Şimdi Ara

Korsan Yazılım Yerine Free Yazılım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen günlerde aldığım bir kararla bilgisayarımda korsan program kullanmanın doğru olmadığını düşündüm ve mevcut crackli yazılımlarımı uygun free alternatifleriyle değiştirdim. Bunları da sizinle paylaşmak istedim, işe yarar bir konu olacağını düşünüyorum. Siz de eklemeler yaparsanız çok faydalı olur.

    İlk olarak işletim sistemim Windows 8 ve güvenlik yazılımım Kaspersky IS 2013 - Bunlar lisanslı zaten, bunların lisanslı olması gerek diye düşünüyorum ama free alternatif olarak Avast Free Antivirus ve Comodo Firewall çok iyi bir ikili.

    Spyware - Malware Programım - SUPERAntiSpyware Free Edition - Oldukça kullanışlı ve işe yarar.

    CD - DVD Yazma Aracım - Ashampoo Burning Studio 6 Free - Denediklerim arasında en iyisiydi.

    Klasör Gizleme, Saklama - Wise Folder Hider - Uzunca araştırma yaptım en sorunsuzu.

    Sistem Hızlandırma Programım - CCleaner - Çok kullanışlı bir program ve zaten çok tercih ediliyor.

    Video Çevirici Program - Any Video Converter Free - Özellikle reklam içermemesi ve kullanışlı olması tercih sebebim.

    Klasör Sıkıştırma Programım - 7-Zip - Winrarın en iyi alternatifi bence. Rar sıkıştıramıyor ama Rarlı dosyayı çıkarabiliyor.

    Video İndirme - Mozilla Firefox kurup Video Download Helper eklentisiyle indiremeyeceğiniz video kalmayacaktır hatta dönüştürme bile yapıyor.

    Office Programım - LibreOffice - Bu son sürüm baya hızlandı gayet iyi oldu zaten en iyi alternatif. OpenOffice gelişmiyor artık LibreOffice gibi.

    Evet arkadaşlar böylece vicdanen rahatladım biraz, free alternatif varken Crack yapmak doğru gelmiyor. Ayrıca neden Linux kullanmıyorsun derseniz de halihazırda Windows 8 lisansım var diye yoksa Pardus'u da sevmiştim.







  • Bizlerde sizler için,

    Yazılımcı arkadaşlar olarakwww.freeyazilim.com olarak bir site yapıp ücretsizz yazılımlar yapıp dağıtmaya başladık.


    ilgilenen arkadaşlara duyrulur.
  • Çok doğru bir düşüncedesiniz tebrik ederim. Ben de aynı şekilde düşünüyorum ve orijinal yazılımlar kullanmaya özen gösteriyorum.
    Örneğin alt yapı müzik üzerine söylediğim müzikleri kaydetmek için Adobe Audition yazılımını kullanıyorum. Adobe bu ve bir kaç yazılımının eski sürümlerini bedava sunuyordu bir ara, hala var mı bilmiyorum. Oradan Adobe Audition 3.0'ı ücretsiz indirmiştim. Son sürümünü korsan kullanmak yerine biraz eski sürümünü lisanlı kullanıyorum.
    Lisanlı kullandığım diğer yazılımlar
    Microsoft Security Essentials
    Nero StartSmart Essentials
    Free sürümlerini kullandığım da 7-8 uygulama var.
    Korsan olarak kullandığım tek uygulama İnternet Download Manager. Onu da sileceğim yakında, artık pek işime yarar durumda değil, torrent uzun zamandır işimi görüyor.
    Yakında Kaspersky İnternet Security programının son sürümünü alacağım. Microsoft Security Essentials hem eski sürüm hem de Kaspersky kadar gelişmiş değil.

    Kısacası ben de düşünceme ve söylediklerime fazla ters düşmeyerek korsana olan tepkimi bir nebze ortaya koymuş oluyorum. Kendimle gurur duydum bir an :)




  • Free alternatif istiyorsanız linux dağıtımlarından birini kullanmanız daha doğru olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.