Şimdi Ara

Korkulması Gereken Bir Arama Motoru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SHODANçok farklı filtreler kullanarak bilgisayarları yani router ve sunucu (server) gibi internete bağlı olan bilgisayarları bulmaya yarayan bir arama motorudur. Bazıları onu internetteki açık olan portlarıtarama dizini olarak tanımlar! Google ve Bing gibi motorlarla asla ulaşamayağınız bilgilere SHODAN’la ulaşabilirsiniz.

    SHODAN ile internete bağlı olan makinelerin ne tip bir sunucu yazılımı çalıştırdıklarını, internetteki açık ve anonim olan FTP dizinlerini ve internette ortaya çıkan belli bir güvenlik açığından kaç tane host makinesinin etikendiğini öğrenebilirsiniz.

     Korkulması Gereken Bir Arama Motoru


    SHODAN bütün verilerini banner adında sunucunun (server) istemciye gönderdiği meta-verilerden topluca alır. Bu meta-veriler, sunucunun kullandığı yazılım hakkında olduğu gibi, hangi servis desteğinin hangi opsiyonlardan oluştuğu, hoşgeldin mesajı veya istemcinin istediği ne varsa...


    SHODAN’ı kullanabilmek öyle Google’da arama yapmaya hiç benzemez. Öncelikle bazı temel server, client ve network konularında bilginizin olması gerekmektedir. Ayrıca arama yapabilmek için ayrıntılı filtre kullanımını da bilmelisiniz.







    Kaynak :http://www.cyber-warrior.org/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.