Şimdi Ara

Kpss kaynak önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kpss çalışma sürecine yeni başladım. Türkçe Öğretmenliği okuyorum. Sınava girmeme iki yıl var ama şimdiden biraz başladım. Sınavla ilgili pek bilgim yok ve kaynakların kalitesini de tam bilmiyorum. Genellikle kaynak kitapları sorduğumda (soru bankası) Yargı, Benim Hocam, Yediiklim ve Pegem yayınları öneriliyor. Bunların dışında önerebileceğiniz ve "mutlaka çöz" dediğiniz soru bankaları nelerdir?




  • Kaçıncı sınıftasın?
  • 3. Sınıftayım.

  • peneplen kullanıcısına yanıt
    Sadece Matematik ve Eğitim bilimleri çalışıp sınav senesi Gk eklemelisin. Gkya şimdiden çalışma yoksa unutulur. Benim hocam kitap ve videoları çok karmaşık anlatım hiç yanından geçme derim. Pegemin modüler seti konu ve sb ile başlamalısın daha sonra diğer yayın evlerinden yargı,yediklim devam edersin. ALES , DGS, Kpss çıkmış soruları mutlaka çözmelisin.
  • Bence benim hocamın problemler kitabını almalısın.Ben onun sayesinde problemde fire vermiyorum.(Önlisans KPSS)
  • erdincerdinc E kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, teşekkür ederim.Önerdiğiniz kaynakları listeme ekledim. Matemetikte biraz çalışmıştım problem kısmına kadar geldim. Eğitim bilimlerinin bazılarını şu an okul derslerimde görüyorum. Onunla birlikte ilerlerim diye düşünüyorum. Alan bilgisine de bir öneriniz var mı? Pegem iyi midir alan için?
  • frkn_clk F kullanıcısına yanıt
    Hocam benim problem temelim hiç yok. Çalışsam yaparım diye düşünüyorum. Kitabın zorluk seviyesi nasıl? Temel orta, zor şeklinde mi ilerliyor benim hocam kitabı? İçeriğinde yeni tarz sorular da mevcutsa almayı düşünebilirim.
  • Tam yeni nesil soru sadece Kpss için değil bence tüm sınavlara uygun başta konu anlatıyor, daha sonra bol bol sorular var.(çözümlü kitap)
    Tavsiyem İlyas hocayı YouTube'den izleyin daha sağlam anlarsınız.
  • Hocam bende mat için kanal önerisinde bulanıyım. İlyas Güneş, anlatımıyla her kesime hitap ediyor konuyu gayet anlaşılır anlatıyor. Gerçel matematik, bu kanalda aslında DGS kanalı fakat mat için konular aynı olduğu için öneririm bu kanalı da.

  • peneplen kullanıcısına yanıt

    Problem temeliniz yoksa Antrenman Yayıncılığın Hiç Problem Değil kitabı var, bu kitap problemleri en temelden alıyor incelemenizi tavsiye ederim.

  • _Gmn_ kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam. İnceleyeceğim kitabı ve video önerisi için de ayrıca teşekkürler
  • frkn_clk F kullanıcısına yanıt
    Tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Teşekkürler
  • Rica ederim.
  • Valla sınavdan önce sorsan pegem güzel derdim ama o yazdığın yayınların hepsine ait denemeler çözmüş olmama rağmen sınavdaki soruları görünce afedersin öküz gibi bakakaldım. Sınav her sene daha da zor hale geliyor.

    Verebileceğim tavsiye gy-gk için pegem öncelikli kaynağın olsun. Sonrasında başka yayınlardan da konuları en azından oku. En son çözebildiğin kadar çok soru çöz. Ben soru bankaları + 40 deneme çözmüştüm ama gerçekten de videolarda verilen tavsiyelerdeki gibi en az 100 deneme + soru bankaları ve ders denemeleri çözmek lazımmış. Daha fazla soru çözersen yararına olur. Zaten ösymnin soru tarzını anlayabilmej için başta kpss olmak üzere, dgs ve üniversite sınav sorularını da çözmen gerek.

    Konu çalışmakla konu öğrenilmiyor. Soru çözerek konu öğreniliyor. Daha doğrusu konu anlatım kitapları konuların %50-60 civarını içeriyor geri kalanını soru çözdükçe öğreniyorsunuz.

    Kısacası tüm kaynakları bitir. Hayvan gibi çalış. Verebileceğim tavsiye budur.




  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız hocam. Sınav soruları her geçen gün zorlaşıp farklılaşıyor gerçekten. Başta sınava en yakın kaynak hangisi ise onlarla ilerlemeyi düşünüyordum ama baktım piyasada herkesin çözdüğü, sorumda da belirttiğim gibi, 4-5 bilinen kaynak var. Bunların her birini çözmeye çalışacağım bakalım.

    Alan bilgisi için çözmeye başladım gerçi. Sorularla konu öğrenmek fikrine katılıyorum. Konu anlatımına daha az ağırlık verip direkt test çözümüne odaklanmak mantıklı gerçekten.

    Pegem yayınlarını da eğitim bilimleri için almıştım, sorular kaliteliydi. Muhtemelen ben de Gk- gy için başta Pegem sonra diğer kaynaklardan devam ederim. Gerçi eğitim bilimleri ve alan bilgisinden Gk- gy'i düşünemiyorum. Gk- gy'yi en sona bırakmayı düşünüyorum yanlış mıdır sizce?
  • peneplen kullanıcısına yanıt
    Ben sadece gy-gk sınavına girdiğim için böyle bir derdim yoktu. Fakat sizin dediğiniz gibi alan bilgisi ve eğitim bilimlerine öncelik vermeniz yerinde bir karar olur. Zaten puanınız hesaplanırken de ağırlıklı olarak etki ettiklerini hatırlıyorum. Tekrar bakmak lazım. Daha vakit çok. Hepsini halledecek zamanınız var. Planlı bir şekilde çalışırsanız başarabilirsiniz hocam. Yapamadığınız konu ve derslerin üzerine gidin. Pratiklik kazanmaya çalışın. Sınavda zamanın yetmemesi en büyük derdiniz olacak. Bol bol soru çözüp zaman yönetimi konusunda kendinizi geliştirin. Kolay gelsin.
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum hocam. Tavsiyelerinizi çok dikkate alacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.