Şimdi Ara

kontrol kalemi neden yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • EVDEKİ PİRİZLERDE TOPRAK FAZ NÖTÜR VAR FAZ YÜKLÜ NÖTÜR YÜKSÜZ . PRİZDE BİR CİHAZ TAKILIYKEN FAZDAN NÖTÜRE AKIM GEÇİYO OZMAN BİR CİHAZ TAKILIYKEN KONTRol KALEMİ TUTUĞUMUZDA HEM NÖTÜRDE HEMDE FZDAYKEN KALEMİN YANMASI GEREKMEZMİ. YÇÜNKİ ELEKTİRİK FAZDAN CİHAZA CİHAZDAN FAZA GİDMİUORUMU. TABKİ YANMIYOR AMA NEDEN



  • Nötrün gerilimi 0'dır. Adı üstünde nötr.
    Faz + ve - olarak değişir, böylece elektron hareketi/akım yön değiştirir sürekli. Ancak kontrol kalemi akımı değil, gerilimi kontrol eder. Gerilim nötrde her zaman 0V olduğu için, kalem yanmaz.
  • nötr hattında kopuk varsa faz devresini tamamlayamaz ve nötr de kontrol kalemi elektrik gösterir.prizde hem faz hemde nötrde elektrik olması nötr hattınızda kopuk olduğunu gösterir.topraklamada kontrol kelemi gösterirse prizlere takılı bir cihazınızda kaçak olduğunu gösterir.
  • Kontrol kaleminin geçen yükleri sayma gibi bir özelliği yok maalesef, o işler için pens ampermetre kullanırsan bir sonuç alabilirsin. Ayrıca kontrol kalemi devresini senin üzerinden tamamlar. Yani senle, kontrol kalemini değdirdiğin yer arasında bir gerilim farkı yoksa yine yanmaz. Hatta kontrol kaleminin üstüne elini koymazsan yine yanmaz. Yani iş tamamen seni korumak gibi birşey yoksa kontrol kaleminin yaptığı süper bir işlev yok.
  • Kontrol kalemi akımı değil gerilimi ölçer aslında. Kalemin arkasına dokunduğunda vucudundan yere bir kaçak akım geçer, o da kontrol kalemi içindeki neon lambayı yakar. Vucut direncini sabit alsak, neon lambadan geçen akım kalemi dokundurduğun noktadaki gerilime bağlı.

    Fişte cihaz olsun yahut olmasın notr deki gerilim (doğru düzgün bir tesisatta) 0V yahut çok küçük bir gerilimdir. O nedenle kontrol kalemini yakmaya yetmez. Akım değil gerilim ölçüyorsun...
  • Apulu patlamıştır :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.