Şimdi Ara

Kuran-ı Kerim türkçe mealini arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
4.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar

    Okumak ve anlamak için Kuran-ı Kerim'in Türkçe mealini arıyorum.
    Ancak şu zamanda çok farklı yayın evleri, cemaatler, vakıflar derken farklı farklı tercüme edilmiş değiştirilmiş mealler var.

    Bir kaç zamandır araştırdığım üzere Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır meallerinden okumaya karar verdim.
    Ancak Elmalılı ya ait de bir sürü farklı yayın evi ve farklı meal kitabı var.

    Hatta geçenlerde bir internet haberin de görmüştüm Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kuran mealini sadeleştirerek Gülen Cemaati tarafından bazı yerlerin değiştirildiği ve çok farklı kelimelerin yazıldığı söyleniyordu.

    Şimdi bir kaç kitap kapağını ekledim. Hangisini alıp okumalıyım bilenler ve okuyanlar yardım edebilir mi?

    Bide bazıları sadece mealini bazıları da tasfirinin okunmasını felan önermiş.

    Özellikle farklı mealler okumuş kişilerin ve bilenlerin görüşleri için şimdiden teşekkürler. Kuran-ı Kerim türkçe mealini arıyorum
     Kuran-ı Kerim türkçe mealini arıyorum
     Kuran-ı Kerim türkçe mealini arıyorum







  • Muhammed Esed
    Yaşar Nuri Öztürk
    Edip Yüksel
    Birde klasik Diyanet meali alırsan epey faydalı olur, bunları karşılaştırarak okursan faydalı olur."Türkçe Kuran Çevirilerindeki Hatalar" kitabını da tavsiye ederim.
  • Ayet Ve Hadislerle Açıklamalı Kur'an-ı Kerim Meali (2 Cilt)

    Bu eseri okumanı tavsiye ederim. Linkte bulunan, kitap hakkında verilen bilgilendirmeyi de okumanı tavsiye ederim.

    http://www.ilahiyatvakfi.com/vitrin/prddet.php?pid=2959
  • Elmalılı Hamdi Yazır Kur'an Meâli yazmamıştır. Hazırladığı Meâl tefsirinde açıkladığı ayetlerin tercümesiden başka bir şey değil. Kısaca yukarıdaki tüm mealler Elmalılı tefsirindeki ayet tercümelerini cımbızlayarak hazırlanmıştır.



    Son zamanlarda birçok farklı yayınevinden onlarca meal çıkıyor. Ama bu meallerin çoğu meal havuzlarından cımbızlanarak, kendi görüşünü ve ideolojisini Kur'an'a yaslamak isteyenler tarafından tarafından hazırlanıyor. Özgün olduğunu iddia eden ve 'En doğru Kur'anı ben yazdım' diyebilecek kadar kibirlenen Yaşar Nuri ve Edip Yüksel gibilerinin halleri ortada.



    Tavsiyem meal yerine Elmalılı Tefsir'ini okuman. Sadece meal okumak sağlıklı değil. Mealle bir noktadan sonra bütün ayetler senden bahsediyormuş gibi hissediyorsun. Ayetleri farkında olmadan batıni tefsir ederek anlamını bozuyorsun. Artı tek bir kitap üzerine indirgenmiş din anlayışı kibir yapar. Artı püriten zihniyetine sahip olursun. Yobazlaşırsın. Kendi vesveselerini din olarak bile zannedebilirsin.



    Bütün bunlar tecrübemle sabittir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boris234 -- 17 Aralık 2016; 17:16:38 >




  • mahmut kısanın var onu okuyorum şuan güzel fena değil açıklamalı meali yani ayetlerin arasında açıklayarak yazılmış
  • Kardeşim rahmetli Yaşar Nuri Öztürk meali bence şuan en iyisi. Arapça keimelerin deyimlerin bir kaç anlamını birden veriyor. Ben çok beğenmiştim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mgrosso451

    Kardeşim rahmetli Yaşar Nuri Öztürk meali bence şuan en iyisi. Arapça keimelerin deyimlerin bir kaç anlamını birden veriyor. Ben çok beğenmiştim.

    Hocam malum kesim o hocadan nefret ediyor ama? Onların sevmediği dinsiz imansız hain oluyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşar nuri nedir allah aşkına, diyanetten mühürlü herhangi bi meal alsanız aynı zaten...bazılarında ufak tefsir gibi bişey de oluyor...istanbulda beyazıtta ya da diyanet yayınevlerinde bulunur, başka şehilrer için bilemiycem ama büyük bi kitapçıda incelenip alınabilir olmadı internetten bakının biraz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İssiz Adam

    Yaşar nuri nedir allah aşkına, diyanetten mühürlü herhangi bi meal alsanız aynı zaten...bazılarında ufak tefsir gibi bişey de oluyor...istanbulda beyazıtta ya da diyanet yayınevlerinde bulunur, başka şehilrer için bilemiycem ama büyük bi kitapçıda incelenip alınabilir olmadı internetten bakının biraz

    Aynı mı?
  • Türkçe okumak kardeşim, türkçe okumak şeytan işi.
  • boris234 B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler açıklamalarınız için.

    Elmalılı Tefsiri olarak bunu buldum.

    Bu mu sizin söylediğiniz?

    Sadeleştiren ve Dipnotlar ekleyen Prof. Dr. Hamdi Döndüren de yazıyor  Kuran-ı Kerim türkçe mealini arıyorum




  • Teşekkürler Hocam

    Kitabı ve yazarları inceliyorum kitap açıklamasını da okudum ve aşağıya yazıyorum.

    Kur’ân-ı Kerîm’in kendi kendisini açıklaması onun en büyük özelliği olduğu gibi, tefsir usulünün de en başta gelen ilkesidir. Bu ilke ihmal edildiği zaman herkesin kendi anlayışına göre âyetleri istediği tarafa çekebildiğine dair sayısız örneklerin şahidiyiz.
    Kur’an tefsirinin ikinci kaynağı ise Hadistir. Zira Kur’ân-ı Kerîm’i tebliğ etmenin yanı sıra, onu söz ve fiille açıklamak Peygamber aleyhisselâma, ona itaat etmek de ümmetine görev olarak verilmiştir. Günümüzdeki ihtilâflar, özellikle bir kısım medya eliyle biteviye sürdürülen tartışmalar dikkatle incelendiğinde görülecektir ki, bu konuları anlaşılmaz hale getiren en büyük etken, Hadisin dikkate alınmamasıdır. Zira Hadis, ümmet içindeki her türlü ihtilâfı çözme gücüne sahiptir; onun için anlaşmazlık halinde Peygamber aleyhisselâma başvurmak bizzat Kur’ân-ı Kerîm tarafından emredilmiştir (Nisâ, 4/65).
    Elinizdeki meâl, mevcut çalışmalar arasında eksikliği müşahede edilen bu iki ana noktada bir hizmet sunmak niyetiyle hazırlanmıştır:
    Bu çalışmada sadece âyetlerin meali verilmekle yetinilmemiş; o âyetle ilgili daha başka âyetlere de dipnotlarında yer verilmiştir.
    Aynı şekilde, Peygamber Efendimizin Kur’ân-ı Kerîm ile ilgili açıklamaları da, yine ilgili âyetlerin dipnotlarında, Hadis ilminin ilkeleri doğrultusunda ve kaynakları gösterilmek suretiyle kaydedilmiştir.
    Bu iki özellik, elinizdeki meâlin diğer bütün meâllerden ayrılan en önemli yönünü teşkil etmektedir. Bu sayede, okuyucu, Kur’ân-ı Kerîm’in hangi sayfasını açarsa açsın, okuduğu âyetlerle ilgili diğer âyetleri bir arada inceleme fırsatı bulduğu gibi, kendisine Kur’an indirilen Peygamberin âyetlerle ilgili açıklamalarını da o âyetlerin dipnotlarında bulacaktır.




  • O olabilir. Tefsiri sadeleştirenlerin içinde sadece Feto cemaatine yakın kimseler ayetlerle oynamışlar. Bu profun cemaatle alakası yok. Artı olarak cüz-cüz hazırlanmış orj. metin Pdf var şu sitede:



    http://tr.yenisehir.wikia.com/wiki/OR%C4%B0J%C4%B0NAL_PDF_ELMALI_TEFS%C4%B0R%C4%B0



    Ama dili biraz ağır gelebilir.



    Onun dışında internet üzerinden Taberi tefsirine ulaşabilirsin pdf olarak. O da işini görür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boris234

    O olabilir. Tefsiri sadeleştirenlerin içinde sadece Feto cemaatine yakın kimseler ayetlerle oynamışlar. Bu profun cemaatle alakası yok. Artı olarak cüz-cüz hazırlanmış orj. metin Pdf var şu sitede:



    http://tr.yenisehir.wikia.com/wiki/OR%C4%B0J%C4%B0NAL_PDF_ELMALI_TEFS%C4%B0R%C4%B0



    Ama dili biraz ağır gelebilir.



    Onun dışında internet üzerinden Taberi tefsirine ulaşabilirsin pdf olarak. O da işini görür.

    Cemaatle alakası yok demiştim ama adam cemaatçi çıktı.

    En iyisi Elmalılı'yı verdiğim orijinal metinden okumak.

    Daha kısa ve öz olarak Ömer Nasuhi Bilmen tefsiride internette mevcut. Taberi tefsiride güzel okunur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.