Şimdi Ara

Kontrast oranlarının sırrı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Yeni LCD tv ler piyasaya çıktı ve en çarpıcı yanlarıda yüksek kontrast oranları ,ancak Teknosa nın büyük bir magzasında , kontrast oranı LG nin 50000 (32lg5000) lik ,phillps in 33000 (42pfl5603) lik yeni lcd tv lerini yan yana görme şansım oldu ve inanamadım , aynı magzadaki bir 40R81 den daha iyi değildi,özellikle ,bir cars isimli film in biterken küçük ekranda görüntü ve büyük kısım siyah ve beyaz yazılar geçmekteydi,siyah-beyaz farkı lcd tv lerde çok net ortaya çıkmıştı ,bu yeni lcd tv lerde 8000 kontrastlı lcd tv den daha iyi değildi, hele samsung un 40m87 ve 40 f86 daki siyah farkı çok çok açık ara önde idi ,bu konuyu tartışmaya açmak ve lcd tv konusu ile ilgilenenkleri aydınlatmak için ,bu konuyu gündeme getirmek istedim, bu konuda bilgi ve görüşleri olanlar varsa ,herkesle paylaşsınlar

    Benim imkanım yoktu eğer olsaydı teknosa da bu anlattıklarımı fotograflayacaktım, çünkü tek tek çekilen kullanıcı görüntüleri aradaki farkları göstermiyor, ama teknosada yanyana farklı marka lcd tvleri gördüğünde herşey ortaya çıkıyor , eğer teknosa çalışanları katkı koyarda , bu görüntüleri eklerlerse ,konuya çok katkıları olabilir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Kontrast oranlarını her firma kendisi beyan ediyor. Nasıl üreticiler görüntü işleme teknolojilerini yanıltıcı tanıtımlarla sanki SD yayınları HD yayın haline dönüştürüyor gibi gösteriyorlarsa, kontrast oranlarını da bu yönde değerlendirebilirsiniz. Nasıl ölçüm yaptıklarını ve bu rakamları bulduklarını (marka bazında) ben bilmiyorum, bilen varsa beri gelsin.

    Bu yüzden kağıt üzerinde Tv alınmaz diyoruz zaten, gidip yerinde görmeniz gerekir. Bence kullanıcı yorumuna bakarak da karar verilmez, ancak fikir edinilir.
  • Gördüklerine inanabilirsin çünkü onlar dinamik kontrast
    ilk çıkan lcd lerde bulunmayan bu özellik panele programlanan yazılım sayesinde daha iyi kontrast sağlıyor
    haliyle bu yazılım geliştikçe kontrast oranıda artıyor
    normalde lcd kontrastları 2000 - 3000 arasındadır dinamik olarak ise 8000 e kadar çıkmaktaydı
    fakat 50000 çok iyi bir rakam ve şaşırtıcı
    benim tahminim ve senin gözlemlerine dayanarak söylüyorum bunu
    statik kontrast oranının geliştirilemediği yani hala 3000 lerde kaldığı fakat yazılımın iyileştiirildiği
    bu sebeble sabit görüntülerde fark pek anlaşılmıyor. hareketli görüntülerinde detaylarında anlaşılıyor.
    yinede gidip görmek gerek en iyisi görerek almaktır
  • BEN DE GORDUM BIR KAC YERDE 40PZ85 SUPER MAKINE LCD SİLİP SÜPÜRÜ KONTRAS FILAN YALAN SEYLER BUNLAR PANEL PANEL VE PANEL DIYORUM BEN :D
  • Ben de Carrefoursa Teknosa'da M87 ve F86 gördüm. Aynı görüntüyü yayınlıyorlardı. Böceklerin ve yeşilliklerin yakın plan çekimlerinin olduğu Samsung HD demosunu. F86'daki görüntüde siyah böceğin üstündeki girintiler çıkıntılar vs. net ve ayrıntılı gözüküyordu. M87 ise hafif dalgalı siyah bir renk veriyordu. Yani iki görüntü arasında bariz bir fark vardı. Bunun gerekli olup olmadığı her yayında bunun algılanıp algılanmayacağı ayrı bir konu. Bir de bu ürünlerin hiçbirinde aynı özen gösterilip iyi ayar yapılmıyor. İstinye park Darty'de bir X3500 var. Görüntüsünü seyrettikten sonra bir daha Sony adını bile duymak istemezsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.