacivert Dernegi oldugu dusunulmustur.

    SL Dernegi´ndeki gorev degisimi sirasinda sevgili Baskanim Ilyas BULCAY‚ yeni baskan secilen Sn.Rahmi EYUBOGLU´na bir nezaket ziyaretinde bulunmus ve bu ziyaret esnasinda da kombine satislari sirasinda yasadigimiz sikintilardan bahsetmistir.

    Bunlarin basinda da her sene bizden istenen ekstra nakit paranin uyelerimizi cok zorladigi ve neredeyse kombine almanin cazibesini ortadan kaldiridigi konusu gelmektedir.

    Onumuzdeki sene yine boyle bir islem yapilacaksa bu paranin tercihen talep edilmemesi‚ eger edilecekse cuzi miktarda ve odeme kolayligi saglanarak talep edilmesi yonunde istegimiz kendilerine iletildiginde resmi olarak ne onlarin ne de eski yonetimin boyle bir konudan haberdar olmadiklari ortaya cikmis ve hemen gerekli kisilerle (ve benimle) irtibata gecilerek olay belgeleriyle acikliga kavusturulmustur.

    Dun neticelenen bu gorusmeler neticesinde konu Sn.Aziz YILDIRIM´in da bilgisine sunulmus her turlu yasal yaptirim oncelikli olarak kendilerinin tasarrufuna birakilmistir.

    Acilen toplanan FeDeR YK da yapmasi gerekeni yaparak bu parayi gercek sahiplerine iade edecegini tum uyelerine duyurmustur.

    Turkiye´nin ilk taraftar dernegi olan FeDeR´in isminin boyle bir olaya karismis olmasindan son derece rahatsiz olmakla beraber‚ hicbir menfaatin Fenerbahcemiz´in menfaatlerinden ustun olmayacaginin farkindaligiyla gerekenin yapildigini ve yapilmaya da devam edilecegini bilgilerinize sunarim.

    Sevgi ve Saygilarimla‚

    Sonuç olarak ortada büyük bir sorun var. Elde yolsuzlukla ilgili belgeler de olduğu söyleniyor. Eğer bu konuyla ilgili belgeler var ise suçlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Fenerbahçe Tüzüğü; Kulüpten maddi menfaat sağlayanların ihracını emrediyor.

    Fenerbahçe`den menfaat sağlayan kim olursa olsun bu camiada yeri yoktur. Suçu sabitse ibret-i alem olsun diye, bundan sonra kimse Fenerbahçe`nin ya da Fenerbahçelilerin parasına dolaylı ya da dolaysız yoldan göz dikemesin diye afişe edilmeli ve kulüple ilişkisi kesilmelidir.

    Bu öyle kolay kolay geçiştirilecek bir konu değil. Öncelikle kulübümüzün olaya yaklaşımını çok yadırgadık. Bütün olan biteni, elde edilen verilere kötü niyetli hiç bir hareketi olmayan iki derneğin iç çekişmesi olarak lanse etmek ne kadar doğru olabilir. İki derneğin ne gibi bir çekişmesi varmış?

    Resmi dernek açıklamaları geldiğinde hepimiz göreceğiz ki, iki dernek bir biriyle çekişmek bir yana bu olaydan mağdur olmuşlardır. Yönetimimiz, "biz paramızı aldık, kazıklanan taraftar bizi ilgilendirmez" anlamına gelen bu yaklaşımını tekrar gözden geçirmelidir.


    antu.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.