Şimdi Ara

Komiser Yardımcılığı or Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 8 ay önce mezun olmuş ve 5 aydır bilgisayar mühendisliği alanında sözleşmeli olarak çalışıyorum. Aldığım ücret bana yetiyor şimdilik. Tabi ki iş garantim yok ve devlette atanabilmek için ciddi puanlara ihtiyacım var. Onun dışında özeller belli bir tecrübeye kadar kan ağlıyor. Ama dünki komiser yardımcılığı alım ilanı aklımı karıştırdı. Tabi ki sınavı kazanacağımın veya mülakatı geçeceğimin bir garantisi yok. Nedir, ne değildir emin değilim? Ama genel olarak duyduğum normal memurlara oranla maaşının iyi olduğu, yükselebilmenin daha kolay olduğu ve hatrı sayılı bir ücret aldıkları.

    Ya bu sınavları kazanıp eğitimden sonra garanti bir işim olacak(bilmediğim bir iş), ya da 3-5 sene dişimi sıkıp alanımda tecrübe kazanmaya ve yeni şeyler öğrenmeye bakıcam ve belki de hiçbir zaman garanti bir işim olmayacak.

    Şimdi siz olsanız (herşeyi kazanmış olarak varsayıyorum) komiser yardımcılığı ya da bilgisayar mühendisliği tercihlerinden hangisini seçerdiniz? Yorumlarınızı tek tek okuyacağım şimdiden hepinize teşekkürler.







  • Ben şahsen komiser yardımcılığı seçerdim. Kendim zaten hep asker olmak istiyordum. Okul bitince hevesimi alana kadar askerlik yapmayı düşünüyorum.
  • ben polisliğe başvurmayı düşünmedim ama polis akademisi olunca yaş sınırı içinde olsam ben bile başvururdum işi gücü bırakıp
  • hangisini yapmak istiyorsan o en mantıklısı sen azmedersen şu anki mesleğindede yükselirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam komiser yardımcılığını seçerdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komiser yardımcılığı nedir acaba ya çok merak ettim. Millet sanki çoook yüksek bi derece gibi biliyor. Ama şimdi laf anlamaz millet mesleğe girince anlarlar ne olduğunu. Şunu da unutmayın orası askeriye değil. Gidin düz polis olun olacaksanız 50 lira için değmez o kadar laf işitmeye :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burak335 kullanıcısına yanıt
    Hocam belli sınavlarla ve mesleki tecrübeyle emniyet müdürlüğüne kadar yükseliyorlar diye biliyorum?
  • izengel kullanıcısına yanıt
    Bilemedim hocam o kadar aradayım ki
  • arkana bakma
    yukardaki arkadaş düz memur
    gelen giden silleyi vuruyor
    gelmiş burda sallıyor işte

    bence kom.yar. dene
  • Çatlı Bey kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmada tatilin yok sosyal hayatın yok çok çok zor şartlar altında çalışıyorlar Allah yardımcıları olsun inanki öyle yıllık 20 gün izni var ona da çıkamıyor öyle her istediğinde. Kardeşim sıkıntı şu millet ordu gibi zannediyor emniyetteki rütbe sistemini ama alakası yok. Hem yükselecen de nasıl yükselecen kimin adamı isen bakınız fetö gibi. Kusura bakmayın 10 sene sonra da AKP li diye atılmayacqğınoz ne malum işte öyle bir meslek :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "or" dediğine göre yakışır bi mütercim tercümanlık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4200 maaş, devletin imkanları da cabası. Ben polisligi seçerdim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayar mühendisi olarak kendinizde bir gelecek görmüyorsanız komiser yardımcılığını düşünün derim.
  • Hocam ben de bilgisayar mühendisliği okuyorum. Naçizane tavsiyelerim şunlardır. Bence devlette en bulaşılmaması gereken kurum emniyet sonrada askeriye gelir. Şimdi 5 10 sene evvel polis olsan bir badem bıyıklı feyizli gelecekti, gel kardeşim seni şöyle mübarek bir hoca var onun toplantısına götüreyim, tanış diyecekti. Seni çağıran üstün, gitmezsen başa aldın belayı. Gittin mi bugün işler değişecek üstün gelecek sen nasıl o toplantıya gittin diyecek. Devletin her siyaseti değiştikçe psikolojik olarak yıpranacaksın. Mobbingin, adam kayırmanın bu tarz şeylerin en fazla olduğu yer emniyet. Çoğu polis tercihen değil imkansızlıktan seçiyor. En basitinden ben de başka bir memurluğun sonuçlarını beklediğim için memurlar nete bu aralar çok giriyorum. Orada emniyet forum köşesi var. Gir ihraç edilenlerin yazdıklarını oku. İlla memur olacaksan başka türlü memuriyetler var lisans mezunlarına göre, açıktan bilgisayar bölümünden atamalar var. Hiç biri olmadı askeriyeyi seç ama bence emniyete bulaşma. Kişisel görüşüm budur.




  • Antifa_ultra A kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğin foruma baktım. Benimde çevremde bu gibi durumlar yaşayan oldu ama gerçekten masum görünüp el altından su yürüten bir ton insan var o yüzden o forumdaki herkese inanmıyorum ben. Gerçekten adam gibi olup sıkıntı yaşayanlar tekrar iade ediliyor görevlerine tazminatlarıyla. Ama diğer dediklerine bende katılıyorum.
  • Stallone12 kullanıcısına yanıt
    Gelecek görmemek değil hocam, şartlar beni buna itiyor daha çok.
  • Çatlı Bey kullanıcısına yanıt
    Hocam ben masumları yakıyorlar demiyorum ki. Meslek icabı masum kalmak imkansız, dediğim o. Herkes emniyet, yargı, askeriyede kadrolaşma peşinde. Cemaati bırak amirin geldi senin sendikan ne dedi. İktidara yakın olmayan sendikaya girersen çok büyük sıkıntı yaşarsın. Hadi yakın sendikaya girdin, yarın işlerin değişmeyeceğinin garantisi var mı? 5 yıl önce fetöye laf edeni terörist diye içeri alıyorlardı, bugün durum ortada. Değişmez gibi görünse de Türkiyede her şey çok hızlı değişiyor. Meslek dediğin ömürlüktür. İş ve eş insanın en önemli kararıdır. İkisinde de ana hedef huzur olmalı bana göre.
  • Antifa_ultra A kullanıcısına yanıt
    haklısın hocam da iş kaygısı olduğu sürece ben huzurlu olamayacağım :/
  • Komiser yardımcılığı tabi ki .



    Mühendisler işsiz geziyorlar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 657 kalkmadıkça bu ülkeden bi halt olmaz. Sidik zoruyla liseyi bitirip bir baltaya sap olamayan her vasıfsız polis oluyor zaten memlekette. senin elinde mesleğin var bana kalırsa böyle bişey düşünmen bile hata. Kom.yrd. yüksek bir rütbe de değil zaten gerek yok bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.