Şimdi Ara

kullanıcıya program nasıl eklenir..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar kurdugumuz "file:/usr/bin/" icindeki programı nasıl kullanıcıya ekleriz .....ve nasıl masaustu ve baslattaki programların yanına koyabiliriz...



  • şincik masaüstünde mouse sağ tıkla oradan "uygulamaya bağlantı" yı seç. karşına bir menü gelecek. genel sekmesinde hangi programa bağlantı yapacaksan onun adını yaz. daha sonra istediğin bir simge varsa orada çarka benzer icona tıkla ve simgenin yerini belirt. izinleri salla ;) çalıştır sekmesinde komuttan gözat'a bak ve hangi programı çalıştıracaksan onun bulunduğu dizine git. tamam de bitir işini.

    en altta panel varya ona sağ tıkla "paneli yapılandır" de düzen seçili iken Menüler sekmesine git. oradan istediğin programın kısa yolunu başlata ekle, çıkar, orta kes, kafa gol at ne yaparsan yap

    kolay gelsin .
  • Eyvallah üstadım cok sağ ol....
  • Çok az bellek tükettiğinden ve ışık hızında çalıştığından dolayı IceWM i çok severim ve benim gibi IceWM kullanan kullanıcıların IceWM Program menüsüne yeni program ekleyebilmesi için yapması gerekeni anlatayım;

    1. Öncelikle ev (home) dizininizdeki .icewm klasörüne giriniz.

    username@hostname:~$ cd ~/.icewm

    2. Ardından bulunduğunuz dizin içerisindeki iceWM menu dosyasını en beğendiğiniz metin düzenleyicisi ile açınız.

    username@hostname:/.icewm$ pico menu

    Ekranda şuna benzer satırlar görülüyor olmalıdır,

     
    prog xterm xterm xterm -bg black
    prog rxvt xterm rxvt -bg black
    prog nedit nedit nedit


    Bu satırların her biri, menüden yer alacak olan kısayolları ifade etmektedir.
    Benzer şekilde eklemek istediğiniz program ismini, başına prog ifadesi getirerek uygun gördüğünüz bir satıra yerleştiriniz. Prog ifadesini takip eden ilk sütun, programın menü içerisinde görüntülenmek istenen ismidir. Birden fazla kelime ile ifade edilmek isteniyorsa, çift tırnak içerisinde yazılması gerekmektedir.

     
    prog "my programs" my_programs my_programs


    Menü ayıracı kullanmak istiyorsanız, ayıracı kullanmak istediğiniz satırda

    separator

    ifadesini kullanmanız kafidir.

    IceWM ile düşük bellek ve düşük işlemci gücü ile ışık hızında X kullanmak harikadır.

    Bu kısımda anlattıklarım, Slackware Linux dağıtımı üzerinde gerçekleştirilmiştir. Bir ara IceWM ın GUI ile konfigüre edilebilmesini sağlayan paketle karşılaşmıştım. İnsan eski alışkanlıklarını kolay terkedemiyor olsa gerek ki, kurmamla kaldırmam hemen hemen aynı zamana denk geldi.

    KDE yada GNOME size de bellek canavarı gibi gözüküyorsa, IceWM (yada WindowMaker) ın sizlere kapısı her zaman açıktır




  • Erişim engellendi desktop'a yazılamıyor diyor.
  • Yalnız şunu da söyleyeyeim operanın tar.gz dosyasını direk masaüstüne indirdim hatta açılmış hali de masaüstünde bu problem yaratmasın?
  • desktop'a yazılamaması izinlerle alakalıdır.bir kontrol et istersen

    X altında bir kaç yol söyleyeyim;
    //Herhangi bir dosya yöneticisi ile (genelde programlar /usr/bin'e atar kendini.) yolu aç.çalıştırılabilir dosyayı sürükleyerek masaüstüne bırak bir menü açılır.buraya bağ koy/kopyala gibi Bağ koyu seçersen kısayolun hazır.
    //masaüstünde sağ tıklayarak uygulamaya bağlantıyı tıkla.bağın gideceği programı gösteren ayarları yap.Kısayolun hazır.
    //KDE için kappfinder diye bir program var.bunu çalıştırırsan bulduğu programlar içerisinde senin istediklerini menüye ekler.
    //sistem ayarlarından menu updating gibi bir ayar aracı var buradan menünü şekillendirebilirsin.
  • Kısayolu masaüstüne atadım ve kısayolunu atadığım dosya şu

    'file:/home/emre/Desktop/opera-8.0-20050104.5-shared-qt.i386-en' içindeki opera dosyası. ve bu son Opera dosyasının uzantısı yok! Çift tıklayınca hiçbirşey olmuyor.

    Masaüstüne oluşturduğum opera kısayoluna çift tıkladığımda ise alt çubukta başlatılıyor diyor kum saati bir süre çalıştıktan sonra yok olup gidiyor.

    Ama konsoldan yukarıdaki operanın bulunduğu dosyay gelip 'opera' yazıp enter'a basarsam çalıışyor. Bu kısayol neden çalışmıyor?

    Birde bu pencere içindeki uzantısı olmayan 'opera' dosyasına sağ klik özellikler deyince program türü olarak 'kabuk betiği' olduğunu söylüyor. Ne demektir bu betik?
  • Tamamdır /usr/bin dizini içindeki opera simgesi varmış ona çift tıklayınca çalışıyor. O simgeden masaüstüne (KDE demek daha doğru sanırım?) kısayol atadım. Ancak simgesini değiştirmek için sağ klik yaptım ordaki pencerede değiştirebildim ama masaüstündeki simge değişmedi?
  • Tamamdır mythief senin dediğin yolla yaptım. Meğer kurduğumuz programlar kök dizinine kuruluyormuş sanırım? Yani windowsdaki program files gibi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.