Şimdi Ara

Kulaklık amplifikatörü .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Forumdan arkadaşımız ,Kulaklık amplifikatörü yapmam için benimle irtibata geçti .
    Dünyaca ünlü marka Lehmann amplifikatörün uzak doğu menşeli demonte ürününü getirdik , üzerindeki malzemeler çok üst kalite olmasada öncelik PCB nin orijinale 1/1 aynı olmasıydı .
    opamp entegresi orjinalde 2134 iken aldığımız devrede 5532 kullanılmakta , kafayı sıyırsak yaklaşık 40 dolarlık Muses opamp kullanırız ama ,dur hele sesini dinleyelim bir , nasılsa soketli istenirse sonradan takılabilir. 2134 sipariş verdim , 5532 den daha iyi olduğunu biliyorum .
    diğer yarı iletkenler fena değil , değişmesine gerek yok . Match olayını bilemem ,daha ölçmedim inanın
    olaki hfe değerlerinde uçukluk göreyim , sanırım matchlenmiş çiftler getirticeğim .
    Bu uzak doğıulular PCB işinde çok başarılı olmaya başladılar , çok kalite çift yönlü bakır plaketi yapmışlar .
    Üzerinde gönderdikleri kondansatörleri ne beğendim ne beğenmedim . devre üzerinde yazılı 470 uf yerine 390 uf panasonic göndermişler , bu hayli can sıkıcı bir detay .
    giriş besleme kondansatörleri nippon 4700 uf . orijinalinde 6800 uf . bunlarıda yurtdışından sipariş ettim Super trough serisi ile .
    diğer kuplajlar siemens ,vichy gibi markalar . değiştirmeye luzum yok . Kulaklık girişini Amphenol ile değiştiriyoruz ,
    ağır ağır ,ölçe ölçe malzemeler geldikçe montajını yapacağım .
    gidişatı sizlerle paylaşırım .







  • Donanım haber fotoğraf yükleme problemini bir çözebilse , bir kaç demonte fotoğrafı atacağım ama
  • http://hizliresimyukle.com/image/G2S


    Sanıyorum en can sıkıcı durumlardan biridir match olayı ,
    zira farklı değerler okumak üretici değerlerinin bile ortalarını yakalayamamak sinir bozucu , replikamı bd 139 -140 . Değil , orijinal ST . fakat aradaki uçurum fazla ,
    Yarın güvendiğim elektronik malzemeciye gidip bir tomar transistör alacağım , ölçümlerimden sonra match olmamışları iade alır umarım

    Boş zamanımda tüm dirençleri ölçerek uçuk kaçık bi,r şey varmı diyerek montajını gümüş alaşımlı lehimle yaptım ,

    uzak diyarlardan beklediklerim ve yarın alacağım transistörleri matchledikten sonra plaket montajı biter . ölçüm işlerinden testlerden sonra başka bir zor görev alüminyum kutuıya montajlama yaparım ,artık .

    Postacıyı istediklerimi getirsin diye dört gözle bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 16 Kasım 2015; 21:41:41 >




  • Hevesle takip ediyorum, kolay gele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Creedence Clearwater R.

    Hevesle takip ediyorum, kolay gele

    Kolay gelsin ustad.detay fotolari bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim dostlar .
    ufak ufak malzemeler geliyor , beklediğim Alps 50K potansiyometre ve 6800 uf 35 v Nichicon Gold tune besleme kondansatörü geldi , yolda 470 uf düşük empedans kondansatörler ve Opamp var .
    bende sabırsızım .

    dün eşleştirme için piyasadan BC550C ve BC 560C transistör aldım , bazen diyorum ki yurtdışından neden malzeme alıyorsun ,Türkiyede yokmu ! ? .
    Var . varda sahtenin daniskası .

    BC560C PNP transistördür . ölçüyorum ,basbayağı NPN çıkıyor
    Beyin yakan haller bunlar . demekki ölçmesem ,taksam , yandı gülüm keten helva halleri yaşayacağım .
    bu kadar kötü replika bu kadar kötü sahte olurmu arkadaş .
    alışveriş ettiğim firma ,güvenilir saydığım firma , hemen telefon açtım . bu ne hal diye . Olabilir diyor ...
    üzerine bir çizik attım .
    yurtdışından getirmeyeyim diyorum İşte gördüğünüz gibi olmuyor , ucuzu çakmasını satmak daha kolayına geliyor satıcıların .

    üzerinde gönderdikleri 6 tane alüminyum soğutucu . benim görüşümle tel .. maşa
    teneke ..
    bu devreyi yapan yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla sağlam şekilde ısınıyor yarıiletkenler , hatta bir yorumcu , kutulu cihazın ortasına sahanda yumurta kırmış
    bu tel maşa soğutucularla olacak iş değil . gittim yerine uyacak şekilde iyi bir alüminyum soğutucu aldım .

    Nichicon gold tune kondansatörler , kalitesine yakışır şekilde şişman ve uzun . plaket kutuya monte ederken biraz zahmet ve emek harcattıracak ,yandan kondansatörün taşma durumu var .Ülkemde kısıtlı olan kutu çeşidi sebebiyle içten biraz tesviye edeceğiz anlaşılan . daha o aşamaya gelmedik ,iş çok ..


    http://www.hizliresimyukle.com/image/Guh
    http://www.hizliresimyukle.com/image/Guj
    http://www.hizliresimyukle.com/image/Gun




  • üstad kolay gelsin

    uygulama şemanızı görmedim ama -PM atabilirsiniz- fotolarda 0.1/43 sarı polyesterleri sevmedim. olmasın. onları philips orange drop vb ile değişilsin. veya daha iyisi ile.
    ancak sarı 0.022 ERO güzel, daha iyisi yok mu? beslemede Nippon yerine Nichicon güzel lakin masraf önceliğini şahsen ben 0.022uF'a verirdim. alçak frekanslar düşük çıkarsa 0.22, 2.2uF denenebilir. birde gördüğüm kadarıyla yeşil ero MKT ri takmayıp yerine wima MKS takıldı doğru mu? çok güzel. mkt takmayalım diyecektim ancak beslemede bence yeterli. takdir yapanın.





  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Cantan Hocam değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim . Yön vereceğinizi biliyordum sağolun .
    Ürünler hazır paket içinde geldi . açıkçası ne olduğunu bende tam emin değildim .aslında satış fotoğraflarında ve açıklamada yazıldığı kadarıyla BD 139-140 philips diye açıklanmış , gelen ST ,fakat bununda match olmasını beklemek hayal olurdu . ölçümlerde arada uçurum var , can sıkıcı durum . dc offset voltajının 0.006 tutturulması olanaksız . şimidi ucuza getirebileceğim Avrupa satıcılı dürüst yer arıyorum , mouser ,dıgıkey gibi firmalar kargo kazığında number one . 75 dolar istiyor . daha tam araştıramadım . Farnell Türkiye ile bağlantı kuracağım . bakalım ne fiyat isteyecekler .
    Opa 2134PA bekliyorum , paketten phılıps 5532 çıktı , orijinal lehmann da 2134 olduğunu düşünüyorum , Muses de konur da . fiyatı 40 dolar olunca ,biraz geriyor ,nasılsa soketli , teslim edeceğim arkadaş isterse kendisi alır dener diye düşündüm .
    bu gün 470 uf 35v LXZ serisi kondansatörlerde geldi ,onlarıda monte ettim . sesini merak ediyorum , bd leri sipariş etmeden piyasadan topladıklarımdan olabildiğince eşleştirip denemek istiyorum .
    bakalım SDF II ampliyle arasındaki fark ne kadar . ben daha iyi olacağı düşüncesindeyim .
    0.1uf polyesterlerin İstanbulda malesef çok kalitelisini bulamadım . Vima buldum ,fakat 100v olduğundan bacakları sığmıyor ,zaten yeri çok sıkışık . Phılıps polyester buldum aldım , önce bir sesini duymak istiyorum .Olmazsa ya yurtdışı veya elimdekileri koyacağım .
    aslında opamp katında kaliteli karbon direnç kullanmak taraftarıyım , Metal dirençlerin dip uğultusunıu kestiğinin varsayımının aksine kaliteli karbon dirençlerin sıcak tatlı sesi benim pek hoşuma gider .
    deneme yanılma yöntemi ile elimden geldiğince ,imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyorum .
    Görüş ve önerilerinizi her zaman beklerim Cantan Hocam . saygılar.


    http://www.hizliresimyukle.com/image/hOn
    http://www.hizliresimyukle.com/image/hOy




  • DC Offset için girişte ki BC 550/560 mutlaka eşlenmeli. yoksa zor. piyasa kötü basit bir transistor BD143-142 sağlam, doğru çalışanını bulana kadar delirdim.
    orıijinal ST Saint Thompson üretimli China; ama hikaye traş. neyse girişler match olursa çıkışlarda aynı seri üretim bandıda tr olması DCoffset için yeterlidir. tabi eşlenmesi tercih edilir. 10 mA kadar DCoffset de sıkıntı yok. sinyal girişinde ki direnç metal film olsun. diğerleri karbon olabilir sesi güzel. üzerindeki renk kodunda en sağda gümüş değilde altın olursa %5 daha ile daha iyi olur. kendi tecrübelerimden bir demet paylaştım akıl vermek gibi olmasın; selamlar.
  • Yazdıklarınız direnç kodları toleransları Öğrencilik yıllarımda öğretilenler ,elektroniğin bilinmesi gereken öğretileri , tabiki burada okuyup bilmeyenler olabilir , güzel paylaşım hocam .
  • Opa 2134 entegresini beklemeden gönderdikleri phılıps 5532 ile deneme yapma fırsatım oldu , sabırsızlık buna derim , nasılsa soketli gelsin değiştirim
    izlenim .
    ses daha berrak , fazlası ile natural . hep yazdım çizdim . ben biraz işin içine tone katıp renklendirme hastasıyım , her müzikte naturallik sevmiyorum .
    Jazz ,Klasik müzikte natural tone iyi ,söyleyecek sözüm yok da .
    pop ,rock , metal gibi elektronik enstrumanların çeşitliliği olan müziklerde ,bazı seslerin açığa çıkması için bass ve treble ayarlarıyla hatta EQ bile işin içine sokmayı pek severim .
    neyse gevezelik yapmıyayım
    cihaz gayet stabil çalışıyor , sabah 04 e kadar uğraştım , kafaya bir şey takınca uyumak ne mümkün
    BC serilerinin eşlenik olması gayreti içindeydim , aslında Faircild marka BC ler bana göre daha iyi eşleşmişti , sorun BD serisi tarnsistörlerdeydi .
    ÇİN üretimi ST marka transistörler arasında farklar vardı . Piyasadan topladığım belki 30 tane ST marka BD leri LCR metre ile ölçtüm yazdım .
    birbirine uydurdum gecenin 02 sinde

    ilk çalıştırmamda Dc offset sıcakken bd ler -14 ve -17 mV gördüm , daha sonra tekrar eşleştirdiğim transistörlerle 7 mV ile 9 mV erişmiş oldum .
    vatanıma milletime hayırlı olsun , uyku gitti , buna uyku ne yazar , 4:30 yattım sabah 10:30 kalktım . alışık olmadığım saatler . ama ne yapacaksınız kafaya koyunca bir şeyi bitmeden bırakmıyorum .

    şimdi gelecek 2134 bekliyorum , bide şehir efsanesi , kondansatörlerin yanması için 50 saat çalışması daha iyi ses veriyormuş öyle diyorlar , bununla ilgili üretici bilgisine rastlamadım ,rastlayan varsa link atsın ,okuyalım aydınlanalım . yinede efsane yürüsün diye 50 saat 500 saat çalıştıracağım teslim etmeden önce ,zaten kutulama gibi sinir bir iş var , sormayın gitsin ..

    http://www.hizliresimyukle.com/image/hHv




  • Anlaşılan uzun bir ara vermişiz Lehmann kulaklık amplifikatörü için .
    kutu biraz sıkıntı çıkardı , Güzel yurdumda uygun şık kutu bulamadık , mevcut kutuyu biraz tesfiye ederek uydurduk .
    montaj aşamasına ,son işlemleri yapıyorum . Neotech saf bakır kabloları ,CMC RCA sokatlere montajlayıp , Stakanar arkadaşıma bir an önce teslim edeyim .
    Yine Neotech bakır kablolusunu yaptığımız HİFİMAN 500 ile güle güle dinlesin .
    sanıyorum çarşamba günü teslimatı yapacağım. daha işleri var .
    iki lehim yap gönder yok delikler makaronlar vs vs ince hesapl

     Kulaklık amplifikatörü . Kulaklık amplifikatörü .




  • Evet son rötuşları yapıyorum , plaket temizledik , plastik 70 attık
    Neotech kablolar monte edildi plakete . 20 AWG olması sebebiyle delikten geçmedi ,alttan güzelce gümüş lehimle lehimledim . deliği matkap ucuyla açmak istemedim çift yollu plaket ,zarar vermenin anlamı yok . önemli olan sağlam ve düzgün lehim olması .
     Kulaklık amplifikatörü .




  • Abi gönder şunu çatladım burda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • An itibari ile dinliyorum
    Potansiyometrenin milini jet dremel ile keseceğim . ya yarın akşama doğru veya çarşamba sabah kargoda bil .
    neotech 1mt kablo tam geldi . Naim preampliye kalmadı . istersen ona gümüş kablo kullanayım .
  • Haydi geçmiş olsun Ali kardeşim . zamanından önce bitirdim
    yarın sabah mili keserim ,öğlen kargoda bil
    Bakalım orijinale yakın restore olmuş replika lehmann'ı beğenecekmisin .

    yarın bitmiş haliyle önden arkadan fotoğraf koyarım ..
     Kulaklık amplifikatörü .




  • Çok şükür tamamladık .
    Hıfıman kulaklığa saf bakırdan şık bir kabloda yaptım

    Güle güle kullansın Ali kardeşim .
     Kulaklık amplifikatörü . Kulaklık amplifikatörü . Kulaklık amplifikatörü .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elektürükçü

    Çok şükür tamamladık .
    Hıfıman kulaklığa saf bakırdan şık bir kabloda yaptım

    Güle güle kullansın Ali kardeşim .
     Kulaklık amplifikatörü . Kulaklık amplifikatörü . Kulaklık amplifikatörü .

    Ellerine sağlık uğur abi...

    Komple kaça patladı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sağol Dostum ,senin canına sağlık ,teşekkür ederim .
    şimdi tam fiyat veremiyeceğim ,başka cihazların hesapları ile karıştı zaten bazı parçalar Ali kardeşimizde vardı . galiba 500 -600 tuttu .
  • Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    Hocam Uğur abinin dediği gibi 600 civarı tuttu. Lehmann Black Linear amfinin birebir kopyası sanırım orijinali 900 dolar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.