Şimdi Ara

KULLANIŞLI MUHASEBE(TİCARİ) PROGRAM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
39.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslına bakarsanız ücretsiz program insanın kulağına çok hoş geliyor. Fakat burada sorulması gereken çok önemli bir soru var. Neden bir firma bu kadar emek verip hazırladığı programı ücretsiz versin ki! İlk başta alacağı parayı bir şekilde daha sonra fazlasıyla kazanmayacak olsa bunu neden yapsın. Neticede her firmanın personel, genel gider, vergi v.s. bir çok giderleri var ve bunları karşılamak zorunda. Zaten bunları karşılayamazsa ayakta kalamaz ve sürekliliği olmayan bir muhasebe programının da hiçbir anlamı yok. Çünkü muhasebe kayıtları gibi bir şirket için hayati öneme sahip verileri kaybetmeniz veya farklı problemler yaşamanız şirketin tüm dengesini bozabilir.
    Bu tip ücretsiz programlar genelde her bir ek modülden ilave para alıyorlar, bildiğim kadarıyla Bilsoft'ta yedekleme programı 100 TL, veri aktarımı programı için 100 TL, stok sayım modülü 100 TL derken zaten iş bir program fiyatına geliyor. Ama işin başında para ödemeyeyim de lazım oldukça alırım diyorsanız tabii ki bu da bir yol ama bence biraz can sıkıcı bir durum.
    Ayrıca artık çok hesaplı programlar var, LOGO'nun, ETA'nın yaptığı işleri rahatlıkla ve daha da kolay yapan çok daha hesaplı programlar var. 300- 400 TL verip alıp gönül rahatlığıyla kullanmak varken, sürekli bir problem olursa nasıl destek alırım, yada programın gelişimi düzenli olacak mı, acaba beni güncellemelerden mi yoksa teknik destekten mi kazıklayacaklar diye düşünmektense baştan uygun bir para verip işimi görecek bir program almak bana daha mantıklı geliyor.
    Ben bir süre önce Aymet Muhasebe programı aldım, çok da memnunum. Tabi ki herkes kendi kullandığı programı biliyor ve kıyaslamasını da buna göre yapıyor, bu da gayet normal.
    Ayrıca herkesin görüşüne saygılıyım, neticede herkes kendi kararlarının sonuçlarına katlanacak ama benim düşüncelerim de bu şekilde.
    Herkese başarılar dilerim.




  • EmreBurak arkadaşımız güzel anlatmış :). Evet bilsoft'un isteğe bağlı olarak ek modülleri var onlarda isteğe bağlı zaten :) yedekleme, excel aktarım ve sayım modülü. Almasanız bile programda bir eksiklik yok. Bu firmanın Bilsoft Muhasebe programını yıllardır kullanıyorum. Herhangi bir ek modülünüde almadım ücretsiz olarak kullanmaya devam ediyorum :). Sürekli yeni güncelleme geliyor ilk kullandığım 1.4.1 di şimdi 2.9.2 versiyonu çıktı.

    Teknik destek konusunda alabilir miyim gibi sorunlardan bahsetmişsin, Bilsoft bu konuda da güvenli, veriyorsun adamlara 30 TL bilgisayarına bağlanıp ne sorunun varsa çözüyorlar. 30 TL olmasıda gayet tatmin edici, çünkü dediğin gibi hiç bir şekilde para almazlarsa nasıl sürekliliği olsun. Bu konuda sorun yaşamadım ben.

    Lazım olmayan bir sürü ek modül olan programları alıyoruz sonra karışık geliyor sıkılıyoruz, hemde gereksiz para veriyoruz. Bilsoft bu sadelik konusunda beni gerçekten mutlu etti.

    Dediğin gibi herkesin kendi tercihi birşey diyemeyiz :), ama ücretsiz sonuçta denemekte fayda var, ben 2012-2013 yıllarında deneme için başladım hala devam ediyorum :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etnaa81 -- 9 Şubat 2016; 12:29:39 >




  • Muhasebe deneyimini bir kenara bırakın ve şu programa bir bakın. Enteresan menüler ve işleyişi var.



    Sanal Asistan

     KULLANIŞLI MUHASEBE(TİCARİ) PROGRAM




  • Noyax muhasebe programı var 1 ay ücretsiz deneyebilirsin web tabanlı bir yazılım. Noyax.com internet sitesinden inceleme imkanın var lisanslı ve sürekli destek imkanı sunuyorlar. Fiyatlarıda pisayasaya göre bence gayet uygun.
  • Burasıda işinize yarayabilir.
    http://www.sentez.com/
  • Arkadaşlar, paraşüt kullanan var mı?
  • berquay kullanıcısına yanıt
    2-3 ay önce merak edip ücretsiz demo versiyonunu biraz denemiştim, web tabanlı bir program. Bu hem avantaj hem de dezavantaj. Internet olmadığında hiçbir işlem yapamıyorsunuz, hızlı işlem yapanlar için uygun değil. Ancak çok küçük bir işletmeniz var ve internet kesintisi yaşamayacağınızı düşünüyorsanız düşünülebilir. Bir de şimdilik programdaki modüller oldukça yetersiz ama kolay bir program. Fakat bir başka ayrıntı daha var, programa her yıl para ödemek zorundasınız, yani aslında programın kullanım lisansını sadece bir süreliğine alıyorsunuz. Her yıl 400-500 TL ödemek zorundasınız.
    Halbuki benim kullandığım gibi bir program alsanız bir kere lisans ücreti verirsiniz ve ömür boyu lisansınız olur, bir daha da para ödemek zorunda kalmazsınız.
    Ayrıca başka programlarda var, amacınıza göre birini tercih edebilirsiniz, konuyla ilgili detaylı bir yazıyı çok önceleri zaten buraya yazmıştım, isterseniz oaraya da bakın derim.
    Tabi ki tercih sizin.
    Kolay gelsin.




  • berquay kullanıcısına yanıt
    Ya bu paraşüt'ün bende her yerde reklamını görüp merak ettim, araştırdım bu para nereden geliyor diye meğer büyük ortakları yabancı yatırım şirketleriymiş neyse ben programı bir deneyim dedim, biraz kullandım aslında program oldukça kolay ama programın içerisindeki özellikler çok yetersiz geldi bana. Bir de internet olmayınca sorun, program çalışmıyor.
    Aslında ben aymet ticari muhasebe programını kullanıyorum, programdan da memnunum ama merak işte belki daha iyi bir program bulabilirmiyim diye baktım ama yok arkadaş aymet gerçekten iyi, daha kolayını da aramam da zaten saçma oldu, program zaten kolay daha kolayı da neymiş! her neyse lafı fazla uzattım, paraşüt'te kullanabilirsiniz ama anlamadığım şu, bu programa niye her sene sürekli para ödemek zorunda kalacağım ki! ben kullandığım programa bir kere ödeme yaptım tamam, bir daha ödeme yapmama gerek yok.
    İyi günler...
  • berquay kullanıcısına yanıt
    Ben 2 yıldır Paraşüt kullanıyorum. Ama bugün iptal etme kararı aldım. Yıllık 250 iken 360 oldu şimdi 430TL gibi rakamlar. Bende vazgeçiyorum. Güzel bir program ama kullanıcı arttıkça fiyat düşüreceklerine fiyat arttırıyorlar. Yıllık 50TL ye web tabanlı programlar var artık. O zaman yoktu mecburen verdik. Asıl sebep Mac kullanmamız. Mac işletim sisteminde program yok ve yine web tabanlı bakıyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceyhunguler

    Ben 2 yıldır Paraşüt kullanıyorum. Ama bugün iptal etme kararı aldım. Yıllık 250 iken 360 oldu şimdi 430TL gibi rakamlar. Bende vazgeçiyorum. Güzel bir program ama kullanıcı arttıkça fiyat düşüreceklerine fiyat arttırıyorlar. Yıllık 50TL ye web tabanlı programlar var artık. O zaman yoktu mecburen verdik. Asıl sebep Mac kullanmamız. Mac işletim sisteminde program yok ve yine web tabanlı bakıyorum...

    O ne öyle ya, her sene 430 Tl verilir mi! Ben bir kere para verdim işlem tamam. Niye her sene para vereyim ki, benim ihtiyaçlarım çok değişmiyor ki, olsa da ufak tefek değişiklikler onu da düzgün tüm firmalar yapıyor zaten. Ben aymet muhasebe kullanıyorum çok da memnunum.
    Gerçi ceyhunguler in dediği de doğru, Mac'de doğru düzgün program yok, PC olsaydı tavsiye ederdim ama bildiğim kadarıyla aymet firmasının Mac üzerinde programı yok. Ama bir ara mobil versiyon üzerinde çalışıyorlardı ne oldu bilmiyorum, işine yararsa istersen bir sor belki yapmışlardır.




  • Yorumlar icin tesekkurler arkadaslar.

    Sureli ucret almalarinin sebebi surekli destek verilmesi ve surdurulebilir gelir modeli ile isletmelerden aylik ucret almalari. Boylece 2-3 bin lira yerine ayda 40-50 tl oduyorsunuz, 2000-3000 tl ile ticaret yapip para kazaniyorsunuz. Karar sizin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pinaraksoy

    Ben çok uzun süredir (yaklaşık 18 yıl) farklı muhasebe programları kullanıyorum. Bunlar; LOGO, ETA, VEGA, DATASOFT, ZİRVE, MİKRO ve AYMET. Bu programlardan VEGA ve DATASOFT'un DOS versiyonları oldukça iyiydi ancak Windows ortamına geçtikten sonra aynı başarıyı gösteremediler. LOGO ve ETA ise zaten herkesin bildiği programlar o yüzden çok yorum yapmama gerek yok. Sadece şunu söyleyebilirim, özellikle LOGO ticari amaçlı güzel bir program ama hem çok pahalı hem de teknik servis konusunda ciddi problemler yaşayabiliyorsunuz, bazı zamanlarda servis alabilmeniz 3-5 gün sürebiliyor bu da çok ciddi bir sıkıntı. Aslında bu kadar yaygın olan bir programın teknik servisinin bu kadar geç ve pahalı veriliyor olması bence çok can sıkıcı bir durum. Ayrıca ilk satın aldığınızda bile eğitime ücret almasını da bir türlü anlayamıyorum (Bu ücret öyle ucuz da değil).
    ETA ve ZİRVE ise daha çok resmi muhasebe amaçlı kullanacaksanız iyi.
    Aslında yukarıda saydığım programlarda yaşadığım çeşitli sorunlar beni yeni program arayışına itti ve AYMET programını bu arayışlarım esnasında buldum. AYMET çok bilinen bir firma değil ve internetten araştırırken bulduğum ürünler arasında kullanımının kolay olması dikkatimi çekti ve 3 yıla yakın bir süredir de kullanıyorum. İnanmayacaksınız ama bu ismini pek duymadığım program ticari paket olarak beklediğimin çok üstünde bir performansa sahip. Ayrıca teknik servis konusunda da çok hızlı dönüş alabiliyorum. Bir de LOGO'ya ödediğim teknik servis ücretinin üçte biri fiyatına ve çok daha hızlı çözüm alıyorum.
    AYMET programını neden özellikle LOGO ile kıyasladığımı sorarsanız benim Ticari Muhasebe amacıyla kullandığım programlar arasında en başarılı bulduğum iki program LOGO ve AYMET. Elbette piyasada onlarca başka program da var ve ben kullandığım programları (LOGO, ETA, VEGA, DATASOFT, ZİRVE, AYMET, MİKRO) alırken gerek çevremdeki insanların tavsiyelerini dinliyorum gerekse kendim internetten araştırıp programların demolarını indiriyorum veya istiyorum. Bu nedenle başka programlarında demolarını inceledim. Mesela: Yaylasoft, Kursoft, Paraşüt, Turkuaz gibi. Bu programların hiçbirisine kötü diyemem ama benim istediğim pratiklikte ve yetenekte görmediğim için bunları tercih etmedim.

    Kısaca size tavsiyelerim şunlar:
    Eğer işiniz resmi muhasebe tutmaksa ETA veya ZİRVE'nin Müşavir Programını tavsiye edebilirim. Bu firmaların ticari paketleri de var ama bu alanda pek iyi değiller.
    Amacınız ticari işlemlerinizi tutmaksa öncelikli olarak AYMET Ticari Muhasebe programını tavsiye ederim.
    Eğer büyük ölçekli bir işletmeniz varsa (250'nin üzerinde çalışan) o zaman belki LOGO'nun kahrı çekilir, yoksa o kadar para verip, bir de zamanında servis alamamak gerçekten insanın canını sıkıyor.


    ya Pınar hanım gerçekten teşekkürler size, bayağı iyi özetlemişsiniz işi süperr. ben de bir süredir program arayışı için bir kaç firma ile görüşüyorum aymet firması ile de görüşüyorum, çok fazla da aradım hatta, oldukça iyi ilgileniyorlar beğendim doğrusu, ürünün benim ihtiyaçlarımı karşıladığına karar verdim, firma da şimdilik çok ilgili ama size sormak istediğim brişey var, siz 3 yıldır kullandığınızı yazmışsınız acaba ilerleyen zamanda da firma satın almadan önceki gibi bizimle ilgileniyor mu, yoksa bazıo firmaların yaptığı gibi iş satana kadar mı?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HalilAydın1981


    quote:

    Orijinalden alıntı: pinaraksoy

    Ben çok uzun süredir (yaklaşık 18 yıl) farklı muhasebe programları kullanıyorum. Bunlar; LOGO, ETA, VEGA, DATASOFT, ZİRVE, MİKRO ve AYMET. Bu programlardan VEGA ve DATASOFT'un DOS versiyonları oldukça iyiydi ancak Windows ortamına geçtikten sonra aynı başarıyı gösteremediler. LOGO ve ETA ise zaten herkesin bildiği programlar o yüzden çok yorum yapmama gerek yok. Sadece şunu söyleyebilirim, özellikle LOGO ticari amaçlı güzel bir program ama hem çok pahalı hem de teknik servis konusunda ciddi problemler yaşayabiliyorsunuz, bazı zamanlarda servis alabilmeniz 3-5 gün sürebiliyor bu da çok ciddi bir sıkıntı. Aslında bu kadar yaygın olan bir programın teknik servisinin bu kadar geç ve pahalı veriliyor olması bence çok can sıkıcı bir durum. Ayrıca ilk satın aldığınızda bile eğitime ücret almasını da bir türlü anlayamıyorum (Bu ücret öyle ucuz da değil).
    ETA ve ZİRVE ise daha çok resmi muhasebe amaçlı kullanacaksanız iyi.
    Aslında yukarıda saydığım programlarda yaşadığım çeşitli sorunlar beni yeni program arayışına itti ve AYMET programını bu arayışlarım esnasında buldum. AYMET çok bilinen bir firma değil ve internetten araştırırken bulduğum ürünler arasında kullanımının kolay olması dikkatimi çekti ve 3 yıla yakın bir süredir de kullanıyorum. İnanmayacaksınız ama bu ismini pek duymadığım program ticari paket olarak beklediğimin çok üstünde bir performansa sahip. Ayrıca teknik servis konusunda da çok hızlı dönüş alabiliyorum. Bir de LOGO'ya ödediğim teknik servis ücretinin üçte biri fiyatına ve çok daha hızlı çözüm alıyorum.
    AYMET programını neden özellikle LOGO ile kıyasladığımı sorarsanız benim Ticari Muhasebe amacıyla kullandığım programlar arasında en başarılı bulduğum iki program LOGO ve AYMET. Elbette piyasada onlarca başka program da var ve ben kullandığım programları (LOGO, ETA, VEGA, DATASOFT, ZİRVE, AYMET, MİKRO) alırken gerek çevremdeki insanların tavsiyelerini dinliyorum gerekse kendim internetten araştırıp programların demolarını indiriyorum veya istiyorum. Bu nedenle başka programlarında demolarını inceledim. Mesela: Yaylasoft, Kursoft, Paraşüt, Turkuaz gibi. Bu programların hiçbirisine kötü diyemem ama benim istediğim pratiklikte ve yetenekte görmediğim için bunları tercih etmedim.

    Kısaca size tavsiyelerim şunlar:
    Eğer işiniz resmi muhasebe tutmaksa ETA veya ZİRVE'nin Müşavir Programını tavsiye edebilirim. Bu firmaların ticari paketleri de var ama bu alanda pek iyi değiller.
    Amacınız ticari işlemlerinizi tutmaksa öncelikli olarak AYMET Ticari Muhasebe programını tavsiye ederim.
    Eğer büyük ölçekli bir işletmeniz varsa (250'nin üzerinde çalışan) o zaman belki LOGO'nun kahrı çekilir, yoksa o kadar para verip, bir de zamanında servis alamamak gerçekten insanın canını sıkıyor.


    ya Pınar hanım gerçekten teşekkürler size, bayağı iyi özetlemişsiniz işi süperr. ben de bir süredir program arayışı için bir kaç firma ile görüşüyorum aymet firması ile de görüşüyorum, çok fazla da aradım hatta, oldukça iyi ilgileniyorlar beğendim doğrusu, ürünün benim ihtiyaçlarımı karşıladığına karar verdim, firma da şimdilik çok ilgili ama size sormak istediğim brişey var, siz 3 yıldır kullandığınızı yazmışsınız acaba ilerleyen zamanda da firma satın almadan önceki gibi bizimle ilgileniyor mu, yoksa bazıo firmaların yaptığı gibi iş satana kadar mı?

    Merhaba HalilAydın1981,

    Güzel eleştirileriniz için teşekkür ederim.
    Sizin de yazımdan okuduğunuz gibi ben uzun süredir (şimdi 5 yıla yaklaştı herhalde) Aymet muhasebe programını kullanıyorum ve oldukça memnunum.Satış sonrası hizmetlerin nasıl olduğunu sormuşsunuz, ben hiçbir fark görmedim açıkcası. Satın almadan önce nasıl ilgileniyorlarsa şimdi de aynı ilgiyi görüyorum, oldukça hızlı ve kapsamlı bir destek alabiliyorum. Bir çok hizmeti de ücretsiz veriyorlar, ancak zaman alıcı ve benim bilgisayardan kaynaklanan hatalar olursa o zaman ücret ödüyorum o da çok makul bir ücret, en son bilgisayarıma format atılmıştı (internetten virüs bulaşmıştı) ve ondan sonra yeniden kurulum ve ayarlama yaptırdım 50 TL ödemiştim mesela.
    Ben hiçbir problem yaşamadım, tavsiye edebilirim.
    İyi günler,




  • Merhabalar Kursoft KRS serisini deneyebilirsiniz. Bulut ve lokal çözümleri var bir çok sektöre özel programları mevcut sektörel alanda bilgi sahibiler kesinlikle tavsiye ederim.

    Buradaki linkten çözümlerini inceleyebilirsiniz.

    http://www.kursoft.com.tr/kursoft-krs.aspx
  • Merhaba,

    Web tabanlı kolay ön muhasebe programı olarak Planports tavsiye ederim. Destek konusunda son derece başarılılar. Kullanmadan önce ücretsiz deneyebiliyorsunuz. Teklif ve satış yönetimi modülü de var. Adresini paylaşıyorum;

    www.planports.com
  • Aaro Muhasebe Programı tamamen web tabanlı bir muhasebe programıdır.
    Dünyanın neresinde olursanız olun , internet olan tüm cihazlardan(masaüstü,mobil) muhasebe kayıtlarınızı görebilir/düzenleyebilirsiniz veya ekleme/silme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.
    Birkaç dakikada kaydolarak , Aaro Muhasebe Programını 1 yıl boyunca ücretsiz olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.

    www.aaro.com.tr
  • pinaraksoy P kullanıcısına yanıt
    Merhaba Pınar hanım, ben Aymet.NET programını aldım ve çok da memnunum, sizin dediğiniz gibi Aymet firması programı almadan önceki gibi ilgili, programda gerçöekten güzel, işimi de fazlasıyla görüyor.size de tavsiyeleriniz için çok teşekkürler :)
  • ofisassist iş yazılımlarının yazdığı ön muhasebe programına bak bence
    kullanımı gayet kolay demo istediğinde anında mail ile kullanıcı şifresi geliyor hemen kullanıp deneye biliyorsun telefonla destek almak istersen neredeyse muhasebe eğitimi veriyorlar
    bence incele https://www.ofisassist.com/muhasebe-programi
    ücretide gayet makul KULLANIŞLI MUHASEBE(TİCARİ) PROGRAM




  • ceyhunguler kullanıcısına yanıt
    ofisassist iş yazılımlarının yazdığı ön muhasebe programına bak bence
    kullanımı gayet kolay demo istediğinde anında mail ile kullanıcı şifresi geliyor hemen kullanıp deneye biliyorsun telefonla destek almak istersen neredeyse muhasebe eğitimi veriyorlar
    bence incelehttps://www.ofisassist.com/muhasebe-programi
  • Biz firmamızda kursoft yazılım kullanıyoruz. Programları kullanımı kolay bir arayüze sahip bunun yanında hizmetleri çok iyi istediğimiz zaman ulaşıp sorunlarımızı çözdürüyoruz. Fiyatları emsallerine göre çok uygun kesinlikle tavsiye ederim. sayfalarıwww.kursoft.com.tr demolarını incelemenizi öneririm.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.