Şimdi Ara

Küçük dış üniteli klima tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
8.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Öncelikle bir sürü "Klima tavsiyesi lütfen..." başlıklı yazı var ancak durum metrekare/BTU, fiyat/performans gibi kriterlerin biraz dışında olduğu için yeni konu açmak istediğimi belirtmek istiyorum.

    İstanbul'da batı cephe, 12. kat öğleden sonraları tüm odaları güneş alan bir evde yaşıyorum. Özellikle yaz dönemi 2-3 aylık periyotta ev inanılmaz sıcak oluyor. Eşim ile birlikte şu ana kadar tüm camları açarak, vantilatör çalıştırarak bir şekilde üstesinden gelmeye çalıştık ancak temmuz / ağustos gibi nasipse çocuğumuz doğacak. Yılın en sıcak dönemine denk gelecek ve yetişkin olan bizlerin bile neredeyse buharlaşmasına ramak kalan ev içi sıcaklığının yavrumuza zarar vermesinin önüne geçebilmek için önceden önlemimizi alıp bir klima almak istiyoruz. (Tam bu esnada "Klima çocuğa zararlı" diye düşünen arkadaşlarımız olabilir. Ancak sürekli 18 derecede çalıştırıp karpuz bile muhafaza edilebilecek şekilde odayı soğuk hava deposuna çevirmememiz, klima bakım ve temizliklerini düzenli yaptırmamız gerektiğini biliyoruz.)

    Fakat mesele şu ki; Binamızın dış cephesine klima dış ünitesi takılmasına izin verilmiyor ve tek seçenek olan balkonda da küçük bir yer sıkıntısı yaşıyoruz. Zaten çokça büyük olmayan balkona üniteyi gelişigüzel koyarak alanı daha da küçültmek, yere koyarak ileride çocuğun kendisine zarar verebileceği bir durumu kendi ellerimizle yaratmak istemiyor, bu nedenle üniteyi kombi üzeri gibi çocuk tarafından ulaşılması görece zor olan bir yere koymak istiyoruz. Hal böyle olunca bahsi geçen yer / yerlere koyulacak dış ünitenin boyutları büyüdükçe sıkıntı yaşıyoruz.

    12.000 BTU altında olmayacak şekilde araştırdığım klimalarda dış ünite genişliği 72cm, 77cm, 87cm gibi değerlere rastladım. 87cm kesinlikle belirlediğimiz noktaya sığmamakla birlikte, 77cm sığıp sığmama arasında, 72 cm ise tabiki aralarında en uygunu gibi görünüyor. Tabiki daha küçük dış üniteli seçeneklerin bizim için daha uygun olacağını düşünüyorum.

    Belki aramızda klimalar konusunda uzman, henüz yeni klima araştırması yapmış ve 12.000 BTU altında olmayıp, dış ünitesi 72 cm'den küçük klima önerisi yapabilecek arkadaşlarımız mevcuttur diyerek konuyu bir de buraya taşımak ve varsa tavsiyelerinizi almak istedim.

    Tüm anahtar bilgilerin bir arada bulunması için;
    - Min. 12.000 BTU
    - Dış ünite genişliği 72cm veya daha altı
    - Isıtmaya ihtiyaç olmayıp yalnızca soğutmalı seçenekler de ihtiyacımızı karşılıyor

    Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tnrsr -- 16 Mayıs 2016; 11:02:40 >







  • Soru enfes. Ama hiç cevap gelmemiş.
    Var mı bu konuda bilgisi olan? Ya da "tnsr" hocam sen bulabildin mi aradığını? ben de aynı dertten muzdaribim. mümkün olan en küçük ebatlı dış üniteye ihtiyacım var.
  • Jorque kullanıcısına yanıt
    59x45x25 ölçülerinde 12 lik klima dahi bulursunuz lakin o klimadan 12 lik performans beklemek doğru olmaz.

    Klimanın dış ünitesinin küçülmesi demek kondanser ebatının ve fan pervanesinin de küçülmesi demektir. Büyük BTU da küçük kondanser ise basıncı atamamak anlamına gelir, basınç atılmazsa erken likit dönüşü olur bu da sistem performansını zaten kötü iken iyi ce kötü hale sokar sonuç hüsran olur.

    Var mı bu klimalar? Evet var. lakin yüksek enerji tüketimi karşılığında düşük verimlilik karşılığında yine de serinlermisiniz? Evet serinlersiniz.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    hızlı dönüş için teşekkürler.
    yani dış ünitenin küçülebildiğini bilmek de iyi. en azından artık neye bakacağımızı ve handikaplarını biliyoruz.
    aklınıza gelen bir marka/model varsa bilmek isterim.
  • Jorque kullanıcısına yanıt
    Maalesef en uzak olduğum işler marka model firma tavsiyeleri. tavsiye olarak değil de bilgi olarak algılarsanız eğer VESTEL firmasında Küçük kasalı üretimler mevcut lakin sorun olduğunu kendileri de bildiği için adet çok az ve bulması biraz zor olabilir.
  • Merhaba,

    Konuyu açtığım zamanlardaki araştırmalarım sonucu ben şu klimayı almıştım;
    http://www.hepsiburada.com/samsung-ar5500-ar12jsfscwk-sk-a-12000-btu-h-inverter-klima-p-EVSAMAR5500AR12JSF
    Dış ünite boyutları 720 x 548 x 265. Bu boyutlar bizim için yeterliydi, bu nedenle daha küçüklerini araştırma gereği duymadım açıkçası. Genellemek gerekirse Samgung, LG, Daikin gibi markaların dış ünite boyutları Arçelik vb. markalara göre daha küçüktü yanlış hatırlamıyorsam.




  • Aynı durum bende de var, Küçük dış üniteli klima tavsiyelerine açığım.
  • Styric kullanıcısına yanıt
    Toshiba ve Carrier klimaların dış üniteleri küçük. Bizde Carrier'ın en büyük kapasiteli olan modeli var, yüksekliği 55 cm. Toshiba da aynı olması lazım, zira aynı kabinleri kullanıyorlar.
  • Konu biraz hort olacak ama dış ünite eni 50 c merhaba civarı klima var mıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOSHIBA VE ALARKO CARRİER CIHAZLARIN DIS UNITELERİ 65-70 CM.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.