Şimdi Ara

Kuduzla İlgili Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba arkadaşlar, abilerim. Ben 22 yaşında veteriner fakültesi son sınıf öğrencisi bir gencim. Bundan 2.5 ay önce kediden kan alırken kan aldığım iğne elime battı ve bunun üzerine gidip tetanoz ve 5 doz kuduz aşısı oldum.
    Fakat sorun şu ki kendimi bir türlü kuduzdan korunuyor gibi hissedemiyorum sanki kuduz olmuşum gibi bir his var ve doktora gittiğimde değilsin diyip geçiştiriyor hiç bir şekilde test falan yapmıyorlar. Bilgisi olan birileri bana yardımcı olursa çok sevinirim. Psikolojim bitmiş durumda kafamda sürekli semptom düşünüyorum ve onlar oluyor, yani umarım psikolojik olarak oluyordur.( mide bulantısı, bayılma hissi, 2 gündür tükürüğümde artış gibi). Lütfen ama lütfen troll cevap vermeyin. Teşekkür ediyorum şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kuduz hastalığı kan ile bulaşmaz, yalnızca salyanın açık yara ile temasıyla bulaşır. Bulaşabilmesi için de hayvanın semptom aşamasında olması gerekiyor, yani kedi 8-10 gün içinde ölmediyse kuduz olamaz. Ayrıca aşı kesin koruma sağlar. Merak edecek bir şey yok yani hocam.
  • Saolasın valla teşekkür ederim 😇

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim bildiğim kesin koruma sağlamıyor her türlü %10 gibi bir oran var yine de bulaşma ihtimali aşı olsan bile var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.