Şimdi Ara

Koşu Bandı Zayıflatır mı? Koşu Bandı Olanların Önerilerine İhtiyacım Var (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
276.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadasklar haftada 3 gün kararlı bir şekilde koşu bandında kosuyorum. 1 seansım yaklasık 30 dakka sürüyor. 1 seansta 3,5 km koşuyorum ve 200 kalori yakıyorum. ortalama koşu/ yürüyüş hızım 1 saatte 7 km dir. arkasından da 15 dakka kros yani merdiven cıkma aletinde çaışıyorum. 1 ayda 74.600 kg den 73.100 kg ye düştüm . sizce performansım nasıl. verdiğim 1.5 kilo normal mi. tavsiyeleriniz nedir. amacım toplam 6 ayda 65 kg ye inmek yani yaklaşık 10 kilo vermek.
    sizce yapabilirmiyim. tavsiyelerinizi bekliyorum...
  • Yaparsın dostum, ama 2 hafta sonra koşu süresini 40 dkya çıkar, daha sonra hızı 7,5 kilometre yap, daha sonra 8 kilometre çıkar. Özetle sürekli ya temponu ya da süreni arttır.

    Koşu ilk haftalarda çok yorucu gelir, sakın bırakma aldanma... Mümkünse bir koşu arkadaşı bul kendine.

    Ben düzenli olarak 8 aydır koşuyorum gün aşırı... 5 km ile 9 km arasında değişiyor koştuğum mesafe. Havalar soğuk olduğu için evde koşmak durumundayım. ama yazın akşamları saat 21.00'den sonra parkta koşmanın tadı hiçbir yerde yoktur.
  • ARKADAŞLAR İNTERNETTEN FALAN ARAŞTIRDIM AMA HANGİ MARKA VE MODEL BİR KOŞU BANDI ALACAĞIMA KARAR VEREMEDİM. ASLINDA BEN Bİ TANE BULDUM AMA TAM KARAR VEREMEDİM. TAVSİYE VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.

    Bianchi Dc 8632 Motorlu Koşu Bandı

    http://www.kosubandim.com/urun/bianchi-dc-8632-motorlu-kosu-bandi.aspx
  • valla kardeş ben koşu bandı aldım bizzat.Hiç kullanamadım.Hevesinizi kaçırmak gibi olmasın ama pek kullanmadım dediğiniz gibi 2-3 günden sonra köşede süs oldu.Ama bu benim durumum için geçerli.Siz sürekli evdesiniz dışarı çıkmanız zorsa almanız lazım.Kesinlikle sizin için doğru seçim olur inanın.
    1.Düzenli kullanırsanız tabii ki çok verimli sonuçta koşmak çok iyi bir spor.
    2.Ben kullandığım süre içerisinde alt kattaki komşudan hiçbir şikayet almadım.Alanı da duymadım.Alet çok da gürültülü değil.Kullanırken biraz ses var ama siz de o aleti doğru bir odaya koyarsanız üstesinden gelirsiniz.Bir de alt komşu emekli falansa zor olur ama çalışıyorsa pek sorun olmaz.
    3.Zaten cevaplamıştım sizin için gerekli.
    4.Valla dediğim gibi :) pek kullanmadım.Ama (ucuz bir şey değil sonuçta) o kadar para vermektense yapabilirseniz sabah veya akşam sokakta bile olsa şöyle 45dk 1 saat koşarsanız çok daha yararlı olur sonuçta açık hava.




  • yha tabi koşmak iyi bi şey ama hani havalarda mağlum soğuk kış günü bide sivas gibi bi kış memleketinde dışarda koşmaya pek sıcak bakmıyorum o yüzden koşu bandı almak istiyorum. düzenli kullanacağıma inanıyorum. bi deneyeyim bakalım ne olacak :D
  • Tabii memleket etkisi olunca iş değişir.Düzenli kullanacağınıza inanıyorsanız alın.Hem güzel bir yönü var sporunuz un ne kadar sürdüğünü ne kadar süratla koştuğunuzu ne kadar kalori yakıldığını hesaplayabilirsiniz.Ayrıca kendi istediğiniz yol sisteminde de koşabilirsiniz.Bundan kastettiğim istediğiniz anda rahat bir şekilde koşu yolunuzun eğimini değiştirebilmeniz.Bence bu çok iyi ve yararlı bir özellik.
  • Kesinlikle öyle... yha bide şöyle iyi yönleri var diye düşünüyorum hani spor salonuna falan gitmek istesem bi gün gidecem diğer gün canım istemeyecek veya gitmeye erinecem veya vakit bulamayacam illaki bişey olacak yani ama evde olursa istediğim zaman müsait olduğum an sporumu rahatlıkla yapabilirim :D
  • Tamamen katılıyorum bu konuda size.Bence spor salonları bi yerden sonra para tuzağı.Çünkü gidilmiyor.Çoğu insan gibi bende gitmekte üşeniyorum.Şimdi o kadar yol yürüyecem de üst baş değiştircem de bir sürü iş.Evde olunca bunlar düşünülmüyor doğal olarak.Ayağa bir spor ayakkabı rahat kıyafetler ve bitti.Zaten çoğu kişi de evde takım elbise ile oturmayacağı için başlarken üst bile değiştirmezsiniz ileriki zamanlar.
    Bana sorarsanız koşu bandı seçiminde fazla aşırıya kaçıp pahalı bir alete de gerek yok.Ortalama bir şey rahatlıkla iş görür.Bilmiyorum nasıl bir şey aldınız veya alıcaksınız ama bazı aletlet var yok mp3 çalarlı yok video oynatıcılı tvli fln çok da gerek yok.Zaten evdesiniz sonuç olarak :)
  • kesinlikle haklısın tabi ama hani alacakkende en iyisi olsun istiyorum hani sonuçta bi kere alınan bişey bende fazla ilgilenmem öyle tv lisine falan ama markaya cok önem veriyorum... :D bide biraz pimpirikliyim yha :D hani almadan önce bilgi edinmek araştırmak istiyorum ve yapıyorumda ama yinede bi soru işareti kalıyo tam tadmin olamıyorum :D Bu arada yazdığın ve yazacağın yorumlar için teşekkür ederim.
  • Şuan kampanyada olan bir ürün var mı acaba uygun fiyatlı.Bir arkadaşımıza hediye alacağız gidipte işe yaramayan bir ürün almayalım.Sonra arkamızdan adi mal almış demesinler :) Tabi uygun fiyatlı olursa seviniriz. 1000-1500 arası. Arkadaşımız 95-100 kg. civarında.
  • bende 2 tane koşu bandı almayı düşümüyorum. biri kendimi biri arkadaşa. voit e kanım daha çok ısındı ama dynamiclerde voit le aynı vs dedi bazı yerler. hangi marka alınmalı bilmiyorum tam. darbe emicilikte en iyi hangisidir? spor yaparken eklemleri zedelemeyelimde. bu arada bana 40*120 lik koşu alanı dar geliyor. 120 neysede 40 cm bence dar. koşarken denge kaybedilebilir diye düşünüyorum. en az 45 cm olmalı gibime geliyor. bende 1500 tl lere kadar çıkabilirim koşu bandı için ne önerirsiniz?
  • DUNLOP Z16 KULLANIYORUM HERKESE TAVSIYE EDERIM.
  • KOŞU BANDI VOiT 520 M MASAJ MOTORLU satıyorum.300 tl.. sıfırı 1000 tldir
  • Koşu bandı zayıflatır fakat daha fazla zayıflamak istediğiniz durumlarda, koşu bandından daha fazlasını istemeniz gerekmektedir. Daha fazla kalori harcarsanız daha fazla kilo verirsiniz. O halde, koşu bandında daha fazla enerji harcamayı hedeflemeniz gerekmektedir. Koşarken düz değil de yokuş çıkar şekilde koşarsanız, her zamanki harcadığınızdan, ortalama 50 kalori daha fazla enerji harcarsınız. Koşu bandı ile zayıflamak istiyorsanız, koşu bandının düzenine uyum sağlamayı da öğrenmelisiniz.
  • KOŞU BANDINDA GÜNLÜK 15 DAKİKADAN SONRASI DİZ KAPAK VE EKLEMLERİNDE ; DAHA DAYANIKLI BEDENLERDE İSE KAVAL KEMİK BÖLGESİNDE AĞRI VE AMELİYATLA BİLE DÜZELEMİYECEK SORUNLARA YOL AÇIYOR BİLGİNİZ OLSUN !!! (Ister yürüyün ister koşun hiç fark etmez sonuç değişmez)

    Nedense limiti koşu bandında 1000 metre olan adam sert zeminde 500 metreyi koşamaz neden diye hiç sordunuz mu ?
    Sert zeminde günde 2-3 saat yürünebilir/koşulabilir.Haftada 10-11 saat.Fazlası zarar.
    Diz kalça omuz eklemlerinde yuvarlak kemiğin(arabada rot başı gibi) etrafı bir çeşit sıvı ile doludur.Kurban bayramında hayvanın ayaklarını parçalarken iki kemiğin arasından salya benzeri bir sıvı akar.Işte bu sıvı koşu bandında zamanla kaybolur.Çünkü koşu bandı adamı zıplatır.O sıvı azaldığında artık sert kemik üzeri yumuşak dokular yavaş yavaş birbirine sürtünmeye başlıyor.Bu da ağrıya neden oluyor.Kıkırdak doku(yumuşak doku) bazen kanarsa orda işte ona dizde ödem oldu diyoruz.O sıvı beklenirse (3 ay) yerine gelir arkadaşlar ama yumuşak doku yani kıkırdak yerine geri gelmiyor.Sakat kalmalar bundan oluyor işte.Diz kitleniyor.Kaval kemikleri inceliyor.

    SERT ZEMINDE KOŞUN !!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sıçuruk Kedi -- 4 Haziran 2012; 5:58:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bukowski JR

    Arkadaşlar, bilgisayar yüzünden almış olduğum kiloları verebilmek için koşu bandı almaya karar verdim. Fakat herkesin şöyle bir hikayesi var. "Bizim arkadaş aldı, iki kere koştu şimdi evin bir köşesinde işe yaramadan duruyor" Açıkçası bunu o kadar çok duydum ki, zayıflamak konusunda epey hevesli biri olarak ben de aynı kaderi paylaşacağımdan korktum. Sonuçta bu alete hatırı sayılır bir masraf yapacağız. Bu noktada birkaç sorum var, inşallah tecrübe sahipleri yanıtlandırırlar;

    1- Gerçekten koşu bandı düzenli kullanıldığında verimli bir spor aleti mi.
    2- Her ne olursa olsun alt kata gürültü kesinlikle gidiyor mu, bu bir kader mi, yoksa bunun bir önlemi var mı.. (belki de en önemli sorun bu, cevabı önemli)
    3- Evden çalışan bir grafiker olarak hayatımın %90 ını evde geçiren biriyim, bu bağlamda koşu bandı en doğru seçim diyebilir miyiz..
    4- Kendinizden ya da çevrenizden koşu bandı kullanarak hatırı sayılır bir şekilde zayıflayan tanıdıığınız var mı_ varsa hikayesini dinlemek isterim doğrusu. Bu gibi durumlarda gerçek hikayeler en güzel motivasyonu sağlıyor..

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

    Eee hocam zayıfladın mı bakalım 4 senede?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarettaKerata

    KOŞU BANDINDA GÜNLÜK 15 DAKİKADAN SONRASI DİZ KAPAK VE EKLEMLERİNDE ; DAHA DAYANIKLI BEDENLERDE İSE KAVAL KEMİK BÖLGESİNDE AĞRI VE AMELİYATLA BİLE DÜZELEMİYECEK SORUNLARA YOL AÇIYOR BİLGİNİZ OLSUN !!! (Ister yürüyün ister koşun hiç fark etmez sonuç değişmez)

    Nedense limiti koşu bandında 1000 metre olan adam sert zeminde 500 metreyi koşamaz neden diye hiç sordunuz mu ?
    Sert zeminde günde 2-3 saat yürünebilir/koşulabilir.Haftada 10-11 saat.Fazlası zarar.
    Diz kalça omuz eklemlerinde yuvarlak kemiğin(arabada rot başı gibi) etrafı bir çeşit sıvı ile doludur.Kurban bayramında hayvanın ayaklarını parçalarken iki kemiğin arasından salya benzeri bir sıvı akar.Işte bu sıvı koşu bandında zamanla kaybolur.Çünkü koşu bandı adamı zıplatır.O sıvı azaldığında artık sert kemik üzeri yumuşak dokular yavaş yavaş birbirine sürtünmeye başlıyor.Bu da ağrıya neden oluyor.Kıkırdak doku(yumuşak doku) bazen kanarsa orda işte ona dizde ödem oldu diyoruz.O sıvı beklenirse (3 ay) yerine gelir arkadaşlar ama yumuşak doku yani kıkırdak yerine geri gelmiyor.Sakat kalmalar bundan oluyor işte.Diz kitleniyor.Kaval kemikleri inceliyor.

    SERT ZEMINDE KOŞUN !!!!

    Allah razı olsun verdiğin bilgiler için.

    koşu bandında sağlıklı koşmak mümkün mü acaba?

    sert zeminli olanıyla vs.

    ayrıca yukarıda kalp kasını kalınlaştırdığı falan söyleniyor doğru mudur?




  • sert zemin de koşmamı,ağırlığı absorbe eden koşu bandında koşma mı
    kafamız karıştı şimdi.
    arkadaşlar, Voit Blue Motion Koşu Bandı düşünüyorum kullanan var mı acaba.
    tayfun bey bu ara voitlerde dh.indirimi yok mu acaba.
  • Merhaba ,

    Sıkılmak Bahane Gibime Geliyor.Zayıflamayı Ve Belli Bir Oran Dahilinde Vücudunu Şekle Sokmak İstiyen İnsan Sıkılmaz Gibime Geliyor.Ha,Birde Şu Vardır Tabi ki Adam Zayıflamak İstiyordur Ama Duvara Bakıyordur Bantı Tabi ki Sıkılır Abicim Sıkılmak İstemiyorsan;

    1)Koşu Bandını Kendini Görebileceğin Bir Camın Önüne Koyacaksınız.
    2)Müzik veya Bir Televizyon Eşliğinde Devam Ettireceksin.
    3)Ritme Uyacaksın Mesela 8`de Koşuyorsan 10 Dakika veya 5 Dakika Koş Sonrada 6`ya Al ve Devam Et.


    Sana Kolay Gelsin Tekrardan. :)
  • Merhabalar.
    Kondisyon Cihazları ile zayıflama hakkında bir makale paylaşmak istiyorum sizi
    nle.

    http://hidrojenenerji.blogspot.com/2012/11/kondisyon-kardiyo-cihazlari-ile.html

    Yine Kondisyon Cihazları ile zayıflama ilişkisini irdeleyen bir dişer makalenin linki aşağıdaki linktedir.
    http://hayatmanzaralari.blogspot.com/2012/11/zayiflamak-ve-saglikli-yasamak-icin-en.html


    Okuyup istifade ettiğim içerikleri, blogları paylaşmaya çalışıyorum. İnşallah istifade ediliyordur.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.