Şimdi Ara

Kompakt makine mi büyük lens mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar şimdi ben makine almayı düşünüyorum ne kadar telefonlar iyi fotoğraf çekse de kendimi çok kısıtlı hissediyorum telefonda.

    Aklıma panasonic lx 100 ii almak var.
    Kompakt makine mi büyük lens mi ?

    Bu arkadasın lensi 24-70mm f2.8 ama ben şunu merak ediyorum bu alttaki lens ile aralarında fark ne ?

    Sigma 24-70mm f2.8 DG OS HSM Art diyafram aynı, mm aynı. Çekilen fotoğrafları karşılaştırdım benim için kalitede bir fark yok. Ama bu kadar büyük ile bu kadar küçük lensin o zaman farkı ne ?

    Kompakt makine mi büyük lens mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 18 Şubat 2020; 19:41:13 >







  • Tam kare sensör, 1 inç sensörden 7-8 kat daha fazla alana sahip.O alanı kapsayacak lens yapınca çapı büyük oluyor. Kabaca böyle denilebilir.

    lx100 ile güzel fotoğraflar çekebilirsiniz ama arasında fark yok demek abartı bayağı.Ayrıca büyük lensleri kullanmak daha ergonomik. Arasında çok fark var yani.


    24-70 sigmanın flickr fotoğraları:
    https://www.flickr.com/groups/3550607@N23/pool/page1

    lx100mii
    https://www.flickr.com/groups/4196588@N22/pool/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emphire -- 18 Şubat 2020; 22:50:43 >




  • Emphire kullanıcısına yanıt
    Ben detaylı bakamadım demek o zaman hocam peki sigma tamron 24-70 ler sizce nasıllar
  • Arkadaş anlatmış zaten, sensör boyutları farklı. Işık geçirgenlikleri farklı. 24-70 SLR lensi olan bulunduğu diyafram çarkları vs aralarında çok fark var. Başta filtre çapları vs farklı.

    Çekeceğinizin ne olduğun önemi var tabii ki bu şartlar altında.

    Hocam Sigma Art olan serisi bana göre bir tik önde, OS de olması nedeniyle video çekimlerini kolaylaştırıyor. Karşılaştırmadım ama ağır gelmişti bana biraz.

    Ben yine de kendi ekipmanım da en çok kullandığım ürünleri 2. Veya 3. Parti ürünlerden almak istemiyorum. Ekipmanım canonsa Canon almak mantıklı gelir hep bana. Zamanında 35mm Art alıp, beni bir kaç tane denesem de hüsrana uğratmıştı :) oysa ondan eski canonlar 35L birinci nesiller hala taş gibiydi netlemesi vs. Bir ders niteliğinde oldu şahsen bana 👍🏻
  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Aslında ben de sizin gibi düşünüyorum o yüzden araştırıyorum Panasonic gx85 + Panasonic 35-100 düşünüyorum ben de çünkü sony 24-70 10 bin lira civarında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 18 Şubat 2020; 23:29:7 >
  • Sony 24-70 GM güzel bir lens ancak bana aykırı geliyor hep. Bir hayatımıza aynasız makineleri hem teknolojisinden hem de hafifliğinden sokmaya çalışıyoruz.

    Alt yazı geçeyim, lensleri bulunan marka çok olan marka alın. Malum lens fiyatları yüksek. Fiyat ve performans derseniz, ben şahsen Fujifilm ürünlerine göz koymayı düşünün derim. Amaç fotoğrafsa ucuza çözülür gibi :)


    Ben 8 sene önce kullandığım 5D Classic ve 85 1.8 lensimi bazen ararım. Çünkü çok yeterliydi :)) kızar bana bunu dediğimde arkadaşlarım gerçi ama olsun... yoklukta her türlü kullanırım :)
  • Hocam tüm teknolojik cihazlarda olduğu gibi fotoğraf makinelerinde de hep daha iyisi oluyor.O yüzden ortalama bir şey düşünebilirsiniz.

    Hareketli obje/portre vs çekecekseniz belli bir enstantenenin altına düşemezsiniz. O yüzden açık diyaframlı lens + büyük sensör iyi olur. Ama fiyat ve ebat artar.

    Manzara/sabit şeyleri çekiyorsanız mft sistem düşünebilirsiniz.Gövde ve lensler küçük. Olympusdaki sabitleme sistemi de efsane.

    Ayrıca panasonic/olympusların sensörü 4:3,FF ve apsc 3:2 en-boy oranında. MFT sensör biraz daha kare gibi yani.

    Fotoğraf için iyi lens olduktan sonra çok eski gövdeler bile harika işler çıkarıyor.Yeni makinelerin video özellikleri de eskilere göre çok iyi.
  • gokhan2 kullanıcısına yanıt
    Emphire kullanıcısına yanıt
    Ben aradığım şey tek lensle çoğu işimi görebilmek çünkü sürekli lens tak çıkar bu işten bıktım ben 35-100 kesinlikle işimi görür diye düşünüyorum. Video kısmında da tatmin etmesi gerek o yüzden panasonice yöneldim ama o da kesin değil tabi. Bi parayı cebime koyayım daha detaylı bakacağım ama kafamda panasonic var gibi her türlü olympuslar güzel ama video kalitesi pek tatmin etmedi

    nx300 var elimde ama genel olarak bağlantı sorunlarından illallah ettirdi ne telefona bağlanıyor ne wifiye ne başka bir şeye içinden resim almak için resmen bilgisayar şart. Sizin önerileriniz nedir kombinasyon olarak 5-6 bin civarına ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 19 Şubat 2020; 0:17:59 >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    fuji xt-4ü bekleyebilirsin hocam,ibis olacak diyorlar. Onun dışında mft video için panasonic zaten.
  • LX100 veya G1Xm2 olabilr
    bütçeniz varsa da TZ100 veya G1XM3 olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multimatom -- 20 Şubat 2020; 19:9:40 >
  • Kompak model bak.Büyük makineler lensler bir yerden sonra çok yoruyor ve taşımak istemiyorsun. Büyük sensörlü kompak model alırsan senin ihtiyacının karşılar .Mesela sony rx100 m3 veya m4 gibi .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.