Şimdi Ara

Kulaklık amfisi önerisi istiyorum..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sennheiser ie80 için sandisk sansa clip sipariş ettim.Sizce bu ikili nasıl olucaktır.Daha ikiside ulaşmadı elime.Kulaklık amfisi gerekli mi ? Gerekliyse nasıl bir şey almalıyım ve ne katkısı olur ?



  • Öncelikle ürünler eline geçer bir dinlersin. Eğer hoşuna giderse amfiye gerek yok derim. Amfi basitçe seste bozulma olmadan sesi daha rahat açabilmene yardım eder, frekansları toparlar.. Eğer yakınında arkadaşlarında fiio tarzı cep amfilerinden varsa onlarla bir deneyip öyle al derim. Çünkü beklediğin etkiyi yapıp yapmayacağı tamamen subjektif bir konu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spitzer -- 8 Kasım 2012; 17:08:33 >
  • Ayrıca sansa clip gibi minik birşeyde çoğu amfi elenir zaten. Neden, boyuna göre çok orantısız kalır ve taşımak hiç pratik hale gelmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiio e6 alsak sesleri toplar mı? yükseliklğine değil de kalitesine etki eder mi? ben klasik müzk, caz ve fado tarzı her melodinin ayrı bir öneminin olduğu müzikler dinliyorum bunlarda bir faydası görülebilir mi? bir de tekno, elektronik müzik de bol dinlerim yani bol basslı bunlarda etkisi ne olacaktır?
  • Bende ses kalitesi için istiyorum.Amfi ses kalitesini mi yükseltir.Yoksa ses kalitesini bozmadan sesi mi yükseltir ?
  • Fiio serisi bir çözüm olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertug.altinci

    Bende ses kalitesi için istiyorum.Amfi ses kalitesini mi yükseltir.Yoksa ses kalitesini bozmadan sesi mi yükseltir ?

    Çözünürlüğü arttırdı, bassları topladı, tizler netleşti yorumları gelebiliyor bazen.Ben deneyim yapamadığım için birşey diyemiyorum. Ama asıl görevi sesi mümkün olduğunca bozmadan yükseltmektir amfinin. Birde amfi'de lineout olayı var. iPod gibi bir cihazda kulaklık çıkışı yerine lineout'a amfi bağlayarak aldığın ses dahili amfiden daha iyi bir amfi kullanacağın için daha temiz olur. Ama gidip kulaklık çıkışına aynı amfiyi bağlasak bu olacak mıydı? Çok büyük oranda hayır.
    Ek olarak;
    Bazı amfilerde bass ile tizle de oynanabiliyor ama bu da EQ yapmak gibi olduğu için doğru bir hareket değil.
    Birde lambalı amfiler var onları konu dışı tutmak lazım. Sese kendi renklerini katıyorlar.




  • Fiio'nun e5 ve e6'sı Clip'e gider ve bantlarsanız tam prarik olur ama onlar sesi yükseltir ve bas verir. Gerçek manada bir portatif amfi e11'dir ama o da Cliple anlamsız olur :) cihaz+amfi çözümünde en uyumlu cihaz ipod video ve e11'dir (giriş seviyesinde) ama o da line out bağlamak şartıyla. O zaman inanılmaz bir kalite artışı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sansa clip geliyor artık onun yanına yetersiz gelirse bir fiio e5 alırım artık. ipod video ve e11'ide ileriki zamanlarda daha çok araştırıp düşünebilirim :)
    Ama ben yinede Sansa clipin, ie80 e yeterli geliceğini düşünüyorum.Sansa clip in hd650 e bağlı fotoğrafları falan var sonuçta canavar diye bahsediyorlar :)
  • Ancak o fotoğraftada clip in altında bi amfi var :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chemisttr

    Ancak o fotoğraftada clip in altında bi amfi var :)

    Bakalım bizede yetersiz gelirse koyarız altına bir amfi :)
  • Bence Clip+ ie80 ikilisi için amfiye ihtiyaç yok, clip ie80'in hakkından layığıyla gelebilir.. Ama illa alacam derseniz de e5 değil e6 alın. E5 başarılı bir cihaz değil..

    --

    Clip'e hd600 bağlamışlığım var, gayet yeterli düzeyde ses yüksekliği sağlıyor, dinlemesi güzel oluyor ama tabiki beslemiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Engin.

    Bence Clip+ ie80 ikilisi için amfiye ihtiyaç yok, clip ie80'in hakkından layığıyla gelebilir.. Ama illa alacam derseniz de e5 değil e6 alın. E5 başarılı bir cihaz değil..

    --

    Clip'e hd600 bağlamışlığım var, gayet yeterli düzeyde ses yüksekliği sağlıyor, dinlemesi güzel oluyor ama tabiki beslemiyor.

    Bende öyle düşünüyorum.Gelsin yetersiz gelirse e6 alırım artık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father McKenzie

    Fiio'nun e5 ve e6'sı Clip'e gider ve bantlarsanız tam prarik olur ama onlar sesi yükseltir ve bas verir. Gerçek manada bir portatif amfi e11'dir ama o da Cliple anlamsız olur :) cihaz+amfi çözümünde en uyumlu cihaz ipod video ve e11'dir (giriş seviyesinde) ama o da line out bağlamak şartıyla. O zaman inanılmaz bir kalite artışı olur.

    hocam bu line out'a bağlama olayını biraz açabilir misiniz? benim iphone 3gs'im var eğer fiio e11 alsam bunun nimetlerinden yararlanamayacak mıyım?
  • Yararlanırsın. line out bağlama o alttaki 30 pin çıkıştan amfiye 3.5mm bir çıkış yapma. Kulaklık da o amfiye. Ama 3gs müzikle alakalı yatırım yapılacak bir cihaz değil.
    4 cep telefonları ve müzik konusunda bir devrimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father McKenzie

    Yararlanırsın. line out bağlama o alttaki 30 pin çıkıştan amfiye 3.5mm bir çıkış yapma. Kulaklık da o amfiye. Ama 3gs müzikle alakalı yatırım yapılacak bir cihaz değil.
    4 cep telefonları ve müzik konusunda bir devrimdir.

    4 olarak bahsettiğiniz iphone 4 mü?
    bu arada diğer bir konuda k518 ile ilgili yazınızı okuyordum; kullanacağım cihaz cowon d2+ a yükseltilmişi. bir ara düşürüp kaybettiğim sony nwz 846 ile cx 500 üm vardı. bas sesler mütiş kaliyeliydi cowona göre. genel ses kalitesi de sonynin daha iyiydi. iphone 4 telefonum var bu amfi ile cowondan daha kaliteli ses almam mümkün mü. (senheiser ie6 kulaklıkların iphone uyumlu modelini 2-3- ay kullandım hala sony ve cx 500ü arıyorum)
  • Sony cihazlar genel olarak karanlık bir sese sahiptir. Yani sıcak ve baslı. O yüzden hiçbir Cowon Sony olamaz. Hiçbir Sony de Cowon olamaz.
    iphone 4 de düz sesiyle gayet net ve pek sıcak değildir. Bir amfi (mesela fiio e11) ile lod* bağlantısıyla iphone'a bağlanırsanız, kaliteden ne anlıyorsunuz bilmem ama, Cowonda duyamayacağınız tarzda bir ses alırsınız.

    *http://img.photobucket.com/albums/v326/Sykow/Silver2.jpg
  • cevabınız için teşekkür ederim.
    cowonun sesi çok dijital olmasa süper alet aslında tabi ekolayzırı ayarlayabilene ben her zaman tutturamıyorum. ne yaparsanız yapın bi yerde ses yapay bir hal alıyor orada sıkıntı var.
    cowon ile duyduğum birsürü enstürmanı sonyde duyamıyordum (bu arada kaybettiğim cihaz 826ymış) ses çipinin x1060 ların 1 tık gerisinde olduğunu okumuştum eski 816lar ile aynıydı heralde x1060 hiç elime geçmedi ama şu birsürü olan700 seriden felan daha güzeldi.
    bu arada bir satıcı ile görüştüm yanlız bu LOD kablosunu nereden bulabilirim.
  • Bizdeki kornography nickli arkadaş onları imal ediyor. Kendisiyle temasa geçin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father McKenzie

    Yararlanırsın. line out bağlama o alttaki 30 pin çıkıştan amfiye 3.5mm bir çıkış yapma. Kulaklık da o amfiye. Ama 3gs müzikle alakalı yatırım yapılacak bir cihaz değil.
    4 cep telefonları ve müzik konusunda bir devrimdir.

    cevap için teşekkürler.
    bir iki yıl daha telefonumu değiştiremem diye düşünüyorum.lineout kullansam bile amfinin farkını 3gs de hissedemez miyim?
    hem şarkıları da aiff formatında dinleyecektim.eğer çok farkediyorsa en iyisi ayrıyeten bir mp3 çalar almak.

    ikinci olarak sormak istediğim bir şey var.kulaklık amfisinin yanında kafa üstü kulaklık almayı da düşünüyordum.ürünleri incelerken empedans değerleri dikkatimi çekti.30-44 ohm arası değişmekteydi benim baktıklarım.burada neye dikkat etmeliyiz?
    empedans dışında dikkat etmemiz gereken bunun gibi sayısal veriler var mı? (kulaklık almadan önce okuyun dediğiniz başlığı okudum bu arada)
    teşekkürler şimdiden:)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.