Şimdi Ara

KURESEL ISINMA - OKYANUS AKINTILARI - BUZUL ÇAĞI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birçok kimsenin bildiği gibi bu konular günümüzün en populer konularının başında geliyor.. Okyanus akıntı sisteminin (Gulf stream ) yakın zamanda çalışmayacağı ve İngiltere gibi ülkelerin ılıman iklim özelliklerini yitirip buzlar altında kalacağı , bu bölgelerde hayatın tükenme noktasına geleceği (20 yıl içerisinde), Türkiye gibi iç denizler arasındaki ülkelerin yaşanabilir yerler olarak kalacağı konuşuluyor.. Dikkat ederseniz ingilizler bodrum taraflarında epey mülk satın alıyorlar.. Belki İngiltere ve usa nın ortadoğu hareketleri bile bunlar ile ilgili...
    KURESEL ISINMA - OKYANUS AKINTILARI - BUZUL ÇAĞI bu konularda bilgisi olan arkadaşlar bilgilerini paylaşır ise sevinirim.. Bu konuya merek sardım.. bu akıntı sistemi nasıl çalışıyor.. Hem ısınmadan bahsediyoruz hemde buzul çağından.. ikisi tezat gibi görünüyor.. Isınma neticesinde buzulların erimesi , deniz suyunun tuz oranının düşmesinin bu akıntı sisteminin bozulması ile nasıl ilişkisi olabilir .. Lütfen bilgi ve kaynaklarımızı paylaşalım.. Şimdiden teşekkurler...







  • Ona bakarsan NASA 10 yıl içinde Mars' a insan gönderecek. Sonraki 50 yılda koloniler kuracak Mars' da.
    Bunu da küresel ısınmaya bağlayalım olsun bitsin.
  • olayın teknik yönünü ön plana çıkarırsak daha iyi olur kanımca.. Bu mekanizma nasıl çalışıyor.. asıl kafa yorduğum o ..
  • insanlar Magazinsel olaylar ile daha çok ilgili gibi :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xcarmine

    halimize şükredelim.. ya ısınma değilde küresel soğuma olsaydı..





    polyannaa




  • ingilizlerin ve amerikalıların akdeniz taraflarında ev almasının nedeni toprak alarak bağımsızlık ilan etmek(israil gibi).şimdi bu konuya girmeyelim.gulfstream sıcak su akıntısıdır.kuzey buz denizindeki buzullar eridiği zaman bu akıntıya karışıyor ve akıntıyı soğutuyor.doğal olarak sıcak su akıntısı soğuk su akıntısına dönüşmeye başlıyor.aslında iskandinav ülkeleri ve ingilterenin buzullar altında kalması gerekir fakat bu akıntı orada yaşama olanağı sağlıyor orada ılıman okyanusal iklimi yaratıyor.fakat bu iklim şimdilerde kutup iklimine dönüşüyor diye iddialar var fakat gulf stream akıntısı üzerinde bir çalışma da yapılmış değil.bunlar sadece iddialar.bence asıl soru şu olmalı:
    antarktikada bir sanayi kuruluşu olmamasına rağmen ozon deliğinin en büyük olduğu yer nasıl orası oluyor?
    acaba bildiğimizden daha farklı şeyler mi var?bazı insanlar güzey ve kuzey kutbunda yeşilliklerle dolu vahalar olduğunu iddia ediyor ve buraların amerika kontrolünde olduğunu söylüyor.bunlara da cevap bulmak lazım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.