Şimdi Ara

Korkulu Rüya Kernel 41 (63) Hatası Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Konu başlığından da anlayacığınız üzere Kernel 41 (63) hatası ile karşı karşıyayım. Öncelikle sistem özelliklerini belirteyim.


    İşemci : i7 4790K

    Anakart : Gigabyte Z97 Gaming 3

    Ram : 16 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz

    Ekran Kartı : Asus Strix GTX 970

    SSD : Kingston Hyperx 120 GB

    HDD : WD Black 1 TB

    PSU : Corsair VS 650


    Sadece oyunlarda bu hatayı alıyorum.Daha doğrusu bazı oyunlarda. Ama ilginç olan kısım şu. Baktığınız zaman kabul ediyorum artık güncelliğini yitimiş bir sistemden bahsediyorum. Ben bu sistemde 2023 yapımı gerçekten grafik olarak ağır olan bir oyun olan Hogwarts Legacy'i medium ayarlarda göze rahatsızlık vermeyecek derecede oyanayabiliyorum ve bu problemi yaşamıyorum. Fakat Assasin's creed 3, Final Fantasy XV, Injustice 2, Far Cry 5 gibi oyunlarda bu problemi yaşıyorum. OCCT testini farklı farklı zamanlarda 1er saat olmak üzere 4-5 kere yaptım hiç bir problem olmadı. Her yerde bu problemin donanımsal olduğu büyük çoğunlukla psu veya ekran kartı arızasından olduğu söyleniyor ancak bende oyununa göre bu hata olduğu için artık iyice yazılımsal olduğunu düşünmeye başladım.


    Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.








  • internette %90 psu sorunu yazmışlar.

    imkan varsa bir PSU değiştirip deneyin

  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt

    Hocam benim anlam veremediğimde şu. PSU problemli diyelim her oyunda yapması lazım her yük binmede yapması lazım. Bendeki problem oyuna göre oluyor veya olmuyor. Ya da 4 saat OCCT ile teste sokmuşum orda da kapanması lazım.Hatta şöyle diyeyim konunun en başında örnek olarak verdiğim Assassin's creed 3 oyununda günde 1-1.5 saat oynamadan 7-8 gün oynadım hiç bi sıkıntı çıkmadı akşam yattım sabah kalktım oyunu açtım 7-8 gün bu problemi yapmayan pc 10.dakikada kernel 41 (63) vermeye başladı. Aynı pcde Hogwarts Legacy açıyorum 2 saat sorunsuz oynuyorum. Çok illet bir problem.

  • Admiral Thrawn kullanıcısına yanıt

    Testlerde sıkıntı çıkmıyor ya da sorun belli olmuyorsa bu donanımınızda bir arıza olmadığı anlamına gelmiyor her zaman. Sadece bir oyunda bu sorun olsa diğerlerinde bir sıkıntı yoksa tamam diyeceğiz ama sadece bir oyunda düzgün çalışıyor diğerlerinde bu hata meydana geliyor diyorsunuz. Bu yazılımsaldan çok donanımsal bir hata olma ihtimalini arttırıyor ne yazık ki. Ama kesinlikle donanımsal bir sorundur da diyemeyiz kontrol etmeden. O yüzden imkanınız varsa yeni bir tane alın demiyorum ama bir yerde farklı bir psu ile deneme yapmanız iyi olurdu. Her oyunun sistemden geçtikleri güç miktarı farklıdır. Sorun yaşadığınız oyunlarda belki hatanın olduğu an, anlık yüksek miktarda güç geçmeye çalışıyordur sistem ama psu bozuk olduğu o gücü çekemediği için hata meydana geliyordur. Hogwarts Legacy belki bu konuda iyi optimize edilmiş bir oyundur. Sistemi fazla zorlamıyodur ve sistemden çektiği güç miktarı belli bir seviyenin yukarısına çıkmıyordur.


    Haricinde ne yapılabilir diye sorarsanız, ben mevcut ekran kartı sürücünüzün en eski versiyonlarından 5-6 tane indirip tek tek kurup her oyun için deneme yapmanızı tavsiye edebilirim. Psu'dan önce bu şekilde sistemi test edebilirsiniz. Bir çok defa bu olayı anlatmışımdır ama size de anlatayım. Sizinkine benzer olmasa da farklı bir deneyimdi benimki de. Fifa 14 benim eski bilgisayarımda ilk 5 dakika sorunsuz çalışırken, 5 dakika sonrasında oyunda 1 saniye de bir ani takılma oluyordu. Yani kalecinin topu degaj yaptığını düşünün. Top hava iken ekranda tam 5 ani takılma oluyordu. Tabi sadece hava da değil maç devam ettiği sürece her yerde 1 saniye de 1 ani takılma. Ama işin ilginç tarafı sadece fifa 14'de oluyordu bu. Bende kendimce bir çok test yaptıktan sonra en sonunda ekran kartı sürücüsünü değiştirmeye karar verdim. 8-9 tane değiştirdikten sonra ümidimi yitirmişken, en sonunda ekran kartıma ait en eski sürücüyü bilgisayra kurduktan sonra fifa 14'teki ani takılmalar ortadan kayboldu. Mucize gibiydi. Sadece sürücü ile sorun ortadan kalktı. Acaba sürücü ile uğraşırken ayar falan mı değiştim dedim bilgisayarda ve yeni sürücülerden birini kurup fifa 14'ü tekrar denedim. Ve yeni sürücüde yine ani takılma geri dönmüştü. Yine en eski sürücüyü geri kurdum ve pat ani takılma kayboldu. Bunun sürücü sorunu olduğunu düşündüğüm için belki yeni çıkacak sürücülerde bu sorunu giderirler diye umdum aradan 3-4 ay geçtikten sonra farklı bir oyunu yüklemek istediğimde oyun ekran kartı sürücümün eski olduğunu yeni sürücü yüklemem gerektiğini söylediği için bende en son sürücü sürümünü bulup indirdim. Yeni oyunu açıp oynadım ama sonra fifa 14 aklıma geldi. Dedim heralde sorun gitmiştir. Fifa 14'e girdiğimde aynı sorun devam ediyordu. Eski sürücü olmadan fifa 14'de ani takılma sorunu yaşıyordum.


    Velhasıl sürücü denemesi yapabilirsiniz ama olmuyorsa imkan dahilinde bir psu ile deneme yapmanızı öneririm.


    Kolay gelsin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.