Şimdi Ara

Kuantum bilgisayarlar Hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz gibi (bilmiyorsanız öğrenmiş oldunuz) kuantum bilgisayarlar "quantum teknolojisi ile yapılmış, mikro boyuttaki bilgisayar parçalarından oluşmuş ve inanılmaz hızlı olacağını beklediğimiz süper ötesi ileri teknoloji bilgisayarlardır. bir kaç tane atomdan oluşmuş ekran kartı, alt tarafı üç beş molekülden yapılmış işlemciler... " dır.

    Eğer üretilirse kriptolojinin sonu olacak sistemlerdir.Çünkü aynı anda bütün ihtimalleri uygulayabilen sistemlerdir.Bizim normal bilgisayarlarda kullandığımız bit ler yerine kübit ler kullanılmaktadır.Tahmin edilemeyecek kadar yüksek sayıları asal çarpanlarına ayırabilecek güçte olacağı ve üretildiğinde (üretilirse) aşamayacağı güvenlik sisteminin olmayacağı kanıtlanmıştır.

    Peter shor isimli bir bilim ci süperbilgisayarın 1 milyar yılda yapabileceği bir işlemi sadece 30 saniyede yapabileceğini kanıtlamış ve gerçekten çok büyük bir ödül almıştır.

    Bu şekilde çalışmalar üzerine yoğunlaşmak istesem hangi üniversitenin hangi bölümünü okumam gerekir? Harvard dahi olsa giderim.Bu bilgisayarların üretiminde (algoritmanın bulunmasında) çok yüksek bir katkım olacaktır.

    Ben kuantum bilgisayarların icat edilmesinin çağın icadı olduğunu düşünüyorum.Her alanda işe yarıyor.Aynı anda bütün olasılıkları deneyebilen muhteşem birşey olurdu.Kimya fizik matematik dallarını bırakın şiir yazmak için kuranda ki aşık olduğunuz edebiyat kadar olamaz kesin ama çok yüksek edebiyat kullanarak bütün sanatları kullanarak yazdığınız kelimelerle size şiir olasılıklarını gösteren hatta bırakın bunu biyolojide bile mükemmeli yakın (mükemmel diyemem allah c.c hariç hiçbir şeye mükemmel denemez) şeyler üretilir.En Basitinden panzehirler üretilirken bütün (belki minyonlarca) olasılık ları farklı algoritmalarla kullanarak salisenin tahmin edilemeyecek kadar küçük bir diliminde panzehir üretilebilir.

    Bunları yazmamın sebebi insanların bu konu ya ilgi duyup bu konuya ilgi duymaları değil.Ben ilgiliyim o bana yeter.Tek merak ettiğim nasıl bir bölüm okumalıyımki böyle bir şey i icat edebileyim yada katkım olsun.

    Bu bilgisayarlar o kadar basitki çok az molekülden oluşacak sayılabilecek kadar...Fakat yaptığı iş insanın tahmin edebileceğinin tahmin edemeyeceği katı kadar fazla.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.