Şimdi Ara

silinsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • silinsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 13 Şubat 2024; 13:17:47 >



  • Bende merak ediyorum, kart ve kredi borcum 30bin, kartı ticarette kullandığım için limit lazım oluyor, merak ettiğim şey bu 2 borcu birleştirip, kredi kartı limitini normale çevirmemiz mümkün mü? Aylık 800 1000 lira arası ödeme yapabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Atını Öpen Kovboy

    Bende merak ediyorum, kart ve kredi borcum 30bin, kartı ticarette kullandığım için limit lazım oluyor, merak ettiğim şey bu 2 borcu birleştirip, kredi kartı limitini normale çevirmemiz mümkün mü? Aylık 800 1000 lira arası ödeme yapabilirim.

    Herkese yardımcı olursun da bi konu açarsın kimse yazmaz. :)

  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba kredi vadesine kadar taksitlendirme yapıyorlar.Maksimum 36 ayda ödersiniz ama güncel faizden işletirler ve yüksek meblağ çıkar.Bu süreçte kartınızı kullanıma kapatırlar kullanamazsınız.Banka icin çok olumsuz oluyor tavsiye etmiyorum hem krediden fazla para ödüyorsunuz hem de kartınız kapanıyor
  • Atını Öpen Kovboy A kullanıcısına yanıt
    Yapilandirdiginiz tüm kartlar kapatılır ticaret icin aktif kullanıyor iseniz tavsiye etmem sicilin düzelmesi 1 yılı buluyor.Limit açıklığı var ise kredi çekmek daha mantıklı
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Aynen, ayrıca sistemlerinde yapılandırmada borç olduğu gözüküyor ve yeni ürün taleplerine ret verebiliyorlar. Bazen şey oluyor mesela, yapılandırmaya özel faiz oranı olabiliyor çok düşük. O tarz şeyler denk gelirse kaçırmamak gerek.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    ben 3 ay ödeyemeyeceğim bakalım, ne olacak.

  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Bankanın tahsilat birimi gecikmiş borç için sizi aramaya başlar. BDDK tarafından belirtilen 90 günlük ödeme süresi içerisinde size tebligat gönderirler borcunuzu ödeyin diye. Bu sırada sürekli farklı farklı numaralardan aramayı sürdürürler. Ayrıca bu gönderilen tebligatların masrafını size yazıyorlardı bir dönem ama bu uygulama devam ediyor mu bilgim yok. Ürün kredi kartı ise ekstreye yansıyor örneğin söz konusu masraf. 90 günün sonrasında ise hakkınızda yasal işlem başlatıyorlar yani icra takibi açıyorlar. Bu doksan günlük süre dolmadan evvel banka sürekli sizi arayarak ödeme sözü almaya çalışır. Ödeme sözü verirseniz borcunuzu ödemeniz gerekir.


    https://www.tozlumikrofon.com/kredi-karti-odeme-sozu-ne-demek/


    Banka tahsilat birimleri size dava açacağız dese de, 90 günlük süre dolmadan hakkınızda icra takibi başlatamazlar. Tahsilat birimleri vatandaşa icra başlatıyoruz diyor ama BDDK çağrı merkezini ararsanız 90 günlük ödeme süresi olduğundan bahsediyorlar ve icra takibi işlemi başlatamaz diyorlar. Bu tarz durumlarda BDDK yı arayın ve şikayet kaydı oluşturun.


    https://www.bddk.org.tr/iletisim


    Alıntı

    metni:
    Vatandaş Şikayet Hattı: 0850 222 23 35Çağrı merkezi çalışma saatlerimiz 08:30 - 02:00 olarak düzenlenmiştir.





    https://www.bloomberght.com/bddk-pandemi-muafiyetlerinde-duzenlemeye-gitti-2287823



    https://www.hangikredi.com/bilgi-merkezi/kredi-taksitleri-gec-odenirse-ne-olur/




    https://forum.donanimhaber.com/icra-mahkemelerindeki-dosya-sayisi-30-milyona-yaklasti--157103452




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 24 Ekim 2023; 15:56:27 >




  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Bence denemeyin hocam uzun vadede zararlı çıkarsınız profilinizi düzeltmeniz hem zaman alır hem de yargı süreçleri sizi yorar,borçlanırız katlanır.Odeme gücünüz iyi değilse yapılandırmaya başvurun bazen güzel orandan yapılandırıyorlar
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten olay o. Yapılandırma yapabilmeniz için 3 ay ödememiş olmak zorundasınızbende zaten 3 ay ödemeyip öyle yapılandırıcam yani ödemeyecğim ay 3 ay. DUrduk yere ben yapılandırma istiyorum diyemiyorsunuz 3 ay gecikme görmeleri gerekiyor sistemde. Bu arada kk borcu 57.000 tl




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 24 Ekim 2023; 17:15:25 >
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    1 ay dahi gecikse sizi aradıklarında ben borcu ödemek istiyorum size taahhüt veremiyorum taksitlendirirseniz ödemem kolay olacak lütfen iletin deyin daha sonra iletip size teklif sunuyorlar.3 ay bekleyip kredi derinliğinizi daha kötü yapmaya gerek yok bence
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Üç ay beklemenize gerek yok yapılandırma için. Gecikmeye düştüğünüzün birinci günü bile arayıp ben yapılandırma talep ediyorum diyebilirsiniz. Kayıt alıp size dönüyorlar ya da yapılandırma programını sunuyorlar size. Hatta gecikmeye düşmeden bile yapılandırma istiyorum deme şansınız oluyor bazı bankalarda. Bazılarında ise sisteme gecikmiş olarak yansımanız lazım diyorlar. Bankanıza ben yapılandırma talep ediyorum deme hakkınız var her zaman, bankaların da yapılandırmalara özel faiz oranları oluyor bazen.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Garanti bankası 3 ay şartı koyuyor.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    Hocam haklıymıssınız. Az önce bankayı aradım 3.90 faiz oranı ile 48ay yapılandırdım. Kk borcum 60k aylık 2.600 tl ödeme çıktı. 2.600 tl zaten 1 yıla erir.

  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Hocam hangi banka? bi de yapılandırma yapınca kırmızı liste yeme durumu oluyor mu öyle bi muhabbet vardı sanki.

  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun şimdiden. Kart kullanıma kapatıldı mı?

  • pisst0n kullanıcısına yanıt

    Böyle şeylere itibar etmeyin. BDDK çağrı merkezi numarasını üstte paylaştım. Aklınıza takılan şeyleri oraya sorun lütfen.  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Hayırlı olsun şimdiden. Kart kullanıma kapatıldı mı?

    ilk 1 yıl içerisinde kapatılıyor sanırım tam anlamadım orasını ama kapatsınlarda zaten.

  • pisst0n kullanıcısına yanıt

    Garanti Bankası. Yapılandırma yaparsanız yasal takip olmuyor hocam ödemez iseniz takip başlar sonrasında kırmızı çizgi yersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 26 Ekim 2023; 15:30:17 >
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı olsun hocam inşallah hakkınızda. Düzenli ödeyebilirseniz hiç sorun yok, ödeyemezseniz yeniden yapılandırma imkanı sunuyorlarsa çok iyi, bazı bankalar tekrardan yapılandırma imkanı sunmuyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.