Şimdi Ara

Konut kiraları nereye gidiyor !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
2
Favori
14.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yakın zamanda batsak ta (komple) kurtulsak artık, iyice saçma sapan bir hal aldı ülke.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaymonD7 -- 29 Nisan 2022; 20:49:41 >
  • Bir yere gittiği yok aslında. Uzun yıllar Türkiye'de konutlar dolar bazında da ucuza satılıyordu ve kiralar evlere göre çok az kalıyordu. Bu yüzden ev almak yerine kirada oturmayı tercih eden çok insan tanıyorum. Şimdi piyasa olması gereken yere geldi ve kiralar arttı. Kaldı ki artan inşaat maliyetleri ile ülkedeki eriyen sıcak para birleşimi sonucunda elbette inşatta sıkıntılar yaşanacağı aşikardı. Bizim gibi bir ülkede de inşaat kıtlığının olması, aslında ne kadar zor durumda olduğumuzun en basit örneği.


    Her zaman söylüyorum; bundan sonra yurt dışı ile çalışmayan, İngilizce bilmeyen, dijitalde yer almayan insanların bu ülkede para kazanma ihtimali kalmadı.

  • Ev sahibimin ev sahibi 2500ü 5500e çıkarıyormuş. Yarasını kapatmak için benim 1350yi 2500 yapacakmış. 5 yıl olduğu için yapabilirmiş. Falan. Son bir ay içinde bu oldu, devlet baba maaşımın 1/4üne öğrenim kredisi sebebiyle haciz koydu, Hanım işten çıkarıldı. Genel itibarıyla inanmıyorum din işlerine ama tek tesellim "Rızkı biteni yanına alır" lafı. Bi ölme umudu bıraktı onun bunun reisi. Ölsem de bitse. Gözüm arkada hiç kalmayacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yorumlari okudum. Bu kafayla cadirda yasayacaginiz gunler cok uzakta degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördük kimin iftira attığını. Aha böyle kalırsın işte.

    Memur olduğumu da kamunun maaşı asgari ücrete insin dediğin zaman yanlışını gösterdiğim için yazdın heralde. (iyiki eşcinselden sana ne dediğimde de çıkartım yapmamışsın). Bilgin kültürün sıfır. Çok okuman çok düşünmen lazım daha.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 30 Nisan 2022; 12:6:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Konu dinle alakalı değil beni dindar zannedip veya öyle gördüğün için sallıyorsun.Neden devamlı iftira attığını anlamış oldum böylece senle din ahlak tartışacak değilim. Tanrının varlığını yazan birine fetöcü ,AKP'li diyen biriyle din tartışılmaz iftira atıp duruyorsun zaten. Her Allah diyen Fetöcü AKP'li senin nazarında

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Koltuk değişince dövizin düşmesinin nedeni faiz artışı olacağı için. Faiz artınca dövizin düşeceğini artık ilkokul çocukları öğrendi. AKP bunu 18 yıl uyguladı zaten sonuçta halkın %90ı fakir oldu. Fakat AKP'nin 18 yıllık politikalarıyla aynı şeyi savunuyorsunuz deyince hemen AKP'li fetöcü oluyoruz biraz onurlu olunda iftira atmadan kabul edin bazı gerçekleri

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz politika çok ama çok yanlış uygulandı...


    Şu anki şekli ile çökmesi dışında bir olasılık yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüik enflasyonu %60, merkez bankasının bankalara verdiği faiz %14. Eğer bu mantıklı diyorsan sana lafım yok.

    Şu anda iyi bir yönetimde bankalara verilecek borç faizinin hakkı da %16-20 falandır heralde net bilmiyorum. Ama bu yönetimde %40 da versen zor. Aradaki farkı heralde sen bile anlarsın.

    Faiz dediğin şey enflasyon civarında olur, ortalama olarak da enflasyonun birazcık üzerinde olur. Paraya ne kadar ihtiyacın varsa ve/veya güvenin ne kadar düşükse aradaki makas o kadar açılır.

    2002-2018 arası düşük faizle para bulma şansı yüksekti.
    1) biz o sırada göreceli yüksek faiz verdik. Birkaç puan daha düşük olabilirdi belki.

    2) daha da önemlisi o para, mantıklı kullanılsaydı bizi güney kore yapardı. Şu anda da durum zaten böyle olmazdı. Yani göreceli yüksek faiz bile duruma göre çok iyi olabilir.

    Sen bu işlerden anlamıyorsun, şöyle örnek vereyim. Normal bir ülkedeyiz diyelim. Enflasyon %5 olsun. O ortamda faizle para alacaksan %6-7 faiz normaldir. %8-10 ise yüksektir yüzeysel olarak.

    Eğer %6 ile borç alıp, kötü yere harcarsan, faiz olarak iyi, genel olarak kötüdür. İyi yere harcarsan hem faiz hem genel olarak çok iyidir.

    %10 ile borç alıp betona gömersen, hem faiz hem genel olarak çok kötüdür. Eğitim ve sanayiye gömüp, %4den daha fazla getiri elde edersen, faizi kötü ama genel olarak iyidir.

    Sana anlatmak boş iş gibi ama hayırlısı...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Enflasyonun uçtuğu ortamda kiranız zam zamanı 2100 liradan 2250 liraya çıkacak değil heralde.
    Ev sahibi de ev geçindiriyor.
    Ev sahibi de marketten geçen sene 10 liraya aldığı şeyi bu sene 20 liraya alıyor.
    Hayat sadece kiracıya pahalı değil. Ev sahibine de pahalı.

    Ayrıca asgari ücret 1000 liayken 1000 lira kira normal geliyordu. Şimdi 4500 isteyince herkes tepki veriyor.
    Pandemi döneminde kiracılar beleş kiraya çok alıştı.
    Hala istanbulda kiraların 1500 falan olması gerektiğini iddia edenler var.
    1500 ne yahu? Şaka mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kira artışları üzerinden kiracıları ev sahiplerine karşı kin ve düşmanlığa tahrik eden yayınları CİMER'e şikayet ediyorum.

    Pandemide kira artışı yapılamaması ve üstüne enflasyon da eklenince şu anki kiralar normaldir.

    Yabancıların ilgi gösterdiği belli yerlerde kiraların uçması da normaldir.
    İnsanlar tam tersi o bölgeleri terk etseydi ve evler boş kalıp ev sahipleri dara düşseydi hiç birinizin umurunda olmazdı değil mi?
    O zaman talep yüksekken ev sahibinin kazandığı parada da gözünüz olmayacak!

    Pandemi ilk çıktığında "büyük şehirler boşalacak, ev sahiplerine OH OLSUN, GEBERSİNLER" diyenler vardı.
    Keser döndü sap döndü, gün geldi hesap döndü.
    Kirayı çok bulanlar yallah köyüne.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi benim Ankara Çankaya'da Kızılay'a 10 dakika olan bir semtte kirada evim var ve kiracı yeni zamla birlikte 1600 lira kira ödüyor. Burayı bilenler kiranın bedava olduğuna kanaat getireceklerdir. Bu zamana kadar hiç aksatmadan ödemesini gerçekleştirdi ondan yana bir sıkıntım yok. Buna dayanarak sesimi çıkarmadım fakat binada yeni kiralayanlar 2500 - 3000 liradan kiralıyor. Şimdi ben bu durumda ne yapayım? Evimi boşalt desem bir sürü tantana çıkacak. E evi boşaltmazsa ben mağdur oluyorum. Sözleşme yapmasaydın lan o zaman, evini vermeseydin o zaman kiraya lan, bizim maaşlarımız da artmadı diye düşünenleriniz illa ki olacaktır. Yok riskleri bilerek kiralamışsın da bilmem ne de diyenleriniz de olacaktır. Sanki benim maaşıma da zam geldi. Ben de aynı durumdayım ve tek günahım ev sahibi olmak.


    Öyle düşünenlere diyorum ki; sizler de haklısınız ben de haklıyım. Ben bana bir getirisi olsun diye almışım evimi. Milletin derdini düşünmek için değil. Şu an kirada oturan kişi evime çökmüş durumda. Ha yine içinizden helal olsun lan inşallah çıkaramaz evinden diye düşünenler de olacaktır. Onlara da en içten! dileklerimle selamımı söylüyorum.


    Bu işin tek sorumlusu devlettir. Eskilerden kalma kira sözleşmesiyle ev sahiplerini ve kiracıları mağdur etmekteler. Artık TÜFE oranları kira artışları için yeterli değildir. Bu soruna acil bir çözüm bulmaları gerekiyor desem kendimi kandırmış olurum. Çünkü inşaat sektöründen parayı götürenler yine buradaki yetkililer. Barınma hakkı insanlar için zorunlu bir haktır. Bu soruna çözüm bulamayan hükümet yetkilileri bir zahmet koltuğu bıraksın diyeceğim fakat yine bir şey değişmeyecek.


    Yazın evimi satılığa çıkaracağım. Artık bu işlerle uğraşmaktan bıktım. Kiracı olmak ayrı dert, ev sahibi olmak ayrı dert bu ülkede.





  • fiyatlar bence de düşmez. ev almaya imkanı olan hemn aldı aldı alamadı bu iş zor iş.


    aşağı yukarı her gün haberlerde ev alamayan arsa alıyor diye haber yapıyorlar.


    kiracılık zor iş. istanbul gibi büyük şehirlerde her geçen gün yaşamak zorlaşacak gibi duruyor. min. 4-5 bin kira nedir yav. vatandaş zaten o paralara 1 ay çalışıyor   

  • djoz kullanıcısına yanıt
    mevzubahis suçu alenen ve direk siz işlemişsiniz. halkı birbirine karşı kin ve düşmanlığa sevk edecek ıvır zırvırlar yazmışsınız. forumda adliye mensubu varsa, suç duyurusunda bulunabilir. ss de almıştır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt
    Şimdi Fed faizi kaç? %0.5 peki resmi enflasyon kaç Amerika'da %8.5 Üfe kaç? Resmi olarak %11.2 kaç kat fark var? Yaklaşık 20 kat

    Ya Avrupa'da ? Üfe %30ları geçtiği halde politika faizi sıfır

    Bu adamlar sanki geri zekalı da bizim burdaki devletten beleş geçinen akademisyenler ve onları takip edip çok önemli birşey anlatıyormus gibi heyecanla yazan takipçileri süper zekâlı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.