Şimdi Ara

KREDİ KARTI AİDATI SOYGUNU SONA ERİYOR...!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kredi kartlarında aidat sona eriyor
    Bankaların kredi kartları için yıllık aidat aldığı dönem sona eriyor.

    Bankaların müşterilerinden kredi kartı için yıllık ücret alamayacağına hükmeden Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin kararı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Tüketici şikayetlerini de gözönünde bulunduran Bakanlık, kart başına alınan aidatın sadece bir kez ödenmesini öngören yasa taslağı hazırladı. Taslak yasalaşırsa, hem kredi kartında yıllık aidat devri sona erecek, hem de mağazalarda yapılan indirimli satışlara sınırlama getirilecek.

    Buna göre, mağazalar yalnızca kış ve yaz aylarının bitiminde indirime gidebilecek. 15 Ocak-1 Mart ile 15 Temmuz-1 Eylül tarihlerini kapsayan dönemlerin dışında mağazalarda indirimli satış yapılması yasaklanacak. İndirimli satışlara ilişkin ticari reklam ve ilanlarda, dönemin başlangıç ve bitiş tarihlerinin belirtilmesi zorunlu olacak.

    Bir ticari işletmenin tasfiye nedeniyle indirimli satış yapabilmesi için indirimli satılacak ürünlerin envanterinin ilgili odaya sunulması ve izin alınması gerekecek. Düzenleme ile ithal ürünlerde yabancı dilde etiket kullanmak da yasaklanacak. Ürünlerde yer alan tüm ifadelere Türkçe zorunluluğu getirilecek.

    GENİŞ BİLGİ İÇİN ARAMAMOTORLARINDA ARAŞTIRMA YAPABİLİRSİNİZ BİR ÇOK HABER SİTESİ BUNA YER VERİYOR.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.