Şimdi Ara

Konut tadilatı yaptıracağım, fiyat bilgisi alabilir miyim? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
11
Favori
75.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • boyayı kendin alırsan 500 civarı yaptırabilirsin. kartonpiyer 1000 den fazla tutmaz. çelik kapı araştır derim on numara ahşap kaplama kapıyı mütahit bir yakınıma sordum 1000 civarı alınır pazarlıkla dedi. mufak dolabını da kaplamasına göre değişiyor marangozları gez derim. sıfır eve taşınırken ufak tefek şeyler yaptırmamız gerekiyordu bildiklerim bunlar.
  • Ben İstanbul Kartal'da yeni aldığım ısıtma sistemi merkezi olan 125 m2 eve aşağıdaki tadilatları yaptırdım:

    1. Doğalgaz Tesisatı: Tesisatın döşenmesi + sayaç: 1050 TL, Demirdöküm 12 lt hermetik şofben: 650 TL. Fiyata doğal olarak doğalgaz aboneliği dahil değil. Tesisat 1 günde yenilendi, ancak abonelik işlemleri ve doğalgazın açılması 10-15 gün sürecekmiş.
    Sayaç takıldı, doğalgaz borusu döşendi ve hermetik şofben takıldı. Abonelik başvurusu yapmak için gün almalarını bekliyorum.

    2. Su Tesisatı: Su tesisatının yenilenmesi + yeni muslukların takılması: 650 TL, kırılan fayansların onarımı + malzeme: 350 TL, yeni musluk ve armatürler: x TL (size kalmış).
    Bu tadilatın sıkıntılı olacağını tadilat başlamadan tahmin etmiştim. Sorun kırılan fayanslardı; Ev 16 yaşındaydı ve doğal olarak kırılan fayansların aynısını bulmak mümkün olmayacaktı. Aslında banyo ve mutfak tadilatını ev borcu bittikten sonra yapmayı düşünüyordum, su tesisatını da bu iki tadilatı yaptırırken değiştirmeyi planlıyordum. Ancak galvaniz borular çok eskimişti, musluklardan su leş gibi akıyordu. Bulaşık ve çamaşır makinesine, ve en önemlisi sağlımıza zarar vereceğini düşünerek değiştirmeye karar verdim. Su tesisatını yenileyen usta gayet titizdi, işini güzel yaptı. Ancak fayans ustası özellikle banyo tabanında o kadar kötü onarım yaptıki, ustayı neredeyse evimden kovuyordum. +100 lira vererek 4 m2 banyo tabanına yeni fayans yaptırmak (eski fayans üzerine yapıştırma) zorunda kaldım.

    3. Laminat Parke: 1.sınıf Classen marka 62 m2 laminat parke + 3mm strafor + işçilik: 1250 TL, eski parkelerin (25m2) ve marleylerin sökülmesi: 100 TL.
    Salonda 15 yıllık masif parke ve diğer odalarda marley vardı. Bana bu parkeleri ve marleyleri sökmeden yeni parkeyi döşetmemi önerdiler. Ama ben tabanın gereksiz yere yükselmemesi için buna yanaşmadım ve tümünü söktürdüm. Özellikle salonda parke söküldükten sonra zemin kötü durumdaydı. Salonun zeminini düzeltmek için şap atmak gerekiyor mu çözemedim. Ben de parkeyi aldığım yerden bir ustayı eve götürdüm, zemini kontrol etti. Usta, aldığım ürünün kilit sisteminin bu tür kötü zeminler için uygun olduğunu ve straforun düzeltme için yeterli olacağını söyleyince içim rahatladı. Çünkü şap işinde -işin masrafından geçtim-, şapın nemini alması neredeyse bir hafta sürüyormuş. Sadece 1 kg kalekim alarak tabanda çok bozuk olan ufak alanları onardım. Yaklaşık 5 saat içerisinde parkeleri döşediler. Salonda hafif esneme var ama güzel oldu.

    4. Boya: İşçilik + DYO malzeme: 700 TL. Kapılar, balkon demirleri ve kalorifer petekleri dahil dairenin içi tümüyle boyandı. Toplam 3 gün sürdü.
    Boya sıva üzerindeydi. Aslında alçı üzerine sıvazlı boya yaptırmak istiyordum. Ancak tanıdığım bir hırdavatçı arkadaş duvarlara alçı boya yaptıracaksam önce kartonpiyer yaptırmamı önerdi. Bu durumda kartonpiyer + alçı + sıvazlı boya tahmini 4000 lirayı ve işçilik 15 günü buluyordu. Bu onarımı borç bitince yaptırmaya karar vererek sadece sıva üzerine çift kat boya yaptırdım. Bir odayı DYO Teknoplus ile boyattım. Ancak sıva üzerine Teknoplus kötü durdu. Ben de ustanın istediği boyayı kullanmasına müsade ettim.

    5. Elektrik: Tesisatta bir yenileme yapmadım. Sadece avizeleri, anahtarları ve prizleri 25 liraya taktırdım. Tabii avizeler, anahtarlar ve prizler epey tuttu o ayrı.

    Bu tadilatlar esnasında edindiğim tecrübeler:
    - En az üç yerden fiyat alın. Fiyat sorduğunuz mekanlar aynı semtte ise meblağlar birbirine yakın olacaktır. Biri size ortalamadan çok yüksek veya çok düşük fiyat veriyorsa, ondan uzak durun.

    - Son fiyatı aldıktan sonra şu soruları mutlaka sorun:
    > "Başka bir masrafım olacaksa şimdiden söyleyin? Sonra sıkıntı olmasın!". Çünkü ben fiyat alırken bu soruyu ısrarla sorunca "Camcı çağıracaksın şofben çıkışı için 50 TL, mermerci çağıracaksın delik açması için 30 TL, yok bilmem nereye başvuracaksın sayaç için 150 TL" diye ek masraflar çıkardılar.
    > "Çıkan molozları temizleyip çöpe atacaksınız değil mi?" Ben doğalgaz tesisatını yenileyen arkadaş ile pazarlık ederken bunu sormayı unuttum. Adam işini bitirdikten sonra 2 çuval molozu salonun tam ortasında bırakmış gitmiş!!!

    - Tadilat başlamadan önce ustanın çalışacağı bölgelerin ve kırılma ihtimali olan eşyaların (avize, kapı camları, klozet, mermer tezgah, priz vs) yakından resmini çekin. Doğalgaz ustası delik açarken kapı üstündeki ufak camı kırmış, "Ben yapmadım zaten kırıktı" dedi. Su tesisatçısı banyodaki klozeti çatlatmış, Allah'tan klozeti değiştirecektim de çok sorun etmedim.

    - Parke konusunda Internet'te çok sayıda kaynak ve öneri bulabilirsiniz. Benim en çok araştırma yaptığım konu parke oldu. Piyasada m2 fiyatı işçilik dahil 20 liradan başlayarak 40 liraya kadar uzanan çok sayıda ürün buldum. Detaylı araştırdığımda her ürünün artıları ve eksileri olduğunu gördüm.

    - Bu konuyu ustaları daha iyi bilir ama, ben yine de fikrimi söylemek isterim. Parke için eskimiş zemine şap attırmak için zamanınız veya bütçeniz yoksa, kilit sistemi sağlam bir parke tercih edin. Bununla birlikte çok kaliteli bir parke alacaksanız, döşeteceğiniz zeminin düz olmasına özen gösterin.

    - Tadilat sürecinde banyo ve mutfaktaki fayansları değiştirmeyecekseniz ve çeşme suyunuzun rengi düzgünse, su tesisatını yenilemek iyi bir fikir değil.

    - Su tesisatını yenilettikten sonra kırılan fayanslar onarılacaksa, onarım esnasında mutlaka ustanın başında bulunun. Hatta su tesisatı onarımı başlamadan önce piyasada sizin fayanslarınız var mı yok mu diye bir araştırın. Eğer aynı fayansları size yakın mağazalarda bulabiliyorsanız, fayans ustası ile "benim fayansları şuradan alabilirsin, ben evimdeki ile aynı fayansın yapılmasını istiyorum" diye anlaşın. Ben banyodaki kilitli 10x20 fayansları 4 km uzağımdaki bir galeride buldum ama iş işten geçmişti.

    - Boya işi tamamen pazarlığa dayalı gerçekleşti. Aynı malzeme + işçilik için 500 ile 1200 lira arası teklifler aldım. Ben ortasını seçerek 700 liraya anlaştım.

    - Bütün ustaları sağdan soldan kendim buldum. Bu yüzden onları takip etmek için arabayla gel git masrafım 200 lirayı bulmuştur. Ustaları kendiniz takip edecekseniz benzin masrafını da gider hanenize ekleyin.

    Tadilat yaptıracak arkadaşlara kolay gelsin diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mz_alparslan -- 25 Ağustos 2012; 18:22:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alkolog

    yazdığım fiyatlar tamamen yerine ve ustasına göre değişir , işçiliği güzel olup az para isteyeni var çok para isteyeni var işini güzel yapamayanı var...

    boya hangi tür olacağına bağlı , geçende 5+1 evi boya + usta parası dahil 800 e boyattım


    bu işi nasıl yaptın? kaliteli bir silikonlu plastik aldın desek 100 liradan 4 tane gider 400 lira tavanı da yaptırdığını düşünsek 2 kutu da tavan gider 80 lira.

    ankaradaysan o boyacının telefonunu alabilir miyim
  • ben balkonumu kapatmak istiyorum arkadaşlar ama cam balkon kışın soğuk olur diye bana uymaz...kışın da ayrı oda gibi kullanıma uygun hale getirebilmek için pvc pencere tek seçenek midir? Ankaradayım bu arada..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tplav

    ben balkonumu kapatmak istiyorum arkadaşlar ama cam balkon kışın soğuk olur diye bana uymaz...kışın da ayrı oda gibi kullanıma uygun hale getirebilmek için pvc pencere tek seçenek midir? Ankaradayım bu arada..

    müteahhitlik yapıyoruz, size tavsiyem cam balkon yaptırmayı düşünüyorsanız kesinlikle bilindik tanındık firmaları tercih etmenizdir.. pvc yaptırmayı düşünüyorsanızda yine bilindik firmaları tercih edebilirsiniz.. pvc'de açılır pencere sistemi değilde, sürgülü pencere sistemini tercih edebilirsiniz.. yazın çamaşır asarken daha kolay olur sizin için..
  • Amerikan kapiysa cok demissin 200 tlden baslar istanbuldaysan ikitelli keresticiler sitesini gez parkeyi felanda ucuz alirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutfak : 5750 - 7000 TL
    Banyo : 4500 - 6500 TL
    Pimapen : 2500 - 3100 TL
    Doğalgaz : 1600 - 2600 TL
    Su : 800 - 1500 TL
    Boya : 1000 - 1200 TL

    Yukarıdaki fiyatları en az 2-3 ustadan ve mümkün olduğunca aynı yada benzer malzemeleri hesaplatarak aldık, genel olarak orta kalite ve uygun fiyatlı ürünleri tercih ettik, çok lükse de kaçmadık çok ucuz da olsun istemedik, fiyatlar seçilen malzemeye ve ustanın işçilik ücretine göre değişiyor. Örneğin pimapen 7000 horizon serisine karar verdik; 4 pimapen bayisinden fiyat aldık, herşeyi aynı olduğu halde 2500 ile 3100 TL arasında fiyatlar aldık. Başka bir örnek aynı doğalgaz tesisatı için herşey dahil 1600 ile 2600 TL arasında fiyat veren oldu. Aynı apartmanda ev tadilatına 20000 TL harcayanda oldu 50000 TL ye yaptıranda oldu. Bu arada ev 3+1, net 120 m2 ve 25 yaşında.

    Tadilat konusunda eğer eviniz iyi bir yerde değilse hiç uğraşmayın derim, bu tadilat işi gerçekten hem maddi hem manevi anlamda yorucu bir süreçtir, kısaca eviniz tadilata değmeyecekse yeni ev alın daha iyi olur. Ustalar ile anlaşmadan önce iyice araştırma yapın, ustanın işçiliği kadar insanlığıda önemlidir. Ustanın yeri yurdu belli olsun, yaptığı işin arkasında durabilsin, hatta mümkünse referans olarak daha önce yaptığı işleri görmek isteyin, acele karar vermeyin. Birbirlerini tanıyan hatta daha önce beraber iş yapmış ustaları bulursanız işiniz daha kolay biter.

    Usta konusu malzeme kalitesinden çok daha önemlidir, isterseniz malzeme kalitesinden biraz kaçın ama kesinlikle usta kalitesinden ödün vermeyin. Bizim evin tadilatında kötü bir marangoza düştük, hatta adam o kadar kötüydü ki tanıdıkları olan komşumuz bile ona dolaplarını yaptırmaktan vazgeçti, sonradan öğrendik adamın kendi atölyesi filan yokmuş, dolapları başkasına yaptırıp sadece kurulum yapıyormuş, o kadar çok hata yaptı ki biz de baktık olacak gibi değil dolapları eksik noksan da olsa bitirtip Allahından bulsun deyip parasını verip gönderdik, yeterki bizde tek kuruş hakkı kalmasın da ne olursa olsun. Diğer ustalar konusunda herhangi bir sorun yaşamadık, hem işçilik hem insanlık konusunda 10 numara ustalardı, bizim evden sonra birçok iş daha aldılar, inşallah daha da fazla iş alırlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DÂD-ÂVER

    Mutfak : 5750 - 7000 TL
    Banyo : 4500 - 6500 TL
    Pimapen : 2500 - 3100 TL
    Doğalgaz : 1600 - 2600 TL
    Su : 800 - 1500 TL
    Boya : 1000 - 1200 TL

    Yukarıdaki fiyatları en az 2-3 ustadan ve mümkün olduğunca aynı yada benzer malzemeleri hesaplatarak aldık, genel olarak orta kalite ve uygun fiyatlı ürünleri tercih ettik, çok lükse de kaçmadık çok ucuz da olsun istemedik, fiyatlar seçilen malzemeye ve ustanın işçilik ücretine göre değişiyor. Örneğin pimapen 7000 horizon serisine karar verdik; 4 pimapen bayisinden fiyat aldık, herşeyi aynı olduğu halde 2500 ile 3100 TL arasında fiyatlar aldık. Başka bir örnek aynı doğalgaz tesisatı için herşey dahil 1600 ile 2600 TL arasında fiyat veren oldu. Aynı apartmanda ev tadilatına 20000 TL harcayanda oldu 50000 TL ye yaptıranda oldu. Bu arada ev 3+1, net 120 m2 ve 25 yaşında.

    Tadilat konusunda eğer eviniz iyi bir yerde değilse hiç uğraşmayın derim, bu tadilat işi gerçekten hem maddi hem manevi anlamda yorucu bir süreçtir, kısaca eviniz tadilata değmeyecekse yeni ev alın daha iyi olur. Ustalar ile anlaşmadan önce iyice araştırma yapın, ustanın işçiliği kadar insanlığıda önemlidir. Ustanın yeri yurdu belli olsun, yaptığı işin arkasında durabilsin, hatta mümkünse referans olarak daha önce yaptığı işleri görmek isteyin, acele karar vermeyin. Birbirlerini tanıyan hatta daha önce beraber iş yapmış ustaları bulursanız işiniz daha kolay biter.

    Usta konusu malzeme kalitesinden çok daha önemlidir, isterseniz malzeme kalitesinden biraz kaçın ama kesinlikle usta kalitesinden ödün vermeyin. Bizim evin tadilatında kötü bir marangoza düştük, hatta adam o kadar kötüydü ki tanıdıkları olan komşumuz bile ona dolaplarını yaptırmaktan vazgeçti, sonradan öğrendik adamın kendi atölyesi filan yokmuş, dolapları başkasına yaptırıp sadece kurulum yapıyormuş, o kadar çok hata yaptı ki biz de baktık olacak gibi değil dolapları eksik noksan da olsa bitirtip Allahından bulsun deyip parasını verip gönderdik, yeterki bizde tek kuruş hakkı kalmasın da ne olursa olsun. Diğer ustalar konusunda herhangi bir sorun yaşamadık, hem işçilik hem insanlık konusunda 10 numara ustalardı, bizim evden sonra birçok iş daha aldılar, inşallah daha da fazla iş alırlar.



    bakımsız evi ya çok zor satarsın veya ölü fiyatına satarsın, kimse tadilatla uğraşmak istemiyor, mesela tadilatsız haliyle evinizin değeri 100 bin tl olsun, adam gidip 120 ye tadilatlısını alıyor , yani evinizi değerinden satamıyorsunuz , haa illa satıcam derseniz 80 e vericeksiniz, yani o zahmeti çekmek gerekiyor, ben bu yıl bir ev 1 yazlık tadilat yaptırdım ve bu işten çok karlı çıktım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dionysos_07

    quote:

    Orijinalden alıntı: DÂD-ÂVER

    Mutfak : 5750 - 7000 TL
    Banyo : 4500 - 6500 TL
    Pimapen : 2500 - 3100 TL
    Doğalgaz : 1600 - 2600 TL
    Su : 800 - 1500 TL
    Boya : 1000 - 1200 TL

    Yukarıdaki fiyatları en az 2-3 ustadan ve mümkün olduğunca aynı yada benzer malzemeleri hesaplatarak aldık, genel olarak orta kalite ve uygun fiyatlı ürünleri tercih ettik, çok lükse de kaçmadık çok ucuz da olsun istemedik, fiyatlar seçilen malzemeye ve ustanın işçilik ücretine göre değişiyor. Örneğin pimapen 7000 horizon serisine karar verdik; 4 pimapen bayisinden fiyat aldık, herşeyi aynı olduğu halde 2500 ile 3100 TL arasında fiyatlar aldık. Başka bir örnek aynı doğalgaz tesisatı için herşey dahil 1600 ile 2600 TL arasında fiyat veren oldu. Aynı apartmanda ev tadilatına 20000 TL harcayanda oldu 50000 TL ye yaptıranda oldu. Bu arada ev 3+1, net 120 m2 ve 25 yaşında.

    Tadilat konusunda eğer eviniz iyi bir yerde değilse hiç uğraşmayın derim, bu tadilat işi gerçekten hem maddi hem manevi anlamda yorucu bir süreçtir, kısaca eviniz tadilata değmeyecekse yeni ev alın daha iyi olur. Ustalar ile anlaşmadan önce iyice araştırma yapın, ustanın işçiliği kadar insanlığıda önemlidir. Ustanın yeri yurdu belli olsun, yaptığı işin arkasında durabilsin, hatta mümkünse referans olarak daha önce yaptığı işleri görmek isteyin, acele karar vermeyin. Birbirlerini tanıyan hatta daha önce beraber iş yapmış ustaları bulursanız işiniz daha kolay biter.

    Usta konusu malzeme kalitesinden çok daha önemlidir, isterseniz malzeme kalitesinden biraz kaçın ama kesinlikle usta kalitesinden ödün vermeyin. Bizim evin tadilatında kötü bir marangoza düştük, hatta adam o kadar kötüydü ki tanıdıkları olan komşumuz bile ona dolaplarını yaptırmaktan vazgeçti, sonradan öğrendik adamın kendi atölyesi filan yokmuş, dolapları başkasına yaptırıp sadece kurulum yapıyormuş, o kadar çok hata yaptı ki biz de baktık olacak gibi değil dolapları eksik noksan da olsa bitirtip Allahından bulsun deyip parasını verip gönderdik, yeterki bizde tek kuruş hakkı kalmasın da ne olursa olsun. Diğer ustalar konusunda herhangi bir sorun yaşamadık, hem işçilik hem insanlık konusunda 10 numara ustalardı, bizim evden sonra birçok iş daha aldılar, inşallah daha da fazla iş alırlar.



    bakımsız evi ya çok zor satarsın veya ölü fiyatına satarsın, kimse tadilatla uğraşmak istemiyor, mesela tadilatsız haliyle evinizin değeri 100 bin tl olsun, adam gidip 120 ye tadilatlısını alıyor , yani evinizi değerinden satamıyorsunuz , haa illa satıcam derseniz 80 e vericeksiniz, yani o zahmeti çekmek gerekiyor, ben bu yıl bir ev 1 yazlık tadilat yaptırdım ve bu işten çok karlı çıktım

    Alıntıları Göster
    @^^chicken_translate^^

    Tadilat konusuna ticari açıdan bakarsanız doğru söylüyorsunuz, tadilat yapılmış ev her zaman daha kolay ve daha yüksek fiyattan satılır ancak herkes bu zahmeti çekmemeyi tercih edebilir. Örneğin maddi durumunuz iyidir işin kar-zarar kısmını düşünmezsiniz yada yaşlısınızdır bu işlerle hiç uğraşmak istemezsiniz gibi.. Bu arada ben de eve tadilat yaptırmayı tercih ettim, peki neden tercih ettim ? Ev iyi bir konumda, iyi bir muhitte, sağlam bir binada ve uzun bir süre daha oturmayı düşünüyorum.




  • tahminlerinizin çoğu tutmadı.. biz eskişehirde hizmet veren bi firmayız.. ortalama rakamlarla size şöyle fikr vermeye çalışayım
    1_elektrik tesisatınız muhtemelen topraklı değildir... bina zeminine bakır levha çaktırmanız gerekecek, ortalama 1500tl herşey dahil tesisatınız yenilenebilr
    2_su tesistı ve kalorifer tesisatını yenilemesi malzemesi dahil 1500tl tutar.(montaj dahil)
    3_banyo tuvalet tadilatınız sadece işçilik olarak rakamı tutturdunuz
    4_sistre den kastınız parkelerin silinip cilalanması ise metre karesi minimum 15tl
    5_cam önlerine yapılacak mermer uygulamasını metretülünü min 30tlden hesaplayın.
    6_eskişehirde en kral çelik kapı 750tl dir. 1500lük bi kapı hiç duymadım.
    7_doğalgaz tesisatınız varsa ve şohbeni koymayı planladığınız yerdeyse,telafuz ettiğiniz rakamla sadece şohbeni alabilirsiniz. tesisat yoksa sadece proje ve tesisatı 850tl, tesisat varsa 500tlye tadilatını yaptırabilirsiziniz. şohbeni gazlıdan şaşma. elektriklileri hiç tavsiye etmem
    8_kornişlerin montajını 100tlye, kartonpiyere gelince, eğer dökme alçıdan yaptırmaya kalkarsan metresini 10tl, stropiyer köpükten yaptırırsan metresi 5tl den hesap et. camların olduğu duvarı 2 ile çarparak hesap et çünkü farbalar ayrıca metraja girer.
    9_benim hesabıma göre kapıların 2100tl ama sen extra camlı falan model seçersen o rakamı da bulabilir
    10_400tlye tüm musluk aksamını değişebilisin. tabi türkmalı piyasa bataryalar seçersen. eca artema falan istiyorsan,o iş yalan olur.
    11_sıva tamiratı yoksa duvarlar saten boyayala boyanmayacaksa en en fazla 1000tlye malzemesi dahil evinin boyası tamamlanır.
    mermer ölçülerini bilmediğim için benim hesabıma göre 12500tlye bu işin içinden çıkarsın..

    evin temeli sağlamsa satıp başka ev almaya falan kalkma, müteahitten alacağın evin tek garantisi sağlamlığı, ince işçiliği adam gibi yaptığını kim garanti edebilir. evinin tadilatını kendi zevkine göre yap otur kardeşim.

    ESKİŞEHİR SANATKAR YAPI TADİLAT
    FERHAT KABAN




  • geçen sene eşyalar hariç 20 bin tlcik
  • Merhaba Arkadaslar

    Ben de ilk başta ufak yollu diyerek başladıgım 16 yıllık evimde tadilat işinde sanırım başıma biraz fazla dert actım.
    Maliyet hesaplamada yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
    Triblex evimde, Zeminde 35 m2 1 salon,10 m2 kücük bir mutfak ve kücük bir WC,2 ci katta 2 yatak odası ve kücük bir calısma odası ve 1 Banyo,WC,3 cü katta ise bir yatak odası ve yine bir Banyo ve Tuvalet ve 22 m2 kadar bir Balkon bulunmakta.
    Zeminden Rutubet sorunum oldugu icin zemin katın tüm fayans ve şapını kaldırdım.Banyoların ve Balkonun da Zemin ve duvar fayanslarını söktüm.Sadece 2 ci kat ve 3.cü katta ki odalarda ki fayansları bıraktım ki oralara merdivenlerden baslayarak Halıflex dösemek istiyorum.
    Evimde yapmak istedigim tadilatlar
    1-Tüm Elektrik tesisatını degistirmek(Tesisatta bir sorun yok ama usta önceden ince kablo kullanıldıgı icin degistirilmesi gerektigini söyledi)
    2-Tüm su tesisatını degistirmek (Su tesisatında da kacak vb sorun yok ama fayanslar falan kalkmısken degistirmenin daha iyi olacagını söyledi)
    3-Tüm kapı ve pencereler degisecek
    4-Zemin kattaki Mutfak,WC ve oturma odasının zemininin izalasyonunu (Mebran ve üzeri şap)yapıp üzerine şap ve Laminat veya Fayans islemi
    5-Zeminden ısıtma sistemi icin boru döseme
    6-Tüm odaların duvarlarına Alcı ve Kartonpiyer ve boya
    7-Mutfak ve banyoların Seramik islemi
    8-Mutfak dolapları
    9-Balkon ve giris kapısının önüne pergole(Tavan da toplamda kullanılacak olan 42 M2 lik Lambiri)

    Yapılan ve teklif aldıgım işler

    1-Elektrik tesisatı komple yenilendi,Usta toplamda 900 m kablo kullanmıs ve 1350 TL ustalık dahil hesap tuttu.(sadece sıva altı)
    2-Kirli ve temiz Su tesisatının yenilenmesi icin 1250 TL para istedi usta.İş bittikten sonra da montajını yapacak.(İlk kattaki mutfak ve WC nin baglantılarını ben kendim yapmıştım)
    3-Pergole icin teklif aldım sadece 1400 TL montaj icin iscilik istedi usta ama agacın fiatı biraz canımı sıkıyor.
    4-Kapı adedi,1 ad.Celik kapı,9 adet kapı(Panel kapı yapmayı düsünüyorum)
    5-Pencere fiatı icin ise Adopen 7000 serisi ve Altın mese rengi olacak.Ölcüler
    a-1 adet kapı 90x220
    b-1 adet 180x220 Pencere(Acılmayacak)
    c-160x130 cift kanat
    d-170x130 cift kanat
    e-160x130 cift kanat
    f-100x130 tek kanat
    g-100x130 tek kanat
    h-170x130 sürmeli
    ı-160x130 sürmeli
    i-70x60 2 adet WC penceresi
    Tüm camlar Konfor cam olacak ve kanatlardan sadece biri cift acılım olacak. Karolaj falan yok.
    Adopen altın mese icin ustanın verdigi teklif 5200 TL

    Yardımlarınız icin simdiden tesekkür ederim




  • Tadilat zor iş.25 yıldır kiracı olduğumuz semtte ev almak nasip oldu.Başka yere gitmek istemediğimiz için yerini ,konumunu beğendiğimiz 26 yaşında bir ev aldık.

    Evin elektrik ve su tesisatı değişmiş.(Fakat banyodaki klozette ve bataryalarda sorun vardı.) Annem parke istemediği için evin tüm zemini defolu seramikle kaplandı.Balkonlar dahil.Ayrıca banyo ve wc komle seramik değişti.Kırdırılmadı üzerine kaplandı.Tavnlarıda pvc asma tavan yapıldı.
    7 adet kapı biri çelik.(piyasadaki en ucuz kapıyı takmışızdır herhalde)Camlar komple Pimapen yapıldı. (3 balkon ve kapısı dahil.Ayrıca balkona bakan odalardan birinin balkona bakan duvarı kırılıp boydan boya pvc sürgülü kapı yapıldı.
    Mutfak dolapları iyi durumdaydı sadece kapakları boyandı.Bir küçük lavabo,birkaç batarya değişti.Anten kablosu zemin kaplanmadan önce, yerden geçirildi.
    Duvarlarda alçı sıva vardı.İyi bir boyacıya boyatıldı.
    Ufak tefek elektrik işleri.Tüm prizler değişti.
    Güneş enerjisi takıldı.(bizi batıran nokta.Kaçak yapmış banyodan.2 ay evde yoktuk duvara sızmış.Sıvayı şişirip kaldırmış)
    Yirmibini geçti masraf. Artık hesabıda bıraktık.Annemde söylemiyor herhalde bize:)
    Ve pimapen yağmur sızdırdı çağardık tekrar silikon seçildi.
    Kapılarda boşluk vardı çağardık birazı yapıldı.Hala ufak tefek sorun var.Zemini döşeyen usta 100 tane defolu seramik içindeki en kötü olanı odanın ortasına koymuş.Ve hemen hemen her odada buna benzer birşey yapmış:)
    Biz evde yokken apartman karar alıp dış cephe boyatmış bizim anten kablosunu binayı kötü gösteriyor diye kesip atmışlar.Zeminden kablo geçirmek yalan oldu.
    Dış cepheyi boyarken boya sıçratıp balkon boyasını bozmuşlar.

    Sonuçta düşünüyorum değermiydi bukadar baş ağrısına.Eğer evin konumu sizin için önemliyse değer.
    Bence tadilat işine birazda böyle bakmak lazım.




  • SİSTRE & CİLA M2 FİYATLARI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN PAYLAŞSIN LÜTFEN. NORMAL EV İÇİN STANDART BİR CİLA UYGULAMASI.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc33

    Tadilat zor iş.25 yıldır kiracı olduğumuz semtte ev almak nasip oldu.Başka yere gitmek istemediğimiz için yerini ,konumunu beğendiğimiz 26 yaşında bir ev aldık.

    Evin elektrik ve su tesisatı değişmiş.(Fakat banyodaki klozette ve bataryalarda sorun vardı.) Annem parke istemediği için evin tüm zemini defolu seramikle kaplandı.Balkonlar dahil.Ayrıca banyo ve wc komle seramik değişti.Kırdırılmadı üzerine kaplandı.Tavnlarıda pvc asma tavan yapıldı.
    7 adet kapı biri çelik.(piyasadaki en ucuz kapıyı takmışızdır herhalde)Camlar komple Pimapen yapıldı. (3 balkon ve kapısı dahil.Ayrıca balkona bakan odalardan birinin balkona bakan duvarı kırılıp boydan boya pvc sürgülü kapı yapıldı.
    Mutfak dolapları iyi durumdaydı sadece kapakları boyandı.Bir küçük lavabo,birkaç batarya değişti.Anten kablosu zemin kaplanmadan önce, yerden geçirildi.
    Duvarlarda alçı sıva vardı.İyi bir boyacıya boyatıldı.
    Ufak tefek elektrik işleri.Tüm prizler değişti.
    Güneş enerjisi takıldı.(bizi batıran nokta.Kaçak yapmış banyodan.2 ay evde yoktuk duvara sızmış.Sıvayı şişirip kaldırmış)
    Yirmibini geçti masraf. Artık hesabıda bıraktık.Annemde söylemiyor herhalde bize:)
    Ve pimapen yağmur sızdırdı çağardık tekrar silikon seçildi.
    Kapılarda boşluk vardı çağardık birazı yapıldı.Hala ufak tefek sorun var.Zemini döşeyen usta 100 tane defolu seramik içindeki en kötü olanı odanın ortasına koymuş.Ve hemen hemen her odada buna benzer birşey yapmış:)
    Biz evde yokken apartman karar alıp dış cephe boyatmış bizim anten kablosunu binayı kötü gösteriyor diye kesip atmışlar.Zeminden kablo geçirmek yalan oldu.
    Dış cepheyi boyarken boya sıçratıp balkon boyasını bozmuşlar.

    Sonuçta düşünüyorum değermiydi bukadar baş ağrısına.Eğer evin konumu sizin için önemliyse değer.
    Bence tadilat işine birazda böyle bakmak lazım.


    Yaklasik 6 yildir istanbulda dekorasyon isi yapiyorum. Basima dediklerinizden 1 tanesi bile gelmedi :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: soyler3


    quote:

    Orijinalden alıntı: mc33

    Tadilat zor iş.25 yıldır kiracı olduğumuz semtte ev almak nasip oldu.Başka yere gitmek istemediğimiz için yerini ,konumunu beğendiğimiz 26 yaşında bir ev aldık.

    Evin elektrik ve su tesisatı değişmiş.(Fakat banyodaki klozette ve bataryalarda sorun vardı.) Annem parke istemediği için evin tüm zemini defolu seramikle kaplandı.Balkonlar dahil.Ayrıca banyo ve wc komle seramik değişti.Kırdırılmadı üzerine kaplandı.Tavnlarıda pvc asma tavan yapıldı.
    7 adet kapı biri çelik.(piyasadaki en ucuz kapıyı takmışızdır herhalde)Camlar komple Pimapen yapıldı. (3 balkon ve kapısı dahil.Ayrıca balkona bakan odalardan birinin balkona bakan duvarı kırılıp boydan boya pvc sürgülü kapı yapıldı.
    Mutfak dolapları iyi durumdaydı sadece kapakları boyandı.Bir küçük lavabo,birkaç batarya değişti.Anten kablosu zemin kaplanmadan önce, yerden geçirildi.
    Duvarlarda alçı sıva vardı.İyi bir boyacıya boyatıldı.
    Ufak tefek elektrik işleri.Tüm prizler değişti.
    Güneş enerjisi takıldı.(bizi batıran nokta.Kaçak yapmış banyodan.2 ay evde yoktuk duvara sızmış.Sıvayı şişirip kaldırmış)
    Yirmibini geçti masraf. Artık hesabıda bıraktık.Annemde söylemiyor herhalde bize:)
    Ve pimapen yağmur sızdırdı çağardık tekrar silikon seçildi.
    Kapılarda boşluk vardı çağardık birazı yapıldı.Hala ufak tefek sorun var.Zemini döşeyen usta 100 tane defolu seramik içindeki en kötü olanı odanın ortasına koymuş.Ve hemen hemen her odada buna benzer birşey yapmış:)
    Biz evde yokken apartman karar alıp dış cephe boyatmış bizim anten kablosunu binayı kötü gösteriyor diye kesip atmışlar.Zeminden kablo geçirmek yalan oldu.
    Dış cepheyi boyarken boya sıçratıp balkon boyasını bozmuşlar.

    Sonuçta düşünüyorum değermiydi bukadar baş ağrısına.Eğer evin konumu sizin için önemliyse değer.
    Bence tadilat işine birazda böyle bakmak lazım.


    Yaklasik 6 yildir istanbulda dekorasyon isi yapiyorum. Basima dediklerinizden 1 tanesi bile gelmedi :)

    Sanırım tecrübe ettikçe öğreniyor insan.Altı yıldır yapıyorsanız bayağ yol katetmişsinizdir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mc33

    quote:

    Orijinalden alıntı: soyler3


    quote:

    Orijinalden alıntı: mc33

    Tadilat zor iş.25 yıldır kiracı olduğumuz semtte ev almak nasip oldu.Başka yere gitmek istemediğimiz için yerini ,konumunu beğendiğimiz 26 yaşında bir ev aldık.

    Evin elektrik ve su tesisatı değişmiş.(Fakat banyodaki klozette ve bataryalarda sorun vardı.) Annem parke istemediği için evin tüm zemini defolu seramikle kaplandı.Balkonlar dahil.Ayrıca banyo ve wc komle seramik değişti.Kırdırılmadı üzerine kaplandı.Tavnlarıda pvc asma tavan yapıldı.
    7 adet kapı biri çelik.(piyasadaki en ucuz kapıyı takmışızdır herhalde)Camlar komple Pimapen yapıldı. (3 balkon ve kapısı dahil.Ayrıca balkona bakan odalardan birinin balkona bakan duvarı kırılıp boydan boya pvc sürgülü kapı yapıldı.
    Mutfak dolapları iyi durumdaydı sadece kapakları boyandı.Bir küçük lavabo,birkaç batarya değişti.Anten kablosu zemin kaplanmadan önce, yerden geçirildi.
    Duvarlarda alçı sıva vardı.İyi bir boyacıya boyatıldı.
    Ufak tefek elektrik işleri.Tüm prizler değişti.
    Güneş enerjisi takıldı.(bizi batıran nokta.Kaçak yapmış banyodan.2 ay evde yoktuk duvara sızmış.Sıvayı şişirip kaldırmış)
    Yirmibini geçti masraf. Artık hesabıda bıraktık.Annemde söylemiyor herhalde bize:)
    Ve pimapen yağmur sızdırdı çağardık tekrar silikon seçildi.
    Kapılarda boşluk vardı çağardık birazı yapıldı.Hala ufak tefek sorun var.Zemini döşeyen usta 100 tane defolu seramik içindeki en kötü olanı odanın ortasına koymuş.Ve hemen hemen her odada buna benzer birşey yapmış:)
    Biz evde yokken apartman karar alıp dış cephe boyatmış bizim anten kablosunu binayı kötü gösteriyor diye kesip atmışlar.Zeminden kablo geçirmek yalan oldu.
    Dış cepheyi boyarken boya sıçratıp balkon boyasını bozmuşlar.

    Sonuçta düşünüyorum değermiydi bukadar baş ağrısına.Eğer evin konumu sizin için önemliyse değer.
    Bence tadilat işine birazda böyle bakmak lazım.


    Yaklasik 6 yildir istanbulda dekorasyon isi yapiyorum. Basima dediklerinizden 1 tanesi bile gelmedi :)

    Sanırım tecrübe ettikçe öğreniyor insan.Altı yıldır yapıyorsanız bayağ yol katetmişsinizdir.


    Aynen oyle dediginiz gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba öncelikle

    haziranda evleniyorum arkadaşlar.. ev tutucam.. bir tane ev beğendim.. evin salon dışında kalan 3 odası marley kaplı.. ev sahibi ile konuştum ilk ay herhangibir ödeme yapmayacağım ama laminant döşeticem bu 3 odaya.. sorum ise şu olacak .. laminant parkelerde fiyat farkı ortada.. 10tlyede var 30 40 tlyede var..

    bu yerli diye geçen 10-12 tllik laminantlar insan sağlığına zararlımııdır ? şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dewr

    Merhaba öncelikle

    haziranda evleniyorum arkadaşlar.. ev tutucam.. bir tane ev beğendim.. evin salon dışında kalan 3 odası marley kaplı.. ev sahibi ile konuştum ilk ay herhangibir ödeme yapmayacağım ama laminant döşeticem bu 3 odaya.. sorum ise şu olacak .. laminant parkelerde fiyat farkı ortada.. 10tlyede var 30 40 tlyede var..

    bu yerli diye geçen 10-12 tllik laminantlar insan sağlığına zararlımııdır ? şimdiden teşekkürler.

    sağlıklı mı değil mi bilmem ama size tavsiyem gidip 20 tl den fazla laminat almayın.
    zaten genel özellkleri belli. kendi eviniz olmadığı için 31. sınıf parke almanız yeterli BENCE.
    deseni seçmek size kalmış. 20 tl'den fazla vermeyin
  • Selimi Ara kesin çözüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AVCI_01 -- 4 Mart 2013; 11:38:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.