Şimdi Ara

KONSOL FİYATINA OYUN DEVRİ BAŞLIYOR [ANA KONU] [Güncel Bilgiler Burada] (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
930
Cevap
10
Favori
43.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

    Kardeş 100 kere uyarmamıza rağmen neden ‘değil’ yerine ‘deyil’ yazıyorsun? Cidden çok merak ettim Ğ tuşu mu yok klavye de?
    başka işin yokmu hocam. karşinda çocuk yokki beni tanimaz etmezsin rahatsiz oluyorsan bloklarsin görmezsin bidaha. uyarmak ne hattine. çokta merak ediyorsan söyliyim mobilden yaziyorum deyil yazmak daha kolayima geliyor. sanirsin türk dil kurumu forumundayiz başka işin kalmamiş imla hatasımı takip ediyon....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byvolcan kullanıcısına yanıt
    Acayip göze batıyor... şu forumda technopat deki kurallar olsa çoktan sınırsız banı yemiştiniz. Türkçe yi düzgün kullanın bence sanırım ilkokul terk siziniz?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Philipp_Plein

    Acayip göze batıyor... şu forumda technopat deki kurallar olsa çoktan sınırsız banı yemiştiniz. Türkçe yi düzgün kullanın bence sanırım ilkokul terk siziniz?
    foruma üye olali 2ay olmuş konuyla alakasiz sağa sola sataşarak 1200 post kasmişşin valla bravo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byvolcan

    benimde işe gelirken uğradığım pastane var. üzümlü kek alıyorum arada sırada. geçenlerde baktim küçücük olmuş ne oldu böyle dedim bugünküler kabarmamiş demişti. sonra baktim her gün öyle cıkıyor artik. fiyat artırmamak için gramajı düşürmüsler. dediğiniz gibi durum vahim hocam gidişat hiç iyi deyil

    Papa Johns'da Meksika Dalgası yerdim ayda bir, iki kez, fiyatın artması bir yana bir de ebadını küçülttüler. "Çok küçültmüşsünüz" deyince "yok küçültmedik dediler "iyi ama eskiden 8-9 parçaya bölünen pizza neden şimdi 6 dilim ?" dedim. "öyle kesilmiş" dediler. Eskisi kadar dilimlense her bir parça kurabiye ebadında olacak

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.youtube.com/watch?v=hp8YU1PcLN4

    İzlemenizi tavsiye ederim.
  • Sene 2018 Dolar/Tl artmış. Her şeye zam gelmiş. Bunlara bir tek oyun zammı dert olmuş.



    Sorun adamların oyunlarında değil senin paranda. Paran değersizleşti aynı oyuna daha çok para vermen lazım. Diyelim adamlar fiyatları sabit tuttu sen de satın aldın yani oyunun karşılığında daha az para ödedin.



    Başka ülkelerdeki adam demez mi az parayla aynı oyunu niye satıyorsun?



    Sırf Türkiye pazarı için global pazarı mı karşısına alsın? Sanki bizim ülke oyun pazarının merkezi de senin için küresel fiyatları delecek.



    Olması gerekenden daha fazla fiyat ortaya çıkıyorsa ya vergidendir ya da aradaki satıcadan, büyük firmalar 3 kuruş için sizi kazıklamaya kalkmaz bundan emin olabilirsiniz. Ayrıca elinizdeki konsolları bu kadar pahalı oyunlar varken ikinci el olarak satmayı da unutun. İlerde internet kısıtlaması bile yapılabilecekken burada online oyun platformlarındaki fiyatları tartışanlara ben ne anlatıyorum ki bu da ayrı boyut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Playstation turkiye muduru mustafa beyin psn id si lutfen sizde mesaj atin KONSOL FİYATINA OYUN DEVRİ BAŞLIYOR [ANA KONU] [Güncel Bilgiler Burada]

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4-5 gundur burada yada diger konularda olanlari takip ediyorum. Acinacak haldeyiz. Ben sahsen umudumu kestim bu ulkede olmaktan ve gelecege dair herhangi bir umudum da yok burada.



    Egitim durumum el verse ve maddi olarak guclu olabilsem bir dakika durmazdim burada ama yapacak suanlik bir sey yok.



    Arkadaslarim argos yada gamestoplardan (genelde 50-53 pound civari)oyun aliyorlar ve (ben vasitasiyla) 1 hafta once falan oyunlari turkiye store dan aldilar. 26 sterlin e fifa, Tomb raider, hatta 23 sterline yilik plus aldilar.



    Arkadasim Kieran ailesiyle yasiyor aylik 1300 pound eline para geciyor kendisi bahcivan. Haftada 40 saat calisiyor. Isten cikinca Saati gelirse eger man utd macina kiz arkadasiyla gidiyor yada pub a gidip egleniyorlar.(hava boktan oldugundan ) Sonra evlere gecip ps4 yada xbox oynuyorlar. Gece sonuna dogru da netflix & chill yapiyorlar (aslinda bildiginiz yiyismek) mutlu gece sonu ve boyle bir ortamlari var. isterse tek aylik maasiyla 1100 pound a iPhone xs max alir. Yada 350 pound pro ve 450 pound a xbox one x alir. Oyunlarida zaten ciktigi gibi aldigindan kutulu alip (45-50 pounda aliyor.) Aylik 10 oyuna yakin yeni cikan oyunlari alip duruyor.





    Bu arkadasim icin oyun oynamak para vermek tam bir hobi

    Turkiye de issiz , ogrenci, yada asgari ucretle yasamini surdurenler icin tamamiyle bos bir olay. Bizim bu tur hobilere vasfimiz yetmiyor cunku 500tl oyuna verecek gucumuz yok.Burada 1600 tl maas ile -3000 tl ye konsol alinamaz.



    Birakin konsolu 1600 tl ye 500 tl oyun da alinamaz. Bu yasadigimiz hayat hayat degil baska birsey bildiginiz sikinti, daha fazla yoran, yaslandiran ve insanlari kandirmaktan tuttugumuzu opmekten baska birsey yapmiyoruz.



    Adamin yaninda cop tenekesi var , agzindaki sigarayi yere atiyor. Simdi ben buna ne diyim. Uyarsam beni dovmeye kalkacak. Copleri kaldirimin orta yerine koyan mi dersin. Afedersiniz got kadar kaldirimlarda Dukkanlarin sacma sapan kaldirimlari isgal eden urunleri var. bir de o da yetmezmis gibi karsidan robotik kafalari onde akilli telefonuyla ilgilenen yolda yurumeyi bilmeyen insanlar var.



    Metrobuse biniyorsunuz kafalar assagida bir kisi bile camdan disari bakmiyor. Birakin cami yuzunuze bakan yok. Yolda yuruyorsunuz onunuzdeki adamin-kadinin sigara dumanini teneffus etmek zorunda kaliyorsunuz.



    Ulkede bu tur insan psikolojisi var. karsindan gelen cocuk “ allah belami versin s....kerim onun belasini “ diye yanindan geciyor. Yav . Oyunu fiyatlari birakin bir kenara bu nasil bir hayat.



    Size arkadasimin hayatini kismen anlattim. Icinde oyun is eglence arkadas gibi etmenler var. Bu kisi icin normal olan seyler. Ya bizim hayatimiz? Biz zaten biliyoruz.

    Bu ulkede oyun falan oynanmaz. Boyle bir eglence luksum sahsen yok. Foruma giriyorum. Herkesin yorumlari ya kavga yada politik durumlar cozum mesajlari ve ironi mesajlari



    Benim arkadasim 50 pound a oyun aliyor ve ben turk olmama ragmen turkce olmadigi gibi ayni oyuna 50 tl veremiyorum. Cunku bastan kaybettim. Online oyun oynariz onun pingi 10-20 olur benim ki 80 . Mouse klavye kullanir. Yada elite kumanda ben kullanamam. Adil degil. Adil olmadigimiz bir yerde neden bir urun almak gibi bir yarisin icine giriyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyuncu11790

    Forumda tuhaf bir kitle var, dolar/Euro yükseldi fiyatlar elbette böyle olacak diyorlar :) yahu insanlar her şeyin farkında, fakat ps store tarafında fiyatlarda hem dengesizlik var hem dolara rağmen fazla fiyat koyuyorlar...krizi fırsata çeviren firmalar bunlar...



    Ne halta yaradıklarını çok merak ediyorum, koskoca Türkiye fiyatlarını İngiltere belirliyor, bizimkiler ne dil konusunda ne fiyat konusunda hiç bir istikrarları yok
    Sony Türkiye Euro bölgesinde, fiyatlamayı Euro üzerinden yapıyor. Mustafa Yiğit’in bununla ilgili açıklama video’ları var.



    Yine de fiyat politikaları hatalı. Bu şekilde devam ederlerse Türkiye ofisini kapatırlar diye düşünüyorum!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • headhunter_1453 kullanıcısına yanıt
    Mail atmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patatos P kullanıcısına yanıt
    Pazar global bir pazar ama fiyatlandırmalar bölge bölge değişiyor.Sonucta kutulu birşey almıyoruz paketlenmesi, kargolanmasi gibi şeyler yok tamamiyle dijital bir kod alıyoruz ve bu da bölgesel olarak fiyatlandırma için yeterli bir sebep.



    Cikipta, biz euro bolgesindeyiz o yüzden fiyatlar euro kuru üzerinden guncelleniyor gibi aciklamalar yapmak işin kolayına kaçmaktan başka bişey degil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler benim 24.11 de psn üyeliğim bitiyor bugün fiyatlara yakında güncelleme! gelecek diye tekrar satın aldım 12 aylık eski üyeliğim bitince otomatik devreye girecek değil mi şu an da gözükmüyor çünkü.
  • KONSOL FİYATINA OYUN DEVRİ BAŞLIYOR [ANA KONU] [Güncel Bilgiler Burada]
    KONSOL FİYATINA OYUN DEVRİ BAŞLIYOR [ANA KONU] [Güncel Bilgiler Burada]

    KAYNAK: Oyungezer

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • hursit1903 kullanıcısına yanıt
    Evet bitis tarihinin ustune eklenir.
    Seneye 24.11e kadar uzamis yani.
    Ben de zam gelecek diye mayis 2020’ye kadar uzattim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuomir

    Merak etmeyin insanlar bu durumun da farkında. Ama burası bir teknoloji forumu ve bu da konsol konusu. Bu yüzden oyun fiyatlarının konuşulması normal.

    Ama manipülasyon var.
    evet normal ama sorun oyun fiyatlarını artması değil ki

    tamam sabaha kadar konuşalım da sadece bu sektör özelinde değil durum maalesef

    sayfalarca; "oyunlar çok pahalı" yazabiliriz en fazla :/
  • Çok basit. Belki bunlar daha önce konuşulmuştur.

    Ülkeye has para birimini, kullanılan kelime gibi 'BİRİM' olarak düşünün. Atıyorum ayda 2000 usd alan bir kişi için 60 usd triple a bir oyuna göre normal bir fiyat. Aldığı maaşın tahmini %3'üne dek geliyor. Bu da bir hobi için bana kalırsa makul bir değer.

    Bizde 2000 tl alıyor olsan, hadi eski fiyatlandırma ile bakalım 350-360 tl ye oyun alacaksın. Aldığın maaşın yine tahmini %18'ine dek geliyor. Bir oyun alsan, tek başına yaşıyor olsan muhtemelen en az 2 ay boyunca fotosentez yapabilmen lazım. E bitki de olmadığımız için bu denklem biraz yaş gibi duruyor.

    Şimdi şöyle de bir durum var. Bakıyorum herkes diyor ki steam gibi sony de bize de bölgeye özel fiyatlandırma yapsın. Yapsın kardeşim. Tabi ki yapsın hepimiz isteriz. Hadi 60 tl yapsın eğer yukarıdaki gibi birim olarak gitsek. Bugün 60 tl ne kadar biliyormusun. Güncel kurdan bakalım. Şu an dolar çok sevgili reisimizin ona buna çıkışlarıyla 6,26 ya geriledi.(uzun vadede buna da pek inanmıyorum da neyse)

    60/6,26 = 9,59 usd

    Şimdi sen bu adama kalkıp diyorsun ki kardeşim, oyununuzu bize 60 usd değil de 9,59 usd den satın. Hadi aracı maracı cart curt, sony türkiye, aral falan girsin araya 20 usd olsun o da olumlu :). E adama demezler mi s.erim ülkenizi banane a. koyim diye. Derler. Ben şahsen derdim.

    Ha tek derdimiz keşke dolar olsa. Paramızın değeri dünya haritasında nerede olduğunu bilmediğimiz ülkelerin paralarından dahi düşük. Yani arkadaşlar, cahil topluluk soslu radikal islamcı cumhuriyet modeli, ne yazık ki çöktü :). Son zamanlarda klişe bir söz, herkes söylemeyi çok seviyor ama gerçekten, bunlar daha iyi günlerimiz, tek derdimiz oyun fiyatları olsa keşke, pazara giden vardır aramızda ne demek istediğimi çok iyi anlar. Garip olan ise yarın yine ilk seçimde reisimizin %70 ile başa gelecek olması :D. Kıçına giyecek donu olmayan, asgari ücretle çalışan işçi ağzında sigara -Olsun şefim ya, dolar 20 lira olsun nolcak biz bize yeteriz. diyor. Daha ne diyim size.

    Aklınızı kullanın filikaları aramaya başlayın. Özellikle yaşı genç olan arkadaşlarım. karanlık bir odadasınız, kıyıdan köşeden biraz ışık görüyorsanız eğer açın gençliğe hitabeyi bir daha bir okuyun, mücadelenize devam edin. Ama o oda tamamen karanlıksa... Siz kendiniz için en iyisini bilirsiniz ;)




  • Arkadaşım Murat ise 1600 Türk Lirası alıyor. Murat bir şirkette satış pazarlama asistanı.

    Yukarıda saydıklarını geç yarım maaşı ev kirasına gidiyor, haftalık alışverişini yapıyor ay sonunu bırak gün sonunu getiremiyor.

    Ne iphone u ne kartı ne gamestopu ne xbox ı hocam.

    İngiltere şöyle, Fransa şöyle demekten ülke bu hallere geldi. Bir kendimiz olamadık kendimizi geliştiremedik en sonunda patladık işte.

    Dolar filan düşmez, kötü günler bitti daha kötü günler bizleri bekliyor. Ama neyse ki Allah'ımız var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vio35 -- 24 Eylül 2018; 12:56:46 >
  • Aslında yapılacak şey zor değil.
    -Bölge olarak avrupadan asyaya alınacağız
    -Başka ülkelerden psn tr store dan alışverişe bölge kilidi getirilicek,
    -Türkiye şartlarına göre olabilecek fiyatlarla oyunlar satılacak.
    Ama bunu yapacak bir vizyon yok ortada.Elde hesap makinesi o günki kurdan çarp fiyat koy veya kafaya göre eski oyunu yenisinden pahalıya fiyatlandır olmuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutludogan

    Bu mesaj silindi.
    Ya bilader cidden sıktın artık. Her konuya şu mesajı yazıp durma. Git işine gücüne bak sana buradan ekmek çıkmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    max payne 1'in bile satış fiyatı 70 tl ps store'da

    yurtdışında ki adama deseler ki max payne 1 almak ister misin 70 dolar diye sana bir tarafıyla güler
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.