Şimdi Ara

Kombiyi kaç derecede kullanmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
277.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu yıl kombiyi alırkende sizlerin görüşlerinden faydalanmıştım. Herkese cevapları için teşekkür ederim. Bosch Condense 2000 kombiyi 12 gündür kullanmaktayız.Evimiz giriş katında.Alt kat garaj. Sağ taraf dükkan. Üstte ise fazla evde olmadıkları için kombilerini bizim yarımız kadar bile çalıştırmayan bir aile var. Ev net olarak 120 m2. Doğu ve batısı açık.Yalıtım yok maaalesef. Kombiyi eşim gündüz 38-40 derece aralığında çalıştırıyor. Ben ise akşam geldiğimde 42-45 derece aralığına getiriyorum. Kömürlü merkezi sistem zamanındaki gibi evi havalandırark ısınmıyoruz. Ancak üşümüyoruz da. Düşük değerlerde çalıştırmamıza rağmen ortalama tüketim değerşmiz yaklaşık 13 m3 . Sanki biraz fazla. Şimdi sormak istediğim bu sıcaklık aralıkları normal mi? Yoksa kombi yoğuşma yapmadığı için mi çok yakıyor? 45-50 derecede yaksam tüketimde tasarruf elde edebilirmiyim.Birde sıcak su kullandığımda kalorifer suyu sıcaklığında düşme oluyor. Çift eşanjörlü kombilerde bunun olması normal mi ne dersiniz. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.







  • quote:

    Orijinalden alıntı: bafra55

    Arkadaşlar bu yıl kombiyi alırkende sizlerin görüşlerinden faydalanmıştım. Herkese cevapları için teşekkür ederim. Bosch Condense 2000 kombiyi 12 gündür kullanmaktayız.Evimiz giriş katında.Alt kat garaj. Sağ taraf dükkan. Üstte ise fazla evde olmadıkları için kombilerini bizim yarımız kadar bile çalıştırmayan bir aile var. Ev net olarak 120 m2. Doğu ve batısı açık.Yalıtım yok maaalesef. Kombiyi eşim gündüz 38-40 derece aralığında çalıştırıyor. Ben ise akşam geldiğimde 42-45 derece aralığına getiriyorum. Kömürlü merkezi sistem zamanındaki gibi evi havalandırark ısınmıyoruz. Ancak üşümüyoruz da. Düşük değerlerde çalıştırmamıza rağmen ortalama tüketim değerşmiz yaklaşık 13 m3 . Sanki biraz fazla. Şimdi sormak istediğim bu sıcaklık aralıkları normal mi? Yoksa kombi yoğuşma yapmadığı için mi çok yakıyor? 45-50 derecede yaksam tüketimde tasarruf elde edebilirmiyim.Birde sıcak su kullandığımda kalorifer suyu sıcaklığında düşme oluyor. Çift eşanjörlü kombilerde bunun olması normal mi ne dersiniz. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

    Bende yaklaşık 3aydır aynı kombiyi kullanıyorum. Öncelikle kombimiz çift değil tek eşanjörlü diye biliyorum. Bu yüzden musluk suyu açıldığında petek suyunu ısıtmıyor. Hatta musluk kapatıldığında tekrardan petek suyunu ısıtmaya devam etmesi gerekirken bunu yapmıyor ve petek suyu sıcaklığının belli bir sıcaklığa gerilemesini bekliyor. Bu da peteklerin soğumasina neden oluyor. Ancak yinede sizin bir tesisatta sorun olduğunu düşünüyorum. Çünkü ben 40derecede 24saat çalıştırdığım zaman bile max. 6m3 yaktı. Benim evimde yaklaşık 120m2 ve petek boyu 7.20+havlupan. Acaba sizin petek uzunluğu mu yetersiz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bazı sitelerde kombi çift eşanjörlü diye tanıtılıyor. Alırkaen yanılmışız demekki.Özellikle sormuştum bu durumu. Hatta ben classic condense tam yoğuşmalı almak istedim gerek yok dediler. Hatta yoğuşmasız tavsiye etmişlerdi. Neyse benim evde de petek uzunluğu 7.60 metre. Yalnız kollekör sistemi var. Su belirli bir merekze gelip oradan dağılıyor. Dün tüm gün 38 derece de kullanmama rağmen 8 m3 gaz harcadık. Sizin evinizde yalıtım var mı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bafra55

    Bazı sitelerde kombi çift eşanjörlü diye tanıtılıyor. Alırkaen yanılmışız demekki.Özellikle sormuştum bu durumu. Hatta ben classic condense tam yoğuşmalı almak istedim gerek yok dediler. Hatta yoğuşmasız tavsiye etmişlerdi. Neyse benim evde de petek uzunluğu 7.60 metre. Yalnız kollekör sistemi var. Su belirli bir merekze gelip oradan dağılıyor. Dün tüm gün 38 derece de kullanmama rağmen 8 m3 gaz harcadık. Sizin evinizde yalıtım var mı.

    Ben ızmirde yaşıyorum. Ev 12yıllık yalıtımsız bir bina. 5katlı binanın 5.katı. Güney batı ve kuzey cepheli. 3cephe de açık. Pencereler alimünyum. Bu kadar olumsuzluğa rağmen daha önce de söylediğim gibi 40derecede en fazla 6m3 harcadı. Ve bunu defalarca denedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüketimde dış hava sıcaklığının da önemli etkisi var..bu günlerde izmirde ben de 5 metreküp civarı harcarken geçen soğuklarda 8-9 meterküpü bulmuştu..vaillant kombi şu an 40 derecede çalışıyor.
  • Apartmanda bazı ara kat sakinleri neredeyse kombiyi kapatıyorlar. Gerçektende iyi bir yalıtım olmadan gerçek anlamda ucuza, konforlu ısınamayacağız galiba. Yalnız kombinin ideal yakma sıcaklığı konusunda bir fikir oluşturamadık. Uzman arkadaşlar yardımlarını esigemezler ise sevinirim.
  • Kombi sıcaklığınız gayet ideal sıcaklıkta ki bu artan zamlar ve metreküp fiyatı yüksek olduğu için herkese çok geliyor tabi en baştada kaliteli bir yalıtım geliyor oda olmayınca haliyle bu kadar yüksek gaz tüketimi olması normaldir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bafra55

    Apartmanda bazı ara kat sakinleri neredeyse kombiyi kapatıyorlar. Gerçektende iyi bir yalıtım olmadan gerçek anlamda ucuza, konforlu ısınamayacağız galiba. Yalnız kombinin ideal yakma sıcaklığı konusunda bir fikir oluşturamadık. Uzman arkadaşlar yardımlarını esigemezler ise sevinirim.

    Yalıtım olmazsa kombi ne yapabilir ki? Isı kaybı fazla olacağından ısıtıp peteğe giden sıcak su hızla soğuyacak ve yeniden ısıtmaya başlayacaktır. Zemin kat olduğunuzdan, alt garajın evinize denk gelen tavanını en az 4 cm karbonlu EPS ile yalıtınız. Aşağıdaki linkteki diğer yalıtım önerilerini okuyunuz. (İlk cevap)
    http://forum.donanimhaber.com/m_46887868/tm.htm

    Bu kombiler için Bosch TRZ200 oda termostatını zorunlu olarak kullanmalısınız. Kombi azami ısısını 54 dereceye ayarlamalısınız. Bir süre yüksek ısıda yansa da istenilen ısıya geldiğinde kapatacaktır.




  • Evet arkadaşların söylediği gibi yalıtım en kısa zamanda yaptırmak şart oldu. Keza oda termostatı taktırmakda. Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar.Umarım ilerleyen zamanlarda doğalgaza geçtiğimiz için pişmanlık duymayız. Sanırım beklentilerimizi biraz büyük tuttuk doğalgaz konusunda.
  • Kombinizi kac derecede caIistirdiginiz onemli degil olan oda sicakliklari kac derece.
    120 metrekare iki ev dusunun.birinde insaat isciligi (tugla islemesi,tugla harc dolgulari,ve sivalari) guzel yapildiysa veya icten yada distan izolasyonu varsa kombi 45 dereceye ayarli bile olsa isi icerde muhafaza edildigi icin oda sicakligi 24 dereceyi gorur ve kombi oda soguyana kadar ki sogumada gec olacagi icin devreye surekli girmez.seyrek araliklarla girip cikar.Diger evde ise iscilik gelisiguzel yapildiysa,izolasyonu yoksa hele ki birde ust kat ve dort tarafi aciksa kombiyi 70 derecedede yaksaniz oda sicakliginiz 24 olamadigi icin kombi cok daha fazla yanar ve devreden cok kisa araliklarla cikar.Dinlenmeye gectigi andan itibaren ev hizli bir sekilde soguyacagindan kombi yine devreye girer.
    Konunun kisa ve ozu sudurki sicakligi iceride tutmak sart.Isiyi iceride tutamiyorsaniz dogalgaz faturasina katlanmak zorundasiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snowman16 -- 10 Aralık 2016; 0:41:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar arçelik Optidens Neo 24 marka kombi var

    ısı derecesini kaç yapmam gerekiyor ? bir türlü ısıtamadık evi normali nedir ?


    ben 60 alıyorum petek ısı ayarını bakıyorum 50 lerde ortam ısısını gösteriyor nasıl çalışma sistemi bilen varsa bana bir yardımcı olabilirmi ?


    şuan evinizde ki ısı kaç ?

    ben kaç yapmalıyım normali nedir ?

  • 50,60 isinamiyorsan diş yalitim yok ve peteklerin az demektir.10m2 odaya 1mt şekilde konumlandirilir altin üstün boş mu dolumu önemli..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dış yalıtım var sıfır bir daire yalniz alt ve üst katlar bos ben de binaya geceli 2 gun oldu

    Ben kombiyi 65 ayarlıyorum kombi sıcaklığı 50 yapıyor yani ben ayarladığım rakam neyse ona ulaşsın istiyorum ornek 50 ayarladım 50 olsun istiyorum calisma sistemini de bilmiyorum

    Yeni bir kombi kullandığım
    Bir odayi kapattım yakmiyorum onunla bir alakası olabilir mi ve petek az ise boyle bir sorun mu yaşıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkoglu54 -- 14 Ocak 2021; 19:29:34 >
  • turkoglu54 T kullanıcısına yanıt

    Yoğuşmali kombilerde en az 2 petek acik olmasi lazim alt üst boş ise isinmama sorunu ondan kaynakli olabilir.siz 60 ayarli diyosunuzds tüketim kaç m3 bi bakin isterseniz:) bence bu durumda yakmamaniz daha karli olabilir en azindan evlerin dolmasni beklemeniz ayrica kombiler farkli calişabilir 50 iken 55-59 kadar cikip kapatabilir veya 50 iken havalar soguklen 50 sabit yanabilir ama 60 iken 50 yanmasi garip bi durum peteklerin kapali olmasiylada alakali olabilir.Fazla bilgim yok ama bilmiyorum her türlü olabilir..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Verdiginiz cevaplar ve bilgiler icin teşekkür ederim
  • Arkadaşlar ben de yeni bir eve taşındım. İzmir'deyim son kat.


    Doğalgaz faturası çok yüksek gelmeye başladı, havalar çok soğuk olmamasına rağmen.


    Kombi Demirdöküm Atron H24 Hermetik, dijital odadan odaya taşınabilen termostat var. Baktım ECO modda çalışıyordu, 56 derecede imiş.Şimdi 47 ye aldım.


    Termostattan dereceyi 22 ayarlıyorum bazen 23.


    Kombi yatak odası balkonunda duruyor, kombiden uzaktaki, salonda bulunan 2 petekten biri (pencere altında bulunan) ve mutfaktaki peteklerin vanaları tamamen kapalı. (Alt ve Üst)


    Ev 7 yıllık, strafor ile inşaatta kaplanmış, camlar pimapen. Kombi balkonda dolap içerisinde.


    1- Kaç derecede çalıştırmam tasarruf sağlar?


    2- En uzaktaki 2 peteğin alt ve üst vanaları tamamen kapalı. böyle mi olmalı?


    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    Teşekkürler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknerdr -- 15 Ocak 2021; 10:31:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.