Şimdi Ara

konu yeni yerine taşınmıştır silinebilir (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
2
Favori
11.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.43 olan cihazlarda da bazı kişiler downgrade yapmadan direkt root olaylarına girişip sorun yaşamadıklarını söylüyorlar ama siz işi garantiye alın downgrade işlemini n'olur n'olmaz en baştan yapıverin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmcntkn

    CM7 kurabilmek için öncelikle Recovery 3.0 cihazınızda kurulu olması lazım. Ayrıca ilk defa CM7 yüklerken "update-cm-7.0.0-RC1-DesireHD-signed" olanı değil, "cm_ace_full-4" olanı yüklemeniz gerekli. RC1 güncelleme olduğu için kurulmuyor. Önce romun kendisini kurmanız gerekli. Aynı hatayı ben de yaptım zamanında.



    ben gayet de kurdum cm ace full 4 ü kurmadan 7 yi kurdum. misler gibi de çalışmakta. bu arada rehberin sayesinde cesaret edip de kalktım bu işlere. sanırım bu işin sonu yok. elime dün akşam bambaşka bi telefon aldım. inanılmaz hızlandı. pil tüketimim zaten iyiydi benim. hor kullanmama rağmen geceye yatana kadar anca bitiyodu. şimdi geceyi de çıkartır die ümid ediorum. en azından dışarı çıktığımda bu gece şarjı bitebilir die bi endişem olmaz.

    cm7 harika kısacası. sesi de arttı sanki bu arada. ayarlardan normal ayar 6db onu 10 db le çektim. özellikle iyi olan kulaklık seviyesi daha da yukarı çekilmiş durumda... stock rom da güzeldi ama ağır çalışıodu...

    neyse cmcntkn, çok teşekkür ederim tekrardan. faydalı bi çalışma olmuş.




  • @cmcntkn

    çok güzel bir çalışma olmuş.ellerine,emeğine sağlık...
  • @cmcntkn dostum, çalışmalarını ve yardım çabalarını hayranlıkla takip ediyorum. bu muhteşem rehberin en altına bi madde ekleyip de custom rom dan orjinaline dönme olayını anlatırsan biz cahillere inanılmaz güzel olur bence
    saygılar.
  • Teşekkürler çok güzel bir anlatım olmuş bende yaptım sonunda ve revolution romunu kurdum şu anda bir sorun yok bakalım.
  • şimdi kullandığım telefonun android sürümü 2.2 build numarası 1.43 kernel sürümü 2.6.32 custom rom için downgrade yapılması gerekiyormu
  • revolution hd kurmak isteyenler REVO HD yüklesinler.

    yalnız iyi,ce okuyun ve altta belirtilen radyo yu kurun.linkteki radio linkleri kırık, ama onu da bulursunuz araştırınca. bulduğum linki saklamayı unutmasaydım keşke. google yazın çıkıyor bi yerlerden. aynı rehberin içinde radyoyu nasıl flash edeceğinizi de anlatıyor. sakın clockwork recovery den kurmayın. şunu rahatlıkla söyleyebilirim. wifi min çekmediği yerlerde artık çekiyor. şarj süresi de stock romdakinden kısmen daha iyi. sesi de çok daha iyi. takılmalar yaşanmıyor. ama önce radio kurun. unutmayın.

    rehberin b,i yerinde check md5 sum diyor... onu da bu programla check yapıyormuşuz.

    httttp://implbits.com/Products/HashTab.aspx

    http olarak değiştirmeyi unutmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baptism -- 27 Şubat 2011; 11:03:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kare_-_as

    şimdi kullandığım telefonun android sürümü 2.2 build numarası 1.43 kernel sürümü 2.6.32 custom rom için downgrade yapılması gerekiyormu



    bi kişi 1.43 ten de direkt kurmayı başarmıştı sanırım. ama yine de downgrade yapmakta fayda var. ne olur ne olmaz :)
  • benim cihaz zaten 1.32 idi sürüm düşürmekle uğraşmadım. bi uygulama yüklemek için daha önce root yapmıştım ona da gerek kalmadı. benim için baya bi sorunsuz oldu, yarım saatte hallettim geri kalanı:) cm7 kurdum ilk önce ama hoşlanmadım arayüzden felan. sonra revolution hd 2.0.15 kurdum. eski sens in aynısı ancak daha hızlı, daha stabil. belki daha sonra mui rom felan denerim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercanekon

    benim cihaz zaten 1.32 idi sürüm düşürmekle uğraşmadım. bi uygulama yüklemek için daha önce root yapmıştım ona da gerek kalmadı. benim için baya bi sorunsuz oldu, yarım saatte hallettim geri kalanı:) cm7 kurdum ilk önce ama hoşlanmadım arayüzden felan. sonra revolution hd 2.0.15 kurdum. eski sens in aynısı ancak daha hızlı, daha stabil. belki daha sonra mui rom felan denerim :)


    Arkadaşıma katılıyorum.revolution hd 2.0.15 belki görsel açıdan bişey ifade etmiyor olabilir fakat çalışması harika.Kasma falan yaşanmıyor.Geçişlerden tutunda sese kadar bir çok şeyde gözle görülür bir akışkanlık söz konusu.Set cpu ile işlemcinin alt limitini 248'e üst limitini de 1228'e ayarladım.Çok da memnunum.(burada bahsini yapmadan geçemeyeceğim.Telimi root ve radyo s-off yaptıktan sonra nedense cm7 yükleyemedim.Bütün sorun cwm 3.0.0.6 da.Ne zaman ki cwm 3.0.0.5' geçtim işte o zaman telimin recoveri menüsüne geçerek Wipe işlemini gerçekleştirdim.Wipe yapacak arkadaşlarımın dikkatine!

    Burası Alptekin Ustadan alıntıdır.(öncehttp://db.tt/me3xOQN adresinden full wipe zip dosyasını indirip zip olarak yani arşivden çıkarmadan sd kartınıza atın recovery menüsü içerisinden wipe data and factory reset yapın mount and storage kısmına girip boot,data,system,cashe kısımlarını formatlayın advanced menüsüne girip wipe dalvic cashe yapın aynı menüden batery stats wipe kısmına girmenizi de tavsiye ederim bundan sonra install zip from sdcard>choose zip from sdcard yolundan Full Wipe 1.3.zip dosyasını rom kurar gibi kurun daha sonra hangi romu istiyorsanız aynı yoldan girerek yükleyin aslında sizin tüm bu işlemlerden önce sd kartınızı biçimlendirip rom manager yardımıyla recoveryi yeniden kurmanız daha mantıklı olacaktır zira bazı bilgiler sd karta kaydedildiğinden yeni romdada kendini gösteriyor bu şekilde tamamen temiz bir kurulum yapmış olursunuz)

    Bende bazıları gibi herhangi bir siteden indirdiğim Full wipe 1.2 dosyasını kullandım.Sonuç hüsran.Kesinlikle 1.3 olanı indirin ve kullanın.Telim her defasında HTC yazan ana ekranda tıkandı kaldı.Ve her defasında 1.45.405.6 orijinal yazımı bootloader ekranından yeniden yükleyerek teli açabildim.İnanın saatlerce forumlarda gezdim.Bu sorunlarla karşılaşan arkadaşlar pm ile de irtibata geçebilirler.İşin tuhaf tarafı cm7 yükleyemedim ya.Aklım hala orada:)))




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercanekon

    @cmcntkn dostum, çalışmalarını ve yardım çabalarını hayranlıkla takip ediyorum. bu muhteşem rehberin en altına bi madde ekleyip de custom rom dan orjinaline dönme olayını anlatırsan biz cahillere inanılmaz güzel olur bence
    saygılar.


    Güzel yorumlarınız için teşekkürler, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum.

    Orjinal roma geri dönmenin yeni bir rom yüklemekten bir farkı yok. Eğer önceden recovery aracılığı ile yedeğini aldıysanız direk hafıza kartından geri kurabilirsiniz. Root, radio s-off, eng s-off gibi yetkileri de kaybetmezsiniz.

    Ancak root, radip s-off, eng s-off işlemlerini geri almanız için izlemeniz gereken farklı bir prosedür var elbette. Onları da bu şekilde bir rehber halinde eklemeyi düşünüyordum. Şu an bazı bir kaç konu ile birlikte herşeyi tek bir rehber altında toparlamayı düşünüyorum. O şekilde yayınlayacağım herhalde.

    Desire HD için A'dan Z'ye Teknik Rehber adı altında her şeyi birleştirme düşüncem var. Benim aklımda şöyle birkaç konu var şimdilik;

    1- Downgrade/Root/Custom Rom Yükleme
    2- Radio ve Kernel Değiştirme
    3- Batarya süresini optimum seviyeye getirmek için yapılması gerekenler(Bu konuda çoğunlukla bir ihtiyaç var gördüğüm kadarıyla, herkes sıkıntılı. ben cihazı minimum 2 gün dayandırdığım için dikkat edilmesi gerekenleri paylaşmayı düşünüyorum)
    4- Açılış ekranı değiştirme
    5- "Launcher" diye tabir edilen programlar aracılığı ile işletim sisteminde yapılabilecek görsel değişiklikler
    ve daha bir kaç konu daha..

    Bu tarz bir rehbere eklenmesini istediği konular olan arkadaşlar bu konu altında veya hazırladığım diğer bir rehber olan Radio-Kernel Değiştirme Rehberi altında isteklerini belirtirlerse sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 27 Şubat 2011; 19:47:34 >




  • bu downgrade.zip dosyasını nerden indirebilirim ?
  • tüm bu işlemlerden sonra factory reset attığımızda sistem ilk günkü haline dönecek mi? rom atma kısmına kadar sorunsuz geldim. yarında bi rom seçip atacağım bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seattle

    bu downgrade.zip dosyasını nerden indirebilirim ?


    Downgrade ile ilgili anlatımın sonunda "Downgrade.zip" yazan yere tıklamanız yeterli. Gerekli tüm programların linkleri anlatımda mevcut. İlgili konunun sonuna hepsi eklenmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silver Shadow

    tüm bu işlemlerden sonra factory reset attığımızda sistem ilk günkü haline dönecek mi? rom atma kısmına kadar sorunsuz geldim. yarında bi rom seçip atacağım bakalım.


    Factory reset ile burada yaptığını hiç bir işlemi geri alamazsınız. Factory reset sadece cihazın hafızasını sıfırlar. Rom haricinde sonradan yüklenen tüm uygulamalar ve kullanıcı ayarları silinir sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shademan34

    Arkadaşlar
    Telefonum geldiği gün kü yazılımı 1.32.405.6 yani downgrade yapmama gerek yok.Root yapıyorum.Ardından radyo ve s-off işlemleri yapıyorum.Sonra cihazı açıyorum recovery ekranı gelmiş oluyor.Sonra yeniden kapatıp açıyorum.Marketten rom manager yüklüyorum.Clokwork modu güncelliyeyip flash yazılıyor.Sonra ful wipe yapmak ve rom yüklemek için recovery sayfasına geçmek istediğimde tel HTC yazan ekranda tıkanıp kalıyor.Bunu defalarca yaptım.Defalarca loader ekranından yeni custom rom ekleyip teli açtım.AMa nafile nerde bir yanlışlık var anlayamadım.Konuya hakim bir arkadaşın bana yardımcı olabilirmi?


    eng s-off yapıp fastbootla clockworkü 3.0.0.5 in img dosyayını flaşlarsanız sorun düzelir.
  • Tüm bu işlemleri geri almak için ne yapıyoruz peki?
  • CID incorrect hatası alan arkadaşlar için goldcard yapma rehberi hazırlamıştım, buradan da soranlar vardı. @cmcntkn istersen toplu anlatım yapacağın başlığa koyabilirsin.

    http://forum.donanimhaber.com/m_46967686/tm.htm
  • arkadaşlar merhaba, mutlaka kurduğunuz rom ile uyumlu radio yu kurun telefonunuza. aman boşver, böyle de çalışıyo derseniz (benim gibi) yanılırsınız. ben üşenmiştim radio kurmaktan ama uygun radio yu kurduktan sonra gerçekten çok farkettiğini gördüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Silver Shadow

    Tüm bu işlemleri geri almak için ne yapıyoruz peki?


    Tüm bu işlemleri geri alabilmek için cihazınıza ait orjinal romun .exe sini bulmanız yeterlidir arkadaşlar. Bunu bir kaç arkadaş daha öğrenmek istemişti ben başka bir yöntemi olduğu için sonradan anlatıma ekleyeceğimi söylemiştim ama yanılmışım. HTC'nin kendi yayınladığı orjinal romları bulup indiriyorsunuz. exe uzantılı bu dosyayı bilgisayarınız üzerinden çalıştırıyorsunuz ve cihazınız orjinal haline dönmüş oluyor(tabii cihazınıza da bilgisayara bağlı olacak bu arada)

    Benim bahsettiğim diğer yöntem ise eğer orjinal romunuzun önceden yedeğini almışsanız o yedeği sd karttan tekrar kurma yöntemiydi. Yalnız o biraz alengirli işte ben bile daha tam olarak çözemedim. Yani öncelikle orjinal romunuzu internetten bulmaya bakın.

    Garanti işleriyle uğraşmayacaksanız bu işlemleri geri almanızın size hiç bir faydası olmayacaktır onu da ayrıca belirteyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmcntkn -- 1 Mart 2011; 18:52:45 >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.