Şimdi Ara

.:|Kulaklık İçin Tavsiye|:.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben 150-250 lira arasında kulaklık almayı düşünüyorum ama kulaklıklar hakkında bilgim neredeyse sıfır.Kimisi o kadar para verdikten sonra amfisiz kullanma diyor kimisi harici ses kartı olmadan boşa almış olursun diyor ne yapacağımı şaşırdım bilgim de olmadığı için her duyduğuma neredeyse hıhı hıhı tamam diyorum.Ben laptopta kullanmayı düşünüyorum ama ileride masaüstünü tekrardan toplama olasılığım var ve onda da kullanabilirim.Bu bilgiler ışığında bana kulaklık önerisinde bulunabilir misiniz?Şimdiden teşekkürler.



  • usb girişli kulaklıklara yönelebilirsin laptop kullanıcıysan eğer masaüstüne dönüceksen eğer öncelikle hangi amaçla alıcağınada bağlı biraz müzik oyun film sonuçta hepsinin ayrı bass tiz incelikleri var..sana Creative Arena önerebilirim hem usb giriş hem kendi ses kontrol ünitesi var nekadar iyidir içindeki ses sitemi bilemiyeceğim ama kuzenim kullanıyor verdiğin parayı iyi bir şekilde çıkardığı yönünde düşüncelerimiz özellikle bas ve tiz yoğunluğu gayet iyibir seviyede
  • Ben aslında hem film hem müzik hemde oyun için kullanmak istiyorum yani ayırmıyorum ama bunların hepsinde de ortalama veya ortalamanın üzerinde bir ses kalitesi almak istiyorum.Sizin önerdiğiniz kulaklığı da inceleyeyim.
  • fiyatından daha iyi performansı var bunu diyebilirim arenanın ama daha üst düzey bir kulaklık arıyorsanız sharkoon x-tatic diyebilirim kullandıklarım test ettiklerim arasında en iyi performasnı veren kulaklıktı 2.el vs bakabilirsiniz temiz bir ürün bulursanız gayet güzel olur
  • Aslında benim ilk düşündüğüm marka sennheiserdı ama araştırdıkça yeni markalar çıkıyor tabi.Mesela beyerdynamics in dt880 modeli baya övülmüş ama 300 liranın üzerinde yanlış görmediysem.Fazla bütçeyi aşmayan ama gerçekten kaliteli bir kaç model belirlersem belki 40-50 lira üzerine koyabilirim.Aynen sizin de önerdiğiniz kulaklık da 300 lira civarı sanırsam ama daha çok oyuna yönelik gibi geldi bana ben genel olarak film ve müzik için arıyorum oyun en arka planda bunlara kıyasla.Daha öneriniz olursa memnuniyetle onları da araştırırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuR@k_Tr -- 7 Aralık 2010; 15:21:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuR@k_Tr

    Aslında benim ilk düşündüğüm marka sennheiserdı ama araştırdıkça yeni markalar çıkıyor tabi.Mesela beyerdynamics in dt880 modeli baya övülmüş ama 300 liranın üzerinde yanlış görmediysem.Fazla bütçeyi aşmayan ama gerçekten kaliteli bir kaç model belirlersem belki 40-50 lira üzerine koyabilirim.Aynen sizin de önerdiğiniz kulaklık da 300 lira civarı sanırsam ama daha çok oyuna yönelik gibi geldi bana ben genel olarak film ve müzik için arıyorum oyun en arka planda bunlara kıyasla.Daha öneriniz olursa memnuniyetle onları da araştırırım


    Speed-link Medusa NX 5.1 'e de bir göz atın... D&R'da 170 TL.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 7 Aralık 2010; 15:34:28 >




  • Benim aslında bu kulaklıkları denemem lazım ama nerede deneyeceğimi tam bilmiyorum.Evim İzmir'de mediamarkt'ta veya Bestbuy'da deneyebileceğim yer var mı?
  • usb li olarak bir sharkoon aklıma geldi bir kaçtane daha usb destekli kulaklık denemiştim modelleri aklıma geldikçe yazarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burak Erdal

    usb li olarak bir sharkoon aklıma geldi bir kaçtane daha usb destekli kulaklık denemiştim modelleri aklıma geldikçe yazarım


    Sharkoon X-Tatic'ler şu an TR'de bulunmuyor maalesef.2 .elde bile yok sayılır.
  • Ben zaten şubat ayı gibi almayı düşünüyorum kulaklığı biraz daha vaktim var yani ama son anda karar verip istemediğim bir kulaklığı da almak istemiyorum.300 lira civarında önerilen kulaklıklarda şu an için gözüme çarpan beyerdynamics in dt 880 modeli.Gerçekten baya övgü almış ama tabi işte amfi ile kullanılması öneriliyor sanırım bende genel olarak notebook ta kullanacağım için amfi olayı bana ters düşüyor acaba amfisiz kullansam ne kadar verim alabilirim ?Amfi nin gerçekten o kadar etkisi var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BuR@k_Tr

    Ben zaten şubat ayı gibi almayı düşünüyorum kulaklığı biraz daha vaktim var yani ama son anda karar verip istemediğim bir kulaklığı da almak istemiyorum.300 lira civarında önerilen kulaklıklarda şu an için gözüme çarpan beyerdynamics in dt 880 modeli.Gerçekten baya övgü almış ama tabi işte amfi ile kullanılması öneriliyor sanırım bende genel olarak notebook ta kullanacağım için amfi olayı bana ters düşüyor acaba amfisiz kullansam ne kadar verim alabilirim ?Amfi nin gerçekten o kadar etkisi var mı?



    Notebook'ta kullanacaksanız usb çıkışlı bir kulaklık almanız daha pratik olur. Evet o kulaklığı amfisiz kullanmanın bir anlamı olmaz. Ve bence stüdyo'da kullanılmayacaksa bir kulaklığa o kadar para vermenin de anlamı yok.

    Not: Kulaklık şahane o ayrı 200TL ve üstü için Sennheiser'lara bakın, parasını hakeden ürünlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HapLoo -- 7 Aralık 2010; 17:06:49 >




  • Peki sennheiser olarak hangi modelleri önerebilirsiniz?Sizin aklınızda kalan veya araştırdığınız zamanında çok da pahalı olmayan haliyle ve tabi amfi kullanımı gerektirmeyen?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuR@k_Tr -- 7 Aralık 2010; 18:00:34 >
  • mikrofonsuz birşey düşünüyorsan sennheiser hd-228 'e bir bakmanı tavsiye ederim. 160 lira civarı bir fiyata sahip.

    mikrofonlu arıyorsan sennheiser pc151.
  • Öneri için teşekkürler onu da inceleyeyim.Gerçi son zamanlarda sennheiser ın hd 555 modeline kaydım gibi.Yanına sonradan bir dac almayı düşünüyorum.Acaba dac alana kadar beni sadece kulaklık olarak ne derece idare eder?Müzik dinlerken çok kötü bir sesle karşılaşır mıyım ?(laptop ta hiç bir ek alet olmayacak ne harici ses kartı ne amfi ne de dac )

    Edit:mikrofonlu olması veya olmaması benim için o kadar önemli değil ses kalitesinin iyi olması daha önemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BuR@k_Tr -- 8 Aralık 2010; 14:23:59 >




  • Yani aslında adam gibi kalite istiyorsan, işi sadece kulaklıkla halledemeyeceğini bilmelisin. Sonuçta kaynaktan senin kulağına kadar müziğin minimum kusurla gelebilmesi için aradaki cihazların büyük önemi var, büyük fiyatı da var. HD 555 ne kadar fiyata sahip bilmiyorum ama kulaklık olayına son noktayı koymak için 1000 lira civarındaki HD 650'yi tavsiye ediyorlar genelde. Tabi tam gerçek bir hi-fi kulaklık olduğunu belirtmekte fayda var ve takdir edersin ki öyle korkunç bir fiyata kulaklık alıyorsan da sana dedikleri gibi, süper bir dac ve stereo amfin de olmalı. yoksa kulaklığının hakkını veremezsin. Tabi bu verdiğim en ekstrem örnek, fikir versin diye verdim. Sen 200 liraya yakın bir kulaklık yanına güzel, bütçene, kulaklığın fiyat sınıfına uygun bir dac ile gayet kaliteli bir ses alabilirsin. Tabi ses kalitesi denen şeyin rakamsal, belirli bir sınırı yok, hatta göreceli bir sınır. En iyi yapacağın şey o fiyat aralığındaki tüm kulaklıkları tek tek denemen ve ona göre seçimini yapman.

    Laptop'ta ve ileride PC'de kullanmak istediğini yazmışsın, o zaman senin harici bir ses kartı almanda yarar var. Creative X-Fi Surround ses kartı bu konuda iyi bir karttır mesela. Altın kaplama stereo ve optik çıkışları vardır. Çok temiz işçilik ve kaliteli bir üründür.




  • arkadaşlar eger bütçeniz kısıtlıysa fiyat performans acısından baya uygun bi model war benimde yakın tarihte aldığım çok memnun oldugum bi ürün. sharkoon rhs200 modeli ses kalitesi gercekten cok mükemmel kulagın uzerine gelen kısım deri degil kumaş oldugu için terlemeyi önlüyor üzerinde mikrafonu ses acıp kısabilme ozelligi we mikrafonu acıp kapatmak için on-of dügme mevcut. ses seviyesi cok iyi ben z5500 ümün panelindeki kulaklık jakına baglıyorum sesi boost 11 e getirdigimde bile sesi bozuk çıkmıyor. ancak bi yönü çok hoşuma gitmiyor o da sesi cok fazla actıgımda dışarıya ses vermesi ama bunun dışında harika bir ürün. bence bu ürünü bi inceleyin.
    Özellikler:

    Kabloya entegre ses kontrolcülü Stereo kulaklık
    Açık tasarım
    3.5mm stereo jak ile bağlanır (mikrofon ve kulaklık ayrı ayrı)
    Mute fonksiyonlu döndürülebilen mikrofon
    Kablo Uzunluğu: ~ 2 m ± 0.15 m
    Teknik Özellikler:

    Kulaklık:
    Sürücü: Ø 40 mm
    Hassasiyet: 120 +/- 4 dB
    Empedans: 32 ?
    Frekans Tepkisi: 20 Hz - 20,000 Hz
    Güç Kapasitesi: 100 mW
    Bağlantı Türü: 3.5 mm stereo
    Mikrofon:
    Mikrofon Yöne Bağımlılık: Yön bağımsız
    Hassasiyet: -54 dB ± 3 dB
    Empedans: 2.2 K ?
    Frekans Tepkisi: 100 Hz - 10,000 Hz
    Kutu İçeriği:
    Stereo kulaklık "RHS200"
    Taşıma kılıfı
    arkadaşlar özellikler kendi sitesine aittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stanblues34 -- 11 Aralık 2010; 12:03:36 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: joddy

    Yani aslında adam gibi kalite istiyorsan, işi sadece kulaklıkla halledemeyeceğini bilmelisin. Sonuçta kaynaktan senin kulağına kadar müziğin minimum kusurla gelebilmesi için aradaki cihazların büyük önemi var, büyük fiyatı da var. HD 555 ne kadar fiyata sahip bilmiyorum ama kulaklık olayına son noktayı koymak için 1000 lira civarındaki HD 650'yi tavsiye ediyorlar genelde. Tabi tam gerçek bir hi-fi kulaklık olduğunu belirtmekte fayda var ve takdir edersin ki öyle korkunç bir fiyata kulaklık alıyorsan da sana dedikleri gibi, süper bir dac ve stereo amfin de olmalı. yoksa kulaklığının hakkını veremezsin. Tabi bu verdiğim en ekstrem örnek, fikir versin diye verdim. Sen 200 liraya yakın bir kulaklık yanına güzel, bütçene, kulaklığın fiyat sınıfına uygun bir dac ile gayet kaliteli bir ses alabilirsin. Tabi ses kalitesi denen şeyin rakamsal, belirli bir sınırı yok, hatta göreceli bir sınır. En iyi yapacağın şey o fiyat aralığındaki tüm kulaklıkları tek tek denemen ve ona göre seçimini yapman.

    Laptop'ta ve ileride PC'de kullanmak istediğini yazmışsın, o zaman senin harici bir ses kartı almanda yarar var. Creative X-Fi Surround ses kartı bu konuda iyi bir karttır mesela. Altın kaplama stereo ve optik çıkışları vardır. Çok temiz işçilik ve kaliteli bir üründür.


    Öncelikle cevap için teşekkürler.

    Genel olarak laptopta kullanmayı düşünüyorum şu sıralar çünkü masaüstü bilgisayarımı değiştirmeyi daha sonraları düşünüyorum.Aslında ben model olarak son zamanlarda hd 600 modeline kayıyorum gibi tabi yurt dışından alınması gerekecek fiyat olarak türkiyede çok pahalı çünkü.Benim öğrenebildiğim kadarıyla orta seviye bir dac la ses kalitesinin yeterince artacağı.Mesela ben dac olarak udac düşünüyorum ve içinde kendi amfisi de var bu aletin,hem bu yönden amfi derdinden de bir derece kendimi kurtaracağımı düşünüyorum.Ses kartı almaya yetecek para kalacağını sanmıyorum eğer bu söylediklerimi almayı başarabilirsem ki şu an bile hd 600 almaya gücüm yetecek mi bilemiyorum.

    Bu arada benim okuduklarım doğrultusunda sistem kurulurken alınması gereken ilk şeylerden birinin dac olduğu sonradan isteğe göre amfi veya ses kartının ilave edilebileceği ama tabi genede yanılıyor olabilirim.Aslında benim yapmam gereken ilk şey hepsinden önce gidip kulaklıkları dinleyip fikir edinmem olacak sizin de bahsettiğiniz üzere.Okulum dolayısıyla şu an şehir dışıdayım ama okullar tatile girdiğinde İzmir'e döneceğim orda deneme fırsatı bulurum herhalde.Mediamarktlarda denebiliyor mu acaba bilginiz var mı? veya bestbuy'da?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: stanblues34

    arkadaşlar eger bütçeniz kısıtlıysa fiyat performans acısından baya uygun bi model war benimde yakın tarihte aldığım çok memnun oldugum bi ürün. sharkoon rhs200 modeli ses kalitesi gercekten cok mükemmel kulagın uzerine gelen kısım deri degil kumaş oldugu için terlemeyi önlüyor üzerinde mikrafonu ses acıp kısabilme ozelligi we mikrafonu acıp kapatmak için on-of dügme mevcut. ses seviyesi cok iyi ben z5500 ümün panelindeki kulaklık jakına baglıyorum sesi boost 11 e getirdigimde bile sesi bozuk çıkmıyor. ancak bi yönü çok hoşuma gitmiyor o da sesi cok fazla actıgımda dışarıya ses vermesi ama bunun dışında harika bir ürün. bence bu ürünü bi inceleyin.
    Özellikler:

    Kabloya entegre ses kontrolcülü Stereo kulaklık
    Açık tasarım
    3.5mm stereo jak ile bağlanır (mikrofon ve kulaklık ayrı ayrı)
    Mute fonksiyonlu döndürülebilen mikrofon
    Kablo Uzunluğu: ~ 2 m ± 0.15 m
    Teknik Özellikler:

    Kulaklık:
    Sürücü: Ø 40 mm
    Hassasiyet: 120 +/- 4 dB
    Empedans: 32 ?
    Frekans Tepkisi: 20 Hz - 20,000 Hz
    Güç Kapasitesi: 100 mW
    Bağlantı Türü: 3.5 mm stereo
    Mikrofon:
    Mikrofon Yöne Bağımlılık: Yön bağımsız
    Hassasiyet: -54 dB ± 3 dB
    Empedans: 2.2 K ?
    Frekans Tepkisi: 100 Hz - 10,000 Hz
    Kutu İçeriği:
    Stereo kulaklık "RHS200"
    Taşıma kılıfı
    arkadaşlar özellikler kendi sitesine aittir.


    Öneri için teşekkür ederim .Bu kulaklığı da inceleyeyim.




  • Mediamarkt'da deneyebilirsin. Bazıları denenmesi için konmuş oluyor zaten. Ya da kutu açtırabiliyorsun orada sergilenen yoksa.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.