Şimdi Ara

Komşu Gürültüsünü Delillendirme Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Görüntü ve ses kaydı, desibel ölçer TC mahkemeleri tarafından delil olarak kabul edilmemekte ve polisin tutanak tutması istenmekte. Ancak polis geldiğinde komşu gürültüsü kesiliyor polis gittiğinde ise yeniden başlanıyor sonuç olarak delillendirmek çok zor hale geliyor ve savcı da takipsizlik kararı vererek problemi çözmüyor. Savcılığın bu konuda nasıl bir delillendirme yöntemi izlediğini merak ediyorum, 7/24 kamera ve desibel ölçer yerleştirmekten başka bir delillendirme çözümü yok. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.



  • Bölgenize bakan karakola gidip polisler gelince ses bitiyor, polisler gidince yeniden başlıyor diye anlatırsanız onlar farklı bir çözümünü bulurlar ilgili durumu sabitlemenin.


    112/155 aradığınızda gelen polisler devriye ekibi yani zaten şikayetçi olmak için karakola gidin derler size.


    Mukayyit polisi ifadenizi alır.


    Savcı takipsizlik veriyor demişsiniz, daha evvel karakola gidip şikayetçi oldunuz mu? Kovuşturmaya yer olmadığına dair karara da itiraz hakkı mevcut.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 12 Ekim 2023; 17:35:4 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Polisin tutanak tutması gerekiyormuş. O da gürültünün beni rahatsız ettiğine kanaat getirirse. Başkalarının yaşadıklarını anlattım, itiraz hakkını kullansak bile süreç çok yorucu ve yıpratıcı. Gürültüyü tespit edip gereğini yapmayı çok zorlaştırmışlar, benim ev güvenlik kamerası ve desibel ölçer ile basitçe delillendirdiğim delilleri de kabul etmiyorlar. Savcılık nasıl bir delillendirme yapıyor merak ediyorum, eve desibel ölçümü için geldiklerinde evde gürültü olmazsa yine gürültü delilendirilemiyor(!). Bizzat savcılıkla görüşüp soracağım ama bilen varsa ve yardımcı olursa buradan pek çok kişi bilgi edinebilir.

  • Snowmann kullanıcısına yanıt

    Tutanak denilen şey nedir mesela polis eve gelip "evet geldik baktık, gürültü var" şeklinde bir yazı mı sizden talep edilen?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Evet. Gürültünün polis veya savcılık tarafından delillendirilmesi gerekiyor. Bunun için de net bir çözümleri yok. Bu da gürültüyü yaptırımsız bırakıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snowmann -- 12 Ekim 2023; 22:7:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snowmann

    Evet. Gürültünün polis veya savcılık tarafından delillendirilmesi gerekiyor. Bunun için de net bir çözümleri yok. Bu da gürültüyü yaptırımsız bırakıyor.

    Soruşturma ve kovuşturma kısmını @sertosman hocamız bilir. Kendisini etiketledim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Why Shy

    Bu mesaj silindi.

    Bakanlık apartman gürültüsüne değil işletme ve kamusal alan gürültüsüne bakar.

  • Snowmann kullanıcısına yanıt

    Sen mahkeme yoluna başvurmuşsun ama mahkeme kaç yıl sürecek? Mahkemeden bir ceza alacak mı? Alırsa kaç para alacak? Gürültü kesilecek mi. Hayır.

    Daha kesin ve hızlı bir çözüm lazım.

    Delillendirme için, gürültü var diye polisi arayıp kabahatlar kanunundan ceza yazdırabilirsen, işte o sana delil olur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.