Şimdi Ara

konsol fiyatına oyuncu laptopu ile tv'de 120hz HDR + DTS 5.1 denemesi (nitro 5)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,



    Playstation5 arayışları içindeyken monster laptop ile yaşadığım elektrik sorunları sonrasında yeni bir laptop arayışına girmek durumunda kaldım ve 5 ay önce 7500 TL fiyatıyla Acer nitro 5 oyuncu bilgisayarını almaya karar verdim. Kullanım amacım ağırlıklı olarak 3 Boyutlu modelleme ve render olsa da yanına bir de gamepad alarak sevdiğim oyunları akşam üzeri televizyonda da oynamak istiyordum.



    1 Haziran itibariyle ikinci nitro 5 bilgisayarı da aldım ve aralarında performans olarak negatif fark olduğunu gördüm. GTX 1660ti, RTX2060'tan yaklaşık 10 fps daha hızlı çalışıyordu. 16 GB single kit (64bit) ram kullanmasından şüpheleniyorum çünkü aida benchmarklarında da 2x8 GB olan 32gb/s okuma-yazma yaparken 1x16 GB olan 16gb/s okuma-yazma hızlarında çalışarak haberleşmede gecikme yaratıyor olabilir.



    Videoda kullandığım bileşenler:


    GTX1660ti, i7 9750h, 2x8 GB DDR4 3000mhz, 1 TB Nvme 2100/1600 ssd

    4K60hz HDR TV (hdmi 2.0 çıkışı nedeniyle 1080p 120hz HDR limitli)

    Samsung T650+swa8500 5.1 kanallı ses sistemi

    Logitech F710


    Kişisel yorumum:


    -Bilgisayarın fiyatı 5 ayda 10.000 li tutarlara yükselmiş ancak daha düşük işlemci ve ekran kartı kombinasyonlarıyla da fikir verebilmeyi umuyorum.


    -GTX1660ti için konsol ile kıyaslamak gereksiz ve fazlaca iddialıydı. 1080p Ultra ayarlarda HDR ve DTS 5.1 ses aktif.


    -laptopa 144 hz ekran konulmuş. Güzel bir akıcılığı var ancak oyun tarafında bu panel hızına erişmek mümkün değil, bütçeden düşülebilir.


    -Acer nitro 5 bilgisayarda gpu'dan başlayan soğutma borusu cpu üzerinden geçerek fanlara gidiyor dolayısıyla %20 kullanımda dahi işlemci sıcaklığı 90-102 derece aralığında geziniyor. Macunları yeni değiştirdim ve -150mv undervolt işlemi yapmama rağmen sıcaklıkta düşüş olmadı (!)



    Not: Vidoda konsolda da olan oyun testleri, darboğazlara ilişkin teknik olmayan yüzeysel detaylar ve yer yer yazım/anlatım hataları mevcut, affola.


    Çıkan sonuçlar:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 7 Haziran 2021; 8:25:26 >







  • Videonun girişinde söylediğiniz "Donanımlar aynı olduğu sürece markanın önemi yok" söylemi laptoplar için oldukça yanlış. Donanım kadar bunun soğutması, parçaların güç beslemesi ve pek tabii malzeme kalitesi oldukça önemlidir. Özellikle Nvidia' nın yeni nesil mobile GPU' larından Max-P ve Max-Q belirtecini kaldırması sonrasında mağaza sayfalarındaki donanım özelliklerine bakarak laptop tercihinde bulunmak ayak üstü dolandırılmaya iyice imkan yaratmış oldu. Örneğin 95W bir RTX 3070 mobile GPU oyunlarda 130W RTX 3060' lı bir laptoptan açık ara daha az performans verecektir. Ki bu bahsettiklerim işin sadece performans tarafıydı, daha bunun kullanıcının gündelik kullanımına etkileri de var.(Keyboard deckin sistem yük altındayken el yakması, paneldeki ışık sızmaları + ghosting vs.)


    Kısacası günümüzde testlerine, kullanıcı yorumlarına bakmadan sırf donanımına bakarak laptop satın almak, laptop tercihinde yapılabilecek en büyük hatalardan biridir. Bu nedenle de daha videonuzun girişinde insanları yanlış bilgilendirmeye başlamışsınız. Devamını izlemediğimden devamı için bir yorum yapamayacağım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaveMartha

    Videonun girişinde söylediğiniz "Donanımlar aynı olduğu sürece markanın önemi yok" söylemi laptoplar için oldukça yanlış. Donanım kadar bunun soğutması, parçaların güç beslemesi ve pek tabii malzeme kalitesi oldukça önemlidir. Özellikle Nvidia' nın yeni nesil mobile GPU' larından Max-P ve Max-Q belirtecini kaldırması sonrasında mağaza sayfalarındaki donanım özelliklerine bakarak laptop tercihinde bulunmak ayak üstü dolandırılmaya iyice imkan yaratmış oldu. Örneğin 95W bir RTX 3070 mobile GPU oyunlarda 130W RTX 3060' lı bir laptoptan açık ara daha az performans verecektir. Ki bu bahsettiklerim işin sadece performans tarafıydı, daha bunun kullanıcının gündelik kullanımına etkileri de var.(Keyboard deckin sistem yük altındayken el yakması, paneldeki ışık sızmaları + ghosting vs.)


    Kısacası günümüzde testlerine, kullanıcı yorumlarına bakmadan sırf donanımına bakarak laptop satın almak, laptop tercihinde yapılabilecek en büyük hatalardan biridir. Bu nedenle de daha videonuzun girişinde insanları yanlış bilgilendirmeye başlamışsınız. Devamını izlemediğimden devamı için bir yorum yapamayacağım.

    Dedikleriniz doğru, bunlara katılıyorum.


    Videonun konusu laptopa dokunmadan bir kenara koyup gamepad ile tv de konsol gibi oyun oynamak olunca performans haricindeki temas ve diğer konuları direk es geçtim. Anlatımda yer alan bilgisayar bu konuda en uygun fiyatlı ve en az özelliklere sahip cihaz aynı zamanda. Yalıtımsız full plastik kasanın oyun testlerinde anlık frekans, kullanım ve sıcaklık grafikleri yer alıyor. işlemcinin oyun oynarken 102 derecelere kadar çıkması gibi bazı soruların cevabı grafiklerden de verilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgabes64 -- 7 Haziran 2021; 17:49:24 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.