Şimdi Ara

KPSS Genel Kültür kısmına çalışsam sadece başarabilir miyim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkçe dersim kötü değildir, YKS için dil bilgisi falanda bu sene çalışmıştım. Matematiğimde problemler hariç çok kötü değil zaten MFciyim. Sınava az bir süre kaldığı için genel yetenek kısmını eledim sadece genel kültür kısmına çalışacağım. MFciyim ama sözelim sayısaldan daha iyidir. Tarih en sevdiğim ders olur, genel kültürüm de kötü değil televizyondaki gündemi takip ederim, coğrafyada biraz sıkıntım var onu da Yavuz Tuna ile halletmeyi düşünüyorum. Vatandaşlık soruları hakkında bilgim yok ama biraz giriş yaparsam olur diyorum. Genel kültürü 60 soruda 50 tane yapsam kazanma imkanım var mı ?



  • Genel yeteneği 30-35 aralığında yapabilirim diyorum yani tahmini 80-85 net düşünüyorum aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 28 Eylül 2020; 13:24:33 >
  • 80-85 civarı net yaparsan neden olmasın tabi mezun olduğun bölüm de önemli. Coğrafya ve Vatandaşlık için hocawebde'yi öneririm. Düzgün bir çalışmayla en fazla 15 güne ikisini çok rahat bitirirsin.

    Önlisans ya da lisans mezunu olduğunu düşünerek yazdım bunu bu arada. Ortaöğretim için 95 puan üstü falan yapmak gerekir büyük ihtimalle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamisama- -- 29 Eylül 2020; 0:12:52 >
  • kamisama- kullanıcısına yanıt
    Mezun değilim, okul ve bölüm değiştirdim sadece şu an aileme yük olmak istemiyorum. Çoğu kurum askerligi sıkıntı ediyormuş. O konuda kuşkularım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortaöğretim KPSS için 95+ almanız gerekiyor denildiği gibi. Ayrı olarak çok az kadro, çok az ilde açılıyor. Bunların da birçoğu öğrencilik hayatınız aktif olarak devam ediyorsa kabul etmiyor. Eğer infaz koruma gardiyanlık vs düşünüyorsanız eğer 2 sene için de ortaöğretim için kadro açarlarsa bir ihtimaliniz var ama onda da okul varken almama ihtimalleri çok yüksek ya da sizin ayak uydurmanız çok zor olabilir. Bilginize.

  • İhtimal düşük biliyorum ama 85 puan üstü olup memurluğa atanan insanlar var. Ankara'da olduğum için biraz daha şanslıyım ama gördüğüm kadarıyla az. Bir de normal alım zamanı dışında alan kurumlarda var, çok iyi bir puan alırsam aslında onlara da başvurmayı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 6 Ekim 2020; 10:16:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt

    Diğer yandan dediğiniz gibi öğrencilik sıkıntı olacak, bir de askerlik şartı isteyen kurumlar varmış. Daha sınava girmedim, belki de çok iyi bir puan alır atanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 85 üstü kesin alırsınız, KPSS Tarih/Coğrafya çalıştığınız takdirde 95+ bile çıkar. 2018 sınavına girenler olmuştu o dönemde de konuşuluyordu işte memurluk + öğrencilik mevzusundan. Hukuk okuyanlar genelde çok deniyor çünkü devam zorunluluğu yok sınav dönemi kurumun izin veriyor gibi.


    Dilerim ki gönlünüzden geçtiği gibi olur. Bu arada sınava ben de kaydoldum, çünkü Tarih/Coğrafya çalışmadan 90+ alınmaz iddası gelmişti 2018'de ben de sınava girebilmek için 2 yıl beklemek zorunda kaldım ama unutmadım iddaayı..

  • Coğrafya dışında geri kalan dersler beni çok zorlamaz diye düşünüyorum. Anladım hocam, benim derslere devam zorunluluğu olacak. Sınava bir gireyim, ondan sonra duruma bakarım.


    Ben de öyle olmasını temenni ediyorum. İddianızın tutma ihtimali vardır ama tarih, coğrafya çalışmadan +90 alınmaz diyenlere hak veriyorum.  

  • 80-85 netle atanmanız bu şartlarda çok zor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.