Şimdi Ara

Kredi notu nasıl yükseltilir. Kredi/Kartı nasıl alınır. Detaylı Findeks inceleme ve deneyimler. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
650
Cevap
57
Favori
51.341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Niye mesaj silen silene anlamadım. Burda yanlış bir şey mi dedik illegal bir çalışma yapacağımızı mı düşündünüz.  

  • Merhaba,


    Ufak bir sorum var. Kredi notum yavaş yavaş yükselmeye başlıyor. Borçlanmalarımı kapatıyorum. Toplamda 3 Bankadan KMH hesabım var ve hepsini şuanda borçlanma oranı 0. Hiç bir KMH hesabıma borcum yok.


    Fakat Findeks'den baktığım zaman Yapıkredi Kmh hesabında aylık ödeme düzenine baktığımız zaman 3 aydır GRİ olarak gözüküyor. KMH uzun süre kullanmadığım zaman kredi notuna olumsuz bir etkisi olur mu? Yoksa aylık 100 TL kmh çekip ödeme gününde yatırmak mı lazım? Bilgili birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. 4-5 ay sonra kredi çekmem gerekecek. Olumsuz bir durum yaşamak istemiyorum.


    İyi Forumlar

  • ZENIX Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba,gri bankanın bildirim yapmadığını belirtir.Hiçbir etkisi olmaz notr’dur.Limitleriniz borçluluk oranını düşürür bu nedenle kapatmayin
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    4-5 ay daha bu şekilde hiç 1 TL bile KMH kullanmasam faydası olur diyorsunuz doğru mudur?


    Yoksa 1 TL bile olsa kullanmak mı lazım?

  • ZENIX Z kullanıcısına yanıt

    Tavsiyem 1 TL bile olsa kullanmanız.

  • ZENIX Z kullanıcısına yanıt

    Hocam kredili ürünlerin her ay hepsinin de findekste yeşillenmesi kredibiliteye olumlu etki verir. İhtiyacın yoktur bir kaç tl kullanıp yeşillendirmen iyi olacaktır.


    KMH kullanma = KREDİ KULLANMAK anlamına gelir yani 25.000 TL KMH sen 15.000 TL borçlandırır veya taksitli borçlandırırsın findeks notu aşağı atar.



    KMH olsun limitleri yüksek olsun. Genel borç limit oranına olumlu etkisi olacaktır. Riske girmeden kullanılabilir ve hemen ödenmeli günü kaçırılmamalıdır.

  • ZENIX Z kullanıcısına yanıt
    Faydası da olmaz zararı da olmaz hocam nortr dur bildirim yapılmaması hicbirseye etki etmez kullanabilirseniz daha iyi olur puan artışında ama belli bir puanınız var ve kredi geçmişiniz iyiyse böyle kalmasında herhangi bir sorun yok
  • Tamamdır o zaman hepinize değerli yorumları için teşekkür ediyorum. Her ay 100 TL her KMH hesabımdan çekip yan hesapta tutacağım. Ayın 30 u geldiği zaman ise çektiğim ücret + uygulanan faizi yatıracağım.


    Değerli yorumlarınız için tekrardan teşekkür ederim.

  • bilen birisi aydınlatabilir mi

    covid döneminde destek kredisini almıştım düzenli ödedim borcum kalmadı,kredi kartlarını düzenli ödüyorum(tam ödeme yapıyorum),limit borç oranım %20-30 aralığında gidiyor,bunun dışında bankalarda mevduat vs hesabımda var.Ama kredi notum 1 yıldıır 1 puan bile artmıyor(not düşük değil, kredi limiti istediğim kadar alıyorum).kredi notu nasıl artar?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YUVARLAĞIMTIRAK

    bilen birisi aydınlatabilir mi

    covid döneminde destek kredisini almıştım düzenli ödedim borcum kalmadı,kredi kartlarını düzenli ödüyorum(tam ödeme yapıyorum),limit borç oranım %20-30 aralığında gidiyor,bunun dışında bankalarda mevduat vs hesabımda var.Ama kredi notum 1 yıldıır 1 puan bile artmıyor(not düşük değil, kredi limiti istediğim kadar alıyorum).kredi notu nasıl artar?

    Güncel raporunu bana atar mısın hocam. Her detay ve ürünlerin görsellemeni istiyorum
  • Denizbank kk kapatarak findeks notumu 1542 puana düşürmem üzerine fark ettim ki riski kalkan ürünü kapatmamak gerekiyormuş.


    Finansbank 81.500 Akbank 16500 ve Garanti 62800 TL iken kapanan denizbank kK almam zor olsa da başvurdum. Amacım yeni ürün almak değildi eski ürünümü tekrar alarak düşürdüğüm puanı eski haline getirmekti. Findeks danışmanı ile görüştüğümde dediği aynen şu oldu


    Yunus bey banka ürünü yeni tarihli açarsa puanınız düşme yapar eğer ilk açıldığı tarihte açarsa 1545 - 1555 arası puana geri çıkarsınız dedi.


    Neyse ki bonkör denizbank 100.000 TL onayladı findeks eski tarihle ürünü açtı ve puanım 1558 tekrar çıktı.


    02.04.2023 ürünlerim


    Akbank 16500 TL KK

    Akbank 25.000 TL KMK

    Garanti 68200 TL KK

    Denizbank 100.000 TL KK

    Finansbank 81.500 TL KK




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 3 Nisan 2023; 23:57:44 >
  • Merhaba. Kredi kartı için; %50 boş limit bırakın demişsiniz. Bu oran fazla değil mi? Kimisi %20 diyor kimisi de %30. Bu konuda bilgi verirseniz, memnun olurum. @Saiph

  • Arkadaşlar bir sorum var. Bireysel kullanıcıyım. Puanım 1700 civarıydı birkaç ay önce. KK limitim 2 kartta toplam yaklaşık 400 bin lira. Taksitlerim vardı onlar da bitti. Kullanmıyorum pek artık. Bu kadar yüksek limitin boş olarak durması puanı düşürür mü? Düşürmeli miyim limiti?

    Not: kullanım oranı yüzde 30-50 arası olunca daha iyi olduğunu biliyorum da yüzde 1-5 civarı olunca da kullanmadığım için olumsuzluk olup olmayacağını merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burhan21 -- 12 Nisan 2023; 1:24:58 >
  • burhan21 B kullanıcısına yanıt
    Yüksek limitin herhangi bir zararı yok.Kartları kullanmadığınız için banka tarafında durağan müşteri statüsüne geçersiniz yeni limit açmada temkinli olurlar.

    Yüksek limit nedeniyle kredi notunuz düşmez
  • evenko kullanıcısına yanıt
    12 yıllık kredi kartımda %70 i geçince puan düşüyor,yeni açılan 3-4 aylık kartımda limitin 3 te 1ini geçince puan düşüyor.bizzat denedim ve not danışmanının verdiği bilgide bu yönde
  • asihoroz20 kullanıcısına yanıt

    Benim görüştüğüm not danışmanı 80% Kart yada KMH Kullanmayın dedi!!

    Bende yeni kart yok bu nedenle 3 te 1-2 olunca dusermi bilmiyorum.


    50,000 limitli kart varsa Maximum 40,000 (80%) kullanın hatta 30-35,000 kullanın dedi.

    Ayrıca Az banka çok KMH/kart daha mümkün dedi.

    4 bankadan 15-25,000 kart olacağına tek bankada 150,000 limitim var.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.