Şimdi Ara

KONTEYNER EV HAKKINDA HERŞEY

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
59
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar ben Utush 32 Lvl lik hayatımda bunu da yaptım diyeceğim bir işi daha sizlere anlatmak istedim. Kırgızistan da yaşıyorum işsizim özel durumlar dan dolayı da kimse ile irtibatta değilim o yüzden sizlere başladığım konteyner ev projem hakkında bilgi vermek istedim. Ola ki yapmak isteyen olursa en azından ufak bir kaynak olarak belki fayda sağlayabilir. Maliyeti ile beraber anlatacağım bu işi sizlere para birimimiz Kırgızistan som (c) u ve dolar ($) olacak.
    Eşimin burada ki 600 m² bir arazisi var buraya ne yapsak ta içine ev yapıp yaşasak diye düşünürken konteyner ev fikri aklıma geldi. Arkadaşlar burada temeli olmayan yapılara izin zorunluluğu yok.

    #Başlangıç#

    Şunu en başında belirteyim konteyner için önceliğiniz herzaman ölçüler ve sağlamlıktan yana olsun. Ben 45 lik konteyner aldım ve durumu çok kötü değildi. Mümkünse youtube videolarına çok dalıp ta aklınızı bulandırmayın. Olay basit ya hazır köşe li beton kullanın zemine ya da benim gibi Tumba adı verilen içi boş kare taşları teraziye aldıktan sonra içine taşlı kumdan beton dökerek bir katman yapın farketmez unutmayın ki konteynerın zemini çatısından daha sağlamdır. Temel için toplamda hersey dahil 15.000 c harcadım yani 7.500 TL civarı.
    Öncelikle arsa etüdü yaptık.Arsamız çok taşlı ve zemin düz değildi kepçe çağırıp zemini düzelttirdim,ayrıca su tesisatı için fen işlerine gidip bilgi aldım ve gösterdiklere yakın bir yere temiz su hattının çekilmesi için kazdırdım , ayrıca kanalizasyon boruları ve logar yüzükleri için de kazım işlemini yaptırdım bunlar da 50.000 c tuttu yani 25.000 TL civarı, temiz su hattı ve pis su gideri için borular toplamda 12500 c tuttu 6.000 TL civarı. Ve kazdığı yeri kapatmak için de 5000 c ödedim yani 2500 TL.
    3 adet 45 lik konteyner satın aldım tanesi 500 $ dan 1500 $ tuttu. 3 konteyner ın nakliyesi toplamda 40.000 c tuttu yani 20.000 liraya tekabül ediyor.( lira geçen sene 7 , ondan önceki sene 12 idi şuan 2.80 acayip eridi para )
    Daha sonra planladığım gibi ölçüleri almaya başladım. Pencelerin eni,boyu,yüksekliği ve araları kaçar cm olacak, kesilecek olan kapı ve duvar boşlukları, nasıl olacak kaçar cm den kesilecek v.b kesim işlerine geçtim.kullandığım konteyner gemi konteyneri olduğundan zaten %30 izoleli bir halde. Yani izolasyon için çok masraf olmayacak diye düşünürken bir çok problem ile karşılaştım. Şuan yapımına devam ediyorum. Talep olur ise eğer detaylandirabilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.