Şimdi Ara

konu silinebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
4
Favori
11.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Doğru şekilde araba kullanmayı öğrenmek istiyorsan, kendi sürdüğün aracı değil karşından gelen aracı sürmeyi öğren.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: photos

    Sizin yaşadıklarınızı da tüm araç kullananlar az-çok yaşamıştır. Trafikte araç kullanırken çeşitli tereddütler, çekinceler, öndeki araca çarpar mıyım korkusu, kendine güvensizlikler vs. vs... bunları araç kullandıkça zamanla aşarsınız.

    Uzun yıllar araç kullanmış biri olarak size önerim...

    Trafiğe sakin zamanlarda çıkın ( Akşamlar geç saatte veya sabahları çok erken vakitlerde... ) ve muhakkak, yanınızda ilk zamanlar iyi araç kullanabilen biri olsun. Düz yol gidiş, vites alçaltma-yükseltme ve sağa-sola araçla, dönüş işlemlerini iyice kavradıktan sonra, yokuşlu yerlerde aracı kaydırmadan, dur-kalk işlemlerini yapın. Ayrıca boş yollarda,geri-geri gitmeyi çok iyi öğrenin. ( Geri-geri sağ kaldırıma, geri-geri sol kaldırıma yanaşma gibi...) Ortalama 10 saatlik bir araç kullanımından sonra kendi başınıza trafiğe çıkabilecek duruma gelmiş oluyorsunuz..

    Özellikle bir not daha ileteyim... Trafikte dikkat şart... Türkiye ralli şampiyonlarından Renç Koçibey 'in trafik kazasında öldüğünü unutmayın. Bir anlık hata, birçok kişinin hayatına mal olabilir...
    Artık usta şoför kaza yapmayan değil, karşısındakinin kaza yapma olasılığını da bertaraf edip kaza yaptırmayan sürücüdür...
    Kazasız günler dilerim...,
    Saygılarımla,



    Çok doğru özellikle Konya trafiğinde karşıdaki sürücüye güvenmeyeceksin yoksa kaza yaparsın.




  • bende acemi sürücüyüm.arabayı alalı yaklaşık bir ay oluyor.cuma ve bugün arabamla işe geldim,yeni yeni ısınmaya başladım yani.benim avantajım arabamın otomatik olması.vites derdim yok sadece trafiğe odaklanmam gerekiyor.ben işe özel ders alarak başladım 8 saat özel direksiyon dersi aldım,istanbul trafiğiyle baş etmek çok zor,biraz tuzlu olsada profesyonel birinden ders almak mantıklı geldi ve trafik korkumu büyük ölçüde yendim.ama tabii ki şöförlük pratik yapılarak öğrenilecek bir olay,bundan sonra iyice trafiğe alışmam ne kadar sürer bilemiyorum.park etmek büyük sorun,hele benim gibi sokakları dar bir muhitte oturuyorsanız.kaldırıma sıfır park edemiyorum illaki 3-5 santim kalıyor.zamanla düzelir diye umut ediyorum.40 yaşında şöförlük öğrenen biri olarak ilk önce olayı beyinde bitirmek gerektiğine inanıyorum.inanınca gerisi bir şekilde oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 31 Ekim 2011; 12:34:52 >




  • Arkadaslarinda dedigi gibi sana guvenecek ve sabirli bir ogretici al yanina

    Babam bana ogretirken stop ettirdigimde kiziyo du sogudum acikcasi
  • İster şehir içi ister şehir dışı; şerit ihlali yapmayın. Hızınıza uygun bir şerit belirleyip tıpkı bir tren gibi o şeritten dışarı taşmadan kullanın. Uzun süre araç kullanımında anlık hatanız yada dalgınlığınız bu sayede kendiliğinden tolere olur. Sol dikiz aynanıza bakmayı ihmal ettiğiniz çok kısa zamanda biri sizi aşırı sürat ile sollamaya çalışıyor olabilir. Eğer şeridinizde kalıyorsanız sizin dalgınlığınızda bile diğer sürücü sizi tehlikesiz biçimde sollar ve geçer. Şehir içinde yol aldığınız şeridin bitişiğinde anlık boşluk olur oraya dadanmayın. Bu küçük hesaplar size zaman kazandırmaz aksine pisi pisine kaza yaptırır. Şeridinizde kalma çabanız direksiyon hakimiyetinizin daha kısa sürede daha fazla artmasını sağlar. Çok iyi sürücü olduğumdan değil fakat çok faydasını gördüğüm için paylaşmakta yarar gördüm.
  • 1. vites kullanılmaz diye bir şey yok. çok dik rampalar 1. vites ile çıkılabilir.
  • Bende bi kaç şey söyleyeyim. Daha ehliyetimi alalı 7-8 ay oldu. İlk zamanlarında bol bol yanında biriyle pratik yapmak için trafiğe çıkmanı öneririm. Bendeki gerginlik bu şekilde çok azaldı. Ehliyeti teslim alana kadar ve aldıktan sonra hafta sonları düzenli olarak birilerini bir yere götürüp sadece trafiğe çıkmış olmak ve alışmak için elimden geldiği kadar araba sürdüm. Otobanlara çıktık, uzun yol yaptık,dar sokaklara girdik ve çok dar yerlere park etmeye çalıştım. Ne kadar çok kullanırsan arabada o kadar rahatlıyorsun. İlk defa tek başına araba kullandığın günde çok önemlidir. Benim için arabaya tamamen hakim olduğumu ilk defa hissettiğim bir gündü. Şu anda herhangi bir işim çıkarsa tek başıma çarpma,sürtme kaza yapma korkuları olmadan rahat rahat sürüyorum. İnan ne kadar korkarsan o kadar kazaya meyilleniyorsun. Son olarak eklemek istediğim şey ise sonuçta bu bir araç çarpabilirsin sürtebilirsin bunlar olağan şeyler. 2011 model güzelim full meganımızın tamponlarında bolca çizik mevcut :) kısacası kullandıkça rahatlayıp alışıyorsun ;)




  • Bende ilk kullanmaya basladıgımda hic stop ettirmiodum ama vites değiştirirken sol elimi yumuşak bırakamıodum yolda titretiyordum arabayı yengeç gibi gidiodum
  • herkese tekrar teşekkürler fakat önceki mesajımda asıl merak ettigim soru da gözden kactı sanırım.
    arabanın hızını epey azalttıgımızda (5 veya 10 la giderken bile) 2. vitesten 1. vitese düşürmesek , yani 2. viteste sürmeye devam etsek sorun olur mu ? araba çok yavaşladıgında bile 2. vitesten 1 e atmadan gitmenin zarar var mı yani merak ediyorum bazıları zararlı diyor bazıları zararsız diyor. ?
  • ben şahsen araba durmadığı veya çok dik bir bayır olmadığı sürece 1. vitese düşmem. en azından bizim araba kaldırıyor. herhangi bir zararı yok diye biliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trybskts

    herkese tekrar teşekkürler fakat önceki mesajımda asıl merak ettigim soru da gözden kactı sanırım.
    arabanın hızını epey azalttıgımızda (5 veya 10 la giderken bile) 2. vitesten 1. vitese düşürmesek , yani 2. viteste sürmeye devam etsek sorun olur mu ? araba çok yavaşladıgında bile 2. vitesten 1 e atmadan gitmenin zarar var mı yani merak ediyorum bazıları zararlı diyor bazıları zararsız diyor. ?

    Gidebildiğiniz sürece zararı yok, zaten duraklamaya yakın derecede yavaşlayınca 2 ile devam edemeyeceksiniz o zaman tekrar 1 e alırsınız. Bunu sezgisel olarak yapmaya bir süre sonra lışırsınız ve işin en basit kısmıdır.
  • Sende pahalı arabayla trafıge cıkma al bi tofaş onu parçala sonra rahatla :D

    Sıfır stres gidersin yolda şahin çizilse ne olur :D
  • Benim de bir sorum olacak. Problemim kalkışlar. Debriyajdan çekip gaza basarken az mı basıyorum bilmiyorum ama araba istop ediyor. Bİraz daha fazla basıyorum ve araba çok hafiften bağırıyor. Şöyle süper sessiz şekilde kalkamıyorum bir türlü. Kalkarken istop etmesi gaza yeterince basmamamdan mı acaba? Debriyajı kavrama noktasına getiriyorum ve araba hafiften titriyor, ondan sonra gaza biraz basıyorum ama bazen istop ediyor.
  • cebo01
    arabayı 2000 devirde sabitle çook yavaşca debriyajı kaldır araba hareket edince birazcık daha gaz ver 300 devir gibi bu arada debriyaj pedalını oldukça yavaş bırak debriyajdan tamamen kaldırırken ayağını gazı biraz azalt araba şahlanmasın bu kadar.
  • Kendine güvenin gelene kadar yanında deneyimli, bilinçli bir sürücüyle birlikte trafiğe çık.

    Doğru zaman geldiğine inandığında tek başına kullanmaya başla. Trafikte tereddüte düşmemeye özen göster, aynalarını iyi kontrol et, kör noktalara çok dikkat et. Sinirlenme, sinirlensen bile sinirini kontrol altında tutmaya çalış, öfkeni gaz pedalından çıkarma. Diğer sürücülerin tahriklerine kapılma, kendi yoluna bak. Belli bir zaman sonra "tamam artık ben bu işi çözdüm gözü kapalı bile sürerim" diyeceksin, bu tuzağa düşme, sürekli özenli ve dikkatli ol.

    Önündeki aracı güvenli mesafeden takip et.

    Trafikteki diğer araçların neler yapabileceğini kafanda sürekli simüle et, mesela sağından bir araba geçerken bu arabanın sağa, sola dönebileceğini, yavaşlayabileceğini, hızlanabileceğini vs. yada önündeki aracın bir anda ani fren yapıp durabileceğini aklında bulundur ve buna göre önlemini al.

    Mahalle aralarındaki ışıksız kavşaklar çok tehlikelidir. Bu kavşaklara girerken durana kadar yavaşla.

    Emniyet kemeri takmayı alışkanlık haline getir. Trafikte insanların can güvenliği her şeyden önemlidir, özellikle yayalara dikkat et, şehir içinde önüne her an bir çocuk fırlayabileceğini aklında bulundur mesela. Yayalara karşı nazik ol, mümkün mertebe yol vermeye çalış.

    Aklıma gelenler bunlar, debriyaj olayı, vites geçişleri, rampada kaldırma gibi şeyleri zamanla deneme yanılma yöntemiyle kolayca öğrenebilirsin kafana takma, zaten bu tarz şeyleri okuyarak öğrenmek imkansız, pratik yaparak kazanılacak alışkanlıklar, tıpkı bisiklet sürmek gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder61 -- 31 Ekim 2011; 23:33:15 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunrasit

    cebo01
    arabayı 2000 devirde sabitle çook yavaşca debriyajı kaldır araba hareket edince birazcık daha gaz ver 300 devir gibi bu arada debriyaj pedalını oldukça yavaş bırak debriyajdan tamamen kaldırırken ayağını gazı biraz azalt araba şahlanmasın bu kadar.

    Teşekkürler deniycem
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trybskts

    cevaplar için herkese teşekkürler.danısmak istedigim önemli bi konu daha var.

    internette okudugum kadarıyla bazıları , "1. vites sadece kalkış vitesidir , yani sadece hareketsiz olan aracı kaldırmak için kullanılır , onun dışında hiç bir zaman 1. vitese atmaya gerek yok , en yavaş hızlarda bile 2. viteste gidilebilir" tarzında şeyler yazmıştı.bu ne kadar doğru ? örneğin 30 ile gidiyorum fakat iyice yavaşladım diyelim , bu durumda vitesi 1 e almam gerekir mi, yoksa araç tamamen durmadıgı sürece sürekli en düşük hızda bile 2. vitestyken aracı sürmenin sakıncası yok mudur ? bazıları 1. vites sadece kalkış vitesidir diyor, bazıları araç çok yavaşladıgında 1. vitese düşürülmesi gerektigini söylüyor hangisi doğru ? ya da en düşük hıza düşüldüğünde bile 2. viteste gidilmesinde zarar var mıdır ? (tabiki araç hareketsiz kalınca tekrar kaldırmak için 1. vitese atıyoruz da onun dısında bahsettigim seklini soruyorum)

    bu arada deviri kullanmayı tam olarak öğrenmedim.devir tam olarak kaça gelince vites artırılması gerekir ya da kaça gelince vites düşürülmesi gerekir ? ben sadece arabanın çıkardıgı sese göre(bağırmasına göre) vites değiştiriyordum ama amatör sürücü olarak devire de bakmak lazım sanırım ?

    2.vitesde devir 1000 den asagiya duserse arac sarsinti yapar ben durmaya yakinken bosa atiyorum sonra 1 le devam




  • otomatik al
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trybskts

    cevaplar için herkese teşekkürler.danısmak istedigim önemli bi konu daha var.

    internette okudugum kadarıyla bazıları , "1. vites sadece kalkış vitesidir , yani sadece hareketsiz olan aracı kaldırmak için kullanılır , onun dışında hiç bir zaman 1. vitese atmaya gerek yok , en yavaş hızlarda bile 2. viteste gidilebilir" tarzında şeyler yazmıştı.bu ne kadar doğru ? örneğin 30 ile gidiyorum fakat iyice yavaşladım diyelim , bu durumda vitesi 1 e almam gerekir mi, yoksa araç tamamen durmadıgı sürece sürekli en düşük hızda bile 2. vitestyken aracı sürmenin sakıncası yok mudur ? bazıları 1. vites sadece kalkış vitesidir diyor, bazıları araç çok yavaşladıgında 1. vitese düşürülmesi gerektigini söylüyor hangisi doğru ? ya da en düşük hıza düşüldüğünde bile 2. viteste gidilmesinde zarar var mıdır ? (tabiki araç hareketsiz kalınca tekrar kaldırmak için 1. vitese atıyoruz da onun dısında bahsettigim seklini soruyorum)

    bu arada deviri kullanmayı tam olarak öğrenmedim.devir tam olarak kaça gelince vites artırılması gerekir ya da kaça gelince vites düşürülmesi gerekir ? ben sadece arabanın çıkardıgı sese göre(bağırmasına göre) vites değiştiriyordum ama amatör sürücü olarak devire de bakmak lazım sanırım ?

    benim aracta, hizin 15e falan dussun, zoraki 1. vitese istersem gecirebiliyorum, gecmek istemiyo, durduktan sonra 1e atmakta hicbi sorun yok , skecman falan diyolar heralde ondan oturuy oluyo.

    vitesin degisimini ben sakin kullanimda 2600 de falan yapiyorum, normal sakin kulanimdada 2000 devirle suruyorum arabayi, psikolojik bi olay heralde motor sesini hafiften isittigimde, vites yukseltiyorum




  • Ben de konuyu acan arkadasimiz gibi yasadigi acemilikleri surucu belgesine sahip olmama ragmen ben de kendi sorunum olarak goruyorum.Peki
    İstanbul'da profesyonel bir sekilde uygun ucretli bildiginiz surucu kurslari varmi?Acemiligi atlattiktan sonra sifir arac satin almak istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.