Şimdi Ara

Küçük Dev Asus Maximus IV GENE-Z & OC GUİDE (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
8
Favori
9.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karandiru

    turbo v ile windosta düşürebildiğin kadar voltajı düşürüp deneyebilirsin en kötü ihtimal test esnasında reset yersin bir problem olmaz buda son noktadasın demektir. deneyerek bulduğun stabil olan voltajı biostan set ederek tekrar açmayı dene eğer sistem açılıp test alıyorsa oc li sistemin hayırlı olsun..

    ramlere bu kadar volt vermek gereklimi?
  • Eğer ramlere oc yapacaksan bir miktar voltajı arttırman gerekiyor bunu azar azar artırarak deneyerek yapmak gerekiyor,benim verdiğim voltaj dikkat ettiysen cl8 olarak çalışan zamanlamaları cl6 olarak ayarlamamdan kaynaklanıyor her zaman voltaj yüksek olacak diye bir kaide yok bu elindeki ramlerin çiplerinin kalitesiyle doğru orantılıdır,kimi ram vardır default voltajıyla veya az voltaj arttırımıyla iyi oc olur kimi ram vardır istediğin kadar voltaja aban iyi derecede oc olmaz bu tamamiyle elindeki ramlere bağlı..

    Arkadaşın verdiği voltaj ram hzını ve markasını bilemdiğim için yorum yapamıyacağım ama eğer default 1.65v ile çalışan bir ram kullanıyorsa yüksek bir değer ama eski tip ddr3 default 1.9v ram ile kullanıyorsa normaldir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karandiru -- 21 Ocak 2012; 9:40:45 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karandiru

    Eğer ramlere oc yapacaksan bir miktar voltajı arttırman gerekiyor bunu azar azar artırarak deneyerek yapmak gerekiyor,benim verdiğim voltaj dikkat ettiysen cl8 olarak çalışan zamanlamaları cl6 olarak ayarlamamdan kaynaklanıyor her zaman voltaj yüksek olacak diye bir kaide yok bu elindeki ramlerin çiplerinin kalitesiyle doğru orantılıdır,kimi ram vardır default voltajıyla veya az voltaj arttırımıyla iyi oc olur kimi ram vardır istediğin kadar voltaja aban iyi derecede oc olmaz bu tamamiyle elindeki ramlere bağlı..

    Arkadaşın verdiği voltaj ram hzını ve markasını bilemdiğim için yorum yapamıyacağım ama eğer default 1.65v ile çalışan bir ram kullanıyorsa yüksek bir değer ama eski tip ddr3 default 1.9v ram ile kullanıyorsa normaldir..

    Teşekkürler. bende aşağıdaki ramler var 1.35 volt diyor.
    http://www.vatanbilgisayar.com/ram/kingston-khx1600c9d3lk24gx-4gb-(2x2gb)-kit-hyperx-lovo-ddr3-1600mhz-cl9-ram/productdetails.aspx?I_ID=54052

    ayrıca bu asus max. iv gene ve i5 2500k kulanıyorum.

    Bendeki ramlere kaç volt vermem gerekir. Bir de sizdekiş 2600k dan farklı olarak benim 2500k ya farklı ayarlar yapmama gerek varmı?




  • Aslında işin biraz detayına girecek olursak oc işi 3 kısımdan oluşur işlemci,ram,bclk bunların max değerllerini bilmemiz sistemimize en sağlıklı oc yi yapmamıza olanak sağlar.bunun içinde ilk önce işlemcini bclk maxına bakmak gerekiyor,işlemci ve ram hızını olduğunca düşük tutup sadece bclk arttırımıyla son noktayı bulman yeterli bunu yapmamızın yani bileşenlerin maxını bulmamızın sebebi oc yaptığımızda reset yediğimiz zaman bunu neden kaynaklandığını daha rahat anlamak.

    İşlemci içinde sınır var belli bir noktada ya sıcaklıktan yada ilemci çekirdeklerinin oc olmayışından reset yersiniz bunuda bilmeniz için daha önce bulduğumuz max bclk değerini aşmadan işlemcinin çarpanını arttırmak + bclk attırımıyla sıcaklıklar kontrol edilerek (verdiğiniz işlemci voltajına bağlı) bulunur..

    En son aşama ise en karmaşık ve aslında en zoru olan ramlerin oc si,elimizde işlemcinin ve bclk nın max değerleri olduktan sonra sınırlara yaklaşmadan,azar azar ram voltajını arttırılarak bunuda bulabiliriz..




  • 2600k ile 2500k arasında sadece işlemci voltajı farklılığı olur diğer yönden tüm ayarlar bu işlemci içinde geçerli..
  • @karandiru
    Cevaplar için çok teşekkür ederim.
    Sanırım sizin **** forumunda da konunuz var yanlış hatırlamıyorsam ordan da takip etmiştim
  • Evet oradada konu var..
  • karandiru hocam işlemci için voltajı 1.420 Voltta stabil şekilde tuttum.Sistemde herhangi bir sorun yaratmadı.Prime95'te maksimum 1.480 Volta çıktı. Testlerde de sorun çıkarmadı.Sıcaklıkta max 71 dereceyi gördü.Fakat ramlere geldiğimde ufak ufak voltajı artırığımda mavi ekran hatası veriyor.Bu ram için ne yapacağımı bilemedim. 1.5v default değerde 1650mhz görüyor maksimum.Fakat stabil timing ve voltaj değerlerini bulamadım.

    Sizin bir fikriniz var mıdır?

    Ramlarim GSKILL F3-12800CL9D-8GBSR 2*4GB 1600Mhz DDR3 Memory CL9 modelinden.Ram işinide çözersek olacak bu iş
  • Ramleri test ederken işlemcinin bclk maxını bilmen gerekiyor ki nerde tıkandığını daha rahat anlayabilirsin,diyelimki 105 bclk maxı var işlemcinin bu rakamdan yukarı çıktığında problem yaşarsın.Ramin maxını bulmak için ilk önce işlemcini düşük hıza çek ve default ram voltajını %5 arttır zamanlamaları ilk etapta autoda bırak ram hızını 1650mhz.olarak ayarlayıp açmayı dene açılırsa turbo v programıyla win üzerinden bclk artırarak nereye kadar gidebildiğine bak,eğer sistem açılmazsa ram zamnlamalarını fabrikasyon ayarlarına elinle atayarak dene..
  • Takip.
  • Abi gaza getirdin gittim Asus Maximus IV GENE-Z aldım ince ayrıntıları bekliyorum senden
  • Kardeşim çok memnun kalıcaksın maxsimus gene"zen hayırlı olsun çok kaos bir anakart



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ps4 -- 1 Şubat 2012; 15:01:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ps4

    Kardeşim çok memnun kalıcaksın maxsimus gene"zen hayırlı olsun çok kaos bir anakart

    Saol kardeşim gerci fazla ilgilenicek vakit bulamadım haftaya bir kaç 2500k sonuçları koyucam

    bu arada 2500k 4300mhz de 16c çalışması normalmi bana cok düşük geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EX_PRO

    quote:

    Orijinalden alıntı: ps4

    Kardeşim çok memnun kalıcaksın maxsimus gene"zen hayırlı olsun çok kaos bir anakart

    Saol kardeşim gerci fazla ilgilenicek vakit bulamadım haftaya bir kaç 2500k sonuçları koyucam

    bu arada 2500k 4300mhz de 16c çalışması normalmi bana cok düşük geldi




    Bencede düşük biraz daha oyna ayarlar ile:)
  • Dur daha yeni ısıyoruz sisteme
  • banada bir ayar verin ricam birde ben deniyim su oc.

    2600K ASUS GENE Z
  • Bencede düşük biraz daha oyna ayarlar ile:)
  • Sata Modunu Ideye almak şartmı ben SSD kullanıyorumda hızda düşme olur sanırım?
  • evet bende yeni aldım maximus genez gen3 modelini ustteki arkadasında sordugu gibi ıde degılde ahcı modda calıstırsak negibi problemler yasarız sıkıntı olmaz umarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: milyondabir

    banada bir ayar verin ricam birde ben deniyim su oc.

    2600K ASUS GENE Z

    Sende ayar istiyorsan millet ne yapsın
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.