Şimdi Ara

Kredi Hayat Sigortası Kesin İptali (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
678
Cevap
59
Favori
101.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hukuk1453 H kullanıcısına yanıt

    Sigorta iptali için tüketici hakem heyetine başvururken banka adına mı sigorta şirketi adına mı başvuruda bulunuyoruz

  • ikatech İ kullanıcısına yanıt

    MERHABA KONU HAKKINDA DETAYLI BİLGİYE SAHİBİM ULAŞABİLİR MİSİNİZ 05326905739 COŞKUN KALKANLI

  • izmrlii_89 kullanıcısına yanıt

    Faiz değişikliği kesinlikle mümkün değil eski krediyi iptal edip yeni kredi kullandırmaları lazım böyle bir talepte bulunmazsanız ve bu yönde belgeler imzalamazsanız mümkün değil.

  • ririii kullanıcısına yanıt
    Bende yeni çekeceğim kredi hocam siz iade alabildinizmi nasıl yapabilirim
  • lider06 kullanıcısına yanıt
    Daha alamadım bakalım göreceğiz 3 ay sürer bu mesele
  • ririii kullanıcısına yanıt
    Bugün ziraat dan çektim krediyi bende şimdi süreci nasıl başlatayım arkadaşlar sigorta şirketini arayıp iptal ederlermi acaba
  • arkadaşlar ziraatten ve vakıftan parça parça krediler çektim. bunları tek tek odemek için uğraşmak yerine hepsini bir kredikartı veya bir hesaptan otomatik ödeme talimatı verebilme şansı var mıdır? app leri altını ustune getirdim bulamadım.

  • cagri93 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba ziraat bankası Sigorta iadesi alabildinizmi bende çektim geri almak istiyorum ne tavsiye edersiniz teşekkürler
  • acabuco3 A kullanıcısına yanıt

    Krediyi çekerken sigortalı sigortasız diye seçenek sunmuşlar mıydı? Sundularsa ve daha uygun oranlı olan sigortalıyı seçince de iade ediyorlar mı?

    burada bir karışıklık var gibi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragotreis

    Krediyi çekerken sigortalı sigortasız diye seçenek sunmuşlar mıydı? Sundularsa ve daha uygun oranlı olan sigortalıyı seçince de iade ediyorlar mı?

    burada bir karışıklık var gibi

    sunuyorlar o secenegi. onemi yok bunun. zorunlu sigorta yasak.

  • ben ziraatten krediye basvurdum bugün;


    1 adet otomatik ödeme fatura talimatı

    hayat sigortası

    bireysel emeklilik katılma şartı

    kredi kartı (yıllık aidatlı)

    ek hesap (eksi hesap tanımlama)


    bunları kilitlediler bana.


    hepsini iptal edebilir miyim? otomatik ödeme talimatı dahil... çok sinir bozucu gercekten. her şeyi geçtim BES ne alaka abi:)

  • acabuco3 A kullanıcısına yanıt

    işte zorunlu tutmuyor ki, zorunlu istersen şu oran, istemezsen şu oran.

  • dragotreis kullanıcısına yanıt

    kredi paketleri icindeki zorunlu sigorta olayi yasak. oyle bi kredi paketi sunamaz size. sigortali paketi alip sonra itiraz ediniz

  • 16sında başvuruda bulundum ,süreç devam ediyor. bakalım nasıl sonuçlanacak.

  • 2 defa qnb den kredi çektim aynı gün cigna sigortayı arayıp iptal talep ettim 1 hafta sonra arayıp iptal ettiler. Qnb ve enpara dan çekenler banka yerine cigna ile iletişime geçebilir.
  • Merhaba arkadaşlar sigorta iptali için bankaya başvurusunun süresi ne kadar?
  • Akbankta sorgusuz sualsiz iptal edip parayı iade ediyor.

    Babam da ihtiyaç kredisi çekti 4100Tl sigorta ücreti almış aradım internet şubesinden iptal menüsü var ordan gönderin dediler.

    İş bankasından para alabilen var mı acaba?

  • geçen sene on yıl vadeli 200 bin lira kredi çekmiştik akbanktan. Şimdi tüm borcu ödeyeceğiz. acaba tüm borcu kapatınca alınan hayat sigortası otomatik iade olur mu? yoksa önden hayat sigortasını iptal ettirip sonra mı borcu ödemeli?

  • Ziraat bankasından konut kredisi için mücadelemiz sürüyor. otomatik ödemeleri kendim verdiğim için mobil uygulamadan iptal ettim bes i de türkiye hayat emekliliği araypı iptal ettim 15 günde falan parayı yolladılar. kredi kartını yine uygulamadan iptal ettim. hayat sigortası ve ek yapılan 2 tane konut sigortası, ailem güvence sigortası, eşya sigortası gibi bir sürü sigortanın cayma hakkı çerçevesinde iadesini 15 gün içerisinde istedim. 30 günün dolmasına yakın uzunca bir yazıyla talebime cevap yolladılar.


    "Bankamızın sunduğu kredi ürünlerinden yararlanmayı talep eden müşterilerimize, belirli koşullar çerçevesinde kullandırılan kampanyalı kredilerde ancak belirlenen ürünlere sahip olunması durumunda indirimli faiz oranlarından kullandırım yapılabilmektedir."


    İlk cümle bu özetle biz size o faiz oranını bu ürünlerle birlikte sunduk deniliyor. Bankacım bir otomatik ödeme iptalinde bile faiz oranını değiştiririz diyince çok muhattap olmadım onunla. Sonra bankanın müdürü de aradı biz sizi iyi bilgilendiremedik herhalde diyor gelin görüşelim dedi. Fırsat bulamadığımdan gidemedim konuşmasından muhtemelen biz böyle düşük oran veriyoruz isterseniz sigortasız yüksek faizli oranlarımız da vardı diyecektir.


    Ben bankalar birliğine yasa numarasını da bulamadım artık öylesine yazdım kredi kullandırımının herhangi bir şarta bağlanamayacağını belirtip bu sigortaların iadesini istediğimi belirttim. Cayma hakkı süresinde başvuru yaptığımı söyledim. tüm bedelleri iade edin dedim.



    Ziraat 30. günde falan cevap verdi tam sonuydu 2 güne kadar cevap gelmedi diye başvuru yaparım diyordum ama yolladılar artık bankalar birliği cevabını bekleyeceğim. Bankanın cevap mailini de başvuruya ekledim.


    Başka eklemem gereken bir belge var mıydı ya da başka şekilde mi talepte bulunmalıydım bilemiyorum bilgisi olan varsa yazabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judger90 -- 16 Eylül 2022; 15:5:58 >




  • judger90 kullanıcısına yanıt

    Tüketici hakem heyeti için yasa bulmak zorunda değilsiniz. Kesilen sigorta dekontlarınızı başvurunuza ekleyin. Online bankacılıktan ulaşabilirsiniz. Bankaya falan da gitmenize gerek yok. Elinizden kağıt almaya çalışacaklardır ya da faiz artırırız vs. gibi söylemlerde bulunurlar, dikkate almayın. Hep aynı taktiği uyguluyorlar.

  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.