Şimdi Ara

KREDİ KARTI DOLANDIRICILIĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ziraat bank.kredi kartımdan türkcell abonesi olmadığım halde bilgim dışında 5 parca halinde yaklaşık 700 tl tutarında fatura tahsilatı yapılmıştır.Müşteri hizmetleri ile yaptığım görüşmede tahsilatın istanbul da bi TURKCeel bayinden pos cihazından ve şifre kullanılarak yapıldığı gözüküyor amma velakin İstanbul a gitmişliğim yoktur.Turkcell müşteri hizmetleri ise mail yolu ile turkcell ana merkezle irtibata gecmemi söyledi aldığımız cevap K.Kartı ile çekim yapıldığını teyit ediyor fakat hangi numaralara tahsilat yapıldığını sorduğumuz da cevap yok zaten Turkceli hiç sevmem . zir.gen.md lüğüne dilekçe ile başvuru yapıyoruz artık cevabı bekleyeceğiz demem oki böyle bi olay başına gelen varsa ne yapmalıyız.



  • Aynısı benim de başıma geldi yapı kredi play kredi kartımdan turkcell e kontör yüklemesi yapılmış itiraz dilekçesi yazdım red cevabı aldım başka şekilde deneyeceğim ama ne yapmak gerek bilmiyorum 540 tl benim de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elcot kullanıcısına yanıt
    yükleme yapılan numaraları bulabildiniz mi ? ben araştırıyorum henüz bulamadım.
  • muhtemelen kredi kartlarınız sizden habersiz bir şekilde kopyalanmış.
    bu tür durumların önüne geçmek için :
    kredi kartı ile bir alışveriş yaptığınızda kartı alıp gitmelerine izin vermeyin ve şifresini her zaman kendiniz girin
    (bazı işletmelerde pos cihazının kablosu kısa olunca pos makinesini tezgahın altından çıkartamıyorlar ya şifreyi istiyorlar
    bu tip yerlerde şifreyi söylemiyoruz abi ben tezgahın yanına gelip girerim diyoruz gidip şifreyi geçiyoruz ..)
    ve elinizle mümkün olduğunca perdeleme yapın çünkü etraftakiler şifrenizi görmesin ve algılayamasın
    ayrıca belli peryotlarda şifrenizi değiştirin mümkünse kartınızı da değiştirin.
  • Tabiki soylemezler hangi numaraya yukleme yapildigini. Zaten soyleseler ne yapacaksin?
    Polise suc duyurusu yap. Resmen hirsizlik var ortada
  • ulaş2014 kullanıcısına yanıt
    Hayır ben de bulamadım çünkü turkcell bunu ortaya çıkarmak için savcılık kararı istedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da bankadan arandım kredi kartı sigortası iptal edeceğim deyip telfona gelen şifre söyleyip 650 tl dolandırıldım.3 D ile yapıldığı için,yani telefon şifresi verdiğim için itirazım kabul edilmedi.Bu konuda bilgisi olan veya bankacı arkadaşlar yorum yapsalar da biz de ne yapacağımızı bilelim.İnsanın zoruna gidiyor kesinlikle...
  • tunçmes kullanıcısına yanıt
    3D şifresiyle yapılan işlemlerde geri dönüş çok zor, Buna benzer bir olayı da ben de bu gün yaşamak üzereydim:


    Bu gün cep telefonuma bir mesaj geldi: Başlığı "3D secure şifreniz" diye. Mesajı açmadım, bir işlemim yoktu çünkü.
    Yanlışlık veya dolandırıcılık olsa gerek diye düşündüm.

    Birazdan telefonum çaldı, numaraya baktım tanımıyorum: 0542 465 40 56, yoksay tıkladım, bir daha aradı tekrar yoksayladım.
    Üçüncü defa arayınca acaba bir arkadaş mı diyerek açtım ve şu kısa diyalog yaşandı:

    - İyi günler beyefendi rahatsız ettik
    - Evet?
    - Biraz önce telefonunuza gelen Bağkur şifresini söyler misiniz, 5 harfli olan?
    - Bağkur şifreniz neden benim telefonuma gelsin?

    deyip konuşmayı kestim ve hemen mesaja baktım:

    "....Şifreniz:xxxxx İşyeri: EPRO Voucher RESELLER LIM Tutar: 1.048.20 TL. Tarih:13/01/2016 12:50"

    Hemen Bankamın Kayıp/Çalıntı hattını aradığımda çıkan erkek MH konuyu anlamaya gayret etmeden

    - Cüzdanınızı çaldırdınız mı?
    - Hayır
    - Sizi ilgili bölüme bağlıyorum

    diyerek düşürmenin son derece zor olduğu standart hatta aktarınca kızarak kapatıp tekrar aradım.
    Bu defa çıkan bayan MH konuyla ilgilenip bir sorun görünmediğini ama istersem Kredi Kartımı kapattırabileceğimi söyleyince mutabık kalıp kapattırdım.

    Sonuç olarak o saatten beri hayretler içerisindeyim: Birileri sizin haberiniz olmadan Kredi Kartınızı Yurt dışı işlemde kullanıp sonra hiç çekinmeden sizi arayıp "Şu telefonuna gelen şifreyi söyler misiniz" diyor?




  • arkadaşlar benim anlamadığım konu ne bir mesaj ne de arayıp başka bir şey isteyen oldu kartımın nasıl kopyalandığını hala anlamış değilim zaten alış veriş yaptığım yerler belli adamlar fos makinasından ve şifre ile geçmişler işin garip tarafı dün ekstrem geldi tam adamların işe koyulduğu sırada araya bende girmişim ve bir alış veriş yapmışım.artık banka ne karar verecek şuan onun araştırması yapılıyor inş. olumlu cevap cıkar henüz emniyete başvurmadım müşteri temsilcisinin söylediği bankadan çıkan sonuca göre hareket etmemdi artık bekliyoruz kulak küpesi olsun bilmediğimiz yerlerden alış veriş yaptıktan sonra hemen kart şifresini değiştirmeliyiz artı olarak bankanın apacık bi güvenlik ihlali var sms yolu ile bilgilendirme yasalar ile kaldırıldığı için 220 tl altını sms uyarısı vermiyorlarmış buda dolandırıcılığın artmasına neden oluyor bu ay faturamı yatıramayacağım kara kara düşünüyoruz Allah yardımcımız olsun kimseyi zor durumda bırakmasın ...




  • benim kredi kartımı ,tel bilgilerini nereden alıyor bunlar.Banka beni neden koruyamıyor.Bana her hafta kredi vermek için mesajlar gönderiyorlar.Neden bu dolandıma yöntemleri hakkında uyarı mesajları göndermiyorlar? Allah belasını versin bu İş Bankasının....
  • yaklaşık 40 günlük bi süre sonunda kredi kartıma ücret iade edildi. Yanlız detaylı bilgi alamadım sadece türkcel fatura tahsilatı iade yazıyor müşteri hizmetleri bununla ilgi ayrıntıyı göremiyoruz dedi yani halen risk altındayız,güvenlik açığının ve kimlerin ne şekilde dolandırıcılık yaptığını bilmemiz ve ona göre tedbir almamız gerektiğini düşünüyorum. Darısı bu tür olaylarla karşılaşan arkadaşların başına inş.tez zaman da sorunlarınız çözülür.
  • Geçmiş olsun, şaşkınlık içerisinde okuduğumu söylemeliyim. Ben de birkaç gün önce para çekecek bir atm bulamadığım için kartı kullanmak zorunda kaldım. Alışveriş yaptığım yer de pek düzgün bir yer değildi ve çalışan cihazın zor bastığını ve şifremi söylememi söyledi. Ben de söylemedim ve kendim girdim. Şimdi tedirgin oldum inanın, hemen gidip şifremi değiştireceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.