Şimdi Ara

KUNDURACI GÖĞSÜ KİLO ALMAYI ENGELLER Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar 17yaşına giricem ve kunduracı göğsü hastalığım var 184 civarı boyum ve 60 kiloyum kilom boyuma göre az ve vücudum çok kötü duruyor vacum bell kullanıyorum fakat kilo alamıyorum ne kadar yesem de bir faydası olmuyor bu hastalık kilo almama engel geliyor gibi doğrusu nedir ? ve nasıl kilo alıcam bu hastalığım varken




  • Tiroidlerde ve insülin de sıkıntı yoksa kiloyla ilgili problem olmaz. Muhtemelen çok yediğini düşünüyorsun fakat az yiyiyorsun. Deneme yanılma yoluyla kendi kalori ihtiyacını bulman lazım (internette kalori ihtiyacını hesaplayan uygulamalar yanlış gösterir.) İlk önce 3500 kalori almaya çalış. 1 hafta sonra tartıya çık ve kilo almismisin vermismisin buna bak. Diyelim ki kilon sabit durumda bu sefer 3800 kaloriye çıkar. Tekrardan bak. Eğer ki kilo almaya basladiysan diyetine aynı bu şekilde devam et. İlk önce diyet düzenini oturttuktan sonra spora basla. (İlk başta ikisini bir arada yapma, pes edersin) Spor yapmaya başladıktan sonra alman gereken kalori miktarı biraz daha artacak. Önceden kaç kalori alıyorsan ve kilo alıyorsan bu sefer spor da eklendiği icin biraz daha yemek yemen gerekecek. Tekrardan aynı döngüye girip 1 hafta 4300 kalori alıp tartıya çıkıp kilo alıp almadığına bakman gerek. Kilo alamiyorsan 4800'e yukseltmen gerek (örnek olarak söylüyorum. Deneme-yanilma yonetmiyle yapman lazım) Bu olay örgüsü sana ilk başta zor gibi gelebilir fakat alışmak kolay gelir. Sporu hayatın boyunca yapmalısın..




  • Keevo kullanıcısına yanıt
    en baştan teşekkür ediyorum cevap yazdığınız için çünkü bu kilo konusu benim için çok hassas bir konu dışardan fiziğim çok kötü güzüküyor çünkü. konuya gelicek olursak da benim düşüncem göğsümde bir göçük olduğu için karnım yani sanırsam midem yemek yiyince şişiyor ve vücut sanki karnımda çok şişlik olupta göğüse zarar vermemesi için kilo aldırmıyor gibi (benim fikrim) saçma gelebilir kulağa. dediğiniz şeyi deniyecem 2 günde bir göğüs egzersizler yapıyordum 2 haftadır. 2 egzersiz de dumblee ile göğüs çalıştım. devam etmeli miyim sizce çünkü yukarda belirttiğinizr göre daha çok kalori yaktığım için kilo almam zorlaşır demişsiniz. kilom 57 ile 62 arası gidip geliyor bugün 58 ise yarın 59 öbür gün 57 öbür gün 60 anlamadım gitti çok fazla sapması var. Ve de son olarak kilomun kaç olması gerekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sametdgrz -- 26 Nisan 2024; 19:32:58 >




  • sametdgrz S kullanıcısına yanıt

    Karninizin şişmesi çölyak, gluten intoleransıyla da ilgili olabilir. Göğsunuzde olan sıkıntı, sadece o bölgeye özgü olan bir durumdur. Diğer organlara zarar vermez. Mideye etki etmez merak etmeyin. Yukarda da dediğim gibi hormonlar düzgün çalışıyorsa vücudun kilo almaması mümkün değildir. Spor konusunda ppl öneririm. İlk gün göğüs-omuz 2.gun kol-sırt 3.gün bacak 2 gün veya 1 gün dinlenme sonra tekrar aynı rutin gibi.. Bu şekilde yapabilirsiniz. Ama asıl önemli olan diyettir. İlk önce diyeti kontrol altına almak önemli yukarda yazdığım deneme-yanilma yoluyla kilo alabilirsin. Boyuna göre şu kilo az veya çok diyemeyiz. Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki en az 70-75 kilo olman gerekir.

  • Keevo kullanıcısına yanıt
    hocam karnımın şişmesi öyle çok sorun değil asıl olması gereken şekline giriyor fakat saatler geçtikten sonra dümdüz oluyor karnım. Vücudumda yağ oranı çok düşük ve vücudum az et ve kastan ibaret. Çoğu kas yani. beni. düşüncem de en az bi 75 kilo olmam lazım. İlk yazdığınız şeyde tiroid ve insülünden bahsetmiştiniz ben bu değerlere nasıl ulaşıcam. hastaneye gitsem hangi bölüme gitmem gerekiyor.
  • sametdgrz S kullanıcısına yanıt

    Hormon testleri devlet hastanesinde dahiliye yapar, ciddi bir durum görürlerse endokrinolojiye sevk ederler hocam. Ama en iyisi özel hastanelerdeki endokrinoloji doktorlaridir. Gidebiliyorsaniz özel hastaneden endokrinolojiye gidin çünkü devlet Hastanesi'nde ilk dahiliye bakar. fakat endokrinoloji uzmanları bu konuda daha iyidir özelden direkt endokrinolojiye randevu alınabiliyor, devlet Hastanesi'nde endokrinolojiye randevu alamiyorsun.

  • Keevo kullanıcısına yanıt
    hocam ben dahiliyeye gittim 2 3 ay oluyor bir problem yok dedi kilo alamıyorum napmam lazım dedim normalsin dedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.