Şimdi Ara

Kovid sonrası aylarca süren semptomlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2020'nin başlarında Kovid-19, dünyanın büyük kesiminin hâlâ bilmediği bir hastalıktı. Şimdi, dünya genelinde 33 milyon (sadece Birleşik Krallık'ta 439 bin) doğrulanmış koronavirüs vakası var ve ölü sayısı bir milyona ulaştı.Virüsün uzun vadeli etkileri hakkında hâlâ pek bir şey bilinmiyor. Şubatta hükümet hastalığın grip gibi bilinen solunum yolu hastalıklarına benzediğine inanıyordu, bu yüzden iyi test edilmiş bir grip pandemisi modelini benimsedi. Artık koronavirüsün farklı çalıştığı aşikar.25 Ağustos'ta Downing Sokağı, koronavirüsten dolayı devam eden sağlık problemleri sebebiyle Boris Johnson'ın 6 ay içinde başbakanlıktan istifa edebileceği iddialarını yalanlamak zorunda kalmıştı. Dominic Cummings'in kayınpederinin bir tatilciye, nisanda hastalanmasının ardından Johnson'ın hâlâ hastalıkla boğuştuğunu söylediği bildirilmişti.Hastalar, Ulusal Sağlık Hizmetleri'nin (NHS) onayladığı üç semptomun (sürekli öksürük, ateş ve tat veya koku kaybı) dışında geniş yelpazede problemlerden bahsediyor. Bunların arasında yorgunluk, nefes darlığı, kas ağrıları, eklem ağrısı, "bilinç bulanıklığı", hafıza kaybı, konsantrasyon eksikliği ve depresyon var. İnsanların uzun süre boyunca bulaştırıcı olduğu düşünülmüyor, sadece uzun süreli etkilerden mustaripler.

    Cornwall'dan 41 yaşındaki Jennifer Forbes mart ortalarında Kovid-19'a yakalandı. The Independent'a, altta yatan başka hastalığı olmadığı halde 6 ay boyunca eski sağlığına kavuşmayı beklemediğini söyledi. "Son birkaç haftada ufak tefek değişiklikler oldu ama çok yavaş ve hâlâ bir ileri bir geri gidiyor. Daha iyi olduğumu söyleyip durdum ama hep tekrar kötüleştim" dedi.

    Her ne kadar evrensel olarak tıpta kabul görmekten ziyade hâlâ konuşma diline ait bir terim olsa da (Alyssa Milano ve Emma Samms gibi oyuncular dahil birkaç ünlü saç dökülmesi gibi sorunlar yaşadıklarını anlattı) uzun süreli hastalık fikrini destekleyen bilimsel kanıtlar artıyor.

    20 Ağustos'ta Bristol'deki Southmead Hastanesi tarafından yayımlanan bir araştırma, hastaneden taburcu edilen 110 hastadan toplam 81'inin 12 hafta sonra, aralarında nefes darlığı, aşırı yorgunluk ve kas ağrısı da olan Kovid-19 semptomlarını sergilemeye devam ettiğini ortaya koydu.

    https://indyturk.com/node/252256/yazarlar/kovid-ne-kadar-s%C3%BCr%C3%BCyor-i%CC%87nsanlar-semptomlar%C4%B1-neden-aylarca-ya%C5%9F%C4%B1yor








  • 2 ay oldu hemen hemen hasta olalı. daha bu hafta spora baslayabildim. hala göğüs ağrım oluyor. aşırı terleme de eklendi. çevremde bir çok kişi covid atlatmasınla ragmen haftalar/aylar geçmesine ragmen covid semptomlarından şikayetçi. 1 hafta oncesine kadar bende de hergün bir semptom vardı. kısacası yaşamayan bilmez. yukarıdaki andavallara aldanmayın. tedbiri elden bırakmadan hastalanmamaya bakın.


    edit: yazmayı unutmuşum, hala koku alamıyorum.

  • Valla bu yazı moralimi bozdu şimdi benimde şimdi kas ağrılarım başladı sırt ve eklemlerde ağrı var aradan nerdeyse 1 ay geçti ,başka varmı hala kas ve eklem ağrısı yaşayan

  • Boş konu. Böyle yaparak anca korku pompalarsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 2 Ekim 2020; 19:18:40 >
  • Hastayım bu uzun vadeli kalıcı etki bıraktığını sallayanlara. Virüs geleli kaç ay oldu zaten,daha nasıl bulaştiğini bile tam olarak bilemiyorsun uzun vade etkiymiş sallayın durun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3042DE2E5 -- 2 Ekim 2020; 20:53:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • harunefetr kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay oldu hala saçlarım dökülüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de hala aynı sanırım şu an negatifim ama nefes darlığı ve ağrılar devam ediyor halen. Temasın üzerinden 3 hafta geçti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ay oldu hemen hemen hasta olalı. daha bu hafta spora baslayabildim. hala göğüs ağrım oluyor. aşırı terleme de eklendi. çevremde bir çok kişi covid atlatmasınla ragmen haftalar/aylar geçmesine ragmen covid semptomlarından şikayetçi. 1 hafta oncesine kadar bende de hergün bir semptom vardı. kısacası yaşamayan bilmez. yukarıdaki andavallara aldanmayın. tedbiri elden bırakmadan hastalanmamaya bakın.


    edit: yazmayı unutmuşum, hala koku alamıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnd -- 2 Ekim 2020; 22:45:16 >
  • Geçen sene domuz gribi geçirdim. Halen daha bir şey yedikten ve içtikten sonra gıcık ve kuru öksürük tutuyor. Domuz gribi bile böyle bir etki bırakabiliyorsa covid'in bırakacağı etkiler daha büyük olacaktır.

  • Benim de birinci ayım bitiyor,iki gün önceye kadar sırtım ağrıyordu ama işin ilginç olanı kışın tişörtle gezen ben Bodrum da üşüyorum. Şu an sadece göğüs ağrım ve üşümem var. Göğüs ağrısı covid etkilsiyle kalple ilgili olabilir mi?

    Araştırmcılar “uzun süreli Covid” olarak değerlendirilen durumda görülen 16 semptomu açıkladı. Bu semptomlar arasında “saç kaybı”, “kalp ritmi bozukluğu”, “bilişsel problemler”, “baş ağrısı” ,” kas ağrısı”, “nefes almada güçlük”, “odaklanma problemi”, “üşüme ve titreme”, “uykusuzluk”, “halüsinasyon görme”, “ishal” ve “yüksek ateş” gibi semptomlar yer alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnurFB1453 -- 4 Ekim 2020; 4:51:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 19/9/2020-29/9/2020 arası kovid 19 tedavisi gördüm. Ailemin karantinası bu gün bitti Allahtan onlarda ve çalıştığım ekipte kimsede çıkmadı. Benimki halen sürüyor. İlk yattığımda 6 gün gözüme bir gram uyku girmedi. İlk yattığımda serum iğneler dışında 8 tane hap getirdiler ve 8 hapı 3 dakka içinde yutturdular bana. 2 gün 8 tane sonraki gün 4 tane derken taburcu olana kadar bu sayı 3 hapta kaldı.


    Bende öyle eklem ağrısı tad kaybı falan olmadı ancak (ilk 3 gün iştahsızlıktan ağzıma lokma koymadım.) Bunun yerine ara sıra içimi çıkaran yoğun öksürük, günlerce süren kanlı yoğun tükürük, oksijen kaybı sürekli maskeyle ağızdan ve başka bir aparatla burundan hava verildi bana. Yoğun ishal ve hortumdan dolayı kimi zaman yoğun kimi zaman az burun kanaması geçirdim.


    Ayın 29 da kan aldılar ve tamamen temizlendiğimi görüp taburcu ettiler. Taburcu ederken nefes darlığı olduğundan günde bir defa kullanılan Tioform Discair, günde 4 defa bir puf kullanılan İpralev Aerosol ve tebbir amaçlı son derece yakıcı olan kan sulandırıcı Oksapar iğnelerinden her gün bir defa kullanılmak üzere 10 adet verdiler.


    Özetlersek siz burda yaşamamış sallama konuşup boş gevezelik yapanlara bakmayın. Neler yaşadığımı ne çektiğimi ve etkilerinin sürdüğünü bizzat ben yaşayarak biliyorum.


    Tek diyeceğim ateş takibi çok önemli benim ateşim kimi zaman 40.6 ya çıkıp kimi zaman 35 .5 oluyor sonra titremeyle tekrar yükseliyordu. Sırf bu ateş dengesizliği yüzünden 4 gün evde çekip geç gittim ama atlattık Allahtan. Yani kısaca ateş hep yüksek seyretmiyor kimi zaman 35 gibi muazzam seviyelere düşübiliyor. Bunlar ve özellikle yerinizden kalkacak haliniz yoksa tat testi koku testine bakmadan hemen acile gitsin.


    Son olarak söyleyeceğim Allah düşmanımın başına böyle bir hastalık vermesin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.