Şimdi Ara

Kullandığım modemin Netmaster özelliği var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nerhaba

     Bu günüm çok kötü geçti, sabit telefonundan arandım, emniyet bilişim şubesinden olduğunu söyleyen ve adını soyadını da yazdıran biri benim ve eşimin adına isimlerini verdikleri 2 kişinin benim kimliğimi kullanarak feto propagandası yaptıklarının tesbit edildiğini, beni ikna edebeilemek için eşimin ve benim kimsenin bilmesi mümkün olmayan bilgileri aktardı, benim ve eşimin adı soyadı tc akimlik numaralarımızı, hatta internette ne zaman nerelerden alış veriş yaptığımızı, son alışveriş yaptığım siteyi ve tarihine kadar, cep numaralarımızı, benim görev yaptığım yerlere kadar hepsini anlattılar, şüphelendiğimide anlayarak biz dolandırıcı değiliz dediler, adımı E devletten bakın mesleğimin emniyet memuru bir komser olduğunu da göreceksiniz gibi şeyler söylediler.


    Ben kendilerine asker emeklisi olduğumu kayıtlı silahım bulunduğunu söyleyince, silahımın resmini istediler, bende bilerek korksunlar zarar veremesinler düşüncesi ile, silahımın seri numarasını değil tersini çevirerek resmini gönderdimiş ve kadisine e devlete bakmama gerek yok, simdi savcılığa adınızı ve telefonunuzu vererek sorgulatacağım dedim,


    Dediğimide yaptım, ama savcılığa gidene kadar da aramaya devam ettiler ama açmadım. banka ve kredi kartımı iptal ettirdim, savcılığa gerekli şikayet ve ifademi de verdim, numaralarınıda engelledim.


    Şimdi bunlar benim internetten satın aldığım, hatta son satın aldığım ürünü ve internet adresimi bile verdiklerine göre.


    Benim modemimden bilgisayarıma girmiş olmalarından şüpheleniyorum, zaten cep telefonundan da spam aramalar geliyor,ancak telefonun beni uyardığı için açmıyordum.


    Benim Ana modemim, TPLİNK VC 220-G3U, kablolu router olarak kullandığım diğer modemim de yine TE LİNK VC 220-G2U, bu modemler Netmastermidir ?


    Ben modem sifremi daha önce değiştirmiştim, şimdi tekrar değiştireceğim ama bunlar, öyle sanıyorum ki profesyonel hackerler, bu şifreleride hekleyebiliyorlar,


    Ben internetimi en üst seviyede nasıl koruyabilirim.


    İnanın bu gece ne ben nede Panik hastası eşim uyuyamayacağız, bu sitresle kelime ve cümlelerde hatalar yaptıysam affedin. ama bana acele ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olun.


    Çok teşekkürler.








  • öncelikle Bilgisayarınızı ve akıllı telefonlarınızı temizleyin-temizletin. Bir kez zararlı yazılımı yediyseniz o yazılım hala içerdedir. Anlatılanlardan özellikle yazdıklarınızı gönderen bir keylogger var gibi geldi bana. bir kez şifre ve kullanıcı adınızı gördükten sonra alışveriş sitelerine rahatça girip alışveriş geçmişinizi görebilirler.

    o bilgisayardan-telefondan herhangi bir şifre aldığında-değiştirdiğinde yine onu görecekler cihazları temizlemeniz lazım.

    ("benim ve eşimin adı soyadı tc akimlik numaralarımızı, "bu bilgiler E-alışveriş sitelerinde zaten var fatura ad ve tc ye kesiliyor)




    Ayrıca boşuna engellemeyin numarayı yarın emniyete gelir biriminde yüz yüze görüşürüz deyin bir daha aramazlar. Çünkü o birimdeki polisin adını biliyorlar taklit ediyor ama tabi ki o değil. Başıma geldi sabit hattan bahsi geçen şubeyi aradık polis orda çalışıyor olayla alakası yok bir çok kişiye aynı dümeni çeviriyorlar ben değilim dedi.


    modemde mac filtresi özelliği var . Kendi cihazlarınız hariç engel atabilirsiniz.



    Ayrıca polis bu şekilde çalışmıyor sürekli telefonla taciz edilmezsiniz. bu tarz ciddi durumlarda sizin kapınıza resmi ekip gönderip sizi karakola davet ederler. Ya da daha basit durumlarda karakola telefonla çağrılırsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 31 Mayıs 2023; 20:30:34 >




  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler can dostum, Eşim panik atak hastası, bu olay nedeni ile ağırlaştığı için doktor doktor dolaştık, o nedenle mesajını bu gün görebildim ama çok şükür bir şey kaptırmadık, kendisini engelledim, savcılığa da suç duyurunda bulundum, aslında ben polisle yüz yüze konuşurken bile aramaya devam ediyordu, o sırada polis istese yeri bile tesbit edilebilirdi ama, maalesef ilgilenmediler.

    Mac flitresine engel atmayı bilsam yaparım ama onuda googleden araştırayım bakalım bulabilecekmiyim.

  • "internette ne zaman nerelerden alış veriş yaptığımızı, son alışveriş yaptığım siteyi ve tarihine kadar," yazmışsınız.

    Yazdıklarınızda asıl bu kısım önemli, bu kısım hakkında da zaten Nerd Miner cevap yazmış. Ben başka bir şey eklemek istiyorum.


    "eşimin ve benim kimsenin bilmesi mümkün olmayan bilgileri aktardı, benim ve eşimin adı soyadı tc akimlik numaralarımızı..." yazmışsınız. "kimsenin bilmesi mümkün olmayan bilgiler" ifadeniz maalesef doğru değil. Çok yakın geçmişte ulusal basında da yer aldı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kişisel bilgileri çalındı. Hatırladığım kadarıyla çalınan bilgiler şunlar:


    Ad soyad, kimlik numarası, doğum tarihi, doğum yeri, nüfusa kayıtlı olunan yer, ana baba adı, alt soy/üst soya ait bilgiler(yani akrabalarınızın aynı bilgileri), adınıza kayıtlı cep telefonu numaraları, adınıza kayıtlı gayrimenkuller(tapu bilgileri), mezuniyet bilgileri(eski yıllarda olup da elektronik ortama aktarılamayan mezuniyet bilgileri elektronik ortamda olmadığından çalınamamış olabilir) ve vesikalık fotoğraflar(vesikalık fotoğrafların ÖSYM'den çalındığı tahmin ediliyordu, son yıllarda ÖSYM'nin herhangi bir sınavına girmediyseniz ÖSYM'de vesikalık fotoğrafınız olmadığı için vesikalık fotoğrafınız çalınmamıştır). E-devletten hangi bankalarda hesap olduğu da görünebiliyor, belki o da çalınan verilerin arasında olabilir.


    " ... benim görev yaptığım yerlere kadar"

    yazmışsınız. Yine e-devlette tarihçeli yerleşim yeri sorgulama özelliği var. Vatandaşların tarihçeli yerleşim yerlerinin olduğu veritabanı da çalınmış olabilir. Eski ikamet adreslerinizi söyledilerse oradan bilmiş olabilirler.


    Özetle sadece kimlik numaranızı öğrenen kötü niyetli biri kolaylıkla yukarıdaki verilerinize erişebilir. Size kişisel bilgilerinizi söyleyerek dolandırıcılık teşebbüsünde bulunabilir. Kişisel veriler ayağa düştü artık.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.