Şimdi Ara

Sennheizer mi Sony mi Soundmagic mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Hemen her tür müziği dinleyen biriyim ve basslarin kuvvetli ama sesi boğmadigi ve ses seviyesinin yüksek olduğu bir kulaklık arıyorum. Sennheizer Cx300s, Sony Mdr-xb55ap ve SoundMagic E11c arasında tercihiniz hangisi olur? Yada farklı öneriniz var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackmyth35 -- 23 Şubat 2023; 12:19:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Neyse MDR xb55 AP aldım. Beyazını bir teknoloji mağazasından aldım fiyatı 400tl ve sonuna kadar hakediyor bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackmyth35 B kullanıcısına yanıt

    Hangi mağazadan aldin ve hala memnun musun kulaklıktan. Çok mu bass ağırlıklı bu kulaklık yoksa dengeli mi. Sound magic içinde çok tiz ağırlıklı deniyordu bende bir kulaklık alacağım ve ap55 düşünüyorum ama basslar sesi öldürsün istemiyorum. Tiz mid ağırlıklı dinliyorum bir çok müziği o yüzden basslarin etkisi önemli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 7 Mart 2023; 11:19:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Daha önceki kulaklığım JBL t110 du. Açıkça söylemek istiyorum basslar kuvvetli ama sesi boğmuyor.mid ve tizlerde çok temiz. Kablo kalitesi de baya iyi görünüyor ama uzun kullanımda ortaya cikacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackmyth35 B kullanıcısına yanıt

    Geçen sene bu kulaklık 180 TL idi ve alacaktım ama kime sorsam herkes bass ağırlıklı tizleri öldürüyor diyip durunca almadım, şimdi de herkes çok dengeli falan diyor deli olacağim.. Gerçekten sözüm meclisten dışarı, ürünü kullandığı bile mechul saçma sapan insanlara tavsiye soracağima bundan sonra gidip mağazadan ürünü alacağim iyiyse iyi kötüyse kötü bir şekilde kullanacağim valla.. Az önce vatan bil. sitesine baktım ürün yok bu 1, 2.si ise en ucuz şuan internette 750 TL falan, vatan bil.'de 950 TL... Hiç bir yerde stokta yok.. 750 1000 TL vermektense bari 1000 vereyim soundmagic alayım diyorum şimdi ama onu da her yerde bulamıyorum, piyasada çok çok fazla çakması mevcut. Bakalım bulursam bunu alacağim bulamazsam soundmagic, o da olmazsa paraya kıyıp armatürlü kulaklık alacağim artık..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 10 Mart 2023; 19:34:28 >
  • Tekrar merhaba. Xb55ap yi bende gören iş arkadaşım da hemen sipariş verip aldı. Genelde rock ve klasik müzik dinler. O da çok memnun olduğunu söylüyor. Sanırım boğuk diyenlerin müzik dinledikleri cihaz yada eq uygulaması ile bir alakası var.
    Sennheizer mi Sony mi Soundmagic mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu unutmuştum denk gelince yine yazayım.. Uzun uzun yazacağim ama almayı düşünenleri ne bekliyor onu tüm detaylarıyla okumuş olacaklar.. Zamanım yok diyen özet isteyenlere, Aşırıı memnunum şahane bir kulaklık bir kaç önemli önerime uyarsanız tavsiye ediyorum, onu da aşağıda uzun incelemede yazıyorum zaten..


    Gelelim uzun incelemeye..;


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Gelelim uzun incelemeye..; Martta ki yorumu yazdığımın ertesi günü vatan com'dan beyaz rengini 499 TL'e mağazadan aldım.. Aradan geçen sürede bazı koşullar yerine getirilirse eğer çok çok çok memnunum şuan ve herkesin memnun kalacağini düşünüyorum kesinlikle Öneriyorum.. ANCAK ilk deneyim genelinin yazdığı gibi tam bir Hüsran, sebebini ve neden olduğunu açıklayacağim..
    Kulaklık bir kere tam bir burn-in kulaklığı, burn-in yapmadan kullanmak olumsuz etki bırakıyor çünkü genel eleştiride olduğu gibi "kutudan çıktığı haliyle" değerlendirirseniz sesler boğuk tizler ve midler cansız, basslar gereksiz canlı ve detayları öldürüyor resmen bir süre sonra kulak çinlaması olmadan bir şey dinleyemez olursunuz.. Buraya dikkat, bu yazdığım kulaklık kutudan çıkar çıkmaz kullanıldığında geçerli..
    Şimdi asıl konuya gelelim, bu kulaklık üstte dediğim gibi tam bir Burn-in yapılması Zorunlu bir kulaklık bana göre.. Kısaca kulaklığı kutudan çıkardıktan sonra kullanmadan önce "tavsiyemdir" 2 gün durmadan aralıksız Tiz-mid-bass konusunda dengeli bir müzik listesiyle çalışması aaccaayyiipppp ses kalitesini farkettiriyor, Bu kulaklıkta nedense bu fark daha bariz oluyor.. Şuan gerçekten bass mid tizz dengesi çok çok iyi.. Kutudan çıkardıktan sonra ki kalite kimseyi tatmin etmez ancak dediğim gibi yaparsanız bass'lar biraz daha törpüleniyor, ama etkisi yok olmuyor, midler ve tizler az biraz daha öne çıkıyor, detaylar ilk kullanıma nazaran daha farkedilir bir seviyeye geliyor, vokaller ve özellikle kadın vokallerdeki nüanslar belirginleşiyor, tizlerdeki bazen parçadan parçaya değişse de aşırı parlama ve kulak tırmalayan aşırı tizler kayboluyor.. Kulaklık günün sonunda yine de tüm bunları yaparken Bass etkisini kaybetmeyip çok şahane bir dengeye kavuşması zaten tavsiye edilmesinin sebebi.. Bass mid tiz konusunda herhangi bir geri planda kalma konusu kalmıyor.. Belki inanmayacaksınız ve saçmaladığımı düşünecek bazıları ama ben yinede doğru bildiğimi duyduğunu gördüğümü yazacağim, Şunu çok ciddi yazıyorum eski bir sony XM3 tws kullanıcısı, daha sonra Anker libery 2 pro, kısa süreliğine 1-2 haftalık sony XM4 tws ve şuan daha yeni aldığım Anker Liberty 3 pro kullanıcısı olarak yazıyorum, bazen hepsini çıkarıp kenara koyup XB55AP'i kulağıma bi takıyorum ve ohh be diyorum, gecikmesiz, daha doygun belirgin bass'lar, daha doygun belirgin kayıpsız ve dengeli ses ve vokaller.. Bass'lı bir şarkı dinlemek çok keyifli, kadın tiz ağırlıklı bir parça dinlemek çok keyifli tüm detaylar kayıpsız bir şekilde kulağınızın içinde.. Hem bass'ların gümbür gümbür işini yapması hem de tiz mid seslerin ezilmemesi çok çok iyi.. Bu sonuca ulaşmakta Burn-in'i doğru bir biçimde yapılmasının da bir etkisi var tabii ki.. Yabancı forum sitelerinde de boğuk diyenler ve yooo hayır değil diyenler var, sebebi de alanların burn-in yapıp yapmamış olmaları bence.. Sony'nin neden bundan sonra başka böyle kulakiçi kulaklık yapmadığı belli, F/P'de böyle bir kulaklık yapmiş adamlar daha ne yapsın.. Ben o zamanlar 499TL'e aldım ve aldığım gün daha akşamı olmadan fiyatı 950 TL'e yükseldi ama bu fiyata artık bulamazsınız, şuan bazı yerlerde 1000 bazı yerlerde 1500 TL..
    Geleyim kulaklıkta sevmediğim keşke farklı olsaydı dediğim detaylara, Kablosu çok dandik gibi hissettiriyor bunun sebebi kablo düz bir yapıda ve yumuşak bir dış kaplama tercih edilmiş.. Elinize aldığınızda bu kopar gibi hissediyorsunuz ancak aradan geçen sürede sağa sola takılsa da en ufak bir şikayetim olmadı, kablosu sağlam ve sorunsuz.. Keşke bazı kulaklıklardaki gibi kumaş sarma olsaydı.. Veya kablo sarması bulabilirsem kabloyu onunla kaplayıp hem sertleştireceğim hem de dayanımını arttıracağim..
    Aslında çok eksi sayılmaz alırken zaten biliyordum ama zaman içerisinde keşke olmasa dediğim bir şeye dönüştü, L tip jack girişi.. Telefona veya PC'e taktığımda L tip olduğu için özellikle Telefonda hep telefonu belli bir açıyla cebime koymak zorunda kalıyorum çünkü oldu da eğildim kalktim v.b.v.b ucu kırılmasın diye ekstra bir dikkat gerektiriyor, L tipi jack cepte kanca etkisi görüyor ve telefonun dikkat edilmezse 3,5 mm girişini kırmasa bile yamultabilir veya jack kısmı kırılıp telefonun içinde kalabilir bu geçmişte başıma gelmişti.. Kulaklık yapısı gereği biraz kulak dışında durduğu için bazen kulaktan düşer gibi hissettiriyor ancak bir kere kulağımdan çıkıp düşmedi onu da yazayım.. Kutudan çıkan silikonlar sanırım bu zamana kadar bir kulaklık kutusundan çıkan en kaliteli Silikon olabilir, resmen kulak kanalına köpük uçlar gibi yapışıyor.. Uçlar o kadar iyi ki Anker Liberty 3 pro'nun orjinal silikonları yerine bunun uçlarını kullanıyorum oradan anlayın işte... Yani adamlar tasarımı böyle uzun ve kulağın dışına taşan yapmış ama ona göre de silikonu tasarlamış.. Eğer o gün çok aktif bir gün ise onunda önüne şöyle geçtim, bazen kabloyu kulak arkasından dolandırıp kulağa asıyorum kulaklığı ters takıyorum Betonn gibi duruyor kulakta o zaman..


    Aldığım fiyata ve burn-in sonrası ses kalitesine 9 puan veririm, genel kablo v.b.v.b malzeme kalitesine 7 puan, kulakta durmasına 7 puan veririm. Kullandığım sürede her yerde kullandım kalabalıkta, yürüyüşte, metrobüste, iş yerinde v.b.v.b. pasif izolasyon çok iyiydi.. Ama sporda sürekli bir o yana bir bu yana sallanan kablosu deli eder gibime geliyor ki metrobüste omuza atmalı yan çantam ile bir yandan kalabalık metrobüste üstümü düzeltirken bir yandan tutunmaya çalışırken bir yandan çantamı düzeltirken bir yandan da kulaklığın kablosu ile boğuşmak yoğun bir günün sonunda ehhhhhh başlarım lan nerde bu TWS dedirtiyor.. 


    Özet, ses kalitesi aşırııı iyi, malzeme kalitesi üzmeyen kalitede bir kulaklık.. Hiiiiççç Sanmıyorum ama olur da bir yerlerde 500 750 TL'e falan bulursanız kaçırmayın kesinlikle tavsiye ediyorum.. Şuan 1000 lira görünüyor ve emin olun 1000 lira bu kulaklık için bu ekonomide çok iyi bile.. Ne saçma sapan kablolu kulakiçlerine 2000 2500 isteniyor. EK olarak yanında gelen Kumaş çantası çok güzel ve hem TWS'i hemde XB55'i taşıyorum içinde.. XB55 hani böyle hep bir elimin altında durmasını isteyeceğim kablolu kulaklık oldu, onun gibi bir şeye dönüştü, TWS'ler gelir gider, kafaüstü kulaküstü gelir gider ama o hep böyle elimin altında kalır denecek kalitede bir ürün oldu benim için..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 3 Temmuz 2023; 21:32:49 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.