Şimdi Ara

Kosova'dan Araç Kiralayıp 3 Ülke Gezmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhabalar.

    Yaklaşık 2 hafta önce ilk olarak Kosova'ya gittim araç kiraladım ve sırasıyla Arnavutluk ve Karadağ'a gidip döndüm. Bu süreci sizlerle paylaşmak istediğim için konuyu açıyorum, çünkü gitmeden önce kafamda soru işaretleri vardı ve yeterli bilgi edinememiştim. Umarım birilerine faydam dokunur.

    Balayı için ilk olarak İstanbul Sabiha Gökçen'den Kosova Priştine'ye 2 kişi 1 hafta gidiş geliş bir gezi planladım ve toplam 6.800 TL ye uçak biletlerini aldım.

    Holidaycars sitesi üzerinden SURPRICE Kosova Priştine havaalanı ofisinden 1 hafta için full gğvenceli sigorta da dahil orta paket (Skoda Rapid veya Seat Leon gözüküyordu Manuel) araç kiraladım toplam 310 Euro gibi bir tutara. Holidaycars üzerinden 2000 küsür TL sini kiralama sırasında ödedim, kalan 245 Euro yu da ofiste ödeyeceğim bilgisi yer alıyordu.

    Gezi sürecim içerisinde ülke değiştireceğim için, araştırmalarım sonucu aracı kiraladığım şirketten gerekli izin belgesini almam gerektiğini öğrendim. Surprice firmasının müşteri hizmetlerine durumu belirtir şekilde bir mail attım ve rezervasyon numaramı da ilettim. Yaklaşık 4-5 saat içinde dönüş yaptılar ve Arnavutluk ve Karadağ'a gerekli izin ile birlikte çıkabileceğimi bunun da 45.00 euro ücreti olduğunu belirtir bir mail attılar.

    -PRİŞTİNE VARIŞ

    Kiraladığım Surprice firmasının Priştine Havaalanında direkt ofisi yoktu yaklaşık 2 km yakınında idi ofis, uçak biletimin 1 gün öncesinden whatsapp dan iletişime geçtiler, uçuş kodumu sordular ve havaalanında indiğimde beni karşılayacaklarını ve ofise birlikte gideceğimizi belirttiler.

    Priştineye indiğimizde yine whatsapptan bana ulaştıkları numaradan iletişime geçtik ve otoparkta beklediklerini ilettiler. Havaalanından çıkıp otoparkta dedikleri yerde karşıladılar ve 3 dk lık bir yolculukla ofise vardık.

    -PRİŞTİNE SURPRİCE OFİS

    Ofiste gerekli kiralama şartlarından bahsettiler, ülke sınır geçişi için belgemi de hazırlamışlar ve kalan 245 euro artı 45 euro ile birlikte toplam 290 euro tutar ödedim. 2020 modem CITROEN C3 AIRCROSS manuel 90 bin km de bir araç verdiler, araç gayet temizdi ve sorunsuzdu. İlk etapta full kasko yaptırmadığım için 1.200 Euro depozito çekeceklerini araç iadesinden sonra da 10 gün içinde geri ödeneceğini belirtti, aracın yakıtı boş seviyedeydi aynı şekilde teslim ettim, aracı temiz ve yıkanmış verdiklerini aynı şekilde istediklerini pis olursa 5 euro kesileceğini belirttiler. Kiraladığım site üzerinden video yüklemesi yapıp aracın kusurlarının olduğunu düşündüğüm yerlerin foto ve videosunu alıp sorunsuzca ofisten ayrıldık.

    -ARNAVUTLUK TİRAN SINIR GEÇİŞ

    Gitmeden evvel araştırmalarımda sınır geçişlerinde sorun olabileceği yönünde yazılar okumuştum ancak öyle bir şeyle karşılaşmadık. Priştineden Tirana giderken ilk sınır Plzen şehri öncesinde otoban üzerinde yer alıyordu, bizim ülkemizdekii HGS geçişleri gibi bir sınır geçişiydi, bize direkt geç dediler ancak biz durup yine de kontrol olmasını istedik, sanırım Kosova plakalı olduğumuz için direkt geçiriyorlardı. Pasaportklarımıza göz ucuyla bakıp geçin dediler araç belgesini istemediler bile.

    -KARADAĞ BUDVA SINIR GEÇİŞ

    Tiran üzerinden Budvaya doğru yola çıktık. Arnavutluğun İşkodra şehrinde sınır. Buradaki sınır daha sınır kapılarına benziyordu, durdurup pasaportlarımıza baktı belgeleriniz tam di mi dedi evet dedik, tamam geçin dedi. Mühür basmasını istedik ve devam ettik.

    5 gün burada kaldıktan sonra aynı yollar üzerinden dönüş yaptık.

    Karadağdan Arnavutluğa giriş yaparken aynı şekilde pasaportlara baktı bu kez mühür basmadı.

    Arnavutluktan Kosovaya geçiş yaparken de yine direkt geçmemizi söylediler.

    Firmaya vardığımızda ise araca şöyle göz ucuyla baktı, yakıta baktı, bir sorun olup olmadığını sordu. Her şeyin mükemmel olduğunu aracın sorunsuz olduğunu belirttik. Tamam sizi havaalanına bırakalım dediler. Ben aracı yıkayamadığımızı ve 5 euroyu ödemek istediğimi belirttim, problem değil biz hallederiz dediler. Son olarak havaalanında indiğimizde de depozitoyu sorduk. Depozito çekmediklerini ve herhangi bir sorun olmadığını belirttiler.

    SON TOPARLAMA

    Sonuç olarak arkadaşlar her şeyinizi eksiksiz olarak ayarlar ve iletişimi düzgün kurup güvenilir şekilde ayarlamalarınızı yaparsanız olası bir sorunu minimuma indirebilirsiniz. Biz 3 ülke gördüğümüz ve 1 hafta araç kiralayıp 1.100 kilometre yol yaptığımız bu gezimizde neyse ki herhangi bir sorunla karşılaşmadık. Hem kiralama anı ve teslim anı olsun hem de sınır geçişleri olsun.

    NOT

    Biraz ülkelerin yolları ve trafiklerinden bahsetmek istiyorum.

    KOSOVA

    Priştine Plzen hattı üzerinden konuşuyorum. Yollar çift şerit git gel şeklinde ülkemize benzer nitelikte ve sorunsuz ve trafiksiz gözüküyor. Kurallara uyuluyor genellikle hız ve makas gibi gereksiz şeyler görmedim. Karşıdan karşıya geçen yayalara kesinlikle öncelik var. Bu yol üzerinde otoban var ve ücreti 5 euro.

    ARNAVUTLUK

    Priştineden Tirana yolculuk yaptık. Tirana son 2 saat kala vs yollar tek geliş tek gidişe düşüyor. Trafik bir hayli oluyor ancak insanlar yine kurallara riayet ederek gidiyorlar, hatta trafik oluşmasının sebebi biraz da bu kurallara uymak :)

    Tirandan Karadağa giderken ise inanılmaz bir trafik oluyor, özellikle sınır kenti İşkodra civarında, dönüşte 2 km yi 1 saatte gidebildik. Yine hep tek geliş tek gidiş yol ve başka yol seçeneği yok.

    KARADAĞ

    Karadağda da turizm dönemi kalabalık olmasından dolayı yollar hep kalabalık ve Arnavutluk kadar olmasa da trafik epey oluyor ama en azından alternatif yol seçenekleri mevcut burada. Yine burada da trafik kurallarına çok dikkat ediliyor. Tek değişik olan kavşak olmayan sola ve sağa dönüşler. 2 tarafa da aynı anda yeşil yanıyor ve sola dönecekler kendi taraflarında bekliyorlar yol boş olduğunda devam.

    Dipnot: Benzin istasyonları ülkemize göre epey vasat seviyede, tuvaletleri olsun benzin alma noktaları ve çalışanları olsun. Sıralamam iyiden kötüye Kosova-Karadağ-Arnavutluk. Hatta aranvutluk çok kötü seviyede diyebilirim.

    Umarım birilerine yararım dokunabilir. İyi akşamlar








  •  

  • Detaylar için teşekkürler .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.