Şimdi Ara

Kripto paralardan en fazla kazanç sağlayan ülkeler açıklandı: Türkiye kaçıncı sırada? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
4.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Olay sadece borsa dan kazanılan paraysa evet, bizim halk bir şey değerlenince alır değeri düşünce de satar. Borsa; sabırsız insanların paralarını, sabırlı ve akıllı insanların hesabına havale ettiği bir piyasa. Genel iq ortalaması 86 olan bir ülkeden daha fazlasını beklemek te yanlış olur. Ama bir de madenlerden kazanılan paralara bakmak gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayret kaybedenler kulübünde değiliz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hükümet müdahalesi olmasa Türkler her para kazanır. Kripto paraya müdahale pek mümkün olmadığı için sonuç ortada.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vergiler yoldami acabaaa :D

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alarak kullanıcısına yanıt

    Paraya sahip olanların bu yolla parasını arttırdığı aşikar.


    Ancak uyuşturucu kaçakçısının Türkiye'de kriptoya ihtiyacı yoktur. Çünkü ülkemizde nereden buldun yasası yoktur. Ülkemizdeki genel geçer motto (gerek halk, gerek yönetim olsun) "para gelsin de nereden gelirse gelsin"dir. "Hayır, yok öyle bişi" demenin anlamı da yoktur. Çünkü mal meydanda. Çık dışarı. Git bakkala. Duvara astığı vergi levhasını oku. Mesele zaten ortada.  bakkal yapabiliyorsa uyuştucu kaçakçısı mı yapamayacak?


    Dünyanın neresinde olursa olsun, illegal yoldan para kazanan adamın para aklama için cirosu yüksek bir legal iş koluna ihtiyacı vardır. Nedir bu iş kolları?


    1) Kumarhane. Ciro çok yüksek, kâr oranı düşük. İdeal bir kara para aklama işi. Türkiye'de kumar yasak olduğu için, çoğu büyük uyuşturucu kaçakçısının Kıbrıs'la bir bağı vardır.


    2) Yurtdışında, özellikle ABD'de kuru temizleme. Bir çok küçük evde çamaşır makinesi yok. Kuru temizleme dükkanı acayip ciro çeviriyor.


    3) Otobüs firması. Türkiye'de cirolar inanılmaz. Kâr düşük. Ama para aklamak için kâr gerekmiyor. Ciro lazım. Otobüs firması da bu işe cuk oturuyor.


    4) fast food zinciri.


    Gibi, gibi... Türkiye'de kara para aklama hali hazirda çok kolayken kriptodan nemalananların önemli bir kısmının illegal tipler olduğunu iddia etmek komik oluyor.


    Kripto kullanılarak izini sürmek zorlaştırılabilir. Meseleyi uluslararası bir operasyon haline getirmek, dolayısıyla Türk otoriteleri ile x ülkesi otoritelerinin iletişim kurması ve ortak çalışmasının yaratacağı yavaşlıktan yararlanmaya yarayabilir. Meselenin Türkiye ayağında içeride yemlediğin adamın da varsa yavaş prosedürden fırsatla, ne zaman kaçman gerektiğini bilirsin falan... Bu tip dümenlere yarayabilir. Ancak tek başına kara para aklama yöntemi olarak kullanılamaz.

    -------------

    Türkiye'de, gelişmiş dünyanın aksine, yatırımcıların çoğunluğunu küçük ve bireysel yatırımcılar oluşturuyor. Golden sachs gidiyor milyar dolarlık kripto fonu satıyor. Bu ne demek? Çok ciddi bir kripto varlığa sahip, bu varlıklardan bir sepet oluşturmuş, bunu da millete satıyor demek. Keza özel emeklilik firmaları da... Türkiye'de hiçbir kurum böyle bir iş yapmıyor. Herhangi bir bireysel emeklilik sisteminin fon yönetimi sayfasına girin, kripto paraya bağlı bir fon olmadığını göreceksiniz.


    Dolayısıyla, yatırımcının TUTAR OLARAK DA çoğu küçük yatırımcı Türkiye'de. Ha, neye göre küçük? O tartışılır. 200.000 dolarlık oynayan adam da küçük yatırımcı.  Annem de küçük yatırımcı. "Az ya da çok parası olan bireyler yapıyor" demek daha doğru olur.


    Annemin bile kriptosu var yani. 1 ether.  Bana aynen şunu dedi: "Alalım unutalım. Batarsa öldürmeyecek tutar olsun. Uçarsa iki seneye bitecek olan yazlığın eşyalarını bu parayla alırız." Batma ihtimalinin hiç de düşük olmadığını biliyor. Kadın emekli DPT ve Kalkınma Bankası çalışanı. "5'inci kalkınma planı" diye bir kitap var eşek gibi... Devlet baba planlar planlar, sonra uygulamaz, gider ters yerine beton döker ya hani? Hah! İşte o uygulanmayan planların 5'incisinin çoğu annemin eseri.  Kendi çapında acıtmayacak tutarda kumar oynuyor. Olay bu yani.


    Bu durumun riskini bilerek oynayana laf etmek anlamsız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.